A ako smetnje proglase blažim onda pretpostavljam ništa od mojih zahtjeva za defektologom i 4-satnim radnim vremenom? Ili mogu dobiti samo jedno?
Printable View
A ako smetnje proglase blažim onda pretpostavljam ništa od mojih zahtjeva za defektologom i 4-satnim radnim vremenom? Ili mogu dobiti samo jedno?
Sorry, ali ne znam šta bi ti rekla.....moraš vdjeti sa svojom soc. kad prođeš komisiju i dođe njihov nalaz i mišljenje.Citiraj:
MBee prvotno napisa
Txs, uopće mi nije jasno kako to nisam dobila. Rješenje imam.
molim pomoć!
trebamo obaviti logopeda i psihologa i naravno da su prebukirani
zvala sam Suvag, DZ Zeljezničara i Centar S.Raškaj
gdje da još probam?
ima li što privatno i priznaju li nalaz od privatnika?
Naravno da može i nalaz privatnika ako je specijalista!
sad sam uspjela naći na forumu ordinaciju T.Sever-psiholog
još logoped....
kod T.Sever najranije kraj lipnja :roll:
ima li netko kontakt u Varaždinu, Karlovcu......
http://www.kocijan-hercigonja.com/
Probaj njih nazvati.
MBee hvala, nazvala sam, javit će kad i koliko košta
inače, dr.Sever ima termin idući tjedan ali košta 610 kn :shock:
nema veze što ne idemo na pregled zbog smetnji nego za komisiju!
vidjela sam da spominjete da se kad jednom komisija odobri može mijenjati 4 sata ili ostati doma.
jel to velika procedura? recimo sad predam za 4 sata pa se na jesen predomislim i hoću ostati doma?
Ja poludila....
Danas predala sve papire.
Ali pitanje koliku MM ima plaću, koliki nam je stan, rata kredita, trošimo li nerazumno i sl... :shock: :roll: . Ako ih zanima plaća, mogu tražiti i prosjek plaće kao službeni dokument.
Ne tražim pare nego vrijeme da ga posvetim djetetu kojem je to potrebno. Što ako netko ima dvije ili dvadeset tisuća kuna, svoj stan ili živi kao podstanar?? Kakve to veze ima??
Mene su pitali za plaće ali nisu tražili točan iznos a stan ti ionako dođu pogledati. Ovo za trošenje nisu.Citiraj:
AndrejaMa prvotno napisa
Ali ne kužim kakve to veze ima s njegom djeteta sa smetnjama u razvoju!!! Zar djete onih koji "imaju" nema pravo na njegu ili što?? Ne kužim....
Neee, to kolike su vam plaće uopće ne utiče na pravo na njegu, jednostavno postoje formulari i standardna pitanja. Isto kao što svi moramo dostaviti potvrde psihologa, neurologa, okuliste itd. bez obzira ima li dijete bolesno srce ili autizam.
Pa da, ali iznos plaće je tajni. Bar tako stoji u mom i u MM ugovoru o radu. Može ga se dobiti samo kao službeni dokumenat na zahtjev zaposlenika i sa obavezno navedenom svrhom za koju će se koristiti. Uostalom, ako je nebitan zašto se traži i dapače INZISTIRA ne njemu?
Ima logopedica u Klaićevoj bolnici kod koje se ne naručuje. Jedino ću ti preporučiti da živce staviš na debelu špagu (ja sam se držala za stolac jer mi je došlo da ženu odvalim posred nosa).Citiraj:
maxi prvotno napisa
Na žalost, ona je bila jedini logoped kod kojeg smo u roku dva mjeseca mogli dobit termin (svi ostali su bili zauzeti do kraja godine, a naručivala sam se u 3.mjesecu).
Curke možda glupo pitanje; što da radim, preselila sam iz Dubrave u Sesvet a soc. mi je u Dubravi, moram mjenjati mjesto stanovanja jer su nam neki dan ukrali novčanik s dokumentima i novcima...moram li ja sad ići u CZSS u Sesvete i sve dokumente ponovno prikupljat ili će mi se smilovati u Dubravi još do kolovoza kada idemo na slijedeći komisiju??? Hvala!!! :*
Zna li tko tko je soc. za Brestje i kakva je? Hvala. I kuda mi iz Sesveta idemo na komisiju???
Ne zam ni ja gdje se ide na komisiju, ali žena je onako - OK.
Mi sutra idemo potpisati papire, pa onda pravomoćnost 15 dana... što znači da sigurno cijelo ljeto ostajemo na 4 sata :D ( radim u turizmu :mrgreen: )
Trebam li sutra dobiti koji papir i mogu li s tim papirom podnijeti zahtjev za dd
pale :D
Pale super!
Ja danas opet poludila!!!!!
Zovem našu soc radnicu da mi pripremi nalaz i mišljenje, jer mi je potrebna za doplatak od HZZO-a.
A ona meni ni manje ni više: "Vi nemate pravo na doplatak!"
A ja ???
Pa kako sad to kada ne ovisi o primanjima, o čemu sada to ovisi?
Pa luda sam već od njih!!
ivana zg na komisiju se ide prema rasporedu koji oni odrede, tako sam i ja išla 2x u Trnje, pa onda u Gajnice. to sve ovisi o Kumićićevoj
PAleako se promjeni adresa stanovanja, te ako je to prijavljeno u policiji, treba s papirima o promjeni prebivališta osobna ili potvrda iz policije otići u STARI centaT i predati te papire, a onda oni šalju te papire novoj soc.. Bar je to kod mene išlo. Trebaš dobiti naknadni dopis da su dobili promjenu. Pitaj tu novo naknadno kad znaš koja je, da li papire možeš predati i početkom devetog, jer oni tak i tak nemaju komisije prek ljeta, ili u kolovozu , pa ćeš biti pozvana naknadno za vještaćenje u recimo 9 ili 10. Oni ti nisu baš tak jako fiksni, a i možeš se sve dogovoriti, bar sam ja to do sad radila
probajte s papirom tj. rješenjem otići u Žajinu za DD , ako oni nešto naknadno traže, nazovi soc. radi tog, a to su papiri MIŠLJENJE, koje može biti i skraćeno. Skraćeno se dobije od soc. i to može odmah, jer je to faksirano, a ono prošireno stiže tek za 1 1.5 mjesec iz Kumićićeve.
U biti rješenje je dokaz , ali oni u Žajinoj ponekad znaju gnjaviti
ono sve kaj se tiće pitanja i odgovora kod soc, je procedura, a provodi se i u drugu svrhu., tj. ak oni uvide da se nema dovoljno novaca, može uslijediti i neka njihova pomoć u smislu plačanja režije, smanjenja cijene vrtića , prehrane u školi.........
Evo mi bili u petak na potpisivanju papira, dobili smo skraćeno radno vrijeme na godinu dana :D :D :D
Trebamo se javiti tek u svibnju 2009. :mrgreen:
I soc. radnice su bile u čudu kako tako dugo, obično sada svima daju na 6 mjeseci ;)
Dobila sam nekakav zapisnik na kojem piše da ima teže oštečenje po tom i tom članku zakona ( ili nešto sl. ) mogu li s time dobiti DD, ili barem predati papire ( da dobijem štogod i u svibnju :mrgreen: ) jer ću rješenje dobiti tek 2. 6.
Jako sam sretna što ću ovako dugo raditi skraćeno :D
U tom zapisniku i svim pairima koje sam tamo potpisala piše da ima teže oštečenje koje je privremeno ( distoni sindrom ) jeli ja onda u zahtjevu za DD upisujem i u drugi stupac da tj da li dijete ima teže oštećenje... nekako mi je to malo :/
Za DD moraš predati i kopiju rješenja i "zapisnika" (to ti je skraćeni nalaz i mišljenje komisije).Citiraj:
pale prvotno napisa
U zahtjevu upisuješ i u drugi stupac jer se dijete trenutno vodi kao dijete sa težim oštećenjem.Citiraj:
pale prvotno napisa
Mg1975, hvala ti na odgovoru :*
A je li mogu ja to za DD sada predati papire jer još nemam rješenje samo taj zapisnik, pa naknadno doniti rješenje kad postane pravomoćno
Pale na osnovu zapisnika ili nalaza i mišljenja ostvaruješ pravo na doplatak,tako sam i ja već sam predala za doplatak a konačno rješenje nisam dobila,možda tek krajem 5 mjeseca,a zri puno godinu 13.6! otiđi čim prije na mirovinsko predaj,zato što ne isplaćuju retrogradno!i ovako će mo čekat barem par mjeseci na njega!
ajd mi pliz reci koji članak ste vi to dobili kao teže oštećenje?
Pink-OS, znaš da sam se sjetila tebe i Zrinkice kad sam čitala rješenje... nisam mogla vjerovati i to dobijem godinu dana, a svi ostali dobivaju 6 mjeseci. Soc. radnica mi je rekla da su i pedijatar i psihologica stavili godinu dana :? Nemam sad pri ruci taj zapisnik pa ti sutra sve napišem. Neću stići ujutro idem to za DD i na komisiju za bolovanje, ali u toku dana sigurno ćeš imati PP
Pale to ti sve ovisi o komisiji,koja je komisija sklonija djeci i njihovim potrebama! drago mi zbog vas,uživajte!
Mislim da nama nisu dali teže oštećenje iz razloga što bi nam tad moralo dati invalidninu :*
Meni piše teže privremeno oštećenje :)
pale cestitam :D
Prenosim sa drugog topica:
Citiraj:
mamNIKA prvotno napisa
i ti imaš pravo žalbe, pa je iskoristi. Ako ne za drugo bar ćeš produžiti postojeću njegu. A pošto je ljeto mogla bi novu komisiju dobiti možda tek u rujnu!!!! Važno je da se žališ ili su neki pisali i prigovore, kad dobiješ rješenje vidi moje su ti mogučnosti , pa pitaj i soc.
Evo jednog primjera djete nije dobilo pravo na njegu, ali mu je u preporukama pisalo da se i dalje prepuručuje SAVAG, majka je prigovarala ( pisala prigovor, i dobila je njegu)
savjet molim:
bili smo na UZV cistografiji u Ljubljani pa imamo njihov nalaz na lako čitljivom slovenskom
mogu li taj nalaz priložiti kao specijalistički nalaz za komisiju? ili treba biti svakako od hrvatskog liječnika?
Pitaj svoju soc. radnicu da li može biti na slovenskom......mada sam sklona mišljenju da ćeš ipak morat dati taj nalaz na prijevod jer neznaju svi čitati slovenski......doduše dijagnoze su uvijek ispisane na latinskom.Citiraj:
maxi prvotno napisa
dr se trudio pisati slovensko-hrvatskim definitivno jer sam i ja u stanju sve pročitati
a ima i puno latinskih riječi, ne znam ni sama.....