pa do prije par mjeseci ss nije trebalo narucivati u trudnicku,to je izgleda isto neka novina...
Printable View
pa do prije par mjeseci ss nije trebalo narucivati u trudnicku,to je izgleda isto neka novina...
Jest da je to bilo davno ali neke metode pale uvijek. Kad je bila trudna, mama mi je došla u Vinogradsku jer nije željela u Petrovu u koju pripada (neke stvari su izgleda vječne). Kad su joj rekli da je neće primiti i nek ide u Petrovu, ona je sjela na štenge. Iznervirana sestra ju je pitala koji jarac izvodi a mama je rekla da ona hoće roditi u ovoj bolnici, pa makar i u haustoru. :mrgreen: Samo treba imat petlje.
Pa mislim da oni NE SMIJU vratiti nikoga s trudovima jer se radi o hitnom slucaju...Bilo gdje na svijetu u bilo koju bolnicu da dodjete s trudovima ne smije vas nitko pitati odkuda ste, ali oni to pokusavaju...I mislim da ako imas petlju da im se suprostavis onda te moraju primiti...Bas cu otvoriti novi topic da vidim da li je itko vracen s trudovima iz neke nase bolnice...Citiraj:
Mrvna prvotno napisa
Svakako vodim MM sa sobom, on ima petlju za sve :)
da, al onda ona koja ima petlje dalje može strahovat kako će se prema njoj ophodit i tome sl...
Ma ne nužno. Pa nisi bila ni bezobrazna ni gruba. Isplati se i napomenuti kako želišp roditi tu jer si čula najbolje stvari i imaš najviše povjerenja u osoblje ;) A uostalom, sestra koja je meni otvorila vrata i upisivala podatke se kasnije nije pojavljivala. SUmnjam da će ti na karton nakeljit "problematična, molim maltretirat"
:mrgreen:
da, vjerujem, nije loše probati, ak ide,ide...Citiraj:
Mrvna prvotno napisa
imam tam jednu babicu, kaj mislite jel bi išta mogla pomoći bar da me tam prime iako ona recimo nije tad u smjeni...
vjerujem da biCitiraj:
Mrva prvotno napisa
problem kaj vracaju je zato sto nas je eto prosli tjedan bilo 34 vise.. tocnije 83 zene su bile zaprimljene i uvjeti su neljudski.. Pola od tih zena ne zeli ici niti u Petrovu niti u Merkur, a neke nisu iz Zagreba, pa si zele roditi u Vinogradskoj. To je doktore nazalost natjeralo da salju zene tamo gdje pripadaju. Kada je ok stanje onda ne vracaju. Ja rodila bila u srijedu, a u cetvrtak je 13 zena stajalo u hodniku s trudovima, a 5 boxeva....
prije 2 i po mjeseca sam rodila u Vinogradskoj na carski rez zbog stava bebe na zadak. Imam samo riječi pohvale na osoblje,a higijenski uvjeti su za neku drugu priču.Inače i spada po mjestu stanovanja u tu bolnicu.čitam vaš posti mogu samo nadodati da su dolazile žene sa trudovima koje su pripadale u dr. bolnice i nisu ih primili nego su ih poslali da rode tamo gdje i pripadaju. :/ što po meni i nije humano :(
Ovo mi nije baš lijepo zazvučalo. A znaš ti da postoje i neke žene iz Zagreba, koje "si žele" roditi u Rijeci, a i u Varaždinu? :shock: :mrgreen:Citiraj:
noklica prvotno napisa
Inače gdje ima taj "popis" tko gdje spada?
zvucalo lijepo ili ne, nekada nemamo pravo birati jer jednostavno moramo ici tamo kamo spadamo. Popis??? Pa znas valjda kojoj opcini/gradu pripadas. Imas u novinama sto se tice Zagreba gdje spadas ako si iz Zagreba. Jasno je da ako se zateknes u drugom gradu te moraju primiti ako dode do komplikacija ili ne znam sto se desi ili se dode do najblize bolnice ako je hitno, ali ako nije mislim da je ok od doktora ako ima 83 zene na odjelu, odnosno preko 30 vise od smjestajnog kapaciteta da vracaju zene tamo gdje spadaju prema mjestu prebivalista, konkretno kada je o Zagrebu rijec. Svi znamo da svi hitaju u Vinogradsku jer su doktori i osoblje super, ali onda bi trebali pokrenuti nesto da se prosiri njihov kapacitet, a ne da zene leze i radaju doslovno u hodniku.
Misliš da sam ja Vinogradsku birala iz komocije i hira?Citiraj:
noklica prvotno napisa
Imala sam komplikacije u trudnoći koje su zahtijevala tretman u bolnici koji naša lokalna bolnica nema. I da, dr. me je poslao baš u Vinogradsku, baš kod određene dr. jer je ona bila jedan od najboljih stručnjaka na tom području. Inače bih radije bolnicu koja ima rooming, ali nisam mogla riskirati.
I misliš da je u redu i pošteno što ću kod drugog poroda vjerojatno biti odbijena u Vinogradskoj i biti prisiljena otiči u lokalnu bolnicu, koja nije dovoljno opremljena, stručna,... što več???
I opet ponavljam, ne hitaju svi u Vinogradsku ili neku drugu bolnicu zato jer bi baš htjeli da im piše mjesto rođenja Zagreb, nego iz stvarne potrebe. Tako da smanjiš malo doživljaje.
Ista je situacija bila i kad sam ja rađala, s tim da sam ja mogućnost da šećem po hodniku za vrijeme trudova shvatila kao pozitivnu stvar.Citiraj:
noklica prvotno napisa
pa to i je razlog da te se primi u Vinogradskoj, hvala bogu da je, sama si dala odgovor, a ja stvarno nemam zasto smanjivat dozivljaje jer sam vidjela kakva je bila situacija i doktori i sestre su nam komentirali da su prisiljeni odbijati pacijentice zbog nedostatka kapaciteta.Citiraj:
Anemona prvotno napisa
ovo mi je iskreno prvi glas, da po novom svakako moraš roditi u bolnici u koju spadaš....
hm....nema mi puno smisla.
Osim toga, moje novce za tečaj će sigurno uzet, npr. u Vž, zar ne?
Pa kako me onda mogu vratiti?
vinogradska ok, samo im fale stolčeki...lopte...
Na račun odbijanja u Vin i ostalim bolnicama,odnosno slanju po mjestu stanovanja,razgovarala sam sa svojom gin.Ugl to je vrijedilo sada po ljeti za vrijeme godišnjih i smanjenog kapaciteta zbog manjka osoblja.Kao,kaže ona, sad sve radi po starom i možeš rodit gdje želiš.(makar i inače imaš to pravo) Ako još uz to imaš i uputnicu mogu ti stavit soli na rep,moraju te primiti.Utješno.
mislim da nisi upravu jer koliko znam moja sestra ide na preglede u TA u Vinogradskoj i procedura je i dalje ista,moraš se naručivati i moraš pripadati toj bolnici po mjestu stanovanja. nije to zbog godišnjih odmora nego zbog pretrpanosti u rodilišu jer jako puno žena žele baš tamo rodii,a oni nemaju taj kapacitetCitiraj:
sandra23 prvotno napisa
ja samo kažem šta mi je moja ginekologica rekla prije 3 dana.ja ću se svejedno naručiti na pregled tamu,zlu ne trebalo.
pitanje za sve curke koje su rodile u vinogradkoj :)
jel daju da se unosi velika troba u rodiliste?
mislim, torba mi nije sad ogromna, ali je dosta velika (mislim samo vir ulosci i mantil mi puno zauzimaju).
uglavnom, procitala sam negdje na netu popis sto sve treba nositi za rađaonu pa mi se to čini malo stvari.
tako da sam spakirala 2 torbe, tj ruksak koji ce ici sa mnom na porod i jednu torbu veliku, koja ce biti u autu pa kad rodim ce mi ju muz dofurati.
sta kazete?
Mislim da je moj kofer bio največi u bolnici i nije bilo nikakvih problema, nema ograničenja za veličinu torbe, samo u rađaonu u principu ne možeš nešto specijalno unjeti. :/Citiraj:
argentina prvotno napisa
Ja sam na vrh kofera stavila vrečicu sa britvicom, WC papirom, 2 uloška ručnikom, to su stvari koje su mi trebale kod pripreme za porod, a u rađaonu je MM donio u svojoj torbici: fotić, malu Janu, papirnate maramice, melem.
Od toga: voda mi nije trebala, jer smo imali pipu u boxu, fotić smo zaboravili koristiti, melem mi nije trebao, a maramice smo koristili za hladne obloge na glavi. Drugi put bi svakako ponjela tetra pelenu ili maleni ručnikić za obloge, ako bi mi opet trebalo, jer mi je bilo užasno vruče "u glavi".
E da, kofer je sestra cijelo vrijeme vukla za mnom: prijem, priprema, box, soba, ali nije kofer u boxu kraj tebe, nego u njihovom "odlagalištu za stvari" na ulasku u rađaonu.
E da, i mobitel si stavi na vrh torbe, da ti ga kasnije sestra može dodati.
Što se tiče kućne haljine /šlafruga/mantila, kako ga več tko zove, ja sam imala krasan od frotira. Naravno zauzeo je pola torbe, a nije mi uopće trebao. U sobama je jako vruče radi bebica, a za posjeti ti preporučam čim tanji i ja bih po mogućnosti uzela s kratkim rukavima.
Meni nitko nije ništa komentirao za torbu. Tj. radilo se o koferu, srednje veličine, jer mi u mali nije naravno sve stalo. :roll:Citiraj:
argentina prvotno napisa
U rađaonu nisam ništa unosila. Kofer me uredno čekao u sobi kraj kreveta.
Moja torba (oveća) je smještena u ormariće na hodniku. Uz nju je bio i mali ruksak koji sam htjela imati u rađaonici (mp3 player, Avenova voda u spreju, maramice, fruktoza......). Kad sam konačno došla u rađaonicu i pitala sestru za taj mali ruksak, ona je rekla da mi ništa od toga neće trebati. Pošto je to rekla sa smiješkom i utješno a ja sam bila mrtva umorna, nije mi se dalo inzistirati, samo mi je donijela mobitel da mogu pozvati mm-a. I zbilja, ništa mi nije falilo.
pošto sam obje trudnoće čuvala u vinogradskoj nagledala sam se kofera i kofera :mrgreen: (da ne govorim o laptopima, televizorima,..)
u svakom slučaju bolje vam je rasporediti u dvije manje torbe da bar jedna stane u onaj ormarić koji (ako imate sreće) dobijete uz krevet.
ja u rađaonu nisam nosila ništa i ne znam kako bi i mogla nešto hendlati da sam nosila. MM je imao fotić, maramice i sl.
što se uložaka koji vam zauzimaju gro prostora tiče,bolje vam je uzeti jedan, dva paketića, a ostale ostaviti mužu da vam donosi svaki dan. isto i sa wc papirom
Ja sam bila na pomočnom krevetu i nakon poroda i kad sam bila za vrijeme trudnoće u bolnici. Baš imam sreće. :roll:Citiraj:
ivy prvotno napisa
Dakle, ormarić nisam imala, a kofer sam parkirala sastrane.
da bude to često :/ jedino onda se treba izboriti za stolicu umjesto ormarića jer imaš pravo na nju za razliku od onih koji imaju ormariće (e, jesmo jadna država :roll: )Citiraj:
Anemona prvotno napisa
eh... i ja sam bila na pomoćnom krevetu cijelo vrijeme, od poroda do odlaska kući.
Kofer sam držala ispod kreveta da nikome ne smeta. A na stolici sam držala samo najnužnije.
na moj kofer su sestre pitale ko se tu doselio :lol: ali s obzirom da mi je bilo drugo iskustvo, mogu reci da sam pametno spakirala sve od doma da mi nis nisu morali donositi.. sto se tice slafruka (mantila), meni nije trebao i odmah sam ga vratila doma prvi puta, a drugi puta ga nisam niti imala... tamo je prevruce za tak nesto... ja preporucam cak spavacicu s kratkim rukavima jer je u sobama prevruce kad zakure... a kure tako da je u sobama definitivno +40....
hvala curke :)
morat ću prepakirati malo...
šlafrok mi dakle neće definitivno trebati, jer je meni inače vruće više nego drugima, a nemam neki tanji, nego onaj debeli frotirni.
ako zatreba, donijet će muž.
pa da, tako ću si osloboditi većinu torbe pa da sve imam na jednom mjestu :mrgreen:
valjda neće bit problema.
noklica kako si mi? evo ja jos mjesec dana...
Citiraj:
Anemona prvotno napisa
Ja ovaj put planiram ponijeti samo gornji dio trenirke.
vidim da ti je jos malo ostalo cim ti kofere pakiras :)... kaj ce ti slafrok, ionak si za 3 dana vani :) Ja samo savjetujem za Vinogradsku (neznam kak je u drugim rodilistima) barem 2 paketa domestos vlaznih maramica jer su higijenski uvjeti u wc-u koma... nema veze kaj ne sjedamo na skoljku itd... ali uvijek treba sve prebrisati.... ja sam se zgrazavala... vikendom je posebna koma jer nema sefova, pa su i cistacice slobodnije..... a wc-i i tusevi koma.Citiraj:
argentina prvotno napisa
Htjela bi jos samo navesti jednu groznu stvar, a to je da su povadili kljuceve iz svih wc-a i tus kabina, pa zene koje nemaju osnova kulture samo upadaju niti ne pokucaju da vide jel netko unutra.... meni koja sam rodila na carski je to bilo uzas jer sam se morala obavezno drzati za onu stangu, tak da nisam mogla utjecati kad mi netko upadne da se drzim za kvaku... prestrasno.
To riješiš tako da se tuširaš odmah ujutro čim te probude. Tada je sve bilo čisto.Citiraj:
noklica prvotno napisa
Ja recimo kad sam bila u Vinogradskoj nikad nisam imala primjedbe na higijenske uvjete, a inače sam posebno osjetljiva na to. :/
Nosila sam Domestos maramice, ali ih nisam upotrebljavala, djelomično jer nije bilo potrebe, a djelomično jer nisam željela smrditi po kemikalijama radi bebe, a bome i nisu mi uopće bile na pameti. Jednostavno se nisam imala snage još i time zamarati.
o tome i pricam... ni ujutro nije bilo cisto jer nisu cistile... ocistile su tek negdje oko podneva prije rucka AKO! i onda popodne oko 17-18 tak da je do jutra zgledalo opet koma...Citiraj:
Točka prvotno napisa
potpis na anemonu i htjela bih samo nešto dodati. čistaćice čiste bar 4 puta na dan - sve.i to najmanje 4. znam jer su me non stop budile ulazeći u sobu i kucajući mi na vrata wc-a. cure ne znam kakva su bila vaša iskustva al ja sam tamo ležala mjesecima.
jednostavno je protok žena ogroman. mi smo se dizali ujutro u 5 za tuširanje jer su onda tuševi bili čisti. dovoljno je da vam dvije krvareće rodilje budu u tušu prije vas da se osjeti da nije čisto. problem je u postotku žena koje ne čiste za sobom, nego su ulošci na sve strane.
u wc pored ambulante gotovo svakih pola sata dolazi na
kupanje žene koja je netom rodila, potpuno jadna, jedva sebe drži a kamoli još da i pazi kako ostavlja za sobom
samo stajem u obranu čistaćica koje sam eto silom prilika upoznala i koje stvarno daju sve od sebe u poslu
ok, dakle higijena - takva je kakva je. nekima paše nekima ne.
meni je trenutno nekako najbitniji ovaj prvi dio cijele priče, a to je sam porod.
opat imam pitanja :)
jel mogu dok imam trudove malo hodati okolo, ili se barem kretati oko kreveta?
ili baš striktno ide ležanje?
ja sam na prvom porodu dugo hodala...mislim hodala :mrgreen: , trčala okolo, prala kosu, slagala stvari, telefonirala... :) kad su bili na 7 minuta, vodili me u boxCitiraj:
argentina prvotno napisa
Ja sam došla 4 cm otvorena. Poslali me odmah na "obradu", i nakon toga u rađaonu. Ležala sam cijelo vrijeme s prikopčanim CTG-om.