prije bi se beba razbolila od bolnickih bakterija nego od "poznatih" sa tate, pa makar i dosao izvana.Citiraj:
tulip prvotno napisa
Printable View
prije bi se beba razbolila od bolnickih bakterija nego od "poznatih" sa tate, pa makar i dosao izvana.Citiraj:
tulip prvotno napisa
da, to su mi već rekli da (kod carskih koji su rađeni npr. godinu nakon mojeg) odmah žene prevoze na odjel babinjača - što je super!Citiraj:
Strippy prvotno napisa
U vezi ležanja nakon spinalne-ma da naravno, to znam i ja (i tog sam se držala kod svih mojih spinalnih i sva sreća-glavobolje nikad nije bilo), iako nisam znala ovo za micanje-čak nam to nitko nije ni rekao. Ali, može se dojiti i ležeći, može se maziti, uživati sa svojom bebicom, a tada (kad sam ja bila tamo) nitko to nije imao ni u peti i nikome nije ni palo na pamet da mi donese moju bubu-na to sam najviše i ..poludila!
U svakom slučaju, super je što sada postoji mogućnost izbora koji prije nije postojao.. :)
tulip u kojoj bolnici i kad si rodila da su puštali tate u sobu :shock: to bi bilo super, al prije par godina se nisu smjeli na vrata odjela nasloniti a kamoli ući
MM je uspio ući (na SD) jer mi je nosio paket vode (ali on nije mjerilo jer je i inače užasno snalažljiv, a kad ništa drugo ne pomaže, onda je užasno dosadan, tako da uspije u svakom naumu)
Meni su prva dva dana bez problema puštali posjete u sobu (SD,carski), jer se ja nisam smjela pomaknut. Bili su i mi i muž (par puta), i Roko i moji starci, u različito vrijeme, na kratko.
ja sam rodila vaginalno i imala sam težak porod. nisam mogla stajati jer sam dosta krvi izgubila,nisam mogla sjediti jer sam jako popucala . pitala sam sestre jel mi može muž ući jer mi je teško i sjediti i stajati vani al su me odbile i rekle da samo caricama mogu doći posjete.
al je za minutu izašla sestra van u onaj dio za posjete i rekla da ako mi je samo muž da smije uć.
to je bilo poodavno, u puli, skoro pa bih opet tamo :)
Ne znam, možda sam si nadobudna, ali mi naginjemo Sv.Duhu baš radi rooming in-a.
Ali opet, sto ljudi sto ćudi - Ok ako nekom to ne odgovara. Mene samo zanimalo da li postoji neki (opravdani) razlog zašto mnoge žene bježe od toga. Sad vidim da nema :)
icyoh - slušaj srce i biti će sve ok.! Ja sam G1 rodila na Merkuru jer je to prije dvije godine bilo najbliže rooming-inu, i bilo mi je super spavati s mojim malim mišem. Iz istog razloga sada jedva čekam SD...
Pa mnoge žene se boje da neće moći sve same, pogotovo prvi puta. Većina ipak to može, ali po mome strah nije neopravdan, jer ja realno nisam mogla sve sama, iako sam zaista htjela. Sva sreća pa je osoblje bilo pri ruci. Po mome je nedopustivo za sigurnost i mame i bebe da se ne želi pomoći mami koja je još pod utjecajem lijekova, koja ne može ustati i sl.
Možda je na SD problem što nemaju dovoljno sestara ili se jednostavno još nisu uhodali pa sve to ne funkcionira kako bi trebalo, otud loša iskustva.
Evo, javi nam se kad sve prodjes, nadam se da nisi samo nadobudna, i da ce sve biti dobro.Citiraj:
icyoh prvotno napisa
A ono sto je nekome razlog pro, drugome je contra. A da li je opravdan ili nije, ovisi sta se smtra pod opravdanje. Makar, pitam se, ako zdravstveno stanje majke nije opravdanje, sta onda je?
A ja VŽ ;) ako bumo stigli, a ako ne.. pičimo za SD (zato i čekiram ovu temu s vremena na vrijeme :mrgreen: )Citiraj:
Olivija prvotno napisa
Čujem da će SD danas službeno postati rodilište prijatelj djece.
Možda djece, ali ne i trudnica!
Bila danas na kontroli i želim pitati vezano za uzimanje MS iz pupkovine za zakladu AR kakva je točno procedura (i tako i tako u fromularima ima rubrika gdje dr. i trudnica trebaju supotpisati da je dr. sve objasnio, a trudnica sve razumjela) i pitam ja: kada se točno klema pupkovina: da li se čeka prestanak pulsiranja pupkovine ili ne? Kad me je dotični pogledao, pa kaj ja mislim, šta je to mene briga, da gdje bi oni stigli kada bi svakome sve objašnjavali., da koliko oni dugo strudiraju medicinu, da kaj sam ja po zanimanju :? i tako, ja mu velim da se ja tako ne ponašam prema svojim klijentima nego im objasnim sve što ih zanima u mojoj struci. Još sam mu rekla da sam u potpunosti razočarana i nezadovoljna njegovim odgovorom na što se on samo nasmijao, da će on mene drage volje poroditi, ali da mi proceduru obajsniti neće :evil:
Zgrožena sam ovakvom "profesionalnošču".
koji je to dr. bio? tak me nervira taj njihov uzvišeni odnos da najradije ne bi tamo na niti jedan pregled :evil:
ionako spadam pod sveti duh, a moja privatnica ima ctg.
:evil:Citiraj:
Olivija prvotno napisa
Sad sam još više sigurna u svoju odluku!
Trebalo bi im svima isprintati prava pacijenta s portala
Ne mogu vjerovati. Užas.
nista me ne cudi, pa promjene se odnose na odjel babinjaca i neonatologiju, a ne na ginekologiju, ili kako se to vec zove. mislite da ce ginekolozi slusati odredbe 'tamo nekih neonatologa' :roll: :mrgreen:
Olivija, grozno
koji doktor, može na pp
ne valja se živcirati zbog id....a!
sad je bilo na tv kako su dobili titulu bolnica - prijatelj djeteta.
:)
olivija, slobodno napisi ime doktora.
dr. Klobučar
Drage cure!
Da li mi može,molim Vas netko napisati iskustvo carskog pod spinalnom,a da je rodio u zadnje vrijeme,tj.zadnja 2mj,kad se primjenjuje room...?Hvala Vam..
Tražila sam,ali puno je tema prije tog room-inga...
Detalje,može i na pp.Hvala vam.Sutra mi odlučuju da li ću ići na carski ili ne.
Ovo me uopće ne čudi. :roll: Bila u prošloj trudnoći jednom na pregledu kod njega (slučajno) i bila sam prije vani neg unutra, da ne velim da je bio grub pri pregledu i sam nekaj naškrabao na papiru i ni riječi. Užaš jedan! :evil: Sreća da nisu svi takvi, s nekima se da baš fino popričati i sve će strpljivo objasniti - dr. Mišković na primjer. ;)Citiraj:
Olivija prvotno napisa
evo ja sam prošal 24-satni rooming in sa carskim i bilo je teško, ali ne bih to iskustvo mijenjala. sestre pomažu koliko stignu, ali cimerice su nezamijenjive. po meni bi na svaku sobu trebala bitijedna sestra,bar kad se o carskima radi. mališa je bio sa mnom od prvog trenutka i makar se 24h nisam smijela maknuti, on je bio sa mnom na krevetu.
a što se osoblje tamo tiće, uglavnom imam dobra iskustva, tu i tamo bi se našla neka zamjerka, ali mislim da je to dosta individualno. nekako nisam ni očekivala "carski" tretman.
sorry ak je neumjesno, zasto ti ne odlucis hoces li ici na carski? uzv prognoze znaju biti opako pogresne.Citiraj:
pupy_23 prvotno napisa
najmanje što možeš učiniti je prijaviti ga na bijeli telefon 0800 - 200 063Citiraj:
Olivija prvotno napisa
http://www.mzss.hr/hr/programi_i_pro...bijeli_telefon
nevjerojatno kako se neki postavljaju, zaboravljaju da ih MI plaćamo :x
Hvala. To ću i učiniti.
Ha,dr.K. :roll: .Ja sam kod njega išla na preglede isto,i predzadnji pregled kaže on meni:"Možda će to ići i prirodno." Ja ga pogledam "da kako on to misli da možda će ići"(jer trudnoća je proticala totalno ok).A on meni počeo da s obzirom na moje godine(34 mi je godinica) ja sam kandidat za carski. Nisam mogla vjerovati kaj on to meni priča!
Naravno nisam rodila carskim-došla sam u rodilište u 2 h u noći,5 prstiju otvorena,klistir,direkt u boks,i rodila(relativno lako) u 8:48 h bez ikakve kemije(dripa ni ničeg drugog).Toliko o mojim"poznim" godinama i mišljenju doktora K.
:sick:Citiraj:
on meni počeo da s obzirom na moje godine(34 mi je godinica) ja sam kandidat za carski
Prije mene na pregledu bila jedna ženska, a tu negdje mojih godina (36), ali preko 100 kila (meni se čini pretila i od prije) prvorotkinja, koju je sestra izribala jer je imala katastrofa urin, a do sada (9. mjeseca) je bila na svega jednom pregledu pod izlikom da se boji. I sad ja cupkam gole guze u kabini, a ona govori doktoru K da bi na carski jer se boji. I uredno ju je poslao na patologiju da se dogovori... Bez ikakvog pojašnjenja, komentara, da bi joj slučajno rekao koje su joj opcije, kakvo joj je zapravo stanje ... mislim po meni takav jedan razgovor nakon 9 mjeseci nebrige za vlastito dijete i tijelo bi morao trajati, pa više od te 3 minute koje je toj zbunjenoj ženi posvetio. :no:
:roll:
Ali me uopće ne iznenađuje za njega. Meni je rekao (između ostalog) i da ne bih izdržala vaginalni porod jer sam dobila puno kila i nemam kondicije za to izdržati :nemamosmajlićakojiriga:
:lol: pa ovo je stvarno smiješno! Ne znam što bi drugo rekla na taj njegov komentar.. kao da kondicija ima veze s kila, pa tu di sam išla na vježbanje su bile žene duplo veće od mene i vježbale bolje neg ja!Citiraj:
Brunda prvotno napisa
A ova Olivijina priča :roll: ajme meni, stvarno si Oli morala imati konjske živce da mirna dođeš doma nakon svega.
jako me raduje ova vijest za rooming in i jedva cekam kad cu ponovo na SD i mirisati svoju bebicu!
a sto se klobucara tice, on je dosta grub na pregledu, mene je raskrvario a to su i mnoge druge trudnice rekle, isto tako dosta je rezerviran i stur sa informacijama a u periodu kad sam hodocastila na SD u trudnicku svaki 2. dan (lipanj ove godine), on je bio skoro svaki 2. dan u trudnickoj! ipak sestre kazu da je veliki strucnjak kad stvari krenu po zlu u rađaoni, da je pravi tata-mata.
nakon njega sam naisla na pregled kod matijevica i blagajica koji fino sjednu s tobom i popricaju (doduse brzinski) al su jako fini i ponasaju se prema tebi s postovanjem (ovo je moje iskustvo), tako da sumnjam da bi oni ovako odgovorili kao u olivijinom slucaju. ma, ima ih svakakvih a cini mi se da je olivija bas na najgoreg naisla taj dan.