soc.priznati lijekovi-Clivarin?
Molila bi za pomoć oko recepta preko soc. ginekologa. 06.10.08 imala sam laparaskopsku operaciju vanmaternične trudnoće, druga beba koja se smjestila u maternici je dobro i ima 9+5 tjedana.Kako mi je nalaz antikardiolipinskih antitijela mjeren 21.12.2006. bio povišen i iznosio 12 U/ml,
(dozvoljeno do 10) nakon operacije (kojeg sam koristila do tog momenta) prepisao injekcije Clivarin a 1750 i.j.s.c. kojeg trebam koristiti do daljnjega.
Slijedeca kontrola mi je za 3 tj. (od danas sigurno još 21 injekciju po 130 kn/kom). Nakon izlaska iz bolnice kako mi soc.ginekolog nije mogao dati injekcije jer su mu na socijalnom rekli da lijek ide na teret socijalnog kao mjera predostrožnosti nakon operacije radi spriječavanja tromboze, a ne radi regulacije antikardiolipinskih antitijela. Kako sam mislila da će mi kod jučerašnje kontrole dr u bolnici prekinuti terapiju Clivarinom kupila sam na svoje ime 10 injekcija. No kako mi je dr rekao da do daljnjega koristim tu terapiju, i ljutio se da kako nakon operacije mioma, dva spontana, pustih IVF-ova,vanmaternične trudnoće, povišenog šećera imam pravo na taj lijek možete li mi reći postoji li neki način da odmah dobijem soc.recept ili da platim lijek a da mi HZZO refundira sredstva. Kod soc.ginekologa mi je bio otac (ja mirujem), dr i sestra koji su inače super
i izlaze mi u susret, zvali su soc., pa onda neku dr koja radi u nekoj komisiji koja odlučuje što se može refundirati koja je rekla da taj lijek ide na teret soc. samo ako se radi o preventivi tromboze i da se lijek koristi 5-7 dana. Od besplatnih pokušaja IVF i lijekova iskoristila sam samo 1 put.Eto ja na dugo i široko, ako ko ima ideju kako da me upiti i što da radim?
Katica