znam
sad i zašto
ali onda...
Printable View
znam
sad i zašto
ali onda...
je vjerujem ti...ja sma počela s mastitisom...brdo mlijeka...koja navala...i sestrama koje su ga, pazi sad, nadohranjivale.... :shock:Quote:
Originally Posted by MGrubi
meni je sveki radila velike probleme dok sam zivjela kod nje. Cim sam došla iz bolnice pocela me pilit da dam maloj vode na zlicicu i dudu varalicu. Kad D. navršila mjesec dana sveki mi je uletila u sobu sa grisom komentirajući da bi ona htjela nahranit malu prije spavanja. Najviše me smetalo to sto je sve oko sebe uvjerila da ja izgladnjujem dijete. cak je i MM bio za nju. Stalno me gnjavila da hoce samo malo pricuvati D i onda je nebi vracala sve dok se nisam pocela svađat s njom. Jednom sam je ulovila kako je šopa vrhnjem i to dok je imala tek dva i pol mjeseca. Jadnica se derala iz sveg glasa a ova joj je na silu gurala vrhnje u usta. Mozete si mislit kojom sam se brzinom sletila na sveki i otela joj dijete iz ruku. Tad mi je stvarno malo falilo da je zviznem.
meni je sveki radila velike probleme dok sam zivjela kod nje. Cim sam došla iz bolnice pocela me pilit da dam maloj vode na zlicicu i dudu varalicu. Kad D. navršila mjesec dana sveki mi je uletila u sobu sa grisom komentirajući da bi ona htjela nahranit malu prije spavanja. Najviše me smetalo to sto je sve oko sebe uvjerila da ja izgladnjujem dijete. cak je i MM bio za nju. Stalno me gnjavila da hoce samo malo pricuvati D i onda je nebi vracala sve dok se nisam pocela svađat s njom. Jednom sam je ulovila kako je šopa vrhnjem i to dok je imala tek dva i pol mjeseca. Jadnica se derala iz sveg glasa a ova joj je na silu gurala vrhnje u usta. Mozete si mislit kojom sam se brzinom sletila na sveki i otela joj dijete iz ruku. Tad mi je stvarno malo falilo da je zviznem.
svaka čast na živcima...ja bi svoju zviznula, a kamoli sveki.... :oops: iako to nije riješenje..i krajnje je neukusnoQuote:
Originally Posted by banshee
i uzasno su me zivcirali komentari :
- mama jede a tebi nista neda
- da si moja odavno bi špeka/puding/masline /hrenovke papala
- moj su po kilu i pol dobivali mjesečno
- jadno gladno dijete
:evil:Quote:
Originally Posted by banshee
a što bi onda rekla na mog koji je jednom u misec dobio 2kg...a onda opet samo cca 400gr
ženo lukavo tjeraj svoje.... a TM...uf da je moj takav... :nope: .... drž se i proć će
spomeni ti njima moju isključivo dojenu margitu koja je u svojih prvih mjesec i pol dobila 2 kile i 8 cmQuote:
moj su po kilu i pol dobivali mjesečno
a ima jedna beba koja je dobila čak2,5kg!! svi isključivo dojeni!! ma eto vidiš po mom!! malo kg malo gr.... ma mislim... kak toj ženi ne bi dica dobivala kile kad ih je trpala slaninom, hrenovkama i ostalim poslasticama :lol:
a naši SAMO dojeni pa još bolje :mrgreen:
...kao što netko negdje reče ;) od čeg se debljaju kad ništa ne jedu?
lubenica je uz kivi jedan od najjacih alergenaQuote:
Originally Posted by NatasaM...
[quote="stray_cat"][quote="NatasaM..."]Kad sam svom tati rekla da cu Lanu iskljucivo dojiti 6 mjeseci, prva je reakcija bila: "Proci ce cijelo ljeto, a dijete nece okusiti lubenicu!!!" :lol:[/quo
ova je zakon :lol:
Mene je najviše izluđivalo (uz to sto mi je mama pri svakom, ali svakom podoju upadala u sobu i gledala jede li :evil: ), kad bi nakon podaja pitala: Koliko mililitara je pojela? :? Rekoh nemam pojima :nope: .Pa kak ne znas?
Ne znam! e enda je jednom postavila isto idiotsko pitanje (ekskjuz maj frenč) i onda sam grunula da ja nisam mačak Tom iz crtića da mi na cici ima mlijekomjer koji je zazvoniti kad kora popije 100ml mlijeka!
Shvatila je...
:lol: Nemaš mlijekomjer??? Pa kakve ti to cice imaš??? Odi ih reklamirati, to mora da je roba s greškom!!! :lol:Quote:
Originally Posted by migulica
Quote:
Originally Posted by mama sanja
ovo je ludnica :lol: ,pa šta je tim ženama,muškarcima ili ti ljudima???kakav su oni mit stvorili o dojenju :lol: ,jadno :x,neki dan sretnem staru znanicu koju duuuugo nisam vidjela,nekoliko godina,pozdravimo se,nakon toga pita koliko moje dijete ima,a ja velim evo uskoro će godina,,a ona veli pa jel jede sve a ja veli pa jede,ali cika je još uvijek glavni favorit a ona :shock: ,pa zar još,a ona je malo prevelika za to,...a najbolje što ona treba roditi svaki čas... :? pitam se kolkiko će ona dojiti i da li će opće dojiti,ali bitno je da puši i uživa u čarima toga... :evil: (jadno djete)
Drage cure, koliko je jos bilo provala od moje mame-bolje da ne pricam :lol: Zivjeli smo s njom do Korinih 10 mj zivota...volim je najvise na svijetu i fakat je divna, ali ponekad su me prsti svrbjeli koliko sam ju htjela udaviti :oops:
Ja znam jednu koja je prestala dojiti da bi mogla pušiti, službena verzija je da joj je nestalo mlijeka, ali je zato dijete s 10 mjeseci probalo sušene kobasice ("pa kaj, ništ mu nije bilo") :xQuote:
Originally Posted by ruža
Jao, a jučer Leda bljucne, a sveki gleda i komentira "sve je kiselo povratila...". Nije mi rekla da je moguće da imam "kiselo mlijeko", ali već ju ja čitam kao knjigu. Samo sam joj odgovorila da je normalno povratila jer se svima nama u želucu nalazi kiselina.
A ovo o "kiselom i pokvarenom mlijeku" je radi toga što sam joj jednom rekla da proba rijeđe musti kozu (imala je puno mlijeka) i na to mi je rekla da ne smije jer bi joj se mlijeko ukiselilo. Pa vjerovatno misli da se i moje pokvarilo.
A možda bih napravila šlag kada bi skakala :mrgreen:
:lol: i meni padaju slični za bljuckanje uz nezaobilazno: vidiš kako bi joj trebalo dati malo vode da se: "razrijedi ta surutka"Quote:
Originally Posted by Paulita
:lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:Quote:
Originally Posted by Paulita
prejako!
MM i ja Frana još zovemo Sirela Bjelovar, koliko sira proizvodi... :)
kad smo već kod toga,kad je moje djete imalo 2,5mjeseca,pa su nam bili u gostima,bratići....sve naočiti i obrazovani momci...kad je moja halapljiva pojela i nedugo povratila,pa naravno opet hoće dojiti...a jedan kaže ma nije ti zdravo da je dojiš,majčino mljeko je prejako,bolje ti je kravlje mljeko :shock: ,a ja gledam i slušam kako on to nadobudno priča kao da je on dojio. ili ti rodio nekoliko djece.još mi počeo pričati o sastojcima majčinog mljeka,i kako djeca imaju grčeve zbog toga što je to prehranljivo za njih tako male... :lol: :lol:
uh, moram se uključiti...
moj David ima 5 mjeseci i isključivo je dojena i napredna beba. ne mislim početi s dohranom/vodom/čajem prije punih 6 mjeseci a najradije bi ovako još do godine dana koliko je jednostavno :mrgreen:
od svih komentara i pitanja najžešći su naravno od sveki koja je prestala dojiti s 4mjeseca jer joj je mlijeko bilo ''vodeno'' - to je u ono vrijeme valjda bilo moderno - ali ona je stručnjak za dojenje a o dohrani da ne pričam...
-jesi mu probala dati čaja ili vode?
-jesi mu počela davati drugu hranu? kad misliš početi?
-joj, kad krene, znaš, ja sam ti njima već s 4 mjeseca juhicu, pa zgnječiš bananu i keks i par kapi limuna :shock: :smajlićkojilupaglavomuzid:
-još uvijek mu daješ samo jednu cicu po podoju? je li mu to dosta? (nije mi se dalo objašnjavat da se sastav mlijeka mijenja sa starosti djeteta)
-(kad mu vidi noge kod presvalačenja)-joj, kakve ti bucmaste noge imaš, kao da te hrane mesom i kravljim mlijekom :roll:
i ovaj mi je najžešći kad mu se obrati - kad ti počneš drugu hranu jesti, nebuš ti više cicu htio :roll: :roll: :roll:
nekad imam osjećaj da ne želi da dojim i da misli da je mamino mlijeko nešto zlo i opako, znam da nije tako ali kad čujem te komentare....
Meni je s. komentirala: Kad ćeš mu početi davati NEŠTO za jesti :?Quote:
Originally Posted by Princeza
Kao da mlijeko nije uopće hrana.
Najjadnije mi je bilo kad sam jedno tjedan dana (na preporuku pedijatra, dok nismo vidjeli uredan nalaz željeza, a usput dijete dobilo i užasne grčeve) malomu davala na žličicu sirup sa željezom. Onda je rekla: "Joj, jadno dijete, KONAČNO NEŠTO JEDE!" :evil:
A kako mu moje mlijeko više nije dovoljno od cca 2-3 mjeseca života da ne pričam. Mora mu se pržiti brašno, dodati kravljeg mlijeka i limunovog soka! Zatim se osušena kifla nariba i pomiješa s kravljim mlijekom, pa petit keksi i da vidiš!
Ajme! Mislim da mi se bljuje..Quote:
Originally Posted by Honey
pa tako može i sarmu samljeti i utrpati u jadnu bebu :evil:Quote:
Originally Posted by retha
na mene se frend kaj još ide u srednju školu zderal da nisam normalna kaj dojim jer će mi se cice objesit :lol:
definitivno treba toga smajlica izmisliti, pogotovo na ovakve svekine spike!!! :lol:Quote:
imamo istu svekrvu :shock:Quote:
izgleda da je prije 35 godina bio popularan limun i petit keksi
moja sveki ima sličan recept; malo adaptiranog + škrobno brašno + malo šećera + limunov sok (to je njen sinčić obožavao)Quote:
:roll:
baš me zanima kako su došle do tih kombinacija
imam i ja jednog takvog. savjet mog djeda koji ima 84 godine, umirovljeni socijalni radnik 8)
namrviti kekse uz flašicu, dodati kravljeg mlijeka, obavezno bar 1 veliku žlicu šećera i po mogućnosti sok limuna ili naranče. i veeeelika rupa na dudi da se ne mora mučiti jadno dijete.
kaže da je Stjepan prevelika beba da bi samo dojio... kad sam ga pitala od čega misli da je tako velik, prestao je sipati recepte...
zaboravih
TO SE RADILO ČAK I PRIJE 60 GODINA! :roll:
e moja sveki je uživala kako dojim a kad sam se izdajala svi ukućani sretni,vele neva nam je zdrava, :D ,a kad su čuli da nema dohrane dok ne napuni šest mjeseci svi su se divili-pozitivno,bili su sretni,a i danas kad čuju da ju još uvijek dojim.a dabas sretnem staru znanicu i sa njom njena prijateljica pa kad su čule kako dojim,a malom švrći je godina,jedna je dojila samo tri a druga šest mjeseci,tako mi govore kako je super da imam mljeka njima je objema nestalo,jednostavno neće nadoći vele,već su me sise bolile i krvave veli jedna a nakon toga bace spiku a dobro da ti se da..pa se pitam šta je po srjedi te priče... :roll: ,a više mi se neda objašnjavati kao nekad time mi samo kažu koliko su informirane,ali veli meni mm imaju ti takve jaku priču bolje se kuže u dojenje nego ti i žene koje i dulje doje :lol:
Mojoj je njena mama prenijela taj recept. Nekoć su mlade mame slušale i učile od svojih mama, a ne ove današnje koje bi samo dojile, a ne bi niš davale djetetu da jede :roll:Quote:
Originally Posted by znatizeljna
Normalno da su djeca bila "zdrava i debela", a sinovi joj i dan danas muče muku s težinom :(
to sam i ja rekla svom mužu; mamica te debljalaQuote:
:lol:
:nope: a di su savjeti NAŠIH mama??? :mrgreen:
Bit će da je lakše reći "ma daj mama ne davi" svojoj mami nego svekrvi :lol:
Moji su svi doma (isto kao i ružini) ponosni na mene što dojim. Često puta se rođake/susjede/itd čude što je Sunčici skoro 6 mjeseci a još je samo na mlijeku. Ali to je razumljivo jer su sve one bile mlade majke u doba kad se savjetovalo drugačije.
Mislim da sam i ja jela to poprženo brašno ponekad, koliko se sjećam maminih priča. Mislim da limun nije išao u kombinaciju. (Moja mama nije imala Rodu niti nekoga da joj pomogne, onda u našem gradiću nije čak ni bilo pedijatra, svi su išli liječniku opće prakse, barbi s bradom kojega se mutno sjećam)
taj recept su radili jer su tako išli kupiti sjeno,kopati i hraniti krave...bez uvrede,djeca su se rađala da može netko dohraniti roditelje pod stare dane...a mm kaže da danas majke puno više čine za djecu samo o tome toliko ne pričaju a ove prije ništa a toliko pričaju šta su sve činile,jer u podsvijesti znaju da nisu,nego su se djeca šikanirala(čast iznimkama),a danas ako želiš da ti je djete zdravo odmah svi pametuju,a nema veze sa mozgom...mm kaže da su ga nosili u košari i čuvala ga starija sestra gdje je pritom ispao u putu jer se vozio u konjskoj zapregi :lol: ,jadan ali ipak je sve dobro završilo...tko je tad mislio o dojenju????opet kažem čast iznimkama :D
moja sveki je super jer iskreno kaže kako joj je i danas žao da nije tako mogla brinuti o svojoj djeci,jer ih je morala ostavljati...ponosna je na nas kako se brinemo o njenoj unuci. :D