Dan kad smo dosli doma iz bolnice. Nismo doduse isli u setnju, vec smo proveli popodne na dvoristu.
Printable View
Dan kad smo dosli doma iz bolnice. Nismo doduse isli u setnju, vec smo proveli popodne na dvoristu.
U Austriji postoji opcija "ambulatnog" poroda. To znači da ako je sve u redu s mamom i bebom, nakon 6 sati ideš doma i onda ti dolazi primalja koju si sama izabrala onoliko puta koliko želiš (veći dio sama plaćaš primalju, jedan dio pokriva osiguranje).
A nakon cr ideš doma nakon 3 noći, možeš nakon dvije ako odlučiš da si sposobna za to (tako sam ja). Jedino oni s privatnim osiguranjem idu u klinike i ostaju duže, imaju jednosobne sobe i puno veću komociju pa kužim i zašto ostaju :)
Neka dva-tri dana nakon dolaska kuci, bilo je to na početku desetog mjeseca. Išli smo prijavljivati u matični ured, a onda malo i prošetali. Na povratku sam primijetila da dijete nema kapu. Jest da je stalno bila u zavjetrini :) ali moja mama je skoro pala u nesvijest kad je to čula.
Ja mu nikad nisam stavljala kapicu. Ni kada smo isli iz rodilista, ni u setnju. Kod nas na jugu je bilo dosta toplo pocetkom studenog.
11-ti dan. Nismo setale nego smo malo provele na zraku pred kucom.