alkemicar ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
moguće da je bila biokemijska T
Printable View
alkemicar ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
moguće da je bila biokemijska T
Evo pregled gotov pa da se javim..
Radio je samo UZV i kaže da koliko može vidjeti, sve se samo očistilo.
U ponedjeljak idem na još jedan UZV i napraviti betu
Krvarenje se malo smirilo
Ostao samo opet neki tup osjećaj u glavi i još jedna duboka rana u :heart:
alkemičar :love:
Draga Alkemicar, zao mi je. :(
Da se sto prije oporavis i ponovno zatrudnis. Cuvaj se.
alkemicar :heart:
alkemicar :taps:
jako mi je zao....
Draga Alkemicar, htjela sam ti jos napisati...i ja sam imala spontani oko 6. tjedna, s istim simptomima koje si opisala. Sve je samo otislo, betu sam vadila, uredno je padala, krvarila sam malo vise od tjedan dana, kiretaza nije bila potrebna, jedino mi je gin prepisao tablete za zatezanje misica maternice koje se inace daju iza porodjaja i to je sve. Oporavila sam se brzo, ali kao sto si i sama napisala, bol u :heart: ostaje.
Nazalost, moja situacija je specificna u tome da sad kad sam spremna za novu trudnocu, ne mogu zatrudnjeti, vec evo godinu dana. Koliko znam, mnoge druge cure ostaju trudne vrlo brzo nakon pobacaja, a to od srca zelim i tebi.
Tebi i MM-u zelim sve najbolje i puno, puno srece s novim pokusajima.
Alkemičar... drži se, draga. :love2:
Ovoga proljeća, to sam ti napisala i prije par dana, još prije nego što sam saznala za ovaj plus, očekujem tvoju veliku i veselu vijest... :heart:
alkemicar :love2:
drage moje :love2:
dajete mi nadu..
jednoga dana dočekati svoju malu mrvicu :heart:
trebam naći snage za dočekati to. naći ću je :*
:love2: :heart:
Alkemičar - baš mi je žao. drži se :love2: :heart: .
Draga ALKEMIČAR, jako mi je žao što ti nije uspjela trudnoća. Ti si meni odgovorila prošli tjedan i malo me utješila, jer ja sam isto sve to prošla, pa sad kad sam ovo pročitala stvarno mi je žao. Želim ti puuuuuno sreće drugi put! Ma dobit ćemo i mi svoje bebice jednog lijepog dana!
:heart:
i ja isto vjerujem
oboružati se strpljenjem i čekati
sigurno ćemo i dočekati
Drage cure, MM je za mene nasao magicne rijeci, koje mi stvarno pomazu u svemu ovome (u ovo vrijeme prosle godine sam bila trudna sa svojom nesudjenom bebicom, niti neznajuci da cu je vec sljedeci mjesec izgubiti :( ). Kad mi je tesko, on mi samo kaze, nemoj biti tuzna, doci ce i nase vrijeme. Tako jednostavne rijeci, a mene nekako drze. :heart:
danas sam radila betu
0,410
ginekolog kaže da se sve samo očistilo očito i da ne treba brinuti više.
Joj drag abaš mi je žao. :cry:
Moraš dignuti glavu gori i ići dalje.
Tu smo za tebe :love:
Pusu ti šaljem
ardnas :heart:
drago mi te vidjeti opet
nadam se ljepšim stvarima za obje nakon naših prvih razoračanja
:love2:
drž se alkemičar, svi navijamo za tebe :heart: :saint:
cure :love: :heart:
:love: :heart:
Pozdrav cure! Jucer sam dosla od ginekologa, prvi pregled nakon kiretaze. Nista mi posebno nije mogao reci, jer kaze, prerano su me poslali na pregled (samo tjedan dana od zahvata).
Malo me zapanjilo drugo sto mi je rekao. Kaze da je strasno koliko je ovih dana morao dijagnosticirati spontanih pobacaja :/ Zena prije mene dosla u ordinaciju s krvarenjem, vjerojatno isto pobacaj. Toliko toga ove zime! Mozda nam je ova zima bila prejaka za nase mrvice? Premalo sunca, hladnoca? Tko bi znao? Ja sebe tjesim da priroda uvijek ima svoje razloge. Sada ipak dolazi proljece, nadam se da ce svima nama donijeti urednu i skolsku trudnocu.
:( mogu samo reć da koliko god je medicina išla naprijed pa je smrtnost kako mama i beba manji, toliko smo si mi moderne žene više toga stavile na vrat, ja sam sigurna da je stres jedan od odlučujućih faktora kod pobačaja, a možda i sva ta kemija koju jedemo :?
tincha, lilamili, mislim da definitivno ima istine u svemu tome. Cak ni moderna medicina ne moze lijeciti medicinski neobjasnjivu neplodnost (salju nas na MPO). Znaci definitivno se radi o stresu, zagadjenju, kemijama koje jedemo...ja ne vjerujem o onu da se radi o psihi, jer moja psiha zeli bebu vise od svega; vise se na zalost radi o vanjskim utjecajima koje jako tesko mozemo kontrolirati. :(
Drzite se, cure. :heart:
cure, pozdrav..
razmišljala sam gdje bih pitala, pa pošto je povezano s mojim spontanim, odlučila sam staviti ovdje.
bila sam jutros kod ginekologa, radio mi je cervikalne briseve, uopće mi nije bilo ugodno :(
odmah čim sam izišla iz ordinacije otišla sam na wc kad imam što i vidjet, lijepo krv dok sam se brisala i sad cijeli dan mi je kao zadnji dan menzesa.
danas mi je 10 dc, tako da isključujem sve ostale razloge krvarenja osim tog brisa.
pošto nemam puno iskustva, što vi mislite?
poslao me u labos u petrovu, a inače moja doc opće prakse šalje u HZ za javno zdravstvo :?
još dodatna sol na ranu, puna čekaonica trudnica ( sve su bile tak ...prekrasne, zračile su), a ja ko pokisla kokoška među njima :cry:
sad treba dočekati nalaze- 3 tjedna, već je prošlo 1,5 mj od spontanog, a meni :heart: hoće bebu..
Draga Ivana83, zao mi je sto si dozivjela spontani. :taps: Kao sto i sama vidis i znas, nisi jedina, ima nas puno...ali isto tako ima puno i onih koje uspiju ostati trudne vrlo brzo nakon pobacaja i imaju predivne trudnoce. To ti od sveg srca zelim. :heart:
Kako ti je spontani bio tek prije mjesec i pol, vjerujem da ti je sluznica rodnice, usce maternice, a i sama maternica jos uvijek dosta osjetljiva i smatram da je definitivno moguce da imas lagano krvarenje nakon sto ti je doktor uzeo briseve. Ne znam u kojem tjednu si izgubila bebu i da li si morala na kiretazu, sto definitivno moze produziti trajanje oporavka. Jos i sama kazes da ti nije bilo ugodno, vjerojatno je i malo boljelo, dakle moguce je da je to od toga. Sve ti se polako vraca u normalu nakon pobacaja, a kako si vjerojatno i sama primjetila, oporavak je ne samo psihicki, vec i fizicki. Ja sam se fizicki oporavljala dosta dugo, ludovali su mi hormoni, krvarila sam jedno 10 dana, nakon toga dugo spotting itd. Zelim ti da krvarenje sto prije prestane i da i ti uskoro budes jedna sretna trudnica koja ce zraciti ljepotom i zdravljem. Lijepi pozdrav.
bila sam trudna 6 tjedana, tek sam saznala da sam trudna i odmah ta nesreća :cry:
beta je pala na 4, sve se samo očistilo, krvarila sam isto 10 dana, poslije toga spotting.
stvarno nas je puno, nažalost :(
jedino se možemo međusobno utješiti i savjetovati,
jer mislim da tko to nije doživio ni ne može u potpunosti shvatiti kolika je bol i praznina nakon toga svega.
ivana83 žao mi je zbog spontanog :love2: i ja sam nedavno radila cervikalne briseve (već dugo pokušavam ostati t ali mi nikako ne uspjeva) i nije bilo nimalo ugodno, čak je bilo bolno i ja sam prokrvarila malo taj dan i sutradan samo malo
i ja sam se bila prepala zbog čega je to (bio mi je 21 dc znači 6 dana prije M) i mislila sam da sam dobila ranije ali to je bila samo iritacije zbog briseva (poslije sam regularno dobila po rasporedu)
sretno i želim ti da što prije postaneš trbušasta :heart:
neka sve budemo trbušaste :love: :zaljubljen: :heart: :heart: :)
Ivana83, i meni je bilo isto tako, bas kao sto si opisala. I ja sam izgubila bebu u 6 tjednu, par dana nakon sto je test pokazao plusic...sto puta sam vec pozeljela da nikad nisam napravila taj test, ali s druge strane sretna sam jer znam da sam barem jednom bila trudna.
A sad nazalost dijelim sudbinu Vjestice i nikako do nove T. Ali valjda cemo i mi jednom biti sretne i ponosne mame. Samo hrabro dalje! :love:
kod mene istoCitiraj:
Naomi prvotno napisa
nadam se da ćemo uskoro sve postati trbušaste :heart:
Da vas malo utjesim - i sama sam imala spontani u sestom tjednu - nije bila potrebna kiretaza, sve je otislo samo.
Odmah nakon toga sam opet zatrudnjela i danas brojimo preko 12 tjedana i ovaj put je sve super.
Dr je rekla da nije potrebno cekati jer se spontani desio vrlo rano i da nisam prije cekirala vjerojatno bih pomislila da je bila jedna malo zakasnjela menstruacija.
znači ne trebam sada čekati?
mogu odmah pokušavati opet?
super!!! :D
pričekat ću ipak za 10ak dana sljedeću vješticu pa opet napraviti briseve za svaki slučaj iako je do sada uvijek sve bilo ok
nikad ne znaš
Meni sljedeca vjestica nije stigla doci - krvarenje od spontanog je bilo zadnje - 25.11. je bio spontani, a to vodimo i kao datum zadnje m.
Citiraj:
alkemicar prvotno napisa
ja sam spontani imala 31.01. i to računam kao zadnju M
Trebala bih dobiti oko 28 ili 29.02 ako mi se ciklusi ne poremete s ovim svim.
onda ću otići da napravimo briseve i po savjet-dva kako i kada dalje
ali raduje me što ne treba previše čekati kao što sam morala lani nakon kiretaže
Lilika, cestitam sto si tako brzo ostala trudna nakon spontanog! Zanima me koliko ti je trebalo da zatrudnis prvi puta?
Alkemicar, koliko si ti cekala sljedecu trudnocu nakon koretaze?
:? hm.
Meni i socijalni i privatni gin rekli da treba 3 mjeseca se "čuvati" - glupa li naziva...
A isto tako samu me strah, dok mi ne stignu nalazi briseva, da mi se ne bi ponovilo isto.
Ako imam neku beštiju da ju riješim :evil:
Lijepo je čuti za ovih super 12 tjedana!
Mi ćemo mantrati... trbušaste, trbušaste....
curke, imam dilemu... imala blighted prije otprilike 5 mj., od tada menge uredne. briseve sam napravila prije kiretaže i bili uredni.. trebam li prije sljedećeg "pokušaja" opet na briseve ili mogu smatrat da je "sve čisto"?
(nisam bila - osim 10 dana nakon kiretaže - na pregledu, jednostavno lijenost)... što kažete? (nemojte me vikati :( )
nisam prepametna što se tiče toga svega, ali radije možda napraviti briseve :?
tako da budeš sigurna.