Danas zapečene palačinke sa povrćem, i nekoliko slatkih sa sirom.
Printable View
Danas zapečene palačinke sa povrćem, i nekoliko slatkih sa sirom.
Varivo od graška i pureći odresci.
Mama Nataša - daj reci kak točno napraviš ovo - baš zvući super. Jel kuhaš grah prije ili iz konzerve ili kaj?Citiraj:
Mama Nataša prvotno napisa
tnx :*
mi jučer imali punjene tikvice.... MM ne voli (baš poludim), a ja ih obožavam :mljac:
danas ne znam....vjerojatno pljeskavice i pire krompir
Malo sam modificirala jedan recept sa početaka ovog topikaCitiraj:
andiko prvotno napisa
Meso sam ispekla na naglo (vratina, šnicle, medaljoni), stavila u vatrostalnu zdjelu, preko mesa složila crveni grah i kukuruz iz konzerve, začinila chilli-jem i sve prelila vrhnjem za kuhanje. Zapeče se 20-ak minuta.
Zaboravih i svježu crvenu papriku...
Jucer sam se nakon godinu dana ustezanja odlucila opet na batate. Prosli su neslavno propali.
Sad sam ih narezala na snite pa ispekla 20 na resetki u pecnici (cula sam da se tako radi), poslozila u lim, namazala pestom genovese, napravila umak od luka i sampinjona, pa jos to prebacila preko batata i zapekla u pecnici.
Uglavnom svima bilo dobro. Meni najvise. :mrgreen:
1 šalica prosa, skuhati
2 tikvice
3 žlice shoju
2 režnja češnjaka
malo peršina
1 luk.
Naribati tikvice i dodati ostale sastojke pa prodinstati na luku, na kraju dodati proso.
Super je.
Varivo od kelja, proso s tikvicom, hijiki alga.
Zapečeni štrukli
Sutra-lovački :mrgreen:
danas punjene paprike sa pireom :mljac:
kelj čušpajz, faširanci i slani i slatki štrudl od sira
Pohane tikvice i kranjske kobasice.
Pileci sateh, przenu rizu s jajima i povrcem, kiselo povrce i krupuk.
Pečena piletina i tijesto sa sirom.
Jučer - juha, pizza
Danas - pizza od jučer :oops:
Sutra - kelj varivo
Srijeda - špageti bolonjez
Hvala ti puno.... Ovo stvarno izgleda za prste polizati :mljac: Obavezno ću probat ovaj tjedan :love:Citiraj:
Mama Nataša prvotno napisa
ja sam danas pileča prsa pofrigala na naglo i dodala luka sa prosekom i ispekla mladi krumpir bilo je :mljac: ,stavila krumpir u istu zdjelu sa mesom pa je dobija okus i miris po šugu
Napravila sam zelenu salatu sa na gril tavi pečenim patlidžanima, pilećim fileom, tanko narezanim svježim šampinjonima, pinjolima, maslinovim uljem i acetom balsamicom.
Knedlice od kruha s umakom od kopra. Za desert jagode sa šlagom :mljac: .
Moram samo prokomentirati da primjećujem kako vas jako malo spominje upotrebu kopra u kuhinji..., što je velika šteta. Ovako u proljeće, kad kopar ima mlade i svježe listiće, pravo je blago. Pogotovo za mlade mame jer, uz to što umiruje želudac, također i potiče laktaciju !
Ja kopar obožavam, imam ga u svom vrtu i stavljam ga u sve i svašta. A ovo za laktaciju nisam znala, THX :*
Mislim da ću danas kuhano meso u bijelom kopar sosu.
Moja je baka bila prava riznica znanja o ljekovitosti bilja. Uvijek je spominjala kopar ( i preporučavala mladim mamama)... I ja ga obožavam.Citiraj:
Rene2 prvotno napisa
Ova kombinacija nekog laganog kuhanog mesa u bijelom kopar-sosu ti je idealna :mljac: !
Jučer - granatirmaš i lignje.
Danas - zapečeno kiselo zelje.
danas musaku zapečenu u pečnici sa puno jaja i mlijeka bila je sočna
Danas - rizi-bizi, piletina sa sušenim rajčicama u provansalskim travama, salata od slanutka, fete i malih rajčica
A koje meso i kako radiš sos. Hvala...Citiraj:
Rene2 prvotno napisa
draga, kak ovo pripremiš? I kaj nije to prelagano? MM baš nije ptićica, pa uvijek moram nakuhavat... :roll:Citiraj:
Dream prvotno napisa
ja danas napravila krem supu od kelja, paradajza i mrkve i pizu. Niko nista nije jeo :roll:
Jesenski složenac.
Danas MM pravi zagrebačke :mrgreen:
jeli se moze dobit recept?Citiraj:
Rene2 prvotno napisa
mi smo danas bukve na gradele sa maslinovim uljem i blitve bilo je :mljac: toliko da je mala stalno pitala još,sritna samo da ne jede hrenovke i ostalu hranu
A juha od kopra? Mljac! :mljac:
Ja sos radim tako da prepržim malo brašna na ulju, dodam nasjeckani kopar i još mrvicu prepržim da pusti miris. Zatim dolijem vodu uz miješanje i pustim da malo prokuha.
E da, ja danas radila juhu od korabice i dinstano bijelo meso sa tikvicama+ pire krompir.
paradajz juha s krpicama i proljetne rolice (piletina, paprika, šampinjoni, mrkva).
jaja na oko i salata od paradajza i rikule!! :roll:
:shock:Citiraj:
ivancica prvotno napisa
Subi, sto si mi nesto kusava :lol:Citiraj:
sabaleta prvotno napisa
mi danas raspalili rostilj i uz to restani krompir.
Sta cu sutra, ptice znaju :roll:
Za današnji dan prijavljujem svinjske šnicle u umaku od senfa i pomfrit...
Krem-juhu od tikvica (moji baš nisu bili nešto oduševljeni, ali meni je bila čisto fina: malo sam popržila luk do staklastosti, dodala pola crvene paprike narezane na sitne kockice i ribanu korabu, podlila s malo vode i prodinstala dok nije omekšalo. Ubacila narezane tikvice, podlila vodom, posolila, ubacila jednu kocku i kratko prokuhala dok tikvice nisu omekšale. Izmiksala, dodala još bibera i peršina, te malo bosiljka, prokipila i to je to.)
Pile s krumpirom u vrećici, miješana salata.
jučer - zapečeni štrukli + mahune salata
danas - govedska juha, integralni špageti sa umakom od tikvica. Za desert, domaće trešnjice
Mi janjeću juhu i pečenu janjetinu...
:D