Bravo, Suncem.m! Odlično je da ti cigareta ne fali.
Imam jedan prijedlog za one koje pokušavaju prestati, a to je da prestanu piti i kavu. Tako će vas cigareta manje mamiti. Ja sam tako prestala i ne pušim osam mjeseci (i ne pijem kavu).
Prve dane bez kave sam imala strašnu glavobolju, ali je prošlo. A još sam niskotlakaš, pa bi mi kava dobro došla da me razdrma, ali i to je prošlo. Shvatila sam zapravo da me kava zapravo malo previše "razdrma".
Malo je bilo u početku frke zbog probave (znaju pušači dobro o čemu pričam :mrgreen: ), ali i to se izreguliralo. Nema više osjetnog porasta tlaka nakon pljuge, nema više nervoze, lupanja srca... Kod mene je svega toga bilo, ali neki pušači kažu da ih pljuga apsolutno ništa ne smeta! Znam da mene jest stvarno smetala...ali je bome bila i gušt. Uh, uzeti si kavicu, zapaliti pljugu i otvoriti forum :mrgreen:
Znam, odreći se pljugi, pa onda još i kave... grozno. A posljedica je da više onda ni ne ideš u kafiće jer ne znaš više šta bi pio. :mrgreen: Pa ti onda ostane i koja dodatna kunica u džepu...koju možebitno spiskaš na nešto smislenije.
MM je pušač i to teški, nikad nije uspio prestati niti na jedan dan (a ja sam imala period i od četiri godine, pa period trudnoće i dojenja) i najveća mi je želja da prestane pušiti. Prestanak pušenja može povući i zdraviji život za sobom, bavljenje sportom, zdraviju prehranu, ljepši obiteljski život.
Po meni, perspektiva svakog pušača je prestanak pušenja, samo je pitanje hoće li to doći prije ili kasnije, trebaju se stvari nekako posložiti.
MM i ja smo htjeli prestati zajedno, no dok bih ja njega dočekala :roll:, i sada bi dimila.
U ovih osam mjeseci kavu sam popila ravno dva puta (i to bijelu kavu). Za ne povjerovati je da sam se ja, koja sam ujutro drmala jaki espresso i par pljugi, počela tresti nakon bijele kave (i to punog želuca). Ja to sebi tumačim da se organizam očistio od stimulansa, pa sad žestoko reagira na njihov unos.
Eto, želim vam puno uspjeha, i čim ste na ovom topicu, prestat ćete prije ili poslije i za to vam držim fige!