Meni frendica iz Zadra pošalje popis, kupim u Zg-u i šaljem dole.
Izbor je očito loš :(
Neke Forumove slikovnice sam ja bez problema našla i kupila u Zg-u, a u Zadru ih nije bilo.
Printable View
Meni frendica iz Zadra pošalje popis, kupim u Zg-u i šaljem dole.
Izbor je očito loš :(
Neke Forumove slikovnice sam ja bez problema našla i kupila u Zg-u, a u Zadru ih nije bilo.
Plašljiva vjeverica, izvrsna je (u rangu Kraljevske puse, Diva Jure, Grubzona,...)
Epta, najljepše slikovnice. Jako su lijepe i izuzetno kvalitetne, ali su i jako skupe (ali ih posuđujem u knjižnici :mrgreen: ): Crvena lopta; Bila jednom...; Riba duginih boja; Dobro jutro, laku noć; Mačak Mucko; Bajka o svjetlosti; Pauli, ti zločesti Pauli; i....meni najdraža: Ti i ja, mali medo :heart:
Ne znam je li već netko spominjao ove knjižice/slikovnice (nemam baš previše vremena za detaljno čitanje svih postova), ali moram ih spomenuti jer ih moja kći jako, jako voli:
Što je dobro i zlo
Što je život
Što su osjećaji
(autor je Oscar Brenifier)
Citiram (iz nekog osvrta na knjižice):
"Djeca postavljaju konkretna, svakodnevna pitanja o životu i situacijama s kojima se susreću. Iznenađuju roditelje i odrasle pitanjima o onome što čuju i vide oko sebe. Pitanja su jednostavna, dječja, ponekad smiješna, ali u biti duboka, zanimljiva i traže odgovor. Odgovora uvijek ima više, a iz njih proizlaze nova pitanja koja potiču na razmišljanje i razgovor. Na kraju svakog poglavlja autor donosi zaključak koji zaokružuje sva ta pitanja.
Ova izuzetno vrijedna serija na neobičan i poticajan način poučava djecu o životu, svakodnevnim situacijama, promišljanju o svijetu koji ih okružuje i rješavanju problema. Cilj je ovih knjiga potaknuti djecu na postavljanje pitanja, samostalno razmišljanje i donošenje vlastitih zaključaka. Tako razmišljanje postaje dječja igra, a istovremeno otkrivaju svijet, shvaćaju pojmove kao što su sreća, nesreća, ambicije, ljubomora, prijateljstvo, ljubav, sloboda, velikodušnost…"
Eto, često su nam te knjižice u rukama (najčešće navečer prije spavanja), pa volimo zajedno promišljati i popričati o raznoraznim (zgodnim) temama koje su načete u knjižicama. Tople preporuke!
Mi smo poceli negdje od njenog 9 mjeseca.Citiraj:
Od kad se djetetu mogu početi čitati slikkovnice
Danas sama trazi prije spavanja... :) ali ne zaspe tako brzo kao prije..
mi obožavamo slikovnice sa prozorčićima i negakvim zagonetkicama.
jučer u jokera kupili nekakvu radnu slikovnicu : MALA ŠKOLA, za dob od 4-6 godina. oduševljena je.
jesi provala u jokera u multimedijalnoj knjižari. stvarno je odlična i imaju odličan izborCitiraj:
Dolisa prvotno napisa
Curke, trebam pomoć.
Laviću je za par dana 2. rođendan i našli smo se u nekom vakumu što se tiče izbora slikovnica i priča.
Apsolutni favorit je Piko. Imamo ih valjda sve, njemu su i dalje zanimljive a ja bi željela nešto novo.
Dosadašnje slikovnice su mu postale nezanimljive. Imamo ih hrpu sa prozorčićima, Baby Einstein, one Forumove Moj prvi rječnik, uglavnom jednostavne sa fotografijama ili crtežima i malo ili bez teksta.
I šta dalje osim Pika?
Nadobudno sam sinoć pokušala sa Pospanim pričama, ali nije bio zainteresiran :mrgreen:
Šta je bio izbor vaših klinaca u dobi od dvije godine?
Miffy, Tigrić Jakov, Čarli i Mimo - u biti, sve slikovnice sa manje teksta ili sa jednostavnim tekstom
I ja sam je nedavno nadobudno kupila, ali malcu je potpuno nezanimljiva. :( To je jedina slikovnica koju imamo i nismo je uspjeli pročitati niti do kraja, a druge prečitavamo stalno iz početka, već ih zna napamet.Citiraj:
Anci prvotno napisa
Učlanili smo se u knjižnicu, ne mogu kupovati toliko koliko on treba (i želi) čitati.
što preporučujete za početak?
vidim da se spominju baby einstein karte.
još nešto?
Mi smo u početku imali više engleskih slikovnica nego hrvatskih. Sad je obrnuto.
Baby einstein karte kod nas nisu bogzna kako kotirale, ali njihove slikovnice - jesu.
Za početak, mislim da ti je najvažnije naći slikovnice s fotografijama ili vrlo realističkim slikama svakodnevnih predmeta koji vas okružuju (nešto tipa - moj prvi slikovni rječnik, fotke životinja i sl.). Tek malo kasnije dolaze na red priče, proradi im mašta, itd.
Također su u početku dobre slikovnice s prozorčićima, slikovnice-skrivalice i sl. (pazi, ove će dosta brzo nastradati :mrgreen: )
super, hvala ti!
Gdje je najbolji izbor takvih slikovnica? Algoritam, Profil?
Pa da. Algoritam i Profil.
Algoritam ima bolji izbor stranih slikovnica, Profil domaćih.
Rado bi kupila slikovnice sa fotografijama zivotinja. Zna li netko gdje ima i koliko kostaju?
Posudili u knjižnici, čitamo po nekoliko puta dnevno a jako bi ju htjeli kupiti, hvala na informaciji
netko je pitao za dob od dvije godine.
R ima 21 mj. i mjesecima su nam aktualne osim miffy, princeze (tuta i operi ruke) i tata neznalica. ta je apsolutni favorit, ne može dočekat kraj. i sto puta za redom, pa ajmo opet.
već dugo tražimo Kraljevsku pusu (makar ne znam za koju bi dob bila), i gdje god smo pitali, blijedo nas gledaju. tko je to izdao?
grubzon je fantastičan, ali mislim da smo još premali.
Kraljevska pusa se kupovala u Profilu.
Hvala tanji_b na preporuci Janoschevih slikovnica, psudili smo dvije - odlične su! (ima 4 i pol godine, za orjjentaciju)
Lapis, za Grubzona je možda stvarno premali, ali za Malog majmunčića u velikoj brizi možda nije. Majmun je, kad malo promislim,od svih slikovnica izazvao najveće oduševljenje u A. karijeri :) .
nemaju ju u Profilu već jako dugo, bar toliko koliko mi tražimo.
majmunčića smo nekidan gledali, ali nije pokazala neki interes. uzet ćemo, možda joj se svidi za neko vrijeme.
Za Kraljevsku pusu više od godinu dana u Profilu pričaju da se čeka novo izdanje.
Ja ju isto tražim.
Ja sam prije mora pitala šta sa dvogodišnjacima, a u međuvremenu smo osim i dalje obožavanog Pika jako zavoljeli Zvrčka i Mljaca, nekakve kratke Priče i pričice (Ljevak), Miffy i Tigrića Jakova.
Ima još nekakvu "Tko živi u šumi", meni osobno bezveze, a on ju jako voli.
Na pdf-u Posvajanje smo o toj slikovnici raspravljali, pa tko nije čitao, evo i ovdje:
Katarzyna Kotowska: "Jež"
dirljiva, topla i iskrena priča o posvojenju, pa tko želi djeci približiti tu temu...
Inače je za malo stariju djecu (rekla bih, iznad 5 godina), u svijetu je postala bestseler, a koliko čitam ući će i u školsku lektiru za najmlađe.
Imaju li i druge Janoscheve slikovnice čudnovate momente tipa guska ide na večeru pa ju na slijedećoj strani lisac nosi pod rukom (ONA je večera)?
To je iz one o pošti.
:lol:
Ne znam, pročitali smo jutros samo Panamu. A i u njoj lisica večera - gusku!
Joj, to mi je super :lol: (ono kad guska ide na sprovod, a za njom lisica koja ide na guskin sprovod)Citiraj:
Mima prvotno napisa
Andrej to uopće nije skužio, pitao me što je to sprovod :?
Meni je od tih slikovnica najbolja ona o Panami, a i "Hodi, idemo naći blago" je tu negdje. I ostale su dobre. Jedina koja mi je nešto slabija je "Mali nauk o životinjama za djecu" (ali ta je i tematski drukčija).
Još jednom molim za ideju ili savjet gdje da nađem Elmera, posudili smo ga u knjižnici na netu sam našla samo Elmer i mali medo ali to nije ta...
Nisam ga viđala u knjižarama, samo u knjižnicama. Pitaj u GoldenMarketingu, oni su izdavači Elemera i meda.
Za sve proizvode Golden marketinga koje ne možete naći u normalnoj prodaji (tipa Profil) preporučam nazvati direktno u Jurišićevu ili Šenoinu.
Gospođe su preljubazne, uvijek dobijemo nekakvu sitnicu na poklon, a i popust od 5 ili 10% što i nije zanemarivo.
Hvala, čokolada i tebi, nekak sam si i ja mislila da ću tako morati.Citiraj:
lara01 prvotno napisa
mi čekamo Interliber..prošle godine smo se nakrcali s knjigama i sad nam već polako fale nove knjige, al ćemo se strpiti još dva mjeseca
J. je opsjednut Elmom i Sesame streetom, pa smo nabavili one knjige iz TL i sviđaju mu se, za sve ostale , kojih imamo mali milijun i nije baš zainteresiran, iako se trudimo to promjeniti.
Veliki hit su nam i slikovnice s kratkim pjesmicama koje uče i u vrtiću.
meni su genijalne slikovnice od eve janikovszky.
ja sam ih čitala kad sam bila mala i sad sam opet naišla na njih i opet su me oduševile.
moja cura je još premala za njih, al vama s većom djecom ih toplo preporučujem.
ima ih kupiti u superknjižari i vjerojatno još negdje po knjižarama;
ja sam ih nabavila direktno od izdavača.
preporučam "opet sam ja kriv" i "zar opet", mada su sve dobre.
Potpis.Citiraj:
ninatomato prvotno napisa
Dodala bih: za mlađu djecu (3-4 godine) su prikladnije slikovnice "Baš me veseli" i "Znaš li i ti", a ostali naslovi su za nešto starije. Isplati ih se kupovati na Interliberu jer budu s popustom (izdavač je Hena.com).
nisam baš sve postove isčitala, pa ne znam jeste li spominjali heidi. kao klinka ja sam je obožavala. :heart: vole li je vaša djeca? čita li se ona još uvijek? vidim da se prodaje. sviđa li se dečkićima???
Ja sam odlučila s Heidi još malo pričekati dok ne bude mogao pratiti originalnu verziju.Citiraj:
lollipop prvotno napisa
Dosad sam mu samo prepričavala pojedine epizode, npr. ono kad Heidi bere cvijeće na pašnjaku pa joj sve uvene u pregači do navečer (uz pouku kako ne treba brati cvijeće :mrgreen: ). To mu se svidjelo. Drugim riječima, pripremam teren.
S obzirom da je oduševljen Čarobnjakom iz Oza, gdje je isto glavni lik djevojčica, ne vidim zašto mu se ne bi svidjela i Heidi. Samo da još malo doraste do nje.
I ja ću Lei čitati 'pravu' Heidi. Možda joj to postane ženski idol, kad već nije uspjelo sa Pipi. Ali prvo ćemo čitati Čarobnjaka iz Oza (kojeg se nikad ne bih sjetila da nema tanje) ili Winnie Pooha. Šanse da joj se svidi nisu velike, obzorim da glavni lik nije niti životinja niti dečko.
ajme super... znači ima nade za heidi!! jako bi je voljela podijelit s lovrom, jednog dana kada bude dovoljno velik.
[/quote] Dosad sam mu samo prepričavala pojedine epizode, npr. ono kad Heidi bere cvijeće na pašnjaku pa joj sve uvene u pregači do navečer (uz pouku kako ne treba brati cvijeće :mrgreen: ). To mu se svidjelo. Drugim riječima, pripremam teren.[/quote]
i super je ta epizida sa cvijećem. :)
kod heidi su mi se uvijek sviđale ilustracije.
odnedavno uživam u Pričama Beatrix Potter s zecom Petrom u glavnoj ulozi. i te mi se ilustracije jakooo sviđaju, tako su meke i tople. Jeste li možda čitali te priče?
Ali glavni lik cijelo vrijeme nosi sa sobom psića u košarici ;)Citiraj:
Mima prvotno napisa
Otada je Andrej jednog plišanog peseka proglasio za "svojeg prijatelja Tota" i obavezno spava s njim. Toto je mali korak prema budućem uspješnom suživotu sa psima (kojih se zasad još uvijek boji).
Imamo doma onu debelu knjižurinu, povremeno ih čitamo, ali nisu toliki hit kao neke druge knjige. Meni su se, u prvi mah, činile malo čudne (previše engleske, onako - baš viktorijanski engleske :mrgreen: ), ali zapravo su zgodne, a naročito vrijede ilustracije.Citiraj:
lollipop prvotno napisa
Najbolja priča mu je bila ona o Vjeveriću Lješku, odande je čak zapamtio i stihove pa ih povremeno recitira.
Eh, da, Mima, pravi Winnie Pooh je kod nas doživio neslavni fijasko, pa pripazi da se i vama ne dogodi isto (a koliko čitam o Lei, sasvim je moguće :mrgreen: ).
Naime, Andrej je još u knjižari izrazio želju za "pravim" Winnie Poohom, onda ju je dobio od bake za rođendan, ali prvo što je uočio odjednom je bio naslov. Zašto piše Medo Winnie zvani Pooh? Zašto zvani? I odjednom mu je postao nepoželjan, jer je shvatio da to nije ona ista diznijevska verzija Winnie Pooha na koju je navikao iz slikovnica (iako, koliko sam prelistala knjigu, nije ni daleko od nje, Disney se dosta vjerno drži karakterizacije likova).
I tako, od pravog Winnie Pooha ništa, ali zato je ponovno počeo čitati slikovnice o Winnie Poohu, za koje sam već mislila da smo ih se riješili :roll: (nemam ništa protiv njih, ali već mi na nos izlaze)