Re: Što vas dovodi na sam rub strpljenja?
Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
Dakle - u kojim ste vi situacijama imali blackout i kako ste reagirali? Smatrate da je vaša reakcija bila primjerena ili vam hladne glave na pamet pada nešto bolje?
nama su opcenito sve netrpeljivosti i blackoutovi poceli s dolaskom drugog djeteta.
do tada, imala sam beskrajno puno strpljenja za m. mozda cak i previse, tako da nisam na vrijeme i jasno postavila granice.
kad se rodila beba otkrili smo cijeli niz ponasanja kod m. koji je odjednom postao neprihvatljiv. i tu je sve krenulo nizbrdo...
nekoliko mjeseci je u kuci vladao totalni kaos. ja sam samo vikala i uopce se nisam mogla nositi sa svim novonastalim situacijama.
a onda smo otkrili da je m. hiperaktivna te da se sa mnogim njenim ponasanjima moramo nauciti nositi jer ona za njih nije kriva.
i onda je opet sve nekako krenulo u boljem smjeru.
sad smo u nekoj super fazi. mm mi cesto kaze da sam potpuno nadmasila samu sebe u smislu tolerancije. vise se ne nerviram, a sto je najvaznije vise ne poludim na m.
prosla sam kao neku katarzu i naucila reci djetetu "ne", ono pozitivno roditeljsko ne, koje svaki roditellj mora nauciti reci.
dobila sam konjske zivce i sada sam potpuno sigurna da se sa blackoutima nista ne postize.
negdje sam procitala: "kad dijete ima tantrum zadrzite prisebnost, jer zadnje sto u toj situaciji trebate su dva tantruma (svoj i djetetov)"
i toga se uvijek u kriticnim situacijama sjetim...
Re: Što vas dovodi na sam rub strpljenja?
Citiraj:
tridesetri prvotno napisa
negdje sam procitala: "kad dijete ima tantrum zadrzite prisebnost, jer zadnje sto u toj situaciji trebate su dva tantruma (svoj i djetetov)"
i toga se uvijek u kriticnim situacijama sjetim...
ovo tako super i mudro zvuči!
Ali znaš šta - moj kao da se smiri tek kad mene dovede do ludila :/ nije često, ali desilo se par puta da me toliko izludio da sam na kraju skliznula na pod i rasplakala se iz očaja. I tek onda je on prestao šiziti. Ali dobro, to stvarno nisu česte situacije. uglavnom gledam da preduhitrim takav neki događaj, da smireno na vrijeme spriječim :)
mene uglavnom najviše izluđuje njegovo nejedenje ničega, pa kao logična posljedica beskrajno nacicavanje i slabo spavanje