Ovo je primjer nenasilne argumentacije i komunikacije!Citiraj:
samaritanka prvotno napisa
Svaka čast!
Printable View
Ovo je primjer nenasilne argumentacije i komunikacije!Citiraj:
Svaka čast!
ja mislim da će teško proći bez kuverte
Jel ovo neki zakljucak na kraju? :mrgreen:
Zapravo kad se uzme u obzir da vjerojatno bez koverte neće ići, te da je i doktorima malo problematično HZZOu (zbog razlike u cijeni) opravdati SC bez indikacija (tj mislim na ovo kad sami odabremo, jer se to od nas legalno ne može) najbolje i najjednostavnije je ipak otići psihologu (pitala sam svoju liječnicu OP informativno) popričati s njim i tražiti od njega pismenu uputu (više tipa njegovo mišljenje) da je iz tih i tih razloga SC u vašem slučaju medicinski zapravo opravdan. Tada biste i vi i liječnici bili bez problema.
Ne znam, stvarno želi da vam porod što bolje prođe iako se iz mojih dva -tri posta može zaključiti da sam za prirodan porod iako sam(ili baš zato :) ) prošla upravo SC.
O slobodama izbora trebamo novi topic.
hvala na pozitivnom stavu, i lijepim željama. zbilja vjerujem da su iskrene i to me veseli :D :love:Citiraj:
no nisam nikoga htjela potjerati i istjerati... :?
Nemaš brige...mene nisi potjerala nego mi se čini da nećeš dobiti odgovore na svoje pitanja ako dalje budemo raspredali za i protiv carskog reza, a pošto ja nemam što pametno reći za...padam u stupicu "odvračanja od carskog", a to smo već imali na drugim topicima i ti argumente vjerovatno znaš...
Ovako ćeš prije dobiti praktične ideje kako i što napraviti da bi ostvarila to što želiš...
Ako promjeniš mišljenje i počneš se eventualno kolebati, što se isto često dešava trudnicima i trebaš ipak argument u drugom smjeru, možemo i dalje nastaviti polemiku.
Uživaj u trudnoći i opusti se....cure su već smislile načine...
I moram još nešto nadodati gornjem postu...ne bi htjela da te diskusije na bilo koji način povrijede...
ma nisu me diskusije povrijedile, daleko od toga. volim diskusije, ali ne i one koje pređu neku određenu mjeru pa se naprave 'dvije strane', koje se bore i bore, argumentirajući unedogled svoje,ne tolerirajući tuđe... jer bez obzira na ovu temu, takve diskusije uvijek ostaju 'nedovršene', jer kao što rekoh - nitko nema pravo, i istovremeno ga imaju svi. i svatko će uvijek ipak na kraju napraviti po svome (što je sasvim ok).
K2007, skroz se slažem. :love:
:love:
Ja ću reći samo ovo: dijete nije sredstvo za liječenje sebe, svoje veze, svojih strahova i slabosti. To treba riješiti prije.
???Citiraj:
mamazika prvotno napisa
ostala sam ko pegla na ovo
iz koje je priče to ispalo :shock: ???
da...baš sam zamolila ljubljenog mužića da mi napravi dijete kako bih 'riješila svoje slabosti'. molim te. :evil:Citiraj:
mamazika prvotno napisa
Da. Svakako. Ali nije niti sredstvo za dizanje ega, rekvizit u glumljenju super mame...Citiraj:
mamazika prvotno napisa
A ja se isto svaki put navučem... Žena je u naslovu i u svom prvom postu lijepo, pristojno i jednostavno napisala kaj treba. Pa ne mogu vjerovati u što se to na kraju pretvori... Strava i užas.
ljudi moji...pomozite ženi...
k2007 probaj na SD. Ja znam da sam bila pitala Dr Asima Kurjaka i on je rekao da nema problema oko carskog samo da dodje 1 mj prije termina da se dogovorimo, a onda je on taman otišao iz bonice ... :cry:
SD inače slovi kao bolnica najnaklonjenija carskom rezu - zato sam i ja tamo išla 8) ...
Žao mi je ako si krivo shvatila. Htjela sam reći da ljudi misle kako će se rođenjem djeteta sve u njihovim životima i vezama posložiti kao u priči. Stvarnost je upravo suprotna, ako postoje slabe točke one se produbljuju, problemi tipa depresije, fobije, slabe komunikacije s partnerom, loše slike o samoj sebi, pa do banalnosti tipa neorganiziranosti u svakodnevnom životu. Može te dijete navesti da se sama natjeraš nešto poduzeti, ali samo majčinstvo nije po sebi "ljekovito".Citiraj:
k2007 prvotno napisa
Smatram da se porod ipak može gledati kao trenutak, u usporedbi s cijelim životom djeteta - pa samim tim ipak manje važan od onog što te čeka poslije. Bez obzira da li će biti (porod) prema tvojim očekivanjima ili ne.
A ako očekuješ da će te strah od poroda toliko zablokirati, možda je stvarno bolja opcija elektivni carski, nego da ginekolozi pokušaju raznoraznim dolantinima, petidinima i sličnim narkoticima koji se rutinski koriste u porodu kao analgetici, "ublažiti" tvoj strah.
oprosti ti meni što sam krivo shvatila (i tako reagirala-valjda hormoni, haha)...shvatila sam tvoj komentar jako grubo, ispada kao da bi svaka žena prije začeća trebala proći razgovor s psihijatrom( možda bi trebala biti podvrgnuta testu inteligencije... :lol: ) ...samo što vjerujem da bi tada malotko imao 'dopuštenje' roditi. jer svi mi imamo svoju dijagnozu, htjeli ili ne :PCitiraj:
mamazika prvotno napisa
mene moje "ludilo" ne koči u ljubavi prema svom budućem djetetu, niti ću to dopustiti. samo bih voljela sebi izaći u susret (to, nažalost, ne mogu sama, zato sam se i obratila vama da mi pomognete) i poštediti se "duševne boli"...ma filozofiram previše......hoću samo reći da mislim da je majčinstvo prekrasno i da sam svjesna da iziskuje neke žrtve. ali isto tako, velika je razlika između požrtvovne majke i one koja se bezrazložno žrtvuje i time pati - a ne mora. nego samo zato što će tako ljepše izgledati 'na papiru'.
iridana2666, sorry ako te tlačim, ali izmijenile smo neke pp, i UŽASNO me zanima odgovor na poslijednju (vezana uz određene ginekologe). pa ako stigneš, bila bih ti zahvalna da mi odgovoriš.Citiraj:
iridana2666 prvotno napisa
inače.......danas sam bila na pregledu, mirovanje su mi još postrožili. mama je bila sa mnom, jer valjda obzirom na moje godine moj me doktor nikako ne uzima za ozbiljno (kad je o mojim željama riječ), ona ga je 'uhvatila pod ruku' i pokušala s njime popričati o carskom...ali on samo bunca i priča svašta, a ništa konkretno :?
rekao je da dođem sljedeći put za 4 tjedna (sad sam u 32-om), pa ćemo onda vidjeti... i uopće ne znam što je on time mislio, ima li nade i dal da čekam doma prekriženih ruku još ta 4 tjedna...ili da hodam uokolo (a ne smijem hodati!!).......rado bih na sveti duh, čula sam brojne preporuke ali kako da im sad, u 32. tjednu 'uletim' - ja bi carski, nađite indikaciju, bilo kakvu - kad niti sam tamo vodila trudnoću ni ništa......... JOOOOOOJ :cry: :cry: :cry:
ojoj draga.... :*
na sveti duh možeš sa 32 tjedna trudnoće. bez problema. nisi vezana pupčanom vrpcom za "svog" doktora :mrgreen: .
u međuvremenu bi bilo dobro da posjetiš psihologa i psihijatra, jer mi se čini da bi oni (u tvom slučaju) mogli dati najbolju apsolutnu indikaciju za carski rez. budi iskrena i otvorena, i reci što i zašto te muči. i zašto ti je važno da rodiš carskim rezom.
ne postoje odgovori koje oni žele čuti. postoje samo odgovori koji njima ukazuju na to da li si, i koliko, svjesna mogućih posljedica.
i budem. prvo kod psihijatra, pa svog doktora, pa ako ne uspije onda na sd. curke, hvala što ste uz mene! malo sam već ovisna o ovom forumu, visim na njemu non stop, a ne bi trebala tak drugo sjediti :/
baš bih vas htjela jednom vidjeti na kavici!! puse
:heart: :heart: :zaljubljen:
Jedna od mojih cimerica na SD je imala carski zbog svoje dijagnoze (psihoza) iako je tada bila u remisiji.
Sretno!
na SD ionako ne primaju prije 36 tjedna! ja sam do tada cijelu trudnoću vodila kod privatnika i tek u 36. ili 37. tjednu otišla na SD!Citiraj:
k2007 prvotno napisa
inače, imaš i varijantu da ti neki doktori iz bolnice rade i u privatnim poliklinikama pa ako hoćeš, mogu ti javiti za jednoga pa vidi ;) ... on je konkretno meni napravio carski rez, na hladno... i, koliko znam, nije sklon carskom kod prvorotki ali ako mu dođeš s nekim papirom (tipa psihijatra ili sl.) mislim da ne bi trebalo biti problema... moja frendica mu je došla s preporukom neurokirurga zbog hernije diska i nije bilo frke!
ajde molim te javi! može i na pm! hvala! :DCitiraj:
miha prvotno napisa
miha, plemenita dušo, hvala što pomažeš našoj k2007. Ja sam prije 4 god bila u istoj situaciji i zato uistinu suosjećam sa njom :cry: . Možda i a prikupim korisne informacije ako se odlučim na treće :/
javi se u svakom slučaju psihologu, pa ako ti da dijagnozu koja će biti indikacija za carski, valjda ne bi trebalo biti oko toga problema.
A možda naletiš i na dobrog psihologa, pa te riješi straha (nisam čitala od početka zbog čega želiš carski).
Inače, ja bih željela da svaka žena može proći lijep i ispunjavajuć prirodan porod, sama sam prošla jedan lijep i jedan manje lijep porod.
Imala sam strah nakon prvog poroda, o svačemu sam razmišljala (epiduralna npr.), na kraju sam odlučila da neću dozvoliti da mi netko zbrlja moj porod makar bio fight oko toga.
Ono što ja mogu učiniti, pozvati te u Varaždin da vidiš rodilište, i razgovaraš sa primaljama i glavnom sestrom rađaone, dragom i apsolutno smirujućom gđom. Erikom.
To ti ne bi trebao biti problem, odnosno pokušati otkloniti strah na bilo koji način prije konačne odluke. Ako te i nakon toga bude strah, onda psihologu; tako nećeš imati što zamjerati sebi ako i ne bude taj carski onakav kakav si zamislila.
dođeš k meni na čaj usput :mrgreen: , sad je lijepo vrijeme evo pozivam te sljedeći tjedan na izlet do nas.
Ne mogu spavati pa ću kratko komentirati.
Želim reći samo jedno.
Kako god ja imam strah od toga da mi neće dozvoliti "prirodan"porod kakav si želim,bez bezpotrebne liječničke intervencije,i koliko god sam ljuta što mi kao trudnice i žene nemamo pravo "birati" porod kakav želimo,nego o životu naše dijece odlučuje netko deseti,toliko sam i ljuta na nas žene koje se borimo za pravo izbora, a da drugima koje misle i žele drugačije, osporavamo to pravo!!!!!!
Ako se borimo za pravo izbora,onda moramo razmišljati i o tome da ljudi žele različite stvari,to je demokracija.
Pravo izbora nije "diktatura": samo je prirodni porod dobar,ili inducirani,ili carski.To je jednoumlje i ono je uvijek opasno.Tu nema izbora već nametanja svoje volje i mišljenja,tj.davanja sebi za pravo da si pametniji od onoga koji živi i razmišlja drugačije od tebe.
Ako tako razmišljmo onda smo isti kao oni doktori koji npr.nama koje želimo prirodan porod osporavaju to pravo,i onemogućuju nas u tome raznim svojim argumentima!
Ako imamo pravo na izbor,onda se podrazumjeva,da izbor=različitost,uvažavanje,pravo na osobno mišljenj,odluku,pravo na informaciju.
Koliko ja znam kada idemo na izbore imamo jako puno stranaka za koje možemo glasati,znači više izbora.
Samo se u diktatorskoj državi ne provode izbori-i sam znate zašto!!!
Bez obzira na moje mišljenje o carskom rezu,podržavam svačije pravo na izbor i mišljenje,bez da ga se omalovažava!
Žene dajte jednom budite složne i solidarne tj,udružite se .
Dok god se mi ovako prepiremo nećemo ništa postići i naše će jadno egocentrično zdravstvo i dalje nad nama provoditi svoj diktatorski teror=MI ZNAMO ŠTO JE NAJBOLJE ZA VAS!!!!!
slažem se ivana sa cijelim tvojim postom, pogotovo krajem.... baš me zanima postoji li, je li ikada pokrenuta, u RH kakva akcija, protest... ne za ovakav ili onakav porod nego čisto za ŽENSKO PRAVO da izabere porod kakav hoće? o pravu za pobačaj bilo je puno glasa, puno prepirki. ali je li i za ovo itko ikad pokrenuo ikakvu ideju koja bi u budućnosti rezultirala kakvom promjenom zakona i sl.?Citiraj:
ivana zg prvotno napisa
tinnaZ,
prije svega hvala na pozivu, i naravno podršci. čaj ćemo morati odgoditi za poslije poroda, a za posjet bolnici neću imati mogućnosti jer već sam ušla u 32.tjedan uz napomenu strogog mirovanja, tako da svaka vožnja autom otpada :(
K2007, jedan praktični savjet - pokušaj naći doktora koji ima dovoljno veliku ekipu i koji radi na taj način da ti razdvoji trbušne mišiće, a ne reže popreko. To nije važno samo zbog estetike, nego ti trbušnjaci čine važni dio potpore kralježnici.
za sad idem u merkur, pa ako uspijem dobiti carski vjerujem da će se kirurški dobro pobrinuti za mene (jer mi je član obitelji koji gore radi kirurg)...samo treba do toga doći :unsure:Citiraj:
mamazika prvotno napisa
hvala na praktičnom! :)
I pitaj za laserski rez bez šavova (takav sam imala ja). Najmanje bolan, nema krvarenja, najmanja mogućnost infekcije, a nakon koje godine vidi se jedino ako priđeš na 2 cm sa povećalom :) Tkogod je gledao, nije vidio :lol: Moja doktorica je rekla da u cijeloj svojoj karijeri nije vidjela nešto savršenije, ne samo periferno već i sam rez na maternici. Kaže, tkogod to radio treba mu dati Nobelovu 8)
:love:
ja nemam pojma kak su me rezali prije skoro 15 godina :mrgreen: . nisam ni čula za laser :/ ...
ali sam se jako brzo oporavila, a što se reza tiče - mogla sam nosit mini-bikini... mogla sam i ništa ne nositi... :lol:
ma ožiljak me još najmanje brine.... :lol:
kad sam već tu...da ponovno priupitam 'iskusne carice', hehe...
ovo ne mijenja moju odluku za carskim, samo me zanima par informacija koje nisam mogla nigdje pročitati... kad kreće 'normalan tijek' života? u smislu - nakon onog prvog oporavka (znači izlaska iz bolnice, pa još par tjedana pretpostavljam) kad mogu prvi puta: duuuugo se močiti u kadi, početi se baviti sportom, otići u solarij (ili na sunce), prvi nakon poroda s dragim voditi ljubav... i sl.? :?
onda smo riješili sve tvoje brige :mrgreen: .Citiraj:
k2007 prvotno napisa
evo, meni je dr. kojeg sam ti spomenula radio metodom da nije rezao nego razmaknuo trbušne mišiće...
i konci nisu bili vanjski (nije ih kasnije trebalo vaditi) nego oni unutarnji koji su se raspali...