Moj M. nije nikada htio ići na tutu, ali nikada. Pričanje nije pomagalo - pomogla je samo mala daskica za veliki WC.
Printable View
Moj M. nije nikada htio ići na tutu, ali nikada. Pričanje nije pomagalo - pomogla je samo mala daskica za veliki WC.
To je bilo i kod nas (još uvijek za WC govore "tuta"). A baš "tuta" je bila u obliku autića i jedino im je bilo zabavno sjediti na njoj i "voziti" se po kupaoni i hodniku :mrgreen: .Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
Voljeli bismo posvojiti jednu curicu, pa ne znam da li? Kada ima toliko parova bez ijednog djeteta da li je to ok. željeti i kako uopče započeti drugo posvojenje
pusa
Teuta, vjerujem da ti na ovom pdf-u nitko neće reći da ne smiješ željeti :heart: . Kao što vidiš ovdje su se mnoge "neostvarive" želje ispunile. Samo hrabro!
Draga Teuta, naravno da je u redu zeljeti sebi vecu obitelj. Ja tu iskljucujem svaku solidarnost, ako stvarno zelite jos jednom postati roditelji, vjerujem da cete i uspjeti u tome. Mi jos nismo posvojili dijete, ali ih ja sebi vec sad zelim vise.
Sretno u postupku :love:
E pa da se malo javim nisam vas dugo čula (čitala) jel ima novih posvojenja u zadnje vrijeme.
Mi smo dobro i zdravo što i vama želimo puno pusa iz Slavonije
od mame, tate i mališana
Ajde bog, moram podjeliti radost jedne moje kolegice i njenog muža koji su posvojili malog bebača nakon dužeg vremena čekanja, pa smo svi ushičeni radi toga.
Puno pusa od nas :heart: :heart: :heart:
Za kolegicu i njezinu obitelj :love: :heart:
Pozdrav dragim mamama, tatama i bebačima svih uzrasta. Mi smo se vratili sa godišnjeg odmora.
Malo se bojim idem u srijedu 29.07.2009. na UZV jer sam trebala dobiti menstruaciju 10.07.2009. i nikako pa nikako da dobijem. Nisam napravila nikakav test na trudnoću jer smo toliko puta bili na umjetnim oplodnjama i ja nemam živaca kupiti taj test.
Tako da sam se naručila kod ginekologa i sestra mi je rekla da ništa niti nepravim (test) nego da dodjem na UZV.
Ne znam šta da mislim, sve mi je zbrčkano u glavi.
BTW radila sam sistematski prije dva mjeseca npr. papa test, hormoni vadila sve ok, grudi sve ok., bila kod zubara sve ok., :) tako da ne znam šta da mislim najbolje ništa.
Pišite mi šta mislite ???
teuta, bolje ništa ne misliti. pričekaj uzv. a mi ćemo potiho ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
:love:Citiraj:
mamma san prvotno napisa
Ja sam valjda malo nervozna pa sam pravila test Clearblue koji je pokazao toliko stidljiv plus nisam u životu vidjela.
Sutra idem kod ginđe ako ne dobijem ludilo
Joj draga moja divno, to je to, :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: su mi u očima. :* :* :*Citiraj:
teuta prvotno napisa
~~~~~~ :heart:
sada je 7,30 sjedim na poslu i čekam 8,30 da krenem, osječam da ću poluditi, ja valjda nisam normalna. Javim vam čim nešto saznam pusa
mislimo na tebe :love:
vibram za malo čudo!
iii? Sta je bilo? Ja se od sinoc radujem novostima... :)
Popizdila sam jedno veliko ništa osječala sam se kao da sam još jednom otišla na umjetnu i ništa, ništa, ništa.
Hvala Bogu na Luki koji još ne kuži zašto je mama bila tužna ali je bio tješio mamu i dao mi je puse.
:love:
Vjerovali ili ne imam još jedno pitanje, naime kada sam radila bthgc (oprostite ako nije dobro napisano) imala sam 1, to nije trudnoća. Meni je ginđa dao da pijem Dabroston tablete 3*1 sedam dana. I rekao mi je da ako slučajno ne dobijem u tome vremenskom periodu obavezno se javim.
Ima li neko ideju što mi se dešava? Jer naime nisam dobila, sutra mi je sedmi dan kako uzimam
Teuta, imaš pp :heart:!
ok, pročitala i skužila puno pusa super ste :*
Pozdrav rodicama, evo mene nakon dugog vremena što ima novoga, mi smo dobro i maknuli smo pelene za zauvjek (ne mogu vjerovati) to kod nas nije išlo ni malo lako i jednostavno ali smo sada svladali.
Kako ste limačima rekli da im niste roditelji.
Ja tu nešto ne znam ni kako bih počela, ne mogu reći da mi je to problem ali jednostavno ne znam što bih rekla (moj anđeo ima 3,5 godine)
Pozdrav i pusa
:)
Nismo im rekli da im nismo roditelji, jer im jesmo roditelji. Rekli smo im da im nismo biološki nego zakoniti roditelji. Svom sinu (kći je sve već znala) sam objasnila da ga nisam rodila nego posvojila, da mu nisam biološka nego zakonita, posvojena mama. Objasnili smo djeci postupak posvojenja i njegove posljedice, kao i svoj odnos i odnos čitave obitelji prema njima. Teško je, ali i jednostavno: treba samo reći činjenice.
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=55436
Tu smo pričali malo o tome.
Imaš na Amazonu sjajnih slikovnica za tu dob (2 - 4 g.), pisali smo već o tome, moj favorit bio i ostao:
http://www.amazon.com/Mother-Choco-P.../dp/0698113640
zdenka,ili bilo tko tko ima iskustva,zanima me,kako djeca reagiraju na saznanje da su posvojeni?u kojoj dobi ste im to obznanili?zakonski predviđenoj dobi ili ?
Sinu sam rekla onda kad me je pitao, a prvo pitanje je postavio s 2,5 godine. Sve informacije je dobio do 4. godine. Reakcije su bile razne, u svakoj dobi je reagirao na različit način. Kćeri nisam morala ništa govoriti, jer je bila velika, sve je već znala. Ta tema u našoj kući prirodno dolazi na dnevni red - nije tabu niti je nametnuta. Djeca smiju sve pitati, a mi roditelji kad osjetimo potrebu da nešto o tome kažemo ne sustežemo se. Mislim da su zbog toga moja djeca lakše i prirodnije prihvatila svoju životnu priču i činjenicu da imaju dva para roditelja i dvije obitelji.
O toj temi se na forumu već dosta pisalo, pa potraži.
a kakav je tvoj stav o upoznavanju bioloških roditelja?mislim ako djeca budu željela jednog dana.mislim da je odličan tvoj pristup otvorene komunikacije i antitabu klime,slažem se da to djeci olakšava
Djeci sam rekla sve što znam o biološkim roditeljima, a budu li ih oni jednog dana htjeli upoznati, tata i ja ćemo im pomoći na način kako oni to budu htjeli.
svaka čast :) divim ti se na tako zdravom i pedagoškom razmišljanju :) :)