to sam i ja mislila ponjeti vatu za guzu. Ma muž će mi još donjeti šta bude trebalo. Ma samo da ja i moja bebica budemo skupa
Printable View
to sam i ja mislila ponjeti vatu za guzu. Ma muž će mi još donjeti šta bude trebalo. Ma samo da ja i moja bebica budemo skupa
oni ih presvlače samo 3x; ujutro za vrijeme kupanja, u 15 i u 21 h. Traže te tvoje maramice, poneka sestra i pelenu. No, kako je to premalo presvlačenja definitivno treba ponijet svoje "rekvizite".
znači kad hoću presvuč svoje dijete slobodno ga presvlačim, nemoram nikog zvati? A robica je njihova?
tako je, presvlačiš kad god ti padne na pamet
robica je njihova, samo ponesi, ili neka muž donese, onu za odlazak kući
i autosjedalicu ;)
recite da li je na SDu potrebno naglašavati da se ne reže pupčana dok ne prestane pulsirati? Kakva su vaša iskustva.
I moj dr. mi dao uputnicu za pregled i uzv i napisao 34/35tj trudnoće, a ja na pregled idem u 36/37tj.
To sam tek vidila kad sam došla doma. E sad da li mi to vrijedi ili ponovno moram do dr. i ukazivati mu na njegovu grešku?
onaj tko bude s tobom mora pratiti i reagirati.
kod njih se to, kao, podrazumijeva, ali ipak treba kontrolor.
uputnica ti vrijedi mjesec dana.
joj jedva čekam sutrašnji pregled i uzv.
Recite da li s 37tj šalju na ctg ili još ne?
Te kada se počne ispitivati plodova voda?
I da li ste pred kraj radile krvnu sliku i urin?
meni s 37. tjedana nisu radili ctg. da nisam rodila u 39. tjednu, dan prije zakazanog pregleda, išla bi na ctg tad.
krvnu sliku+ urin svakako kontrolirati na kraju, pretpostavljam da će te doc to gore i tražiti.
mm i ja smo na porodu imali debatu sa doktoricom oko rezanja pupčane vrpce, kao ne režu odmah, čekaju da prestane pulsirati, ali ipak ona nije s tim baš oduševljena jer kao nalaze poveznicu između žutice i nerezanja pupčane vrpce odmah :? nisam zbog trudova mogla baš ulazit u raspravu... ali ne zvuči mi logično... uglavnejšn, ako nešto želiš/ne želiš, moraš to jasno i stalno artikulirati.
Meni su ctg radili u 39. tjednu. Plodnu vodu su mi gledali na dan termina i par dana poslije jer sam prenijela. ak sam dobro skužila doktore pl voda se može gledati ako je žena otvorena i to im je dobar pokazatelj o zrelosti bebe. iako na sv.duhu se to razlikuje od doktora do doktora.Krvnu sliku i urin sam radila kad sam došla u rađaonu.
Meni su radili ctg sa 38 tj., ali mislim da je sve procjena doktota, ako treba on će sam procjeniti...
Curke,
jel trebam tražit od svog soc. ginka uputnicu za Sv.Duh i za pregled i za UZV ili samo za pregled? neke cure su mi rekle da im uopće nisu radili UZV, nego samo CTG, nekom pregled + CTG,..o čemu to ovisi? osim o dr. :lol:
Jel bolje da ja odmah uzmem uputnicu za UZV i pregled?
By the way, krenut ću u 37 tj. na SD, pa me zanima u prosjeku koliko bih uputnica trebala odnosno koliko često naručuju do 40-og tj.-termina?
jednom tjedno ili...(ako je sve u redu)?
moraš se naručiti za pregled, a za uzv pitaš. Mene su prvi put naručili za pregled, a drugi put pregled i uzv.
Doneseš uputnicu za šta si naručena.
Ako ti hoćeš možeš uzet i uputnicu za uzv. Vrijedi ti mjesec dana. Pa ako kreneš s 37 tj na preglede do poroda će ti vrijediti.
Samo da kažem već sam drugi put kod Habeka. Nisam čekala duže od sat vremena, s tim da sam došla ranije pola sata od naručenog.
A dr. Sirovec je pored u ambulanti i žene kod nje čekaju po 3 sata. Jučer je čak jedna koja je došla 2 sata prije mene, ja bila gotova ona još nije ni ušla.
Ne znam zašto, tako je bilo i prošli put.
I ja sam jučer bila kod dr. Habeka i stvarno sam se iznenadila kako sam brzo bila gotova. Zbog iskustva s čekanjem na red u prošloj trudnoći, ponijela sam sa sobom prilično debelu knjigu, no stigla sam samo do 10. stranice.
hvala Adi na informaciji, nego zanima me koliko prosječno bude dolazaka na Sv. Duh ako krenem u 37 tj. do 40-og.tj.?
To pitam jer mi je soc. ginko u potpuno drugom diejlu grada i nije mi lako doći do njega pa bi odmah uzela par uputnica da mi "pokriju" cijelo razdoblje, koliko je to moguće.
Koliko često se ide kad se krene s bolničkim pregledima?
Lili75 mislim da to sve ima veze sa stanjem trudnice tj.da li si otvorena i koliko, kakav ti je tlak,pa je tu i ctg...a opet sve ti ovisi i o doktoru. ja sam krenula gore u 39.-om tj. i išla svaka dva dana na ctg. Jedna uputnica za ctg mi je vrijedila za 2 puta,to je neka fora koju gore naprave sestre, rodila sam trudna 41.tjedan tak da su mi trebale 2 uputnice za ctg i jedna za amnioskopiju.Nadam se da sam ti bar malo pomogla.
mene dr. Habek naručio za uzv za tjedan dana i rekao je da prije napravim ctg. Uzv je u 12sati. Kako da znam koliko prije moram doći da do tad obavim ctg jer je tamo u trudničkoj samo 1?
Da dođem odmah u 8 ujutro?
I da nije mi rekao da treba uputnica za ctg. Još sam ga pitala da samo donesem uputnicu za uzv i on veli da.
Da ja ipak uzmem uputnicu za ctg?
I da njega nema taj dan pa će mi uzv napraviti dr. Bekavac. Kakva je ona?
Već sam ti na drugom topicu pisala za dr.Bekavac..Osobno je meni ona bila odlična.E sad kaj se tiče uputnice,mislim da ti treba i za ctg i za uzv.Ja jednom nisam imala za ctg pa su mi rekli da donesem sl.put.
E da...zaboravih,za ctg se naruči obavezno na telefon jer inače teško da će te primiti.Reći će ti oni kad da dođeš.
hvala tako sam i mislila da ih u pon nazovem za ctg
Sani, thanx, vidim da nema druge nego nazvat Sv.Duh, naručit se i ne razmišljat previše unaprijed što treba napravit,a MM nek skuplja uputnice ;)Citiraj:
Sani1612 prvotno napisa
zvala sam danas za ctg i rekli doć u petak oko 10 s uputnicom pa da do uzv stignem na ctg.
hvala curama što su mi rekle za uputnicu, jer bi došla bez nje.
Jel zna netko raspored dežurstava doktora u rađaoni za petak sub i ned?
evo, da vas i ja pozdravim! čitam već neko vrijeme topice na forumu, al nikako da nađem vremena pridružiti se.
uglavnom, rodila sam 2008 na SD, u predrađaoni jer nisam stigla do rađaone :) tako da su i meni sva iskustva o stolčekima, futurističkim krevetima i sl. zanimljiva (jer me slično očekuje u 6mj).
drago mi je što su rodilje sa SD većinom oduševljene s zaposlenima tamo, na žalost ne dijelim njihovo oduševljenje, ali se nadam da će mi drugi porod proći u boljem ozračju.
što se tiče uputnica, mislim da se svatko može bez problema dogovoriti čak i ako zaboravi neku uputnicu, da je donese sljedeći put - pa nisu ni sestre lude da se zamjere nekoj trudnici (ako je slučajno pošalju doma bez obavljenog pregleda, ultrazvuka,...) i dobiju ječmenac :lol:
ma da uputnica se može i poslije donjeti.
Jučer ja kod mog gin po uputnice i on sav u čudu da kako me doktor na SDu nije vaginalno pregledao. I kaže on sad kad budete u petak na ctgu i uzvu nek vas i pregledaju. Mada me je on jučer pregledao i zatvorena sam.
Meni isto nije jasno zašto me nisu vaginalno pregledali?
mene su samo 2 put prije poroda vaginalno pregledali u bolnici (do tada je to radio moj gin svakih 5-6tjedana). tako da mislim da im to baš i nije praksa ako je sve u redu. do tada sam išla na ctg i ultrazvuk. a iskreno, ti vaginalni pregledi su mi pred kraj trudnoće bili dosta bolni, tako da sam i sretna što ih nije bilo previše. bitno je da si bila zatvorena na prijašnjim pregledima, a ako nisi, e onda bi trebali vaginalno pogledati i u bolnici.
Nije uopće loša stvar ako te nisu vaginalno pregledali, dapače :) Vaginalnim se pregledom povećava rizik od infekcija, a i može biti neugodno pred termin.Citiraj:
Adi prvotno napisa
budi sretna da nisu.Citiraj:
Adi prvotno napisa
ako ne osjećaš nikakve tegobe, nema potrebe da te pregledavaju.
mene je doc pregledao 15 minuta prije poroda.
a prije toga... u 29. tjednu :D
Slažem se s curama. Na sv.duhu sam pregledana prije poroda. bolje da te što manje gledaju.Ja sam u trudnoći pregledana svega tri puta. Ne znam,valjda je i doktorima sinulo da toliko pregleda i prčkanja zbilja nije potrebno.
curke jel ima netko od vas iskustva sa dr. Dukićem, kod njega pratim trudnoću i super mi je ali me zanima kakav je na porodu - može li se s njim dogovoriti da ne želite drip, rezanje...
netko mi je rekao da onaj dr. kod kojeg pratite trudnoću je i na porodu jeli to istina ili samo priče? mislim malo mi to čudno jer tko zna kad počne vrijeme poroda koji je dr. dežuran
...prva mi trudnoća pa me sve zanima kako je na SD, a o dr. Dukiću nikako da nešto nađem
jučer ja naručena na patologiji za uzv , a prije toga sam trebala u trudničkoj napraviti ctg. Rekli da dođem oko 10, 11h.
I došlea ja i govorim da sam na uzv-u gore u 12h te da mi prije toga treba ctg i da sam zvala.
Dobro čekajte.
Čekam ja kad oni meni ajte u kabinu na pregled. Ja mislim kakav pregled. Ja reko ajd dobro. Kad meni doktorica da šta sam ja došla.
A meni odmah tlak na 500. Odem do sestre, u međuvremenu druga. Pa dok sam toj drugoj objasnila. A ona ne znam ja šta ste se vi sa mojom kolegicom dogovarali, odite gore na uzv pa ako treba ctg dođite poslije.
Ja reko dobro.
Doktor nije niš reko za ctg, ali je napisao za tjedan dana lab.nalazi, ctg i pregled.
E sad se neću naručiti za ctg nego kad dođem tamo reći ću da doktor traži ctg pa nek misle.
Nije mi jasno šta one nisu razumjele i zašto mi se taj ctg nije napravio?
Baš ovaj put su bile sve neke smušene. Inače do sad smo dobro komunicirale.
Kjara-nije istina da ce ti biti na porodu doktor koji ti vodi trudnocu,to je puka slucajnost tko ce tad biti u radjaoni.
Ngo,jesu li napokon vratili na mjesto trudnicku ambulantu,jel renovirana?
Christy pa bilo mi je to malo čudno, hvala na odgovoru.....prije tri tjedna ambulanta je još bila na katu, u četvrtak idem na pregled pa ćemo vidjet, javim u svakom slučaju
i ja u čet na pregledu u 12 kod Habeka
Ja sam u 13 sati na istom mjestu kod istog doktora (ako ne rodim prije :) )
onda se vidimo, a možda i u rađaoni, ha ha
Drage moje buduće mame evo friškog iskustva sa Svetog Duha.
Ema se rodila 02.03.2008.
Sam porod je protekao idealno, dobila sam na moj zahtjev epiduralnu (kao i na prvom porodu) tako da bolove nisam imala i sve je išlo brzo.
Svi u rađaononi počevši od doktora Blagaića, babica i anesteziologa su bili jako dragi i ljubazni te su time olakšali i meni i "kolegicama" u druga dva boksa. Muž je cijelo vrijeme bio sa mnom, mogla sam piti vode koliko sam htjela (nekoliko litara sam popila u tih nekoliko sati), lopta je na raspolaganju, imaju stolove koji se postave u sjedeći položaj što olakšava izgon. Kad je Ema izašla dali su mi je i ostavili me s njom gotovo dva sata što je bilo prekrasno. A kad su je odnijeli dobila sam večeru u rađaonu.
Na odjelu babinjača je isto bilo sve super.
Sestre s tog odjela i s dječjeg (koje su zadužene za bebice) su jako drage. Rooming in je cijelo vrijeme osim između 7h i 9h ujutro kada ih kupaju i rade preglede i pretrage. S time da ako beba jako plače po noći, a mama je umorna zbog poroda... može se zamoliti sestre da uzmu bebu, naravno samo ako mama to želi.
Strašno se trude oko dojenja i potiču neprestano na to, puštaju edukativne filmiće, daju savjete itd. Trebate ponijeti sa sobom pelenice, maramice i kremu jer same presvlačite bebice, ako se naravno u stanju.
Sve u svemu jako sam ugodno izneneađena u odnosu na vrijeme prije 3 godine kada sam tamo prvi put rađala.
Uf ovo je fino pročitati...nadam se i ja još jednom pozitivnom iskustvu.
i ja idem na preglede kod dr. dukića...do sada je bio ok prema meni... čula sam da je jako ispravan čovjek i voljela bih da mi bude na porodu, ako budem te sreće... ovaj četvrtak mi je kontrola... a u subotu 28.03. termin. malo me hvata nervoza :) tj. već me mjesecima hvata nervoza :) strah me poroda i boravka u bolnici(jer neznam šta da očekujem...), stoga se nadam da će sve proći kako treba... držite mi fige :(
Mitze Katze: zanima me dali epiduralna ima i svoju lošu stranu... dali se nakon poroda može "normalno kretati" ili neko vrijeme ne... ??? :?
ukoliko sam dobro razumjela bebe odnose samo ujutro. A šta kad su posjete?
mitze katze, vidim da se dosta toga promijenilo u 2mj na SD :) ja sam rodila 03.01.2008. i situacija mi je bila totalno drugacija... od neljubaznosti, radjaonu nisam ni vidjela, porod klasicno lezeci (ni nakon svih mojih preklinjanja nisu mi dali da sjednem iako je porod tekao uredno)...sva sreca pa je sve trajalo samo 3sata. nakon poroda sam bila smjestena na odjel za cuvanje trudnoce, djecu su nam uzimali jer nisu imali uvjete za to da budu s nama po noci (bili su s nama na krevetu tako da smo wc i tusiranje obavljale izmedju ponoci i 5 ujutro jer se nismo usudile ostaviti dijete samo na krevetu)...
uglavnom, sve ovisi o situaciji u koju dodjes jer ako im je guzva, nista od postavki bolnice prijatelj djece neces vidjeti :cry:
no, optimizam je kod mene uvijek prisutan, tako da pocetkom 6mj idem opet na SD, u nadi da im nece biti guzva i da cu biti, kao i ti, odusevljena s njihovim pristupom :D