Hvala vam cure puno,
eto skuzili smo (nadam se dobro) kolika je koncentracija, 147 m/ml, pokretni 50%. brzih 43%
Hvala :heart: :heart:
Printable View
Hvala vam cure puno,
eto skuzili smo (nadam se dobro) kolika je koncentracija, 147 m/ml, pokretni 50%. brzih 43%
Hvala :heart: :heart:
Curka..draga moja...na prvi tren ti je to šok...znam jer je MM imao IDENTIČAN nalaz...za nevjerovati :shock: ali...ne očajavaj ima lijeka za sve...MM pio jedan određeni čaj i pomogao mu je ...sad imamo normozoo....i 59 % okretnih i 75% vitalnih...samo hrabro... :love:
Molim te pošalji mi naziv i adresu gdje to možemo nabaviti (može i na pm)
Hvala ti na ohrabrenju
Moze jos jedno malo pitanje?
Ako su samo 7% normalnih u nalazu. dali to onda znaci da je jako mala sansa ostati u drugom stanju, kad samo tih 7% mogu oploditi? Ili i onih 93% koji su abnormalne morfologije mogu biti ti koje oplode? Samo sto su malo duzi ili kraci?
Hvala, :heart: :heart: :heart:
Sananas...uvijek može onaj 1% oploditi ali je jaaako mala mogućnost...poznato je da i do biokemijskih trudnoća dođe ako JS oplodi morfološki "neispravan" spermij...tako da... :/ ..ne želim te obeshrabriti ali je stvarnost takva...nažalost....
moram se pohvalit da sam nagovorila mm i da je narucio taj caj (Ginger hvala) pa se nadam da ce i kod nas uskoro bit ovako dobrih vijestiCitiraj:
zelimo_bebu prvotno napisa
svjetlich je napisala
PostPostano: sri stu 14, 2007 7:29 pm Naslov: Loš spermiogram:(((((
Molim za pomoć, tj. mišljenje i savjet...ja imam 32., a muž 37 godina. Radimo bezuspješno na bebi. Prošli mjesec ja sam išla ipak sebe provjeriti (brisevi, papa) i sve je u redu, uredne ovulacije, moj ginekolog je predložio da muž napravi spermiogram i na kraju iznenađenje - dijagnoza - OLIGOASTHENOZOOSPERMIA. Odmah mi je dao uputnicu za Petrovu - dijagnoza Sterilitas Primaria. Mene zanima da li je to ajmo reći pet do dvanaest i da podhitno krenemo gore na pretrage ili da muž krene na pretrage? Molim vas za putokaz kamo krenuti s obzirom na njegove rezultate koje vam šaljem na kraju teksta. Da li on sam treba ili sebe dalje pregledati, ako da kome da se obrati i koje pretrage ili možda da idemo oboje? Da li ovakav spermiogram uopće ima šanse za bilo kakvu oplodnju?
Tko god može nešto savjetovati neka zbori!!!
Stvarno ne znam što da radimo, jer sama spoznaja rezultata nalaza bila je šokantna.
Puno hvala unaprijed!!!
SPERM ANALYSED 50
VOLUME 3,0 mL
CONCENTRATION 4,01 mill/mL
SPERMCOUNT 12,03 mill
GRADE A MOTILITY 0% 0,0 mill/mL
GRADE B MOTILITY 0% 0,0 mill/mL
GRADE C MOTILITY 2% 0,1 mill/mL
GRADE D MOTILITY 98% 3,9 mill/mL
MEAN (SD) MEDIAN S.E.M
VELOCITY (MICRON/S) 0,0 (0,0) 0,0 0,0
LINEAR VELOCITY (MICRON/S) 0,0 (0,0) 0,0 0,0
LINEARITY INDEKS 0,0 (0,0) 0,0 0,0
PH (>7.2) 7,8
VISCOSITY (<2 CM) <2 cm
AGGLUTINATION (NO AGGLUTINATION) NO AGGLUTINATION
ROUND CELLS (<5 MILL/ML) 0,2
WHITE BLOOD CELLS (<1 MILL/ML) 0,1
U spermiogramu piše da su 47 % pre dugački (too long), dali to ima kakve veze?
Volume 2,6 ml
Total concentration 147 miijuna/ml
Motility 50% (192,8 milijuna)
Rapid cells 43 %
Progressive 125,7 milijuna
Total count 382, 3 milijuna
Vitality 62%
PLEASE pomozite mi! :heart: :heart: :heart: :heart:
Sta je ovo danas, sve sami spermiogrami!
Curka- ne znam sto da ti kazem za miom, da pitas jos neko misljenje nekog ginekologa, koja odluka nosi manje rizika.. Sto se tice spermija, znam da to grozno zvuci kad tek saznas, ali ima puno nacina za popravit bilo koji spermiogram, ne kazem da ce uspjet sigurno, ali vrijedi pokusat.Da te utjesim, mi smo isto imali asthenozteratozoospermiju, bili smo zaprepasteni, pa sam malo cackala po forumu i nakon 6 mjeseci uzimanja preparata (selen, cink, l-arginin, l-carnitin i Spiruline), popravio se skroz.Tako da znas da ima nade, probajte nesto tako ili neki caj pa vidite.Samo ne daj da te slomi, sve je to rjesivo! :*
svjetlich- kako je kod tebe sve ok, nek on ode urologu, moza je i varikokela uzrok i napravi sve pretrage, pa ako vam se jako ne zuri(mislim na kojih pola godine), pokusajte spermiogram popravit s nekim od preparata, ako ne krenite sa mpo. Nek te tjesi sta si bar ti ok, ima parova di je kod oboje problem pa uspiju napravit bebicu. Sretno!
:*
Sananas- tebi nije uopce tako los spermiogram, ako sam dobro skuzila, sve vam je dobro osim tih 7% abnormalnih, al koncentracija je dosta velika pa opet brojcano ima dosta normalnih. Ne znam koliko imate godina, al mozda bi vam bilo dobro pokusat malo sa preparatima pa onda opet vidit nalaz.Nije tako lose!! :love:
Malo sam oduzila, al znam kako je meni bilo kad smo mi tek dobili nalaz i kako je izgledalo beznadno, a onda smo ga uspjeli popravit.Zato svaima, hrabro i optimisticno!! :heart:
sananas jesi sigurna da si dobro prepisala? Ova brojka za koncentraciju 147 mil/ml mi se čini jaaaako visoka. Mislim ako je tako, to je fenomenalno! Ako ih je ukupno 382 mil. u 2,6 ml to bi bilo to, što je super. Progresivnih imate 125/382 što je nešto više od 30%, što je dobra brojka, pogotovo u apsolutnom broju. Jedino vam morfologija šteka - ako vam se ne žuri previše, probajte malo s vitamnima i drugim preparatima, pa ponovite spermiogram za 3 mjeseca.
curka, s miomima nemam baš nikakvog iskustva. Probaj postaviti pitanje na pdf-u Potpomognuta i svakako potraži drugo - stručno - mišljenje. Ako treba, i treće. Možda ne bi bilo loše da se predbilježiš za konzultacije s nekim dr. specijaliziranim za MPO pa da vidiš što on misli o miomu. Što se tiče spermiograma, kako kaže Ina33, muška neplodnost se ne liječi, nego zaobilazi. Srećom danas je medicina za to dovoljno napredna. Sretno! :love:
Hvala vam svima - divne ste !!!
:*
Već smo naručili prparata, pa se nadam da će se stanje popravit, a ako ne IVF nas čeka ...
[b]Ima li na osnovu ovog nalaza šanse za bebu?[/b]
SPERM ANALYSED 50
VOLUME 3,0 mL
CONCENTRATION 4,01 mill/mL
SPERMCOUNT 12,03 mill
GRADE A MOTILITY 0% 0,0 mill/mL
GRADE B MOTILITY 0% 0,0 mill/mL
GRADE C MOTILITY 2% 0,1 mill/mL
GRADE D MOTILITY 98% 3,9 mill/mL
MEAN (SD) MEDIAN S.E.M
VELOCITY (MICRON/S) 0,0 (0,0) 0,0 0,0
LINEAR VELOCITY (MICRON/S) 0,0 (0,0) 0,0 0,0
LINEARITY INDEKS 0,0 (0,0) 0,0 0,0
PH (>7.2) 7,8
VISCOSITY (<2 CM) <2 cm
AGGLUTINATION (NO AGGLUTINATION) NO AGGLUTINATION
ROUND CELLS (<5 MILL/ML) 0,2
WHITE BLOOD CELLS (<1 MILL/ML) 0,1
Koliko dugo ti je dragi pio čaj 3mj,6 mj ?Citiraj:
zelimo_bebu prvotno napisa
Nakon 2 mj. je napravljen spermiogram i dijagnoza normozoo...no popio je čaj do kraja...
Devojke a o kakvom čaju se radi? Može li mi neko reći nešto više o njemu, od čega je sastavljen, gde se nabavlja, koliko se pije i sl. Hvala vam unapred
mene isto zanima cudesni caj............pls
Ajde nek netko za nas nove napiše gdje se može nabaviti l-karnitin, l-arginin - naziv proizvoda ??
Koliko čega uzimati:
vitamin C ?
vitamin A ?
selen ?
cink ?
l-karnitin, l-arginin ??
evo link i ovdje
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ht=spermiogram
I mene zanima!Citiraj:
sweet prvotno napisa
021-247-163
Gospodin se zove Mijo Katurić i skroz je ok
Sretno
021-koja je to županija?U stvari,odakle je gospodin?
Splitsko dalmatinska :)Citiraj:
Citiraj:
silkica prvotno napisa
Otvorila sam topic o čaju pa eto iz prve ruke..... :love:
Cure pitala sam na potpomognutoj pa ću i ovdje pokušati jer sam ZBUNJITIS :cry:
Citiraj:
laky prvotno napisa
..evo imam i ja jedno pitanje..
ja i MM planiramo još jednog bebača,ali nam zadnju godinu dana ne uspjeva...ustvari bio je jedan spontani..napravila sam sve pretrage i sve je ok..
..moj gin. kaže da bi bilo dobro da MM napravi spermiogram pa da vidimo.. :? .....šta da vidimo..ima li ih..kakvi su..jeli im brzina ista....
nakon dvije trudnoće...jeli to stvarno potrebno? :*
rita pa nije baš neka komplicirana pretraga pa nek napravi, tek toliko da vidite stanje
laky :love: ....Citiraj:
laky prvotno napisa
Možda je to trenutno stanje,i sama kažeš da se nalaz mijenja...
laky, napisala sam već na PO - ponovite nalaz, to može biti trenutno, a može se dogoditi i greška...
MM bio na spermiogramu na SD prekjučer. Sad :cekam:
Držim fige !!!!!!!!!!
KOLIKO ČESTO SE SPERMIOGRAMI TREBAJU/MOGU PONAVLJATI ??
Mi smo bili prije 10 dana i imali asthenoteratospermiu - sad smo na čaju i razno raznim vitaminima pa me zanima kad da opet idemo vidjeti stanje ?? Jedna verzija je nakom mjesec dana, a druga verzija nakon 3mj ??
Vaš savjet, iskustvo ??
Nismo iz ZG pa nam baš i nije lako dolazit (na poslu baš nevole izostanke), no učinit ćemo sve što treba
MM je radio spermiogram i dg je astenozospermija dr mu je prepisao padutin i vitamin E a na kontrolu ide za 3 mjeseca
Ovako: kada piješ čaj, onda bi pomaka trebalo biti nakon 30 dana, pa MOŽEŠ napraviti pretragu - TM! Mi nismo odmah nakon 30 dana nego nakon 2 mjeseca!
Znači - TREBA BITI POMAKA na BOLJE!!! Ako nema pomaka, odmah se javiti g.Katuriću i doda on još neke vitamine! Tako je meni preporučio!! :*
Evo našeg tj. njegovog. Meni se čini ok, ali bih ipak da i vi pogledate.
apstinencija 3 dana
volumen 3 ml
broj u ejakulatu 93 * 10 na 6/ml 31 * 10 na 6 (ne znam kak napisati)
progresivno pokretni 11 * 10 na 6 u ml 35, 48 %
pokretni 13 * 10 na 6/ ml 41,96 %
pokretni u mjestu 1 * 10 na 6/ml 3,23%
nepokretni 6 * 10 na 6/ml 19,35%
Dijagnoza NORMOZOOSPERMIJA
Napomena : 44% morfološki nepravilčnih oblika (nepravilnost glave 55%, nepravilnost vrata 38%, nepravilnost repa 7%)
mamaanita, meni se ovo čini vrlo zadovoljavajuće!
štoviše, jako dobro!
10 na 6 ti je jednostavnije napisati "mio" - dakle, radi se o milijunima
ma znam ja to inače napisati u wordu ali ovdje ne znam. Ma shvatile ste i ovako..
Ma super, nemas se sta mislit!! Odlican je nalaz!
Kako vas stalno čitam ostala sam zbunjena zbog nekih informacija pa mi sad nije jasno. Je li oligoastenozoospermia dijagnoza koja ima više oblika? MM je bio prošli tjedan kod androloga sa tom dijagnozom a dr. mu je rekao da prema nalazu vidi da ima problema samo sa pokretljivošću spermija i da se to lako da riješiti. Tako da sam ostala zbunjena jer sam u više navrata pročitala kako cure čiji M imaju tu dijagnozu zvuče dosta zabrinuto kao da im nema pomoći.
Ankara, oligo bi trebalo znacit da je i smanjen broj, a astheno se odnosi na pokretljivost. Al mozda je vas broj na granici s normalnim pa je zato rekao da je problem samo pokretljivost. Jel rekao kako ce to rijesiti?
Oligo je sve ispod 20mil/mL
Astheno je sve ispod 50% A+B spermija (po nekima ispod 40%)
Terato je sve ispod 30% normalnih
Sve može biti blaže ili teže: nije isto ima li ih 1mil/mL ili 18mil/mL, a jedno i drugo je oligo. Isto i za pokretljivost, i za morfologiju.