Pijem elevit jer u njemu ima najvise zeljeza,a bila sam strasno anemicna jos prije trudnoce.
Za savrsenu probavu se brine magnezij,da ne pijem njega bilo bi mi kao tebi
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Viki-ja od Mg ko' grlica..probaj povecati dozu koju pijes na npr.500-600mg. Nece skoditi.
Ja pijem dva sumeca od 375 mg od Dietpharma na dan.
Funkcionira savrseno
Imam i ja pitanje. Zapravo 2.
1. Radim keglove vjezbe-da se poseljački izrazim-i primjetila sam da od njih dobijem kontrakcije. Mislila sam da umisljam ili da je slucajnost-ali ne moze biti kontrakcijaama bas svaki dan kad ih pocnem raditi.
Imate li iskustva s tim? Je li se ikojoj to dogadja/dogadjalo? Ikakve spoznaje ili misljenja o tome?
2. Kosti dole kod prepona oko vagine boluckaju sve vise. Odredjeni pokreti aktiviraju bol-npr.sirenje nogu. Znam da se zdjelica siri i priprema za porod. A je li to ikako povezano s otvaranhem ili je iskljucivo rijec o labavljenju ligamenata u zdjelici?
Jadro-nema te cijeli dan! Ja ti prognozirala da ces u 39.tt roditi :D
Ja magnezij uopce ne pijem do sada nemam potrebe, nisam zamijetila da imam bh kontrakcije ali mislim da cu ga poceti piti. Do prije 10 dana sam imala super stolicu redovnu po 2 puta dnevno .. Prvo ujutro kad se probudim na wc ali eto sada opet zatvor
Stignem nesto napisat tek kad malac zaspe... citam malo cesce :)
I mene dole boluckaju kosti... ja mitslim da je to ligamenata. V
Vjezbam sve i svasta, al te Kegelove mi nikako ne idu pa ih ni ne vjezbam...
Viki, 4 kile to nista!
Ja slicno ko bmaric :) Al i to ce otic.
Bmaric, pa kako samo 4 kile na bebu... ja sam desetak dana nakon prvog poroda imala 8 kila manje... skupi se toga, a voda, a povecan volumen krvi za nekih 50 posto, a ovo, a ono, a ni taj broj dlaka u kosi nije zanemariv. Cekaj samo da pocnu ispadat koji mjesec poslije poroda :O
I mislila sam se da su samo ligamenti. Ja otvaranje povezujem s probadanjem u cervixu-tako mi je bilo u prijasnjim trudnocama. Ove boli u preponama se nekako ne sjecam.
Ali sto se ja pitam to sve uopce. Imam mjesec dana do poroda. Svaki dan ce mi sad neki klinac biti-ili ce zabolit ili ce curit ili se rastezat itd itd
Kosa...uh, ja je inace imam hrpu, a u trudnoci sam lav. Kad krene opadat, tepisi u stanu promijene boju..
Danas sam 35+1. Psihicki nisam spremna uopce unatoc svemu.
Milanche-sva sam si smusena ovaj put.
Sve mi malo drugacije. Evo lezim na boku vec sat vremena i pocnem radit kegelove-odmah kontrakcije. I to neke lude koje krenu iz dna zdjelice, cak negdje blizu rektalnog podrucja i automatski pocnem duboko disati, nekako prigusena grla i ne mrdam ošitom uopce. I onda mi krene tupa bol u krizima. I niš ne kontam-lezim, popila Mg, otkud kontrakcija
Postajem drama queen :drama:
4 kg mislim ovog momenta kad beba ima oko 2 kg trenutno, pa racunam da i popratni sadrzaj ima jod toliko... znaci ja sam po vagi od prije 5 tjedana na +10 kg onog sto se na mene zaljepilo.... a tko zna koliko je trenutno bas tog zaljepljenog, ne smijem stati na svoju vagu, vec se vazem iskljucivo kod gin. jer tamo moram. Pocet cu zatvarati oci kad me bude vagala. A jos kad vidim onu stocnu vagu tamo... samo se nadam da me nece staviti na dijetu, ne znam kako cu bez 4-5 punih, onako momackih zlicica nutelle dnevno.
Meni kosa nesto malo nadosla, ali nista specijalno. Jedino sto na kosi primjecujem jeste da je ne moram kao prije prati svaki dan, vec mozda svaki peti.
Obrve sam u zadnja 3-4 mj. cupala 3 puta. Skroz slabo rastu.
Zato se izgleda sve spustilo na noge. A trbuh ful odlakavio. I to crne dlake. I onda mi netko kaze aj na plazu... pa ne pada mi na pamet da drugi gledaju kako uzgajam dlacurine na trbuhu.
Ja se vazem sama u ginekologice, u zakljucanom wc-u. Dosad sam joj govorila istinu, al sve se mislim ;)
Stocna vaga :lol:
Okani se kegelovih,valjda ti jednostavno ne odgovaraju.Mene zna po noci uplasiti okamenjeni trbuh,to mi se obicno desi kad navecer previse vode popijem,a tokom noci ne odem pi-pi i onda u 6 ujutro,maternica kamen kompletna i ne popusta...onda popijem sve sto imam na lageru i tek nakon 15ak min prestane.
Mene nocas prale bh kontrakcije kao nikad. Zaredale se 5-6 sa razmakom od 5-10 min. Sve sam cekala kad hoce li koja zaboliti.
U zadnja 2-3 dana cim popijem Mg uhvate me kontrakcije. Wtf ?????
Jutro curke, jel ko za kavu? ;)
Zadnjih tjedan dva nikako odspavat duze od pet sati.
Bmaric, dobro da su se smirile kontrakcije.
QueenBee, i ja ti preporucam da ne radis Kegelove vjezbe, ako ti smetaju.
Jutro jadranka evo mene na kavicu :coffee: . Ja ionako kad spavam svaku noc je obavezno budenje po 2 puta za pi pi na wc..
Jutro, idem prvo jesti pa kavica moze ;)
Ja pijem, zapravo imam onaj sto se u usta stavlja Mg.,(bioelektra) 300mg,,i vec treci dan bez stolice!
Inace kosa mi je super, nokti losi uzas zivi bez obzira trudna ili ne. I uredno se opristavim u trudnoci! Inace nemam zavidan ten, al ovo je strasno. Dio ispod brade uzas!
Zaspala sam cim su se smirile i jutros oko 5h kad sam se probudila nastavile. Sad se smirile i nadam se da nece biti vise tako ceste.
Sanja, a da probas pojacati Mg? Meni Mg i "previse" pomaze za stolicu. Ujutro popijem 2,5 dcl Donata, pa pojedem sitnicu i onda popijem Elevit. To mi je ukupno oko 350 mg Mg-a. Navecer sumeci Mg 375. I meni odmah zeludac proradi. Sinoc je krulio kao da 5 dana nisam nista jela, toliko se cuo da se bebac uz svaki zvuk zeluca pocne vrtiti, pa me opali nogom po zelucu, a zeludac onda kao reakcija na udarac opet pocne, pa bebac po njemu i tako nocas do 1h.
Bmaric iskrenp toliko sam u zadnje vrijeme depresivna da je to cudo jedno, zato se slabo.i javljam ali vas redovno citam i u mislima ste mi. Mislim da ovo lezanje od 7tj polako pokazuje svoje, jedva cekam taj prwgled 2.09 da vidim kakvo je stanje, jer ovako stalno imam neke crne misli. Nadam se da ce ti se te bh kontrakcije smirit.
:coffee: dobro jutro, prije moje
Evo i mene na kavicu. Kukuruz se kuha, kosa oprana, nokti podsisani (i na nogama sam rezala-krepala sam), cure podaprane i gnjece plastelin kraj mene.
bmaric-jesi se uzrujala sinoc pa su mozda zato kontrakcije dosle? Mada si vec u fazi kad ce bit sve cesce
Sanja-jesi probala suhe sljive namociti preko noci i onda ih ujutro pojesti skupa s tom vodom?
Necu radit kegelove sad 2 tjedna dok ne zagazim u 37.tjedan. radila sam ih da probam sprijeciti probleme s inkontinencijom poslije. Ipak ce to biti treci porod, a shokirala sam se kad mi je ginekologinja rekla da se mnogim zemama spusti ili 'padne' mjehur. Nisam to znala. Znam puno zena koje tesko zadzavaju mokracu nakon porda.
A citala sam i da te kegelove povecavaju sanse izbjegavanja epiziotomije. A ja ju tako zarko zelim izbjeci ovaj put :(
Leona- :love2: kakve crne misli? Glede bebe?
Ma ne u vezi bebe tu znam da je sve u redu. Nego najvise u vezi grlica i hocu li uopce izgurat ovu trudnocu.
Cure-koju AS imate? Malo sam citala o AS ovdje na forumu. Mi smo prije 6 godina kupili Neo Nato 3u1. Ok kosara i kolica, ali jaje sad moramo kupiti novo (rok trajanja). Muz se ljuti, zao mu novaca :roll: a mene ljuti sto ga to ljuti. Uglavnom mi bi uzeli AS 0/1 kombo. Nalazim samo Naniu, a ta mi bas ne ulijeva pouzdanje.
Jeste vi kupili vase AS vec?
Leona-vec si daleko dogurala i radis sve sto mozes da se grlic odrzi. Kakav vam je odjel neonatologije u Splitu?
Da znam samo to moja luda glava mora povezat.. Draga qeen nemam ti pojma o neonatologiji.
Samo polako iz dana u dan i sve ce biti ok. Vidjela si i sama da ti se grlic poceo zatvarati kad si pocela lezati i prije nego si stavila prsten, pa nema razloga da ti prsten sada ne drzi ako i dalje strogo mirujes.
Ja lezim od 16 tt, razumijem kako ti je, ali znas da moras zbog mrve. Dodje ta kriza, ali ce i brzo proci. Meni sada samo po nekad dodje tesko lezati, ali prebrodim taj dan i onda opet bude sve ok. Ja cekam tih 37 tt, da napokon mogu normalno na noge, iako vec osjecam da necu moci dugo izdrzati na nogama (sto zbog dugog lezanja, sto zbog kg), a sjediti ne mogu skoro nikako. Pocnu me ledja boliti od sjedenja, pa sam cak pocela jesti stojeci.
I samo se ti nama javljaj i pisi kad god osjetis potrebu i za sto god te mucilo, za to smo tu :)
Pretpostavljam da vas ima koje muce hemeroidi. Mene jos od pocetka trudnoce. I kad odem na wc onda se spasim malo "pocesati" wc papirom.
I maloprije na jednoj njemacoj stranici citam o tome kako se u zapadnoj europi zene vise ne rezu za vrijeme poroda, jedino rezu ako je beba u opasnosti tijekom izgona, pa da pozure izgon. I onda savjetuju zenama od 37. tt masazu tog dijela izmedju vagine i anusa i nekakve kupke (e nisam zapamtila u cemu), a zabranjuju tu masazu prije 37. tt jer moze izazvati kontrakcije.
A ja uprla cesati kad god odem na wc...
Perinealna masaza..gurnes oba palca u medjicu i rastezes prema guzi dok ne pocne peckati. Patila se s tim u obje trudnoce i dzaba. U prvoj me rezali po defaultu-prvorotka, nalijeganje, silovit izgon. U drugoj me rezali zbog silovitog izgona. Babica mi nesto kao rastezala dole za vrijeme izgona, kao da pitu razvlaci, ali dzaba kad mi je rekla da tiskam ko sivonja pa sam Luciju u jednom tisku ispalila vanka iz sebe. I opet rezanje.
Uglavnom, ta masaza je meni nemoguca misija. Ja ne mogu zavuci ruke do tamo.