Ovisi na koji način šijem, ali okvirno sat vremena, bez pranja i peglanja materijala.
Printable View
Ovisi na koji način šijem, ali okvirno sat vremena, bez pranja i peglanja materijala.
Ja sam vam cure moje danas prvi puta u zivotu ukljucila sivacu masinu i sasila prvu platnenu pelenu. Trajalo je gotovo dva sata jer sam svako malo zavirivala u knjigu koju sam dobila uz masinu. Prijateljica mi je da ne moram kupovati novu posudila jednu od svoje cetiri. Jednostavna je za rukovanje, ali je meni pocetniku i takva komplicirana. No, nadam se da ce biti bolje. :D
Mozete ju vidjeti na http://public.fotki.com/Vanchy/platnene-pelene/
Vanchy :shock: ,
prekrasna je...i materijal...i šivanje...jednostavno :zaljubljen: .
Vanchy fenomenalno :klap:
super mu sjeda i izgleda oko nogica
VANCHY- joj preslatka je a na manekenu-ki izgleda božanstveno. bravo
:D
Evo i mene malo kvama.
Željela bih kupiti endlericu a da nije nebuloza od cijene (za moje amaterske potrebe krpanja dječje odjeće i sl). Imam doma Singericu ali s njom nemogu lijepo obrubiti tkaninu.
S kojim šivate, jeste li zadovoljne i koliko koštaju?
toyotu iz neckermana 2400 kn. izvrsna je.
Evo da se jos malo pohvalim. Dok su se moji decki igrali, ja sam krojila i sivala. Zapravo nije mi bas islo (ma koliko se ja trudila da ide brze), pa sam dovrsila samo jednu pelenu. Ova je meni se cini ispala mnogo bolje. Koristila sam drugaciji kroj i ulozak sam iskrojila u obliku malog pjescanog sata. Uspjela sam malo ravnije sasiti i rubove. Sad mi lakse ide sivanje po liniji. Model je rano zaspao, pa nije bilo sanse da isprobamo pelenu. Jedva cekam sutra ujutro... :D Poslijepodne sam MM odvela u shoping. Kupila sam jos slatkih materijala za pelene. Covjek se ne buni jer vidi da mi ide... a da zna da sam ulozak pravila od njegovih potkosulja...
Vanchy, pelena ti je odlična, a ako te muči šivaje po crti - za pišanje i kakanje je ionako najvažnija mekoća i kroj.
Evo jedna nova, napravljena za doček:
http://public.fotki.com/stado/ovcje-...pelena013.html
ovca_i_janje, pelena ti je prekrasna :klap:
Joj kak' sam radosna kad gledam sve te male šarene pelenice :mljac: .
ovca_i_janje, super je pelenica :zaljubljen: , a koji ti je matrijal iznutra?
Shogi, iznutra je najnajnajobičniji bijeli flanel jer trenutno nemam jednu bijelu felpicu koju obooooožavam, no metar je 50-ak kn i odmah je raščerupam.
ovca_i_janje, pelenica je preslatka.
Ovo mi je otkrice da mogu koristiti i sifon. Ja sam mislila da je pretanak. Doduse, vi cure ga vjerojatno koristite samo za vanjski sloj. Jesam li u pravu?!
Mi smo pelenicu temeljito testirali i prosla je bez ikakvih primjedbi. Jako sam zadovoljna, ali kad gledam vase majstorske radove svjesna sam da me ceka jos puuunoooo sivanja. To i nije tako lose jer ce biti puno HM pelena. Mislim da sam stekla novu ovisnost - sivanje pelena. Svako malo se vracam na stare postove i divim se pelenicama koje ste sasile.
Vama se vec blizi nova pa vam zelim puno prije svega zdravlja i obiteljske srece, a onda ispunjenje svih zelja i puno platnenih. :*
ovca_i_janje, a di kupiš felpicu? I nije tako skup metar, 50kn! Ja frotir koji se još i skruti plaćam 75kn po metru :x .
ps.Ako mi otkriješ za felpu mogla bi ostati bez nje :mrgreen: .
Vanchy, ako ti ova nije baš naj kakve će ti biti onda dobre :shock: ;) !!?? I da, šifon stavljam samo izvana jer je "oštar".
Da, šifon je za vanjsko sloje jer je hladan i oštar.
Felpu kupujem u jednoj butigi u Rijeci. Za soaker onda stavljam tri sloja felpe na svako lice pelene, ukupno šest. Frotir je meni lijep, ali nemam ni neću imati sušilicu, tvrdog ne volim. Možda napravim koju s frotirom kao vanjskom stranom. Dva sloja su riskantna i za mašinu, moja dosta lupa na ta dva sloja.
Tek sad vidim da si u Rijeci :oops: ...malo mi daleko :( .
I mi rijetko šivamo više slojeva frotira iz istog lupajućeg razloga. Jedino začepim uši kad je soaker u pitanju ;) .
Sad je kad je Nikola zaspao da još nešto podijelim s vama...naime, često se govori o tvrdoći frotira...eto, mene tvrdoća uopće ne smeta, a još imamo i dosta tvrdu vodu. Mislim ne smeta ni Nikolu, valjda :roll: . Ako mi se kojiput pelena učini tvrđa malo je protrljam...jesam li frik :oops: ?
Nekak' se mislim, ljudi su bebače prije umatali u konoplju, bitno je da nema kemije :yes: .
ni meni ne smeta tvrdoća, pa nije brusni papir :P
Meni ne smeta na koži kad se brišem, ali Nevi bude u frotirnoj peleni guza i pica sva na točkice i kružiće, kao kad se u kupaćem sjede na plastičnu stolicu koja ima onu mrežastu površinu. To mi se ne sviđa.
to je onda druga stvar
ja to nisam primjetila kod noe
Nikoli su dok je bio mali ostajale točkice od frotirne pelene i dok je bila nova i mekana, pa i tragovi od gumica oko nogica. I ja sam se pitala jel' to uredu, to su bili počeci s platnenim...ali smo nekako to zaboravili...sad to više ne vidim.
i kod nas je bilo isto kao kod Shogi
Može li se koristiti 100% pamuk za platnene pelene ( makar samo za vanjski sloj) ima mi lijepše motive od flanela. Unutra bih stavila standardno flanel.
misliš šifon? naravno!
PITANJE ZA ŠIVALICE FLISANIH ZAŠTITNIH GAĆICA;
dakle, saših jedne zaštitne gaćice za malenu prijateljicu koju iniciramo u društvo platnenopelenaša i platneno pelenašica, ali su ispale nekako nezgrapne i njokaste, osobito onaj dio oko nožica. Napravila sam tako da sam prošila - i dobila dvije kobasice. Dobro, nije baš tako, ali nije ni lijepo. Kako vi šivate zaštitne gaćice?
Meni to tek slijedi tako da ti ne mogu pomoci.
Ali sam zato i ja krenula :D
Prva je ispala katastrofa - masinu prvi put u zivotu vidila, i to Bagat na nozni pogon, citala upute i ucila... Konac se petljao puno, svasta nesto stopalo ali sam je sasila -. i prvu i drugu i trecu i cetvrtu
Ima jos slika prije ove :mrgreen:
meni neće otvoriti slikice :?
Meni otvara :?
Ne znam sta je, probat cu opet stavit link kad dodjem kuci, sad zurim
red sonja, ne bi se reklo da su prve pelene... :love:
Nego, ja prokljuvila kako da flis ispadne dobar i ugodan, ali smo sada stalno u vuni - koju šivam od jako tankog štofa. Sad ću isprobati i vuneno pletivo, jer sam se već okoristila jednom starom majicom, pa ću javiti kako funkcionira.
Sad, ima li netko iskustva s HLADNOM VUNOM, kako vaam se sviđa i može li se lanolizirati /hvata li se lanolin na tek 60-ak posto vune u materijalu/?
red sonja super su ti pelenice!!!
red sonja, pelenice su baš guba :D
ovca_i_janje, ti si pravi istraživač :naklon:
red sonja - divnoooooooooooo!
moram priznat' da budem često ljubomorna kad vidim kak vas je bog nadaril talentom!
red sonja :klap:
ja sam sašila jednu prije nekog vremena, al ispala je preduboka,
to me jako pogodilo pa se još oporavljam i čekam da rana zaraste i da pokušam opet :roll: :predaja:
red sonja svaka čast majstorice
Kako ste me nahvalile :yes:
Stavit cu sutra sliku prve :mrgreen: da nagovorim ove neodlucne da probaju
A do tada, evo jos nesto
Jos da ga lanoliziram nocas i sutra probamo :D
wow, svaka čast!
i boja mi je mrak!
jesi ti to plela?
Jesam, ali mi je dugo trebalo.
Cini mi se da je super ispao, sutra nam je prva proba. :D