Re: Zašto je dijete takvo? (očajna sam i ne mogu više...)
Citiraj:
Švedica prvotno napisa
Evo kako izgleda naš prosječan dan:
- buđenje oko 7 uz plakanje, pokušaji smirivanja dojenjem ili nošenjem, ovisno o tome što bolje prihvaća, trenutno je smirena
- prematanje pelena uz histeričan plač
- smirivanje dojenjem ili nošenjem slijedećih sat-2 do slijedećeg podoja, ako je bolje volje prihvaća igru al za 10 min opet cendranje i smirivanje
- zaspi na dojci, probudi se nakon 20-tak min u plaču bez obzira dal mi spava na rukama ili ju spustim sa strane i ležim uz nju
- ak ne pada kiša idemo u šetnju kolicima i marami, najčešće se dreči dok ne zaspi
- do kraja dana se izmjenjuje plač sa dojenjem i nošenjem
- od 0 do 24 je samnom, ne podnaša odvajanje ni 3 minute, drugi mi kuhaju, jedem dok dojim, drugo ništa ne radim po kući jer plače kad ju ostavim
- navečer kupanje, njega, smirivanje, stišavanje vanjskih podražaja, pokušavam je uspavati dojenjem, ponekad to traje do ponoći
- spavamo skupa, budi se jednom il dvaput u sat vremena do jutra i prištekava se na sisu, dugo siše
- prosječno potrošim oko sat vremena jednom do 3 puta tijekom noći na ponovno uspavljivanje jer plače
i tako od kad se rodila (sad ima 4 mj.)
ne mogu više, pružam joj svu moguću ljubav, pažnju, ali ništa ne pomaže da toliko ne plače, počinjem pucati po šavovima i bojim se za svoje mentalno zdravlje za ozbiljno
par noći sam iskušala cry-out metodu što si neću oprostiti dok sam živa i želim si da gorim u paklu zbog toga iako je pokazalo rezultate jer je počela više i bolje spavati
pedijatrica sliježe ramenima, obavili pretrage krvi, urina, uha, isprepipali je, sve 5, beba dobro napreduje....
što i kako dalje?
Evo kako je sad:
- buđenje između 7-8h sa smješkom na licu
- dojenje, presvlačenje, higijena
- samostalno igranje na baby gim-u , ja doručkujem i gledam tv pored nje, pričamo, pjevamo igramo se do sljedećeg podoja
- oko 11 ju ulovi pospanost i najčešće ne želi spavati nikako drukčije osim u kolicima, marami, AS ali ga odere i od sat do 3 sata!
- onda je uglavnom kao na početku dana, minimalno cendra
- ak imam snage onda idemo u još jednu popodnevnu šetnju da još odspava sat-dva
- spavanje oko 20.30, 3 podoja do jutra, najčešće se probudi još koji put između podoja, kaže par puta nje nje njeee i natrag zaspi
Eto...a kak sam to postigla, to vam je SF...mogli bi mi platiti za znanstveno istraživanje ovi koji se bave problematikom spavanja... :mrgreen: ...uglavnom forsala sam na redu i dnevnoj rutini i bila dosljedna, naučila sam je da su papanje i spavanje dvije različite stvari, bilo je suza i mojih i njenih, ali isplatilo se jer je ona sad drugo dijete
Još je uvijek dosta zahtjevna i u sekundi se jako rasplače ali se to sad dešava milijun puta manje a i smijeha je puno više, a da ne pričam kako ju sad nosakam svega sat vremena dnevno ...
Hvala svima na postovima i podršci :heart:
Ja sam sretna majka :)
Re: Zašto je dijete takvo? (očajna sam i ne mogu više...)
Citiraj:
Švedica prvotno napisa
Ja sam sretna majka :)
Ovo je super :D
Švedica-baš mi je drago da ide na bolje!
Bit će još uspona i padova,ali bitno da je s malenom sve ok!
Pusa i uživajte :love: