Upravo tako.
U srž casa.
Printable View
Osnovni problem je sto je za skole nadlezna gradska i zupanijska samouprava i otud velike razlike između gradova. Prehranu su dosad placali roditelji, a sad je drzava odlucila platiti za sve ucenike jedan obrok, na razini drzave. Najmanje sto gradovi mogu napraviti je osigurati taj “besplatan” obrok djeci po skolama.
Ivana.s tako je. Ako se već država involvirala, što je pohvalno, a onda nek se i grad potrudi s tim minimumom da djeci osigura taj obrok.
Daju djeci neke voćne prutiće uvezene iz UK od palminog ulja, jogurta, fruktoze i sušenog voća u tragovima, i govore djeci da je to zdrava čokolada. Naravno, djeci se to ne sviđa, ima umjetan okus. Opet netko pere novce, kao da Hrvatska nema pogone da stisne ostatke dehidrirane voćne kaše rastopljenim šećerom i prelije biljnom masti.
Evo upravo mi sin kaze da im je ocajna hrana u skoli. Puno im je bolje bilo dok su imali kuhane obroke.
Uglavnom dobivaju neki jako losi kruh s jako losom salamom ili krisku kruha s nekim kako kaze fake abc sirom koji je bljak.
Ne, ne može iskoristili su koronu kad je jedna kuharica otišla u mirovinu i sad kažu da MZOM ne dozvoljava nova zapošljavanja.
Strašan otpor škola pokazuje prema tome, a prije korone smo imali najnormalnije kuhane obroke za sve razrede od 1. do 8. razreda (kuhinja je namjenski napravljena za tako veliki broj učenika nešto preko 800).
To treba spretna ruka da skuha toliko, huh...
Ne pada mi na pamet. Neka drugi vode te bitke, ako zele.
Ja imam toliko drugih stvari i svi uvijek ocekuju da ja sve rjesavam. E ovaj put nece ici u ovom slucaju.