Odlučili smo se za ovu AS, 9-18kg ili do 36kg, još se dvoumim.. ako se evolva ne može stavit u ležeći, onda ova do 18kg.
Jel je kupio netko u Zg nedavno, ima li ih TL i tintilinić?
Printable View
Odlučili smo se za ovu AS, 9-18kg ili do 36kg, još se dvoumim.. ako se evolva ne može stavit u ležeći, onda ova do 18kg.
Jel je kupio netko u Zg nedavno, ima li ih TL i tintilinić?
Koliko znam Evolve nije nitko uvozio u HR. Ne znam da li se šta promijenilo.
A jel ima netko Evolvu, jeste zadovoljni s njom?
mi imamo evolvu 123 plus i super je! dečko ima 15 kg i bilo mi je prerano ga stavit bez njegovih pojaseva. velika, prostrana,mekana, super naslon za glavu kad se spava. može biti ili skroz ravna ili poluležeća. mi imamo megana i stavila sam da bude kao ravna, ali je sjedalo od auta takvo da je njemu na toj poziciji lagano ležeći.Citiraj:
Smokvica. prvotno napisa
kupili je u brežicama prije nekih 2-3 mj.
Molim ako netko zna, ili ima ideju, gdje u ZG što hitnije nabaviti Romer King TS plus 9-18 kg ? :roll:
kika ima romerice, ali ne znam koje. nazovi ihCitiraj:
nia prvotno napisa
hvala hvala puuuno. Evo već zovem nadam se da imam sreće....
evp prijavljujem u Kiki kupljena romer duo plus, inicijalno sam se bila odlučila za king plus ali nisu imali tj. cijelu narudžbu su prodali u dva dana, a sljedeća je tek za 4 tj, a meni je trebala hitno.
Jako sam zadovoljna (zove se sofia-crveno siva) vrlo se jednostavno montira sa isofixom i shvatila sam zašto se zove duo - ima dvije mogućnosti osim isofixa još i vezivanja pojasevima ako se montira u auto bez isofixa.
Hvala još jednom willow_tree na info.
Evo i ovdje info, stigle su prekjučer u Kiku pa navalite. :)
A ljetne navlake? Ima li njih negdje u ZGu?Citiraj:
Elinor prvotno napisa
Eh, to nisam pitala. :/
Mi imamo 4 Roemerice: 1 Baby-safe +, 2 King i 1 Britax Evolva I, II, III 8) . Prva navedena nas je jedina razočarala: najviša razina podešavanja pojaseva je prenisko, tako da je dijete preraste brže nego da je predviđena višlja pozicija koja bi pratila dužinu AS. Dakle, sama AS je prostrana, al badava kad su u najvišoj poziciji pojasevi previše ispod razine ramena djeteta... Planiramo ovu zamjerku mailati proizvođaču. BTW, nažalost imali smo i za mlađe dijete prihvatljivu Chicco sjedalicu grupe 0+ i baš smo tu Baby-safe + nabavili u želji da ga što dulje vozimo u njoj, u skladu s preporukama, kad ono :roll: ...
Mene zanima Evolva.. imaš zamjerki? Dvoumim se da li kupit odmah nju pa sam mirna ili najprije 9-18 pa opet još jednu.. :/Citiraj:
Fish prvotno napisa
Smokvica, Evolva mi je prepredobra. Nema polegnuti položaj, nego uspravni i polusjedeći, koji se namjeste prije fiksiranja AS, tj. ne mogu se mijenjati nakon što je AS montirana. To joj je, što se tiče mlađe djece, jedini nedostatak. Mi je stalno koristimo u nagnutom položaju i uvijek je odgovarao, i za spavanac. Meni je toliko dobra da bih radije umetnula nešto ispod prilikom fiksiranja radi postizanja većeg nagiba (za dulje relacije) nego da izaberem neku drugu. Jedino, ne bih sigurno u nju stavila dijete od 9 kg, ali kad ima oko godine i stvarno preraste 0+, da.
Hvala Fish :)Citiraj:
Fish prvotno napisa
Moja će curica za 2 tjedna napunit godinu dana i moooožda je došla do 9 kg al ova PP 0-13kg je po visini, u ramenima i na glavi, na knap .. tako da nemam izbora, moram uzet novu.. ako je toliko hvališ svako upada u uži izbor ;)
Moj mlađi (14 mj) je u stvari u novoj King AS, a starija od svoje 1,5 god (sad ima 3,5) u Evolvi. Mislim, King je zbilja besprijekorna, mali je u njoj kao car, ali osim te opcije nakrivljavanja mi ne odskače toliko pa se i sama znam pitati jesam li trebala radije kupiti opet Evolvu... Ta nova King je meni kao tenk među AS - još je teža i šira od Evolve pa mi je sad problem kako straga smjestiti 3. osobu...
evolva je super, ali nije mi za tako malu bebicu koja još nema niti 9 kg. evolva je dosta velika AS. rađe joj uzmi 9-18. moj mlađi ima 10 mjeseci, 12 kg i bolje mi sjedi u 9-18 (bebe confort). evolva mu je isto ok, jer je velika beba, ali ova bc može više u ležeći, da se ipak malo odmori. stariji ima 16 kg, 2,5 god.Citiraj:
Smokvica. prvotno napisa
Hm :/ . Pa mislim da dijete od 1 god. ipak nije bebica, makar bilo sitnije. Možda ja imam drukčiju percepciju, ali mislim si da dijete ili sjedi ili ne sjedi... S druge strane, ako dijete nema još 9 kg moralo bi još u kontra smjer... Vidjela sam i bebe Confort kombiniranu AS, koja u suprotnom smjeru drži do 13 kg (inače većinom drže 9 kg) - Smokvica, a da onda uzmete prvo nju pa zatim Evolvu?... Meni je Evolva svakako nezaobilazna - leđne i bočne zaštite, kao i zaštita za glavicu, koje ostaju do kraja sjedalačkog staža djeteta - to nisam nigdje drugdje vidjela...
U uži izbor je ušla i BC Axiss ;) tako da ću svakako isprobat obe.
Hvala vam puno na savjetima :love:
samo da ponovno napomenem
Evolva nema kopču za fiksiranje pojasa te na to treba obratiti pažnju
A šta, jel to veliki nedostatak?
U mom autu (Toyota Corolla) drži se savršeno, kameno čvrsto. Jednom sam u istom autu isprobala određenu sjedalicu druge marke koja nije imala kopču pa mi je iritantno proklizavala... Ja sam, ne bezveze, vjerna Roemeru, makar svaku AS treba isprobati u vlastitom autu...Citiraj:
daddycool prvotno napisa
ja vozim renault megana i isto je čvrsta. nikako se ne mičeCitiraj:
Fish prvotno napisa
zna li netko jel bi išla ljetna navlaka od kid plus na evolvu?
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=159686
Meni se po izgledu čini da bi, ali morat ćeš nazvati i pitati - tamo prodaju i evolvu pa će sigurno znati.Citiraj:
willow_tree prvotno napisa
Što se tiče rasprave o AS grupe I 9-18 kg, moram reći da sam bila "ljuta" na svoju King jer mi se činilo da zauzima previše mjesta, ali uz info od Rodinih instruktora vidim da sam bila u krivu. Moram samo konstatirati da nema udobnije i sigurnije AS u grupi - molim demantirati me ukoliko ovo nije točno... :)
Pitanje za vlasnike Roemer autosjedalica. Mi uskoro prelazimo u 9-18 kg, a pogubila sam se skroz između toliko različitih sjedalica. Dakle, koji model preporučujete?
King 8).
A što se tiče ne-Roemerovih sjedalica, po meni kako ovdje već rekoh :!: , dolazi u obzir http://www.bebeconfort.com/collectio..._iseos_neo.htm, s obzirom da se radi o djetetu koje tek prelazi u grupu I. Ova AS ide u smjer suprotan vožnji, do 13 kg djetetove težine, a po preporukama od 6mj do 15mj. Meni je to super, jer većina djece puno ranije preraste sjedalice 0 i 0+, a prednost vožnje u suprotnom smjeru u toj dobi je ogromna. Naravno, dalje se montira u smjeru vožnje, kao i AS grupe I -9-18kg, dakle do otprilike djetetove 4 godine. Inače, u zadnje vrijeme Bebe confort jako dobro prolazi na crash testovima. Nisam gledala te podatke za ovu AS i nisam je vidjela uživo i svakako je treba isprobati u vlastitom autu, ali izgleda mi jako dobro.
ova je i mene zainteresirala..jel mogu moderatorice reci kako ova autosjedalica (bebe comfort iseos neo +) prolazi na testovima? i ako netko ima neku primjedbu..u principu ta autosjedalica je ista kao jedinica samo ide od manje kilaze? jedino me muci sto nema isofix..da li ima neka isofix 0+?
za odabir odgovarajuće Romerice koristi njihob "Fit-my-child" servisCitiraj:
dunja&vita:-))) prvotno napisa
http://www.britax-roemer.com/car-seats/fit-my-child/
nisam vidio test ove AS. valjda je nova pa treba malo pričekati. moram priznati da izgleda kao solidna kombinirana sjedalica, ali teško je dati ocjenu na osnovu vizualnog dojma.Citiraj:
lore prvotno napisa
što se ISOFIX-a tiče, on baš nije čest kod kombiniranih 0/I ili 0+/I sjedalica jer bi se sustav morao moći upotrijbiti u oba smjera montaže a to nit je praktično niti je jeftino za izvesti.
što se grupe 0+ tiče, postoji više modela AS sa ISOFIX-om.
preporučam pogledati katalog u stickanom topicu.
pogledala sam gore romerove 0+ ali mi se ne cine nista vece od moje maxi cosi cabriofix :/ a ova bebe comfort mi se cini kad maknem jastucice kao normalna AS grupe 1..ili sam u krivu? mislila sam da je vozim prvo s tim jastucicima pa kad pocne samostalno stajati okrenem AS i maknem jastucice
pa sve sjedalice 0+ su otprilike iste veličine nije mi jasno točno što si točno očekivala?
a kombinirane se i koriste na način da se prilagođavaju položajem i jastučićima uzrastu djeteta, sukladno uputama proizvođača.
Kupili smo jučer Roemer King plus, uzeli smo i onu ljetnu frotirnu navlaku za sjedalicu, ali ju sad ne znamo namjestit. Kad stavim tu navlaku, jadnostavno ne mogu provući pojaseve. Jel ima netko tu navlaku da mi objasni kako?
nisam nista ocekivala :) nego recimo..ako usporedim vizualno ove tri kombinirane sjedalice:
1) romer grupe 0+ ta sjedalica je do 13 kg..to mi ocito ne pomaze previse jer bi je kupila i koristila par mjeseci ako bi uopce i mogla
2) bebe comfort iseos neo + ide do 18 kg
3) be safe 0-18
2. i 3. ipak idu do 18. kg i mogla bi ih koristiti do 4. godine..a kod romer 0+ ne vidim razliku od maxi cosi cabrifix koju vec imam i koja joj je pretijesna
brkaš kruške i jabuke.Citiraj:
lore prvotno napisa
grupa 0 --> AS do 10 kg
grupa 0+ --> AS do 13 kg
grupa I --> AS od 9 do 18 kg
grupa 0/I i grupa 0+/I su kombinirane AS
znači tvoja AS grupe 0+ je u istoj grupi kao i romer koju si gledala. ako ti dijete prerasta jednu vjerojatno prerasta cijelu grupu 0+. sljedeći korak je sjedalica grupe I ili kombinirana, a ne druga sjedalica iz iste grupe.
Pogledaj uputstva proizvodaca, da bi stavila navlaku moras skinuti pojaseve.Citiraj:
Nije je nista komplicirano, pogledaj slicice u uputstvu.
joj..da..imas pravo..cijelo vrijeme sam uvjerena da cabriofix ide do 10 kg..a ide do 13, sad sam provjerila ponovo kad ste mi napisali..
s obzirom da joj je bas na knap a ne dize se na noge onda bi trebala preci u kombiniranu (npr. ove druge dvije koje sam navela) osim romera?
Hvala, u međuvremenu skužismo i sami :)Citiraj:
srecica prvotno napisa
Gdje ste kupili ljetnu navlaku?Citiraj:
u principu ne treba, jer ima sistem namještanja u autu da bude čvrsta k'o ukopana (to je doduše veliki minus ako postoji potreba za seljenjem iz auta u auto :/ )Citiraj:
daddycool prvotno napisa
Inače, imam Evolvu, King TS i Kidfix - ako koga zanima usporedba te tri ;)
Gdje se može kupiti onaj jastučić što dolazi između nogu na Safefix plus, ovaj nam se skroz ofucao?