:?Citiraj:
TATA MATA prvotno napisa
Printable View
:?Citiraj:
TATA MATA prvotno napisa
po meni je martin hirte bolji i siri.Citiraj:
bubimira prvotno napisa
Tko ima knjigu?
Spremna sam pomoći prijevodom.
Naravno, ukoliko to nije cijela knjiga - do preksutra :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=PNSZp...eature=relatedCitiraj:
TATA MATA prvotno napisa
Nice...ali mene zanimate VI !Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
odmah na pocetku priznam da malo znam o cijepljenju. nikad mi nije bilo svejedno, ali otkad citam topik, sve mi je manje svejedno. imam jos puno za procitat, al do tad...mozda cujem koji savjet koji ce mi pomoc odlucit kaj napravit.
dakle, moja cura jest cijepljena. po kalendaru, ono sto se mora. malo bih odugovlacila, al na kraju je cijepljena, zazmirim i pomolim se i moja sreca je kaj nikad nismo imali niti najmanju reakciju, bas nista.
e, sad smo u njemackoj. lani na pregledu s 4 god su gledali knjizicu cijepljenja i kao ima sve osim jednog priorixa. nasa ped.iz zg mi rekla da to u hr ide pred skolu. pa se ja oglusila.
sad s 5 god, opet sistematski, opet isto, fali priorix i jos mi daju popis kao kaj bi trebalo. ovako:
hepatitis B 3x
meningokok 1x
windpocken
MMR 1x to je valjda priorix
ja pitam kaj ja od tog sve moram. a oni me u cudu pogledaju i vele...u njem vi nista ne morate.
i ja sad ja ne znam kaj bih...ni kad....
imate neko misljenje? i hvala unaprijed na svakom odgovoru, na sto muka sam. idem citat...
Pih...blago tebi stara...procitaj si sve topice...i onda odluci...ja osobno sam procitao sve na nagovor supruge ;) i uopce nemam dvojbi, osim ovih pravnih o kojima vidim ti ne moras brinut !Citiraj:
nika612 prvotno napisa
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=23006
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...er=asc&start=0
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=29657&start=0
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=29656
http://roda.hr/forum/viewtopic.php?t...er=asc&start=0
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...023&highlight=
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...999&highlight=
hvala tata mata, sve si mi skupio na jednom mjestu.
bacam se na citanje.
ionako ne moram zuriti.
s obzirom da vam "fali" priorix evo nešto posebno vezano za tu temu
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...er=asc&start=0
i shodno tome sastav priorixa
http://www.medicines.ie/medicine/6879/SPC/Priorix/
http://www.mmrthefacts.nhs.uk/resour...riorix_pil.pdf
zadnje cjepljenje je bilo ... ono oko 6mjCitiraj:
TATA MATA prvotno napisa
tada sam naletjela na pleme
nisam potpuni pripadnik, ali ih razumijem
nisam cjepila sa mo-pa-ru i sljedećim cjepivima
zadnji put kod doktora smo bili prije ...................
ne sječam se, sad ima 3.5 godine, tu i tamo pokupi neku virozu (neće da jede svježe voće i povrće :( , na tatu), ali je preboli uz povremenu intervenciju lupoceta i sl.
no da li je zdrava zbog ne-cjepljenja?
teško reči:
- ne ide u vrtič - nema potrebe
- dojim ju i dalje
jedina usporedba je malena od rođaka, mjesec dana starija
ide u vrtić, cjepljenja prema rasporedu, ovu zimu im je bilo gadno ... a koliko sam ja počela primječivati , nekako se sve dešava nakon mo-pa-ru
pneumokok, bronhitisi, upale uha, gadne upale grla, zakurila preko 40°C ... čak je i razmišljala o cjepljenju protiv pneumokoka ...
ali:
-ide u vrtić
-dojena do 9mj uz kombiniranje AD-a
meni je logično da su necjepljeni zdraviji
da li neko zna link gde bi pronasla sastav bsg vakcine?
da je u je odmah po rodjenju a tako mi treba podataka o istoj kako bi je mogla ikako izbeci-odloziti...
kajjaznam, teško je to reći... (odgovaram tati mati)
mogla bih reći kao onaj čovac na klipu - moja djeca nikad nisu uzimala lijekove - ali ja ne dajem lijekove ni kad je temperatura, ne dajem antibiotike, koristim alternativu ako je potrebno - homeopatiju i slično, a da je bilo prehlada, bilo je, curenja nosa, kašljanja, temperature, bilo je; nije bilo ekstremne temperature, upala uha, komplikacija, sekundarnih infekcija...
ove boljetice koje je sinčić imao ne smatram mjerilom zdravlja, niti njegovog odsustva, nego normalnim slijedom izgradnje imunološkog sistema. sasvim mi je ok da mi dijete ponekad kašlje, da mu curi nos i slično... sad već dugo nije, valjda od zime... stariji je bio cijepljen (na žalost) ukupno dva puta u životu s di-te-polio cjepivom (znači bez pertusis komponente). žao mi je što sam ga i toliko cijepila. s druge strane, prebolio je ospice, rubeolu... nikad nije dobio antipiretik, a kao dijete je dobio antibiotik ukupno jedan put.
i da, ono kaj čovac veli da su kolegice rekle njegovoj ženi - "kako vi imate sreće što vam je dijete zdravo" (pa ne morate neprestano davati antibiotike i slično) mi je taaako poznato! :roll:
da se čovjek zapita, a?
Fakat. Puno je lakše braniti masnu laž za koju ti netko masno plati, nego istinu koja te košta. Dok braniš laž smiješ i lagati, jer ionako nemaš oporište u istini. Lakše je masno lagati da se djeca cijepe kako bi bila zdravija, nego pošteno priznati da to nema smisla.
ima li neko info o toj prvoj vakcini u porodilistu? please!!!
sastav?
nađoh sastav BSG.
TheraCys BCG (intravesicle -not licensed in US for tuberculosis) (kršitelj koda)is Pasteur USA 800.VACCINE
* live attenuated strain of Mycobacterium bovis monosodium glutamate (MSG), and polysorbate 80 (Tween-80)
Rekla bih da žive nema,ali bez obzira,ne verujem da je nazdravlje :D
Ako neko zna,nek mi protumači.
Je, kada se prouci ljudsko tijelo i vidi koliko je savrseno napravljeno stvarno je ogavno kako su uspjeli plasirati u tolikoj mjeri na trziste taj otrov i ubacivati u taj savrsen organizam...igraju se boga, a vidjeli ga nisu...Citiraj:
Davor prvotno napisa
može malo o ovom iskustvu? plsCitiraj:
puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
stvarno se nema kaj puno za reći - gripa je teža bolest od ovih ospica kaj ih je on imao. naravno, znajući da se radi o ospicama, pazili smo ga maksimalno i pozorno motrili kak se stvar razvija, ali stvarno nije bilo strašno. malo je neugodna pojava ona fotosenzibilnost ili kajveć očiju, (valjda se tak zove, možda sam pomiješala nešto) ali inače stvarno niš strašno, podnio je to bez problema, velim, gripa ima gadnije simptome od njegovih ospica. Rubeola pak nije stvarno vrijedna spomena, jer ju dijete praktički ni ne osjeti, samo dobije osip i to je to - vrlo blaga dječja bolest. Imao je on još poneku dječju bolest (naravno, kozice, ali tada se nije ni cijepilo protiv njih), ali ne sjećam se svih.Citiraj:
bubimira prvotno napisa
Izuzetno sam sretna što je prebolio ospice, jer prema nekim istraživanjima smanjuju rizik od određenih vrsta tumora.
kako se uspio zaraziti i ospicama i rubeolom kad su danas te bolesti jako rijetke?
ej, di si ti meni?
pa, živjeli smo izvan rvacke gdje to nije takva egzotika. :mrgreen:
a so
jer kod nas mogućnost da dijete oboli i od ospica i od rubeole je stvarno minimalna
ja bi rekla da je to radi cijepljenja :saint:
al vjerujem da će me uskoro demantirati, ako nitko drugi onda Davor
i to je sve? kaj me nećeš bar iscipelariti jer ne dajem antibiotike?
c, c, c... skroz si popustila! :lol:
cccc, opet pokušavaš mijenjati forumsku povijesnu zbiljnost :nono:Citiraj:
nitko te nije "iscipelario" (btw, kakav izraz za sukob mišljenja!) jer ti ne daješ atb, nego jer si tom prilikom vrlo neodgovorno savjetovala drugima:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...484443#1484443Citiraj:
mi ne cipelarimoCitiraj:
naše metode su puno suptilinije tiruriru, tiruriru
Zakon !Citiraj:
Hvala puno POS.
ovakvi postovi iz prve ruke su mi 1000 puta vazniji od linkova.
Ovih dana idemo kod pedica na definitivan dogovor...mozda cak i danas. ;)
Daj se opusti. Ja mogu misliti što me volja, ali to ne znači da se zbog toga moraš osjećati neudobno.Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
To koliko je nekakva bolest zastupljena je više pitanje dogovora ekipe tvoje struke koji rade u javnom zdravstvu nego stvarne situacije na terenu, a stvarna situacija je da su ljudi općenito boljeg zdravlja i žive duže, a to prvenstveno ima veze s prehranom i boravkom na zraku. O svemu ostalom se može samo nagađati.
ovo boldano, hoćeš reći da to izgleda oprilike ovakoCitiraj:
Davor prvotno napisa
"imali smo 5000 oboljeli od ospica, ali nije lijepo za vidjeti pa ćemo prijaviti, 50, ma ne, i to nam je previše, evo neka bude 5" :roll:
je isključivo s tim, svježi zrak u gradovima i GMO zdrava prehrana
Otprilike. Broj oboljelih od gripe - konkretnu brojku nismo vidjeli zadnjih...
Polio podaci - sprdačina.
Što se hrane tiče, obrati pažnju da se zimski repertoar razlikuje od ljetnog uglavnom po cijeni, a ljudi kupuju. Prije 10 godina je po zimi bilo samo kiselog kupusa, graha i jabuka, a sada je to ipak puno drukčije.
Situacija s gerijatrijom u EU ti je otprilike da se svake godine prosječni životni vijek produžuje za skoro 1 godinu. Obzirom da medicina ipak ne napreduje tim tempom, razlog tome je na potpuno drugim mjestima. O životu se govori u terminima kvalitete života (QoL), a ispada da u razvijenim zemljama nema veze s dostupnošću medicine, nego upravo suprotno.
Radiš u sektoru u kojem će vrlo skoro vendori igrati jedinu ulogu.
jučer sam pročitala u Zabavniku Jutarnjeg lista (jbg, to je moja literatura :mrgreen:, al ja bar navodim izvor )
"Mišljenja su kao čavli: što više udaramo po njima, to dublje prodiru". Dumas Alexander
To je samo poetična krilatica jednog drugog doktora, Dr Paula Josepha Goebbelsa - "Ako kažeš dovoljno veliku laž i nastaviš ju ponavljati, ljudi će na kraju u nju povjerovati. Laž se može održati samo toliko dugo koliko Država može odvojiti narod od političkkih, ekonomskih i/ili vojnih posljedica laži. Zbog toga je od životne važnosti da Država koristi svu svoju moć da potisne neslaganje, jer je istina smrtni neprijatelj laži, ili prošireno, istina je najveći neprijatelj Države."
(inače ne brini, spomenuti je doktor doktorirao na drami)
Evo jednog primjera iz života:
Čovjek je kćeri mijenjao pelene i fasovao polio. Nakon ciglih 30 godina borbe dobio je odštetu. Vidi Polio Victim's 30-Year Crusade Garners $22.5 Million Award
[quote="Davor"]"Ako kažeš dovoljno veliku laž i nastaviš ju ponavljati, ljudi će na kraju u nju povjerovati.
To je, na žalost, točno, a manipulacija masom postaje tako jaka da se na onog tko pokušava ukazati na istinu gleda kao na nekog nastranog čudaka...
Tako ljudi danas misle da su liječnici bogovi i da je vegeta spas za svako jelo.
Poanta cijele price je vrlo jednostavna.
Represija nikad u nije urodila plodom...
Ma da, ali je problem što baš svaki put odnese kolateralne žrtve.
Tata mata, mislim da je u ovom slučaju represija urodila plodom, tj. prisila da se cijepi dijete proizvela je strah od bolesti, koji je doveo do dobrovoljnog odvođenja djece na cijepljenje s jedne strane i ogromnu zaradu farmaceutske industrije s druge strane.
To je toliko jaka kolektivna svijest, bolje reći nesvjest, da ja i dan-danas ponekad nisam 100% sigurna da sam dobro odlučila kad sam odlučila ne cijepiti dalje.
Pa zašto ne napraviš tzv. reality check - zamisli koje bi posljedice imale sve te bolesti kad bi se dogodile. I potom odi mirno spavati.
Najstrašnija stvar koja se realno može dogoditi je da se netko iz socijalne službe digne na zadnje noge i napravi ti dar-mar. To bi ti napravilo puno veće probleme nego sve bolesti zajedno. Dakle, to je onaj dio gdje Država održava laž na životu.
Ma sve sam to proučila i zato sam odlučila ne cijepiti, i istina je da mi je najgore kad se sjetim države i njenih službi. Rekla mi je i patronažna sestra da će ju vjerojatno pedijatrica poslati k meni da me podsjeti na moju obavezu, ja joj rekoh: super, dođite pa ćemo popiti kavu.
Upisali smo ju i u vrtić i sad čekam jesen da vidim što će ovi reći, aaaaa.
A najgore mi je ponašanje pedijatrice koja ju neće ni na sistematski naručiti, ako nema cijepljenja. :shock:
Promijeni pedijatricu i basta !Citiraj:
Neve prvotno napisa
Ma nije urodila plodom jer uvijek ce se kuhat neki "pokret otpora"...neke zemlje su shvatile kako taj "pokret" funkcionira i dopustile su roditeljima da odluce na svoju odgovornost.
Kod nas naravno nitko nema ukljucen mozak i ide politikom...kud i svi turci !