Nisam stigla danas probati, ali vam hvala u svakom slučaju na savetima. Nadam se da ću sa njim i rešiti moj problem.
:*
Printable View
Nisam stigla danas probati, ali vam hvala u svakom slučaju na savetima. Nadam se da ću sa njim i rešiti moj problem.
Annemary, zovi Bagatic u Vlaškoj. Oni prodaju Toyota šivače mašine. Ja imam Toyotu običnu mašinu i endlericu. Jako sam zadovoljna. Mislim da su njihove mašine najpovoljnije dobre mašine na našem tržištu.
sto se tice uboda igle uvjek na istom mjestu,meni se zna desiti ako mi je materijal pretanak(pa ga masina zapravo jede) ili predebel da ga masina nemoze pokrenuti.pokusaj s obicnom pamucnom krpicom! Usput provjeri da ti ji konac ispravno uvucen u sve rupice!
Cure, treba mi konkretan savjet za mašinu za početnicu ( mene )
Što mislite o Toyotama iz Neckermanna
Nemam sad vremena stavljati link, ima modela od 999kn i nekih do
1599kn.
Pomagajte!!!! ;)
Ovak, ja imam ovu za ~999 vec nekoliko godina. To je dobar odabir za ljude koji ne sivaju puno i ne sivaju teske debele tkanine.Citiraj:
katajina prvotno napisa
Ja ovu masinu ne silujem (nisam imala potrebe, pa nisam puno ni isprobavala). Naime, imam i Bagat Visnju S iz 1986. godine, ali je jako izraubana od sivanja tapecir stofa i slicnih materijala, pa sam ovu novu kupila za zavjese i slicno, gdje je potrebno fino sivanje. Toyota je lagana, ali ne mozes ti s njom sivati teske tkanine (npr rubiti samterice i slicno). Za traper, kozu i slicne materijale jos uvijek koristim staru. Novu nisam ni probala jer sam staru udesila upravo s tim, pa mi sad "ima lufta" i jako je tesko podesim da uredno siva fine tkanine.
Na Toyoti je lakse odabrati bod (samo vrtis gumb za izbor, nista ne moras podesavati, ali ni ne mozes) ali meni fali ta mogucnost podesavanja hoda i jos vise mogucnost podesavanja sirine cik-cak boda. To je stvar navike... A kupila sam je izmedju ostalog i zato jer uz 2 djece nemam vremena za cirkuse. Toyotu izvadis iz kutije (moja nema ni kofer) i odmah deres... bez problema. Dusu dalo za jednostavne stvari.
Ima i nekih stvari koje mi se ne svidjaju. Moja Toyota nema mogucnost podesavanja duljine hoda igle (ima samo petnaestak programa, od kojih ti za pocetak treba mozda tri, ali ne mogu sama namjestiti nista izvan toga, sto mogu na staroj masini).
Sve ovisi za sto tebi masina treba... Ako mislis raditi vezove i slicno, onda uzmi skuplju koja ima te mogucnosti. Ako mislis samo sivati ravno (rubiti plahte i stolnjake, zavjese i drugo) uzmi najjednostavniju i najjeftiniju! Ako imas vecih ambicija, uzmi neku skuplju. Za sivanje jastucnica dobra je bilo koja, ali ako mislis sivati teske tkanine, uzmi makinu koja ima i tu mogucnost (u katalogu obicno navodi sve opcije).
Bagatov servis ovlasten je i za Toyotu - to sam prvo provjerila, a njih ima svuda i dobri su.
Sretno i uzivaj!
Hvala :*
peterlin, ja sam jako zadovoljna sa svojom Toyotom. Doduše, čini se da nemamo iste, moja ima 20 programa. Moja mama ima Bagatovu Danicu. Prije sam šivala na njoj i činjenica je da je ona puno izdržljivija, Toyotine su nekako preplastične, ali svejedno na svojoj šivam i samt i traper, čak sam si i kaput sašila.
Nisam ja nezadovoljna, samo se baš ne usudim mučiti novu mašinu, da i nju ne udesim kao i staru... Možda bi i išlo, ali ne radim to, kad već imam obje doma.Citiraj:
lucij@ prvotno napisa
Za zavjese i kostime za maškare je odlična.
hvala na odgovoru, onda čekam neku novu povoljnu priliku.
ako negdje naiđete na nešto dobro a ne preskupo javite.
Vještičica, oba odgovora su tačna :DCitiraj:
vještičica prvotno napisa
Thnx i tebi i ostalim curama!
Doduše, ovu začkoljicu sam ipak rešila uz pomoć majstora, jer je mašina bila presušena. On ju je sad dobro podmazao i namestio polugu za transporter i sada radi caka-caka-caka-cak!
:love:
Jeeee :dancingfever: :D :joggler:
Ko ima Bernina šivaću mašinu?
Molim dojmove (napomenite koji je model u pitanju).
Treba mi pomoć pri izboru.
Hvala :-)
Ja je nemam. Samo prijavljujem da sam ljubomorna. :mrgreen:Citiraj:
Ako, ako :mrgreen:, samo podiži temu, možda se neko javi sa odgovorom koji mi treba ;)
Pa eto, držim ti fige da dobiješ novu makinu. ;)
Hej.
Ima li netko uptstva za Super Slavicu?
Molim vas lijepo, pošaljite mi ih ako nije problem!!!
Bit cu vam jaaaako zahvalna!!!!
Hvala još jednom! :)
Imam od svoje stare VIšnje S - electronic (ali još valja za neke stvari).
Probaj nazvati servis:
BAGATIK D.O.O. PRODAJA I SERVIS ŠIVAĆIH STROJEVA
Zagreb, Vlaška 60
Tel.: 01/4613-555
Kupila bih šivaću mašinu.Pročitala sam negdje da se u Trgovini "Bagat" u Zagrebu,Kaptol 24 prodaju nove i rabljene.
E sad;navodno su rabljene s garancijom.
Jel netko zna nešto više o tome,kakav je izbor i jel se isplati kupiti rabljeno.
Meni bi trebalo za jednostavne popravke,skraćivanje...
Tamo se može naletjeti na odličnu mašinu.Garancija je njihova.Rabljene mašine servisiraju i na to još da ju garanciju,bez obzira na godinu proizvodnje.Treba biti malo i strpljiv,ali se da naći gđa Ruža Step za 800,00-1000,00 kn...A ona je "Mišo Kovač" u "svom" društvu....
Ja isto imam odlična iskustva sa servisiranjem svojih mašina, pa ako tako repariraju i ove koje prodaju uz garanciju, svaka čast!
Ljudi to danas prodaju jer se ne znaju s njima služiti i samo ih hoće maknuti iz kuće, pa bih i ja rekla da se tamo može naći dobra mašina "bez puno pređenih kilometara". Sretno!
Hvala na savjetu!
Ima li netko od vas mašinu Toyota Jeans? Može li ona zaista šivati i tanke materijale i traper? :roll:
Planiram kupiti, pa da se ne zaletim?
Sigla je, stiglaaaaa! :sing: :dancingfever: :D
Čestitam draga!
Je li ti doma ili s tobom u Bg?
Moja nova najbolja drugarica je samnom u Bgd :mrgreen: da se dobro naučim dok mi je ovlašteni servis blizu, a garancija traje 8)
Evo je gledim na astalu i proučavam 250 strana uputstva prije nego je uključim... koji sam ja štreber :roll: :lol:
E, tako i treba! :naklon:Citiraj:
To je pravi ženski pristup (kamo sreće da je i muških više takvih... a ne da se sjete uputa tek kad iscrpe sve ostale mogućnosti! )
I malo sam zavidna na makini, moja Toyota ima samo 2-3 točke podmazivanja (a stara Bagatica imala ih je barem dvadesetak) pa mi se čini da nije predviđena za dulje trajanje...
Jel i veze osim što šiva?Citiraj:
Veze i šije, kombinovana je.
evo ova - samo moja nije D (D kao Disney ;)) ta je samo za američko tržište
I ja sam zavidna :oops:
Ali neka nam nisi više sama u bijelom svijetu.
Poz.svima, nova sam ovdije,vidim ima cura koje se razumiju u šivaće strojeve a meni je potrebna pomoć.Nešto gledam ove šivaće mašine što mogu vesti,ima tko iskustva?Koliko vidim 11000kn :shock: ima li što jeftinije?Imam Bagatovu Ružu već oho-ho pa voljela bi je zamijeniti sa nekom što veze ali ajme cijene?
jednom kad se malo sredim kupila bih endlericu, za sad skupljam iskustva. Ako mi možete staviti linkove na neke preporučljive modele, bila bih jako sretna :trep:
vještičica koliko tvoja košta i što sve veze,možaš li vesti neku sliku po želji?
arim
koštala je 1000€
Veze sličice do veličine cca 10x10cm (ram za vez je 4x4 inča)
Mogu da vezem ono što je došlo uz nju i nešto malo što sam našla na netu da je za džabaka.
"Slike po želji" zahtjevaju poseban softver koji mnogo košta (od 800$ naviše) i to mi zasad nije u planu nabavke. (osim ako mi neko od drugara ne nađe hakerisani program :lol:)
pomikaki ja imam Berninu 1150MDA
prezadovoljna sam
koštala nešto preko 500€
Ja imam Toyota endlericu, košta oko 2400 kuna.
Također sam zadovoljna, ali ja sam i manje zahtjevna mušterija od vještičice :mrgreen:
Imam i ja Toyotu iz Neckermanna. Odlicna je. Jednostavna za koristenje i odrzavanje. I cini mi se kvalitetna (to ne mogu do kraja procijeniti jer ju imam tek 3-4 godine).
I nije tako preskupa još ako se može spojit sa računalom :D
Pogledaj možda ti što pomogne.
http://barudan.co.rs/sajam_itma07.htm
hvala cure :*
evo ja otvorila našu šivaću mašinu, i kako sam zadnji put svašta prčkala :oops: sad imam problem
kad šijem, dole se zapetlja gornji konac, donji uopće ne povuče, špula se ne vrti. tj ovaj od gore napravi takav zapetljanac, omota se svukud oko špule, podvuče se ispod....jedva pokidam.
sad neznam jesam li šta zezla što sam dirala dio za vezove koji stoji na vrhu, možda sam nešto odvrtila...nemam pojma :/
singerica je, 6740,
hvala na pomoći!!
Postoje dvije mogućnosti - ili je gornji konac preslobodan, pa treba pritegnuti vijčić za regulaciju prolaza gornjeg konca tako da on teže prolazi; ili je donji konac prezategnut, pa treba popustiti vijčić na ležištu u koje ubacuješ špulicu s donjim koncem, kako bi on bio slobodniji i time manje zatezao i povlačio gornji konac prema dolje. Hm, nadam se da sam bila jasna :/ ...Citiraj:
snoopygirl prvotno napisa
Citiraj:
snoopygirl prvotno napisa
Ja imam onu iz Neckermanna loyd i isti problem, samo što ja nisam ništa dirala, donji je konac bio umetnut. S gornje strane šav, sa donje pokodane resice i zapetljanac