Ova tema fakat oscilira, od miomirisa do nemirisa. :lol:
Printable View
Ova tema fakat oscilira, od miomirisa do nemirisa. :lol:
To ti je i pitanje osobnog stava - otkud znaš što nekome miriši :P
Joj :(Citiraj:
summer prvotno napisa
Da si bar prvi kupila zeleni čep, on mi je još bio ok (ali nemoj ga sad kupovati :mrgreen: ) no ovaj s plavim :roll:
Dođe mi da ga reklamiram, tko zna što su mi podvalili, a ostali nezadovoljni korisnici su mi dokaz da se baš i ne znojim kao kobila na utrkama :mrgreen: i da više ništa što ne isprobam u svim uvjetima i godišnjim dobima ne preporučujem.
Ma još sam htjela nakon par korištenja napisati da nisam zadovoljna s plavim, ali kako sam tada počela svakodnevno piti fat burner pomislila sam da se kod mene nešto poremetilo.
Jbg, sori. :)
Dodji u Split na kavu na sunce - znojit cemo se vichyjevski zajedno. :mrgreen:
Odaberi neki kafić gdje baš ne zalaze, stižem ja :lol:Citiraj:
summer prvotno napisa
nisam :lol: :lol: :lol:Citiraj:
magriz prvotno napisa
ajme zbljuv
ej, godinama sam na vichyijem
dosad sa bijelim ili zelenim cepom
i uzasa li, kupim s plavim cepom- koje razocarenje :shock: , bolje bi bilo da nisam nista stavila....
ne znam sto je s njim al ne drzi :mrgreen:
Zrinka, dobro da si se javila, vraćam se ja ponovno Vichyju i zelenom čepu (i bijeli, kažeš?) jer mi baš odgovara, poslije plavog sam si umislila da je to sve isto smeće...
Ajde AM probaj, budi moj guinea pig - pa tek onda odoh u shopping :mrgreen:
ovaj kristal rollon je skroz pouzdan
testiran vec tjedan dana
Ili baš da ne budeš praščić, budi kunić (pokusni). :*Citiraj:
summer prvotno napisa
evo i ja došla napisat, tri dana, ali skroz drukčiji osjećaj nego s ovim dosadašnjima. iako se ja ni inače baš puno ne znojim, s ovim se ne znojim nikako.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Hvala, ja se u trenu dosjetila samo zamorca :)Citiraj:
Dijana prvotno napisa
Oću, isprobavat ću još neko vrijeme (po ovaj kristalni kamen idem odmah u DM, jel ima neko posebno ime?) pa javim rezultat.
Ako mi se bude dalo, možda reklamiram Vichy s plavim čepom? :!:
Vil si.
Vec par dana koristim Balein kristalni kamen, u Splitu je vruce, za kratke rukave, dosta i hodam i nerviram se, i - nista! Ja zasad zadovoljna - sto puta bolji od one Vichyjeve vodice.
Balea Deo Kristall - Sensitive :mrgreen:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
moj ima plavi cep i na njemu naljepnicu rozu vrpcu
zove se
naturally fresh deodorant crystal
prirodni kristalni deo roll on
pise na njemu da je paraben free/PG free, fragrance free, cruelty free
Ok, pise cega nema, a cega ima i koliko je problematicno to cega ima? :mrgreen:
preko takvih info nasi zalijepe tesko odljepivu naljepnicu
ispod naljepnice:
no aluminium chlorohydrate
sadrzi: purified water, natural mineral salts (potassium alum, zinc, ricinoleate, xanthan gum, chamomile extract (anthemis nobilis flower), phenoxyethanol
Da se dopunim: neobicno mi je jedino sto se znojim. Navikla sam da sam suha, znojila bih se par puta tijekom ljeta kad bi bas bilo prevruce, pa bih dosetala u ured s malim mrljama ispod pazuha. Ali sad se znojim tako na dnevnoj bazi, samo sto je sve apsolutno bez mirisa. Svejedno, osjecaj mi nije naj, kad je vlazno, a mrzim kad se to i vidi... :/Citiraj:
summer prvotno napisa
koristim više eterična ulja nego parfeme.
obično pomiješam mošus s kremom ili nekim drugim neutralnim baznim uljem i tako namažem po vratu, iza uha, dlanove, malo čak i u kosu utrljam.
a jednu ili dvije kapi eteričnog ulja od lavande stavim na gaćice ili dnevni uložak i to tak fino miriši kad idem na wc.
a i djeluje antibakterijski.
Koji mosus, sinteticki?
sintetički?Citiraj:
Zorana prvotno napisa
nikad čula.
zar je sintetički? nema teorije.
odem u biljnu apoteku ili onu kućicu di se prodaju samo eterična ulja i slični mirisni pripravci...
za Boga miloga..pa kako bih sintetičko ulje stavila na kožu???
zar se ne koristi to za osvježenje prostorija?
Svašta...
Pa... kad bi znala kako se dobiva prirodni...
:lol: eh, da. 8)Citiraj:
Davor prvotno napisa
sory. ne razumijem se previše u to.Citiraj:
Davor prvotno napisa
znam samo da ja sintetičkim nazivam ona mirisna ulja koja se koriste u svrhu osvježenja prostorije i koštaju 15ak kuna, i eterična ulja koja se nanose na kožu i koštaju oko 300injak kuna.
ispravi me ako sam u krivu.
ali poštedi me tog indirektnog podrugivanja, stvarno mi se gadi to ...
mosus -> mosnje, one jelenove, davor je mislio na zivotinjsko porijeklo prirodnog mosusa, te stoga njegovu neprihvatljivost za mnoge nas ovdje
ok. znam koje je porijeklo mošusa i ne vidim u čemu je problem?Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Na primjer zlostavljanje životinja?
Nekada su ih ubijali, a danas ih ostave na životu.
joj, da. naravno. opet one bajke i mitovi društva za zaštitu životinja.Citiraj:
Davor prvotno napisa
hvala bogu da sam se ispovraćala danas već pa mi je želudac miran trenutno :)
Ubijali ih ili ne, za 1kg mošusa je potrebno 140 jelena. Ili koji više-manje.
Uz biljke koje pružaju vrlo, vrlo sličan miris, preferiram pustiti jelenje testise na miru. Doduše, pustila bih ih na miru i da nema biljaka :lol:
Sintetički mošus je isto što i bijeli mošus, može se nanositi na kožu, ali, naravno, sumnja se da to nije najzdravija opcija (iako se koristi od 19. st. i vjerojatno nije ništa opasniji od bilo koje prosječne non-natural kozmetike).
sintetički i prirodni mošus se razlikuju kao miris divlje i ruže iz plastenika. noć i dan
u firenzi u centru ima jedan mali prekrasan dučančić i uljima - između ostalih, ima i jedno 10ak vrsta mošusa - što sintetičkih, što prirodnih... mmmmmmm :cerek: