i ne pise dijagnoza, jel normo ili asteno... (mislim da bi trebalo bit ovo drugo, prema broju nepokretnih)
a indikaciju u Petrovoj napisu odmah na dnu nalaza
Printable View
i ne pise dijagnoza, jel normo ili asteno... (mislim da bi trebalo bit ovo drugo, prema broju nepokretnih)
a indikaciju u Petrovoj napisu odmah na dnu nalaza
ja neznam pujicu moramo zvati ali izgleda punoooo bolji nego kod nas :/
kad kod nas ne napisu nista :x
a gle ovak laicki meni to izgleda ko astenoteratozoospermia, ali mi je cudno sto dijagnoza ne pise na nalazu
uglavnom, sad znas zasto nije islo ni sa klomifenom, ali je dosta blizu nekih granicnih vrijednosti pa se sigurno da popravit dijagnoza
Ne ništa ne napišu, skužila sam i ja da je astheno, sad sam čitala na potpomognutoj.
A, ništa, vjerojatno se ni ovaj put nije ništa uhvatilo, slabo su nam pokretni plivači.
Sad s tim kod svoje doc, pa uputnica za antisterilitetnu kliniku u OS, nema se šta čekati. Ja bih najrađe prvo pokušala s prirodnim IVFom, ali će me vjerojatno prvo slati na AIH.
Rene, meni se čini da je blaga astheno: broj progresivnih je ispod 50% (nama je bio 48% pa je dijagnoza normo). Ali postoji i druga skala prema kojoj je sve iznad 40% normo.
Sve drugo se čini lijepo, i broj, i koncentracija, i % normalnih oblika > 30!
Rene2 mislim da nalaz može čak proći i pod normozoospermiju jer i ja sam bila u početku šokirana sa količinom nepokretnih i deformiranih,a onda sam skužila da je to sasvim normalno. Pola pokretnih i pola normalnih je sasvim dovoljno za normalno začeće. Još ti je plus što ih ima tako puuuuno... :love:
Kontam da se to vrlo brzo da ispraviti (pujice ka se zovu ona dva l&l :oops: nemam pri ruci pa ni neznam :oops: ) + e 400 kontam da s tim za 2-3 mj. mora biti ko bombona :D
Zašto pujice misliš da je terato? Nije li broj normalnih >30% (42%)?Citiraj:
pujica prvotno napisa
Rene2, mislim da je to asthenozoospermia
samo ih isprepadaj da te uzmu za ozbiljno jer obicno to ne rade ako vec imas jedno dijete prirodno, a citala sam nedavno da je sve cesca, mislim da se zove sekundarna nepolodnost, koja se dogadja nakon 1 djetetaCitiraj:
Rene2 prvotno napisa
Twinlabovi L-karnitin (tj. Acetil-L-karnitin) i L-argitinin (tako nešto)Citiraj:
gejsha prvotno napisa
nisam mislila na karnitin na L argitinin da i ima jos jedan :oops:
zbog 47% s deformacijama glave, ali ne mora bit, nisam sigurna kako se to tocno brojiCitiraj:
Charlie prvotno napisa
rene2 - mi imamo asthenoterato.... bas cu pogledat doma.... ma ne, imam nalaze u autu. Javim se za minutu.. :roll:
:/ neznam MM ima puno losiji nalaz puno manji volumen i puno manje progresivnihCitiraj:
Suzzy prvotno napisa
Sve ispod 50% A i B spada u astheno bez obzira na postotak. Možeš ih rangirati kao teži i lakši oblik. Zato bi rekla da je ovaj nalaz od Rene2 blaga asthenozoospermia.Citiraj:
Storm prvotno napisa
evo našeg:
Volumen 21.0ml (ref. >2)
pH 8,5 (ref 7.2 - 8.0)
Koncentracija spermija 25,17 milijuna/ml (ref. >20)
Broj spermija u sjemenu 25,17 mil./v (ref. >40)
rene2 - tvoj je super naprema našem...ja sad dalje uopće nemam kao ti vrijednosti.
Imam neke grade A, B, C, D motility i još nekakve gluposti koje ne kužim...
A dole kaže: DIJAGNOZA: ASTHENOTERATOZOOSPERMIA.
Smanjen je broj spermija u ejakulatu. Tek po koji pokretni spermij progresivne gibljivosti. Smanjen je udio spermija s normalnom građom. Fertilnost je smanjena. Od MPO indicirana ICSI.
Nalaz je rađen u Petrovoj.
Ajme, koja koma....sad kad sam napisala :(
andiko grade a,b,c,d kod tebe su ono sto je rene napisala pod brzo-progresivni, sporo-progresivni, stacionarni (pokretni u mjestu) i nepokretni - nisu to gluposti nego najvaznije vrijednosti, samo su napisane na engleskom
dakle ono sto moras gledat su te vrijednosti + morfologja (normalna ili nenormalna gradja) - to nam prepisi
andiko grade A, B, C, D motility su ti zapravo
Brzo progresivni,Sporo progresivni ,Pokretni u mjestu i Nepokretni ak sam ja dobro skuzila :roll:
evo vam onda, pa dumajte:
Grade A motility: 6% - 1,5 mill/mL
B 6% - 1,5 mill/mL
C 11% - 2,8 mill/mL
D 77% - 19,4 mill/mL
viscosity > 2 cm (treba bit < 2)
morfologija (30%) - 5
vitality (>75%) - 53
Nadam se da ste se utješile s mojim nalazom :mrgreen:
isuse bože - kaj je to onda 77% nepokretnih.. :shock:
idem rigat
Andiko, jel TM ikad bio na detaljnom uroloskom pregledu?Citiraj:
andiko prvotno napisa
Meni to "smrdi" na varikokelu, zbog pojacane viskoznosti, odnosno nepostojanja likvefakcije, te zbog smanjene pokretljivosti.
Pricam iz vlastitog, tj. iskustva MM, a mi vec 4. godinu cucimo na potpomognutoj...
Aindiko :love: ma koliko ti sad izgleda crno nije, znaš i sama da je 1 dovoljan,a imate više nego 1, zato neg se TM i dalje šopa hranjivim tvarima i doći će na svoje. Nego cure u časopisu Ljekovito bilje / veljača tema je neplodnost i tamo donose dosta nekih biljnih recepata za popraviti spermiogram ili za potaknuti O, itd.
wewa, bio je na svim pretragama. Mi smo na VV od 2005. Ne mogu mu naći nikakav fizički razlog - kažu da je sve ok.
Ah, kaj je tu je. Ma, nije meni više crnjak. Prošlo je previše vremena. Idemo uskoro na IVF (valjda ICSI). Kaj sad..... Ima i gorih stvari (valjda) :roll:
andiko :love:
andiko, još gore bi bilo da ne postoje postupci kao IVFCitiraj:
andiko prvotno napisa
:love:
ekica :cekam:
jiš malo za nalaz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ako sam shvatila, TM je imao varikokelu, jel se stanje imalo popravilo nakon operacije?Citiraj:
wewa prvotno napisa
andiko :love: drzim fige za ICSI - ima nas jos s tak losim nalazima, ali kao sto kaze suzzy bilo bi jos gore da nema postupaka koji nam mogu pomoci
Sad tek vidim da ste danas opet imale spermiograme na dnevnom redu.
Rene2, nalaz TM nije super, ni odličan, ni dobar, ali je SASVIM SOLIDAN. Kao prvo, trebao bi ga ponoviti, ali prije tog ponavljanja, neka on lijepo pije BioAstin, L-arginin, L-karnitin i ako je od čajeva, kuhaj mu čaj od piskavice. Sigurna sam da će se popraviti. Pa pogledaj samo koliko se MM popravio nalaz nakon korištenja navedenog. (MM je i prestao pušiti).
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...0332&start=100
(neću uopće spominjati koliko želim da već ovaj mjesec razuvjeriš samu sebe da će opet biti neuspješno)
andiko, kod nas također nije dolazilo do likvefakcije, pa ipak je došlo do oplodnje. Ne znam stručno protumačiti, ali dogodilo se.
Volume 4.o
concetration 44,00 mill/mL
spermcount 176.00 mill
Grade A 5%
Grade B 11%
Grade C 15%
Grade D 69%
morphology (30%) 6
vitality (>75%) 50
Ovo je astenoteratozoospermia.A je li baš tako loš?
Nisam neki stručnjak, ali: čini mi se da ih ima puuuno pa to onda baca u sjenu njihove nesavršene osobine (nije isto kad ih je 16% progresivnih od ukupno 10 mil. ili od ukupno 60 mil., zar ne?)
Joj,Charli,hvala ti!I ja sam tako nešto razmišljala.Ovo je prvi glas koji je koliko-toliko optimističan.
Ipak me brine morfologija.Zaboravila sam napisati da je ,kad je radio spermiogram u VV,pisalo samo 2% normalnih :( ...Ali je i pisalo da je sjeme dosta dobrog kvaliteta a i broj je bio dobar,i progresivno pokretnih 17 %.Kao što rekoh morfologija me bacila u crnjak...
silkica i mi isto imamo dosta losu morfologiju i to je ono kaj mene brine - sta ako takav spermic uspije u oplodnji - velike su sanse za spontani ili za bolesno dijete - zato je meni nekako lakse ako mislim da kad idemo na ivf sve takve prije odstrane
Nisam ni razmišljala o tome...Mislila sam da takav spermić ne može oploditi jajašce...Kod MM su nepravilnosti u području glave...E,sad sam se još više zabrinula :cry: ...Citiraj:
pujica prvotno napisa
Citiraj:
silkica prvotno napisa
E baš sam ovo zbrljavila :oops: ...Nadam se da je ipak razumljivo!
i kod MM nepravilnosti u podrucju glave
a cuj, vjerojatno jesu puuno manje sanse da bas taj spermic uspije, ali obzirom da ih ima puno takvih - tko zna
mene bas zanima kakav ce bit spermiogram MM nakon tri mjeseca uzimanja svega i svacega za poboljsanje, ali sam ionako rijesila u glavi da moramo ic na MPO pa nisam zabrinuta jer ce oni to bez problema rijesiti
I MM koristi neke preparate i vitamine već 5 mjeseci.U petak bi trebao ponoviti spermiogram.Kažem trebao jer smo već jednom odgodili.Posle 4 dana apstinencije desila mu se mala nezgodica u snu :lol: .Kaže da je sanjao mene!Valjda sada neće biti nezgoda :lol: !Prije apstinencije se dooobro ispraznio ;) !