tanjama prvotno napisa
imamo bebu staru 4 mjeseca sa utvrđenim refluksom 3.stupnja, desno u 20.danu od rođenja kad se i zbog jake infekcije liječila u bolnici 7 dana pod terapijom rocefin!Nakon toga je doma primala cedax 1ml i od tada više nema terapiju, urin kontroliramo tjedno i 2x mjesečno radimo urinokulturu!Do sada je sve bilo sterilno, tako da dr kaže da mu radije nebi ništa davala nego radije češće kontrole!Išli smo i u Helenu u Zg( inače smo iz Rijeke i liječimo se na Kantridi kod dr.Čekade-pedijatar, a 12.05.je naručen prvi puta kod nefrologa )!naša dr.nam je dala recept za Nitrofurantoin i kupili smo u ZG i sirup i tablete po prporuci dr.Cvitković iz poliklinike Helena koja se ne slaže s time da beba bude bez profilakse!Isti taj dan nakon pregleda u Heleni dali smo mu sirup, ali je jadnik povraćao nekoliko pta i odlučila sam ipak mu ne davati jer mi je tog mučenja preko glave!Inače je bio jako plačljiva i nemirna beba zbog jakih grčeva, tako da me je strah sada opet provocirati grčeve raznim antibioticima!
Za par dana idemo i kod homeopata!
Ne razumijem zašto davati bebi profilaksu kad nije garancija da neće dobiti više infekciju, dapače neki pedijatri kažu da su infekcije baš češće kod djece koje uzimaju profilaksu!
Kakva su vaša iskustva i da li vas vodi pedijatr ili baš nefrolog?!