Nemoj, :lol: imamo ih malo, prevrijedni su nam da bismo ih izostavljale. :mrgreen:
Printable View
Nemoj, :lol: imamo ih malo, prevrijedni su nam da bismo ih izostavljale. :mrgreen:
evo ufurat ću se u to da ih moramo paziti :P
U subotu 5.4. od 10 do 13 sati na parkiralištu ispred nekadašnjeg hotela Korana (tj. ispred caffe bara Slap) održat će se besplatan pregled autosjedalica.
Molimo roditelje da ponesu upute proizvođača sjedalice, ako ih imaju, te da dovedu i svoje dijete.
Super!!
Samo da vrijeme ne zezne stvar
Autosjedaličarska ekipa radi u svim vremenskim uvjetima.
Dakle, kiša, snijeg, vjetar il sunce, ekipa radi!
aj dodjite i svi vi koji ne trebate pregledavat sjedalice
da se malo druzimo :D :D
eto topica na kojem se mozemo dogovorit i za kavu http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...545&highlight=
Vidimo se danas!
Svi su dobrodošli na današnjem druženju. :)
Moram i ovdje izraziti svoje veliko zadovoljstvo odazivom roditelja na pregled autosjedalica.
Pregledano je oko 30 autosjedalica.
Nadam se da roditelji nisu dugo čekali, sljedeći put će biti više savjetnika pa neće biti gužve.
Hvala vam svima na strpljivosti, nadam se da ste zadovoljni našim savjetima i praktičnom pomoći.
Sljedeći pregled trebao bi biti u jesen.
Baš je bilo puno ljudi, vrlo sam ugodno iznenađena :)
Super mi je bilo vidjeti da se i Karlovčani brinu za svoje najmlađe (gledajući ih svaki dan na cestama već sam gubila nadu).
Hvala i svim savjetnicama i savjetnicima koji su došli na pregled i vrijedno jahali po sjedalicama i zatezali ih :D
Bilo je super!
38 autosjedalica pregledano! :D
:naklon: & :klap: :klap: :klap: za SUAS ekipu
Nakon autosjedalica, evo još jednog Rodinog vikenda.
19.4. (subota) u Karlovcu će biti Rodin štand povodom Dana planeta Zemlje od 10 do 13 sati
na Promenadi (križanje Radićeve ulice i Šetališta dr.F.Tuđmana) kod spomenika Žabi (ili ispred Papasa, kako gdo kome paše).
Bit će svega: letaka, majici, pelena, radionica za klince (od otpada izrađujemo uporabne predmete).
Dođite i družite se s nama na "karlovačkoj spithzi".
biti će za kupiti pelena?
Da. :)
mrak :) .
Joj supać.Ak vrijeme bude ok, navrnemo , a tak mi je žao kaj nisam mogla na komp da vidm poruku za sjedalice :cry:
Kad bu opet ili teta Matilda meni moreš jednom ti napraviti kontrolu jer me muči malo jedna sjedalica :saint:
Sad kad prođu obaveze oko štanda, zvrcni jedan dan pa ću pogledati AS.
U utorak 22.4. u 19 sati pogledajte na našoj lokalnoj televiziji 4 rijekeRodin film o platnenim pelenama. :)
Stvarno ne volim kritizirati, ali moram.
Danas išla produžiti porodiljni za drugih 6 mjeseci.
I žalim što sam uopće išla jer je to nemoguća misija.
Ulaz u HZZO.
Deset stepenica po kojima sam vukla kolica. Kad sam se konačno uspentrala, do šaltera treba proći troja vrata što je s kolicima vrlo komplicirano (to su ona krilna vrata što se otvaraju i na jednu i na drugu stranu, a još su i uska pa moraš otvoriti oba krila, što sama nisam mogla pa su mi ljudi otvarali vrata).
Dođem na šalter, čekam 5 minuta da me ženska vidi jer na drugoj strani sobe priča. Sati je 10 minuta do 12, a rad sa strankama je do 12. Nadam se da će me primijetiti i da mi neće reći da dođem sutra jer je njeno radno vrijeme gotovo.
Skuži ona mene, ja kažem što želim.
Odite na 1. kat soba 108.
Ja: Molim?
Ona: Na prvi kat.
Ja: Molim?
Ona: Na prvi kat, soba 108.
Ja: Ja imam dijete u kolicima, ne mogu na prvi kat, jedva smo došli i do vas.
Ona: Ja vam ne mogu pomoći.
Ja: A tko može?
Ona: Ostavite dijete tu kod nas, a vi odite gore.
Ja: Nema šanse da ja vama ostavljam dijete.
Ona: Onda ga uzmite na ruke i odite gore.
Ja: Moje dijete spava i ne želim ga buditi i nositi po stepenicama gore.
Ona: A kako druge mame mogu.
Ja: E vidite, ja ne mogu i ne želim.
Ona: Ma razumijemo mi vas, ali mi nismo krivi.
Ja: Dajte mi šefa, direktora, bilo koga pa ću se njemu požaliti.
Ona: Nema vam nikoga kome se možete požaliti.
Ja: Krasno.
Uglavnom, ovo je skraćeni razgovor mene i službenice.
I neće na tome ostati.:x
1. Nije mi jasno da se nijedna žena nije žalila na to da ako majka želi produljiti porodiljni da to ne može obaviti na šalteru gdje se obavljaju i svi drugi poslovi, nego mora hodati po kancelarijama na katu. Zna se da majka nije sama i da je najčešće s djetetom (u kolicima).
2. Nije mi jasno da se Karlovčanke mire s tim i da im je svejedno (tj. jesam li ja jedina kojoj to smeta).
3. Nije mi jasno kako majke mogu ostaviti dijete u kolicima ženi na šalteru koja radi svoj posao i ne može (a i ne bi smjela) paziti na tuđe dijete.
4. I nije mi jasno zašto meni treba uz zahtjev još hrpa papira, a drugim mamama u Hrvatskoj samo rodni list.
I blijedo su u mene gledale da što se ja žalim.
To vam može predati i suprug.
Moj suprug radi do pola 6, a vi ste tu do 12.
Pa ostavite nekome bebu dok vi to obavite.
Da imam kome ostaviti bebu, ne bih produljivala porodiljni. A i ne želim se odvajati od svog djeteta za sitnicu kao što je predati dva papira.
Priča završava tako što je žena na šalteru zvala pravnicu koja je sišla dolje i dala mi papir. I pitam ja nju što im se isplati ovako nosati zahtjev s 1. kata dolje, što ne mogu ti zahtjevi stajati na pultu s ostalima.
Ne, ne mogu.
I naravno da moram doći sutra jer sam imala samo rodni list, a treba mi još 3 papira.
Na kraju smo izašli van na platformi za invalide jer nam se striček na porti smilovao da se ne spuštamo kolicima po stepenicama.
Na kraju sam rekla da platforma nije za majke i djecu u kolicima, već za invalide.
Na topicu o produženju porodiljnog dopusta pišu
u Samoboru treba samo ispuniti zahtjev,
u Zagrebu uz zahtjev treba rodni list djeteta,
odnosno zahtjev i zdravstvena majke i djeteta
:sick:
Janko će već 6 mjeseci :shock:
Kak vrijeme leti!
Matilda, stay cool :taps:
Za mjesec dana ;)
a jučer sam ga rodila.
A sutra će na fax :mrgreen:
S obzirom na količinu gugutanja, a otkrio je da može i frfljati jezikom, sve je moguće. :lol:
Jesi danas riješila priču s papirologijom ili ima još nastavaka? :)
Zbilja su specijalci na tim šalterima :roll:
Nisam.
Nije mi se dalo. 8)
A sutra rade do 11. :roll:
A pravit ću se blesava pa ću doći samo sa zahtjevom. Imaju sve papire kad smo tražili jednokratnu za opremu novorođenca pa nek traže.
Sjetila sam se kak je meni bilo zadnji puta u Dugoj Resi. Prije cca dvije i pol godine. Došla u HZZO, potpisala zahtjev (i brzinski ga ispunila uz pomoć djelatnice na šalteru) i to je to. Ovdje su stvarno susretljivi :)
Ne moraš ići u Timbuktu za predati zahtjev :lol:
gle slučajnosti, i ja sam prije 10-tak dana izašla iz HZZO-a s parom iz ušiju :taps:
nadajući se kako ću sve na brzinu riješiti povela sam samo starije dijete, otišla na šalter pa zatim u sobu 108, gdje mi je gospđa tutnula papir i nabrojala kopije i potvrde koje moram priložiti
između ostalog, reče ona da trebam potvrdu da sam zaposlena,
a ja kažem da sam to već nosila kad sam otvarala porodiljni - nosila sam prosjeke plaće, a ona kaže da to nije potvrda o zaposlenju na što sam joj odgovorila da nebi imala plaću da nisam zaposlena
onda je ona spomenula nešto kao "to je dijete za koje tražite ...?"(Dora ima skoro 4 godine :? )
rekla sam samo da nije, da dijete ima 5 mjeseci i shvatila da je svaka daljnja rasprava suvišna
sad imam ideju kako se "osvetiti" okrutnoj birokraciji :mrgreen:
kad skupim sve papire, odnijet ću ih na šalter i predati, neću se iz principa penjati na kat, ili ću ih ostaviti u urudžbenom koji je pored šaltera
Ajme meni. :roll:
Pa nije valjda mislila da za četverogodišnje dijete tražiš produženje porodiljnog? Reci mi da nije jer ću ispalit topovsku kuglu na HZZO.
Ja idem danas. Nadam se da rade. 8)
I nosim samo zahtjev. Reći ću ako može u Zagrebu, može i ovdje, pa nismo druga država (ili jesmo?! :x
Bit ću bezobrazna i ako ne budu dobri, zaprijetit ću novinarima.
Bubamarka, nemoj slučajno penjati se gore. Nek se nauče pameti.
Predala zahtjev za produljenje. Nisam se penjala, nisam čekala redinu na šalteru, već direkt u urudžbeni. Ženska čist ljubazna, rekla no problemos.
Jest da sam donijela na kraju i presliku osobne, zdravstvene i rodnog lista, ali potvrdu o zaposlenju nisam. Rekla sam nek traže ili nek nazovu poslodavca, tak ionak ne radi ovih dana.
E ta papirologija i mene izbacila iz takta.Daš im na početku hrpu papira i onda ista ta ustanova nakon 6 mj opet traži isto, nije ni čudo kaj nam administracija šteka :evil:
Znate da dr.G ode u Petrovu i da (čula od najfriškije rodilje pred 2 dana) da bebama ne daju adaptirano u rodilištu čak i kad mama traži nakon niz pokušaj adojenja osim ak dr.tamo prepiše.Neki pomak ili trenutak :/
Nadam se pomak.
Čuj, bliži se dolazak komisije za "titule".
Ali, manimo titule, uz sestru B i dr.S. koje se stvarno trude da svaka žena nauči dojiti, ima nade.
Još da porod podignemo iz prašine. :roll:
Evo, varaždinski stolari napravili stolčiće za vž rodilište.
Prijedlog: neka u Šumarskoj školi naprave jedan model stolčića. Njima praksa, a bolnici besplatan stolčić.
Pisala sam već na pravnim savjetima.
Pa prenosim.
Citiraj:
Nastavak priče.
U petak sam predala zahtjev za produženje porodiljnog i od dokumenata kopiju osobne i zdravstvene.
Potvrdu o zaposlenju nisam jer radim u školi, a škola nije radila zbog dugog vikenda.
I danas zove ženska iz HZZO-a i veli da mi neće produžiti porodiljni jer nemam potvrdu.
Ja :shock:
Donesite jer nemate potpunu dokumentaciju.
Velim ja njoj da ja kao prvo nemam vremena trčkarati okolo i skupljati papire koje oni već imaju.
Drugo, imaju moju zdravstvenu iz koje se vidi da sam u radnom odnosu. Da nisam ne bih imala tu zdravstvenu. Poslodavac bi istog dana s prestankom radnog odnosa uzeo moju zdravstvenu.
Kao treće rekla sam joj da ja nemam namjeru niti volju ulaziti po treći put u njihovu zgradu jer mi je to onemogućeno s bebom u kolicima.
Kad sam je pitala zašto se svi poslovi obavljaju u prizemlju, a produljenje porodiljnog je na katu. Veli ona da će sići dolje. Ja rekoh, pa ne obavljaju se poslovi na hodniku ili ulici.
Uglavnom, ženska mi je spustila slušalicu jer nije mogla istrpiti kritiku. Kad sam joj rekla da neke majke u Hrvatskoj ispunjavaju samo zahtjev i donose eventualno rodni list, rekla mi je da lažem i izmišljam.
Mislim da ću se obratiti nekoj višoj instanci, ne toliko zbog papirologije, nego zbog nekulture.
A ako mi ne produži porodiljni
I da Honey, rekla je i da ti lažeš :lol: jer u Dugoj Resi se moraju isto donijeti preslike sva tri dokumenta uz zahtjev.
I tražila je tvoje ime :shock: da provjeri.
Ja rekoh jeste vi pri sebi, jeste vi svjesni što vi mene pitate.
I velim ja prije pet godina da sam ispunila samo zahtjev. Niste, lažete, morali ste donijeti isto.
Ali, ne dam se ja.
Ne zna ona kome je spustila slušalicu.
Zvala ja središnjicu HZZO-a.
Ženska veli
ispunjen zahtjev i presliku rodnog lista djeteta.
Zvat će Karlovac i opomenuti ih da daju majkama netočne informacije, te svakako zbog neljubaznosti i spuštanja slušalice.
Dakle, drage moje Karlovčanke,
za produženje porodiljnog dopusta drugih 6 mjeseci treba vam ispunjen zahtjev kojeg dobijete u HZZO-u i preslika rodnog lista djeteta. I ništa više.
I nemojte se pokoravati birokraciji kad je zakon drugačiji. I imate se pravo žaliti, i tražiti svoja prava.
Bravo Matilda :D
Čitam upravo tvoju sagu i ne mogu vjerovati.Pa da,ovdje su u DR dosta ljubazne i meni su do sada sve super brzo obavljale,i uvijek će ti izaći u susret ako kaj trebaš.Super je to kaj si napravila jer ta koja te tako odkantala će sad bar čuti svoje.
Bravo Matilda, neka se malo nauče fleksibilnosti i ljubaznosti prema klijentima, prošlo vrijeme kada su bili bogom dani :lol:
I ja se nadam da će u rodilištu krenuti modernizacija i ne kužim zašto se boje uvesti sitne promjene, p ane treba veliko znanje za nove položaje.
A dr. S. kapa dolje za poticanje dojenja i brigu oko beba.
Hej kada može pregled sjedalica mojih njonjića :mrgreen:
Uf, koja... %#$ :evil:
Super si napravila, nadam se da će dobiti obrisanac :x
Je li ti zgodno za vikend?Citiraj:
andjelak prvotno napisa
probat ću ovako predat, reći ću da sam i ja zvala središnjicu...Citiraj:
Matilda prvotno napisa
znate kako su mene zeznuli kod isplate prve porodiljne naknade; iako sam im donijela presliku svog tekućeg, oni su naknadu uplatili na stari koji sam imala u prvoj trudnoći, prije 3,5 godine :roll:
(kažu, ostalo im u sustavu)
i dok je banka vratila novce, prošao rok za uplate pa sam morala čekat idući mjesec da dobijem pare za život
i još kažu; eto, nije nitko kriv... :x
Jes jes, pošalji sms kad bi moglo :D