mamino prvotno napisa
ne,ne ljutim se i zapravo shvaćam što želiš reći,zato sam i napisala tu rečenicu,kao "svjesna sam svoje pogreške".ali u tom slučaju,zar nije bilo fer na moja pitanja-čime sam te povrijedila,što te rastužuje,kako to mogu promijeniti-pošteno odgovoriti i pokazati mi put. kod nas je na početku,dok nije bilo dijeteta i odgovornosti ,sve bilo mrak,ali čak ni tad oko nekih stvari se nije moglo doprijeti do njega.Svi moji pokušaji komunikacije su bili odbačeni,on postane zid,na licu se ne vide emocije osim ljutnje i izraza-zašto me opet daviš.U njegovoj familiji se nikad ništa nije rješavalo ni na koji način i oni se i dan danas ponašaju po obrascu riješit će se to već samo od sebe. što se tiče posvećivanja djetetu,koja majka nije u potpunosti posvećena svom djetetu prvih mjeseci njegova života?Ja sam tada trebala pomoć i potporu svoga muža,poglavito stoga što sam završila u bolnici,ali o mojem djetetu se tad brinula moja vjenčana kuma koja je i sama u braku,da li je to bilo potrebno?Katkada imam osijećej da on to dijete nije želio,kao da se osijeća uhvaćen u neki život koji nije htio za sebe
komunicirati i doprijeti su pokušali i mnogi drugi,ne samo ja,ali to ne ide jer on jednostavno ne želi razgovarati,teško je. što se tiče njegovih interesa on ih nema dok ne dođe na posao,a što se tiče pospanosti,pio je vitamine i željezo,bilo je bolje,a onda je prestao,jer se to njemu ne da,i tako sa svime. ja znam da i vezi nikad nije kriva isključivo jedna osoba ali s moje točke gledišta,ja sam se nešto više trudila oko ispravljanja svojih grešaka,sam dokaz za to je što uvijek ja potičem riješavanje problema,dok ga on ignorira.I ako sam ga zapostavila zbog djeteta,da li je normalno i zdravo za brak osvećivat se preko njega,i ugrožavat ga, pa zaboga,to je i njegova krv!I sad se ja pitam da li sam se premalo trudla i prerano odustala,ali više nemam snage,jer kako spasiti nešto što u partnerovim očima vidiš da je mrtvo?