Moderatorica nas je i skratila i to je sve što smijem reći po tom pitanju, a da ne dobijem ječmenac. :mrgreen:Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
Printable View
Moderatorica nas je i skratila i to je sve što smijem reći po tom pitanju, a da ne dobijem ječmenac. :mrgreen:Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
Nekad se to zvalo tračanje i nekolegijalno ponašanje. Danas se zove mobbing i utuživo je. 8)Citiraj:
maria71 prvotno napisa
:*
Mare, daj nemoj mi molim te reći da te za to zabole.
Sigurna sam da imaš i dobre neke dobre kolegice.
O njima treba pričati :heart: , ove druge su za ignorebox
naravno da imam, većina je ok
al ove 3 ne znaju napravit reda na hodniku i onda sam ja loša razrednica :x
kad je mog tatu ravnatelj (prof.matem.) srednje škole nazvao zbog ponašanja mog brata i rekao kako ovaj pametuje, zahe...ava profesore, pravi majmuna od sebe i zabavlja cijeli razred..i da ne zna što će.....moj tata ga e pitao , kakav je buraz kod njega na satu...prof, je rekao da je super, da ima odlične ocijene, da surađuje, radi ....e onda mu je tata rekao da njega ne zahe.... zato jer mu je autoritet, jer mu je njegova nastava zanimljiva iii jer zna da na njegovom satu ne može raditi majmunarije...tamo gdje može tamo ih radi.Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Naravno, nikad baš nikad doma nije opravdavao brata...dapače, spasila sam se kad sam otišla u zgb. u školu, jer više nisam morala slušati apeliranje mog oca na tinejđersku glavu mog brata. Ovu priču smo čuli nakon što je završio školu.
Joj, imala sam ja sličnog razrednika u srednjoj školi. Nije me mogao očima vidjeti iako nism bila loš đak (vrlodobar). Došao moj tata na informacije a on će ti njemu da ja nisam za srednje škole, da bi možda eventualno mogla završiti za pekara :? (tada već bila pri kraju 3-eg srednje), da razmisli da me prebaci na neki zanat jer tu srednju sigurno neću moći završiti naravno očekujući da ću ja kući dobiti svoje. Moj tata mrtav hladan na to: "Nek je ona meni živa i zdrava". Pojeo se od bijesa što mu plan nije upalio. A tata mi je to ispričao tek kad sam završila srednju školu.
I moje malo sunce danas ima 3,5 godina. Fabijan me jako podsjetio na mog dječaka. Prije nekog vremena gleda on Bambija na televiziji, ja sjedim do njega. Kad mu lovci ubiju mamu ja izmišljam da je ona otišla negdje, da će se sad malo tata brinuti za njega a on će ti meni: "E baš nije. Nju su ubili lovci i pojest će je viljuškama i noževima". :shock:
Sanja, DPP je nastao ovog ljeta kad sam se spajala s mora, a stručnjaci T-coma tako su dobro dole pospajali telefon i internet, da mi je veza pucala svaki put kad bi telefon u kući zazvonio (što je kod nas u sezoni svako 10 minuta :mrgreen: ). Nisam mislila ništa loše s DPP , kad su već svi grupnjaci u kraticama...evo vraćam vam puni naziv :love: .
:lol: :lol:Citiraj:
Sanja prvotno napisa
Sanja, ako nije kasno i mi bi vam se pripicoknule treptrep
1. Sanja, 2 ulaznice, 10 ujutro
2. ms. ivy, 1 ul., 10h
3.tvitići, 1.ul., 10h
4. kloklo, 1 ulaznica, 10 ujutro
5. pčelica, 3 ulaznice, 10h
5. Mamma san, 3 ulaznice 10h
6. andrea, 2 karte, 10 h
7. mara, 2 karte 10 h
I mi bi išli s vama, znači ako sam dobro shvatila plačamo ulaznice samo za sebe.
Nama onda trebaju 2 ulaznice 8)
2. ms. ivy, 1 ul., 10h
3.tvitići, 1.ul., 10h
6. andrea, 2 karte, 10 h
7. mara, 2 karte 10 h
8. spooky, 2 karte 10h
Još ne znam za ulaznice, raspored je gadan.
Nemam vam kad ni opisati koje bisere djetešce izvodi. Ovo traje već dulje vrijeme - opsjednut je kućnim brojevima, liftovima, glazbom, radijskim postajama i na kojem su broju memorirane u nečijem autu.
Memorija mu je zastrašujuća.
Al ta opsesija seže i do toga da je danas dok smo čekali u redu kod Fiolića (fakat, hehehehhehhe) iznebuha pitao gdju iza nas koju je prvi puta vidio:
'Na kojem si broju?'
'Na kojem si katu'
'Imaš vejiki iji maji jit' (lift...)???
I tako to. Lijepo su si pospikali.
Majstor bez greške, btw, broji do 35.
Inače, zna txtove 'Podravino moja mila', 'Potočić maleni', 'Zeko i potočić', 'Boja mojih vena', 'Suza za zagorske brege', 'Tko te ima, taj te nema' i tako to. Uglavnom ništa standardno.
Lud za pjevanjem.
Zato razmišljam za Božić kupiti neke kućne karaoke i mikrofon.
Ako imate ideja, sipajte.
Ne ljutite se, dala sam si hvalidbenog oduška. :*
svim novima velika dobrodošlica :)
već me lada pitala kad ćemo na koncert zg mališana.
elem:
2. ms. ivy, 1 ul., 10h
3.tvitići, 1.ul., 10h
6. andrea, 2 karte, 10 h
7. mara, 2 karte 10 h
8. spooky, 2 karte 10h
9. pinocchio, 1 karta, 10 ujutro
ostalima velike puse i jurim dalje :love:
Samo sam te htjela pozdraviti i reći da imam i ja jednog takvog doma ;)Citiraj:
sunce prvotno napisa
Tanja, zezaš... :D
Jupi, ima nas još!!!
danas smo stajali pred haustorom broj 5 da on vidi izvana kaj piše na liftu i na koji će kat lift poći...
Ovo je postalo prejezivo.
Kad dođem s posla, ne veli bok ili sl, nego pita 'Koji si jadio gutala u autu'??
Ne, ne zezam.
Dapače, ponekad se pitam kome će zbog tog ludila oko brojeva prvo zatrebati psihijatar: meni ili njemu.
Da ne idem predaleko i preširoko s detaljima, samo ću navesti dva štikleca: ljetos smo u BTC-u u Ljubljani imali teški napad bijesa zato što se trebao odvojiti od lifta s digitalnim displejem, a u vrtiću se zabavlja tako što stoji ispred CD-plejera i gleda brojeve koji se izmjenjuju (zabavljao bi se tako i doma, ali se trudim smisliti mu neku mentalno zdraviju aktivnost).
I spava s kalkulatorom.
Vriiišt! :lol:Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
Ajvi, nisam znala za ograničenje u broju znakova, mislila sam da je nešto žešće u pitanju. Thanks na objašnjenju.
Čoksica, sorry ako si se osjetila prozvanom, nije mi to bila namjera :oops: i puno, puno ti hvala za vraćanje starog naziva. :love:
Sunce, baš mi Fabić super zvuči. I mi volimo pjevati, ali nam je repertoar drugačiji. Mislim da bi se tvoj F. i moja F. našli kod "Zeke i potočića".
Tweetica, jeste vas dvoje bolje?
Jako me veseli što se puni lista za koncert. :sing: :dancingfever: Spooky, ne mogu ti reći kako mi je drago što i ti dolaziš! Konačno ćemo se upoznati.
Ajmo se dogovoriti da se prijavljujemo do ponedjeljka u podne, može? Pretpostavljam da će do tada doći i Anekica, a bilo bi zgodno da se i izvjesni Karlovčani 8) odluče doći. I recite mi koja su mjesta najbolja. Sredina prvog reda iza prolaza?
sanja, mislim da je to super. pa i ona mjesta koja smo imali lani su bila ok.
Ajvi, ja ti na žalost ne znam gdje ste sjedili prošle godine. Mi do posljednjeg trena nismo znali hoćemo li biti u Zg ili ne, pa smo u zadnji čas kupili ulaznicu i pola koncerta proveli pri vrhu dvorane, a pola plešući pred pozornicom. Jedva sam spriječila Fionu da se popne gore, htjela je pjevati i plesati s dječicom. :lol:
Kod nas je novost da smo joj počeli uvoditi pojam štednje i love. Ne znam je li još prerano, no jučer smo joj kupili kasicu-prasicu i ona se i više nego oduševila. Pao je dogovor da će svako jutro, naravno, uz našu pomoć, napraviti krevet i navečer pospremiti igračke i za to dobiti kunu. Kad se napuni kasica, izvadit ćemo kune van, izbrojati ih i ona će moći odlučiti hoće li ih potrošiti (i na što) ili će ih staviti u banku i štedjeti za nešto veće. Zasad mi se čini da joj je cijeli koncept prilično jasan, ali vidjet ćemo, hm. :mrgreen: Ona kuži što je kuna, jer postoje sitnice koje redovno kupuje i točno zna koja košta dvije, a koja tri kune.
Imam malu dilemu: do sad nikad nije radila krevet ujutro (to sam uvijek ja sredila u pola minute - nije riječ ni o kakvom velikom poslu, nego samo o urednom slaganju jastuka i pokrivača), a pospremanje igračaka joj je bilo nešto što se podrazumijeva (obavezno zajedno - ona, Flora i ja ili mm). Hoćemo li joj uvođenjem "plaćanja" za te sitne dužnosti poslati krivu poruku? S jedne strane si mislim da bi morala naučiti da je dio obitelji i da svatko od nas ima neku svoju odgovornost unutar kućanstva koju mora napraviti i za koju nitko od nas ne dobiva ekstra lovu, pa bi tako i ona trebala (naravno, ne sama) napraviti krevet i pospremiti igračke bez da za to očekuje neku posebnu nagradu. S druge strane, voljela bih da osjeti što znači zaraditi lovu, kao i da počne razvijati svijest o vrijednosti novca, o vrijednosnim odnosima između nekih stvari (npr. što se sve može kupiti za 10 kn) i slično. Hm, podijeljenog sam mišljenja, pa me zanima i vaš stav. :)
Moje djetešce je malo prije ponosnim i svečanim pokretom ubacilo u kasicu-prasicu svoju prvu zarađenu kunu, praćena našim ovacijama i pljeskom. :mrgreen: 8)
ja ne bih plaćala izvršavanje kućanskih obaveza. primjerenija mi je zahvala za pomoć ili "nagrada" u vidu neke aktivnosti koju stignemo obaviti jer je on napravio svoj neki poslić. s druge strane, mi krajem tjedna ubacimo lipe iz naših novčanika u kasicu a to sigurno nije slanje prave poruke. :lol: vidim da ću se morati pozabaviti ovim pitanjem.
Mi nemamo tu mogućnost, jer sve posliće ionako obavljamo zajedno. Ona još ništa ne radi samostalno.Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
Inače, pomaže mi u puno drugih stvari, npr. zajedno ubacujemo rublje u perilicu, ja stavljam deterdžent i narihtam program, a ona ju uključi, zajedno kuhamo i radimo kolače... Dakle, nije da joj plaćamo svaku sitnicu koju napravi kod kuće.
I ja. :mrgreen:Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
Mi ne nagrađujemo s kunama ništa već samo ubacujemo čim primjetimo kakvu kunu u džepu.
Jučer smo sa tim novčićima kupili My Little Pony i Pia je bila jako ponosna.
Željela si je tog Ponya jako dugo, ali "morala" je prvo skupiti dosta novaca da si ga kupi.
Bila je tak sretna i zadovoljna da nije htjela pogledati niti jednu igračku u Turbo Limaču ( na Žitnjaku ), a meni su samo oči gutale sve one igračke.
Btw. neopisivio s veselim susretu sa svima vama i znate kaj? Ja imam konačno slobodne vikende. Danas mi je bila zadnja radna nedjelja. Još odradim smjenu u utorak i odlazim na novi posel! :D
Spooky, pa što nisi javila za novi posao?
Valjda ja jedina ne znam. :oops:
Čestitam, draga!
Ja još ne uvodim novčane nagrade.
O novcu F zna utoliko što se doma igramo dućana, ali that's about it. Zna da novčeke treba čuvati, ali zasad čuvam i njega od toga.
Nagrade zapravo i nemamo. Je, kupila sam mu prokleto Kinder jaje (mada ih doma ima hrpu) kad ovaj tjedan prvi puta nije plakao u vrtiću.
Imala sam par pokušaja materijalnih nagrada, al ništa. On je tako dobar dečkić... Nikada ništa ne traži.
Iz Muellera smo se nakon intenzivnog nagovaranja da išta izabere, vratili s najmanjom škarniclom plastičnih životinjica. Htjela sam ga nagraditi jer je sam izabrao igračke koje će donirati drugima.
Kazne za bjesnoću i lupanje nogicama (kad, npr, pošizi jer je muž prebacio na teletext ili sam ja uključila šparet) jesu - negledanje crtića taj dan, nejedenje Kindera i/li sjedenje na stolčiću u njegovoj sobi dok se ne smiri.
Kasicu ima kao i kuvertu u kojoj skupljamo familijarne donacije, al uopće ih još ne doživljava niti kupnju kao aktivnost još shvaća.
:?
Eh da, Sanja, ovo sa slanjem pogrešne poruke i mene muči.
Možda previše brijem.
Strpljiva sam s njim, stalno i puno razgovaramo, vjerojatno sam 2much overprotective, nekad se samoj sebi čudim otkud mi živci i ideje, al nekako jako otežem sa svim materijalnim.
Kao da samu sebe amnestiram jer ga od prvog dana nemilice brendiram, od donjeg veša pa do kapa.
To je moja gadna slabost i baš zato svim silama pazim da mu ovako malom ne pošaljem pogrešnu poruku.
Za novac ni ne pita, al lajtmotiv je uvijek - novčeke treba čuvati, zato imaš kasicu da kupimo nešto što si želiš.
cure bok.
ja vas ne stignem čitat a kamoli pisat al me valjda neka viša sila natjerala sad na topic i uvidjela listu za mališane. pa prije nego se B počne budit eto nas na 10tom mjjestu.
nas primate?
2. ms. ivy, 1 ul., 10h
3.tvitići, 1.ul., 10h
6. andrea, 2 karte, 10 h
7. mara, 2 karte 10 h
8. spooky, 2 karte 10h
10. inesica, 2 karte, 10 ujutro
:* :* svima i uskoro vas pročitam i napišem. imam svašta za napisat :mrgreen:
dodaješ li nešto u potpis :heart:Citiraj:
Inesica prvotno napisa
Fabijan, :lol:
spooky, drago mi je što ćemo se konačno upoznati. :heart:
krepat ću od znatiželje!!
:shock:Citiraj:
tweety prvotno napisa
ne kolko ja znam
ej vas dvije. pa nije ništa baš tako spektakularno samo nisam već duuuugoooo ništa napisala pa se nakupilo.
ajvice a ti većinu i znaš 8)
pih, a ja mislila da stiže još jedan zpd-ić! 8)
Već me strefilo sa onim "imam puno za napisati"!!! :mrgreen:
Što se tiče plaćanja za pomaganje u kući ili plaćanje za spremanje svog krevetića, nošenje svojeg tanjura u sudoper i slične stvari, strogo sam protiv! :) Ja sam više za neku drugu motivirajuću akciju..npr: "ajde mi pomogni da spremimo krevete, pa idemo nešto naslikati!" i sl....i to kod nas pali. :)
Mi smo pojam "novčane NAKNADE" ne nagrade, uveli kod polaska u vrtić, jer smo mu objasnili da je to njegov posao, kao što i mi imamo svoj, i da na poslu zaradimo novčiće...NO u zadnje vrijeme mu ne naglašavamo posebno "gle novčići idu u kasicu"..jer ne treba.
On sam ako nešto jako jako želi, a zna da je škakljivo za žicati, kaže: "Ići ću malo raditi, pa ću si kupiti to i to!" :) I ja sam zadovoljna. :)
Aneki ne idu na Zagrebačke mališane!
aneki, ste dobro?
Inesica, bok! :* Baš super da ćete nam se pridružiti. Žao mi je za Aneke.
E sad, što se tiče plaćanja... Imala sam podvojene osjećaje, ali Fiona je zbog svega toliko sretna i ponosna da mi se čini da više nema natrag. Danas mi je cijelo jutro uzbuđeno ponavljala da je jučer zaslužila kunu, da ju je bacila u kasicu, da će danas dobiti novu kunu... i tak. Već je i smislila što će s lovom: štedjet će do rođendana i kupiti si role, a mm i ja smo joj obećali da ćemo dodati koliko će god biti potrebno (ionako smo joj mislili na proljeće kupiti role, no izuzetno mi je drago što tako dugoročno razmišlja). Dosta smo pričali o tome što se može s novčekima, o tome da s lovom koju zaradi može često kupovati čokoladice i kinder-jaja, ali i da ju može duže štedjeti i kupiti si nešto veće. Vidim da je baš razmišljala o svemu tome. Inače, da ne mislite da joj je to jedina lova, naravno da joj mi stalno stavljamo lovu na Pčelicu, uplaćujemo stambenu... nije da joj je ova kuna dnevno cjelokupna ušteđevina. :lol:
Super mi je čitati vaša mišljenja, jer mogu vidjeti perspektive koje inače vjerojatno ne bih. :)
hoćeš moju perspektivu? :mrgreen: u subotu ujutro sam natjerala andreja da prebrojimo lipe u nadi da će biti dovoljno da si nešto kupi u gradu (imali smo izlazak na špicu nas dvoje) i sa žaljenjem ustanovila da ima jadnih 30kn.
stvarno je krajnje vrijeme da razmislim o ovoj temi. :mrgreen:
Ma daj, Ajvi, pa 30 kn uopće nije jadno! Mi smo u subotu u Mercatoru za 24 kn kupili knjigu s naljepnicama, evo, sad ću ti prepsati točan naziv: "slikovnica s naljepnicama: na selu", izdavač Forum (za dob od 4 do 5 godina). U knjizi je 130 naljepnica koje je potrebno pravilno zalijepiti, a prije toga im pronaći mjesta. Fiona ih je zalijepila točno pola, a drugu polovicu ostavila je za danas. Bila je jako ponosna što ih je polijepila sama samcata, bez ičije pomoći i super se zabavljala skoro sat vremena. Drvene bojice koštaju manje od 10 kn, tekica ima za 3-4 kn... (najprije u Megastoreu izaberete bojice-flomiće-bilježnicu u prizemlju, a zatim odete guštati u knjigama na katu - kad ste već na špici) Ako Andrejček voli tu vrstu zabave, 30 kn nije nimalo jadno. :*
znam, kupili smo poliglota i psa za 19 kn ali je majka zapravo planirala odvesti dijete u muller. :mrgreen:
To je već nešto drugo. :mrgreen:
Sanja :love: hvala na obavijesti i pozivu, naravno da ćemo vam se pridružiti na Mališanima, i ne samo mi, nego i naš susjed Kaleb!
Može li me netko prosvijetliti oko rezervacije, tj. kupnje karata. Vidim da ih još nema na netu. Kako, kome platiti, kad...?
2. ms. ivy, 1 ul., 10h
3.tvitići, 1.ul., 10h
6. andrea, 2 karte, 10 h
7. mara, 2 karte 10 h
8. spooky, 2 karte 10h
10. inesica, 2 karte, 10 ujutro
11. Luna Rocco, 2 karte, 10 sati
12. Linda, 2 karte, 10 sati
Baš se lijepo ovdje družite, ne znam koji mi je vrag da nikad ne čitam ovaj topic.