Linda prvotno napisa
Čitam postove i mislim si "sto ljudi, sto ćudi"... ne mogu vjerovati koliko su stavovi različiti. Nekako sam uvijek mislila da svi misle otprilike kao i ja, a sad se pitam jesam li možda nekad nekog uvrijedila svojim običajem po pitanju izuvanja, a on je otprilike ovakav- mi doma imamo šlape, u prvom redu zbog komocije. Od gostiju ne očekujem izuvanje, štoviše bude mi neugodno kad se netko izuje i tapka bos ili kad me traže šlape (nemam posebne za goste), pa im dam neke svoje ili mm-ove stare, koje bi se meni osobno od nekog drugog gadile (jer nisu uvijek friško oprane i spremne za goste) ili kad mi onda npr. frendica šljapka po stanu u mm-ovim šlapetinama, a na njoj neka fensi haljinica...
Isto tako, ne volim se izuvati u gostima, iako se na to ne vrijeđam i apsolutno poštujem domaćina koji to traži. MM se uvijek sjeti pitati na ulazu za izuvanje, a ja, moram priznati, ne, jer sudim prema sebi i svom stavu o niezuvanju kod nas (što je, vidim, pogrešno, jer vas ima puno koji ne mislite tako). Ne znam da li mi je gore biti bosa ili u tuđim šlapama, ni u jednoj situaciji mi nije preugodno. Zimus su me jednom u gostima nagovorili da obujem jedne čupave šlapetine koje su mi se gadile na prvi pogled, a bilo mi je toliko vruće u njima da sam se sva oznojila. Uopće se nisam mogla skoncentrirati na razgovor, nego sam stalno mislila na svoje jadne noge koje se kupaju u znoju pomiješanom s tuđim... bljak... na kraju sam ih skinula i morala sto godina objašnjavati da mi je ZAISTA vruće. Jedva sam čekala da odem doma. Mm je rekao da nisam normalna. Njemu to uopće nije bed i svima nudi naše šlape, a meni muka od toga.
Dok su mi cure bile u puzaćoj fazi, isto nismo nikome govorili da se izuvaju, ionako su ne jednom sjedile ili puzale po parku, pa mi to kratko vrijeme malo prljavijih podova nije uopće bilo zabrinjavajuće. Nakon okupljanja ionako uvijek peremo podove.