Lucas jesi ti danas na pregledu? Javi nam što je bilo!
ja već dvije noći opet ne spavam!
Printable View
Lucas jesi ti danas na pregledu? Javi nam što je bilo!
ja već dvije noći opet ne spavam!
hej cure..evo konačno sam smogla snage danas se ustati iz kreveta...jučer je bila užasna gužva opet... došla sam na red tek u 14.30 s tim da sam poslje još išla gore na CTG..sve ok.. piše CC uloživ do UU koje drži??? to znači da sam se počela otvarati ili?? kad ti nitko niš ne odgovori dok pitaš jer je sve tak na brzinu...
u petak idem kod svog ginića na redovni pregled a u ponedjeljak ak bum u komadu opet u vinogradsku...
ja spavam ko beba zadnjih par dana..evo jučer sam u 18 legla i do sad se nisam ustajala...
Ja uglavnom dobro spavam i stvarno nemam nikakvih tegoba osim ovog dosadnog iscjedka.Stvarno mi već pomalo ide na živce,doc.je rekla da je to normalno i da je sve ok,no stvarno mi ga je već dosta :evil:
ja spavam dva sata dnevno!
ima li netko savjet za duže spavanje... porod je tu za čas. užasno sam iscrpljena, a od sna ni s...
:cry:
sada jaopet sa svojim pitanima:
dali se ZNOJITE ponoci, ja moram posteljinu mjenjati koliko budem mokra!
to me zbilja izluduje!
i ja se znojim... stalno mi je vruće, pa se otkrivam, pa se prehladim... a o otečenosti nogu da ne govorim... :roll:
I ja se strašno znojim, a spavam pod otvorenim prozorom koliko mi je vruće, i zato sam zapravo neprestano pomalo prehlađena!
A što se spavanja tiče imam faze - dane kad normalno spavam i dane kad niš ne spavam! ;)
ja se ne znojim jer sam zimogrozna zmija ali moram primjetiti da sam po kući laganije obučena nego prijašnjih godina, spavam samo pod dekom i poplunom (inače u ovo doba godine se spava s 2 deke,poplunom i termo čarapicama i piđamom) i još se znam otkrivati po noći...
Ja sam u 37 tjednu i ponovno bi bila trudna ovih osam mjeseci samo da ne moram ovaj zadnji tjedan, dva. Nervozna sam, ne mogu spavati, ne mogu se narediti, ne mogu sjediti, hodati..., a prošlih 8 mjeseci kao da nisam ni bila trudna. Užas! Ali to me toliko i ne brine kolko to što me u zadnja dva dana boli nisko dole kod desnog jajnika i sada ne znam šta je to, prvo sam mislila evo kreće, ali sada nakon dva dana vidim da to nije to. Ne boli me stalno, ali javlja se svakih par sati i traje par minuta. Kao da ću dobiti menstruaciju, takav je osjećaj.
o luni da,da... tako je i meni bilo divno i krasno i opet bi bila trudna i 2 godine ako treba ali od kako sam ušla u 37 tjedan pa do sad (tjedan dana pred porod) sve mi se to vraća šta sam uživala ove mjesece... sve ovo što si ti nabrojila sve sam to prošla i jos prolazim kao i druge cure ali eto međusobno se tješimo da smo pri kraju i da izdržimo još malo a onda tek bude panike :lol:
:* :love: zajedno smo jače
ja stigla od doktora.Nacekala s kao budala, a nisam nista pametnija nego neki dan.
Ukratko-uzv je ok, beba ima oko 3 kg.
ctg-neznam, nije mi nitko objasnio ,ali ima nekih krivulja!Jel se kuzi tko od vas u ctg?
tlak-ok, kile-previse, urin-ok!
ali u ponedjeljak moram opet!
Ja se ne kužim u krivulju ali sam skužila svaki put kada bi se ona mrdala krivulja je malo skočila. Moja većinom izgleda normalno ima par skokova, a sve se kreće od 130 do 175, većinom 140.
I ja sam jucer bila na pregledu, zadnjem kod mog privatnog ginekologa. Bebica 2900 teska, ja otvorena 1 prst, glavica duboko u zdjelici. Nadam se da cu brzo rodit iako sam sa sinom bila otvorena 2 prsta od 38 tj. i rodila tek u 41.
Anatom zbog cega opet moras u ponedjeljak na pregled ???
ja sam doktorirala ctg dok sam bila u bolnici.
ona gornja krivulja pokazuje otkucaje bebinog srca koji se normalno trebaju naći negdje između 120-160 otkucaja (bitna je nekakva srednja vrijednost koju možeš pratiti kao interval na tom papiru). prekidi u toj liniji javljaju se kada se beba rita.
donja krivulja pokazuje trudove i kontrakcije. ako je ravna nema ni kontrakcija ni trudova, ako ima povremeno špicaste skokove to su kontrakcije(koje btw. ti ne moraš osjećati) i koje ne znaće ništa posebno (tzv. Braxton-Hicks-ove kontrakcije). ako ta krivulja ima pravokutne skokove tj. iz ravne crte se penje okomito gore i nastavlja udesno nekoliko cm pa se opet spušta okomito dolje ---e to znaći da imaš trudove (što vrlo vjerojatno i sama osjetiš)
Citiraj:
bebeto prvotno napisa
mislim da zato jer nije bilo mog doktora -isao je poroditi trojke, pa sam obavila ctg i uzv!
Valjda.Nadam se!
čini se da je 37. tjedan presudan... i ja sam uživala cijelu trudnoću, svaki tjedan na poslovnom putu, radila do nedavno, ništa mi nije bio problem. čak sam imala više energije nego inače... a sada se lagano počinjem raspadati po šavovima.Citiraj:
Lucas prvotno napisa
cure, da li vas bole pubične kosti??? meni se plače od bolova, a pomalo i od odraza u ogledalu jer sam dosta nabacila :) , douše sada sam već u 39.tj...
ma joj nemam pojma više šta me ne boli :lol:
iako iskreno kosti me ne bole tako jako kao tebe...onak malo zaboli kao tupa bol al da se uzdržati...
kaj se kila tiče ja sam si tak ponosna na sebe jer smo svi u familiji skoloni debljanju al eto dobila sam samo 11 kg.do sad i ti sve u trbuh...čak stanem u grudnjake i robu na gumicu koju sam nosila i prije trudnoće...
jedino me stopala boleeeeee.....
Ja sam malo zabrinuta! doc mi je na prošlom pregledu rekla da se bebica okrenila i da je sve ok. Međutim sinoć sam poludila od bolova,kao da me bebač non-stop udara u mjehur. Čak sam pomislila da nisu, nedaj bože trudovi,no vjerojatno oni ne traju tako kratko. Uglavnom, to je neka oštra bol,skroz u donjem dijelu trbuha,malo lijevo, koja traje nekih 5s pa prestane,ali tako skroz dok nisam zaspala. I danas sam ju opet osjetila,ali ne tako jako. E sad me utješite i recite da je to normalno. :mrgreen: :D
ja bih rekla da je normalno. meni su se periodično s vremena na vrijeme javljala bol, najčešće u desnom jajniku, pa je bol znala prošetati po cijelom trbuhu... mislim da nemaš brige ako te par puta zašilji... i doktorica mi je rekla da je to ok... ipak se bebica mrducka, organi se pomjeraju, mišići istežu... ako te baš jako boli - svakako doktoru.
Cure kakav je situacija ???? Hoce li biti koja Bozica ili Stjepan ovih dana ??? Ja sam usla u 38 tj. , pritisak je sve veci, jucer sam imala kontrakcije u tri navrata ali one "laznjake". Danas sam se jedino sp(kršitelj koda)ala kad sam si vidjela stomak, prepun je krvavih strija. Mazem se od pocetka trudnoce ali ovako nesto jos nisam vidjela, imam osjecaj da ce mi se koza raspuknut. Ima li tko jos ovakvih problema ???? Zelim vam blagoslovljen Bozic i sto skori susret sa malim mirisnim strucama !
evo da se javim, mi smo još tu... 2u1... malo su nam fulali termin :lol:
..tako da sam odlučila da neidem nikud do 26. ili 27. 8)
fala bogu nemam strija... al priznam nisam ni nešto bila revna za redovito mazanje...
SRETAN BOŽIĆ SVIMA!
bebeto kada ti je termin?
:/ još sam tu... 4 dana fulali termin... dosta mi je svega.. živčana sam bezveze... nema nikakvih naznaka da bi mališa mogao uskoro....
Lucas mogu si misliti kako ti je!ali izdrzi jos malo.Moras. :heart:
Pa, šta misliš koliko su ti fulali?Citiraj:
Lucas prvotno napisa
Kakva je tvoja računica?
Evo ti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da krene što pre i da porod ide brzo i lako!
..po mojem sam prenesla 6 dana a po giniću tj.po UZV-u 4 dana...
... sutra idem na kontrolu u vinogradsku pa ćemo vidjeti šta tamo kažu...
Lucas ~~~ da malisa iznenadi mamu sto prije !
Anatom meni je termin 9.01 po zm mada se vec odavno nadam da ce krenut svaki momenat buduci da je malena glavicom u zdjelici i otvorena sam. Kakvo je stanje kod tebe ?
kod mene stanje takvo da me danas boli svaki zglob u tjelu i postajem jakoooo nervozna.
Sutra opet na pregled, pa cu znati vise detalja.A i rekao je doktor zadnji puta -onda cemo vidjeti za porod!
Neznam sto namjerava vidjeti.
Ponoci imam neke kao lagane menstrualne grceve i tiba mi se stvrdne!
Bebeto bas me zanima koja ce prije.Mi smo 7.1. po terminu! :heart:
Citiraj:
anatom prvotno napisa
E ovo se i meni događa. Prvo sam mislila da se bebač isteže,ali pupa mi se stvarno stvrdne ko kamen :shock:
Danas sam bila kod doc. i rekla mi da sam otvorena 1 prst. A ušla sam u 37.tjedan..kontam si da će moj sin uraniti :D :D
eto i nas.
Otvorena 2 cm.u petak opet na kontrolicu.Osjecam se dosta lose.bole me svi zglobovi u tjelu i nekako sam poludepresivna.Mislim da me podsvjesno hvata strah od poroda.Cini mi se da mi pomalo izlazi cep.
Sve torbe cekaju u hodniku.Svi dezuraju kraj telefona a ja mislim da necu jos ovaj tjedan!
tko zna mozda za novu navratimo do Petove!Bar mi je blizu!!!!!
Kako ste ostale curke? :heart:
anatom zavidim ti na tih 2 cm ;)
ja sam i dalje zacementirana :cry: a već smo prešišali 5 dana...
ja ću u srijedu opet na kontrolu....
nadam se da ćeš uskoro ugledati svoje zlato... drži se i budi hrabra... :*
p.s. kako misliš da imaš osjećaj da ti izlazi čep? se vidi kaj ili? sorry , znatiželjna baba ;)
je vide s neki smrklj u grumenima.
kako sam ti detaljno opisala!
Eto i mene. Termin za 5 dana, a ja više ne mogu. Osjećam se točno kako je anatom opisala, sve me boli, depresivna, nervozna, ispadaju neki šmrklji..., jedino ne znam koliko sam otvorena, to idemo u petak vidjeti. Mene brine što mi stalno nešta curi, prvo sam mislila da je plodna voda, a sada više nisam sigurna, samo znam da sam stalno mokra. Nije to puno, kapljica, kapljica, ali u gaćama uvijek nešta mokro. Ne znam različiti jer mokraća ili plodna voda. I još nešta, da li su vam se bebači sada pred kraj umirili? Meni ona luduje za poluditi i svi mi govore neće to još dok ona tako skaće :shock: :?
luni
istina je sa tim mokrim.I meni je stalno mokro.Tusiram se i presvlacim 5 puta dnevno!
gdje ces roditi?
vinkovci
obavezno javi novosti!Bas sam znatizljna.
:lol: tak mi i treba kad pitam ... ja još toga nemam ali malo mi pobjegne mokroga poslje svakog piškenja bez obzira na brisanje... :/Citiraj:
anatom prvotno napisa
želim vam da čim prije ugledate svoje bebače ( po mogućnosti u prvom satu 2009. da svi dobijemo onih famoznih 7000kn :lol: )
eto ja malo zalutala među vas trudnice
čitam vas pa mi nešto palo na pamet štp bi eventualno pomoglo vama koji više ne možete iščekat (ja prenijela 10 dana, pa znam kako je to :mrgreen: )
u sobi pored mene na čuvanju trudnoće bila je cura koja je rodila ranije. večer prije nego što joj je pukao vodenjak, cimerica joj je masirala noge, i kada su to poslije ispričali glavnom doktoru on graknuo...Pa zar vi ne znate da se od masiranja nogu žena ubrzano otvara!! :lol:
tak da, svima vama kojima se žuri, čarape dolje, uhvatite prvog koji naiđe i na posao!! :)
i ovaj moj tambura na veliko tako da i po tome mislim da neće uskoro (imam osjećaj da je jadnik tako stisnut unutra jer se samo malo može pomaknuti i stalno se namješta...) isto mi svi govore da mi se trbuh još nije dovoljno spustio (između cica i ove lubenice od trbuha bi trebalo biti mjesta za dlan) pa mm i ja svako dan gledamo dal se spušta... :lol:Citiraj:
luni prvotno napisa
javljam da sam rodila malo slatko biculence!!!
i da su skoro sve boljke nestale, ali san na oči ne dolazi :)... izgubila sam skoro sve kile u porodu, oko 13... ostalo pet!