eto, očito još nisu svladali :/Citiraj:
florina prvotno napisa
Printable View
eto, očito još nisu svladali :/Citiraj:
florina prvotno napisa
nitko ništa ne piše, a na odjelu neke ozbiljne promjene u vidu izgradnje/adaptacije :?
Znam da su zainteresirani za podjelu knjižice Rodin kljun, što vjerojatno znači da su ozbiljnije shvatili "potjeru" za ponovnim dobivanjem titule "bolnica-prijatelj djece".
Također sam čitala da adaptiraju sobe u smislu da svaka soba ima prostor za kupanje, prematanje i pregled beba - znači potpuni rooming-in bez odnošenja djece na preglede i sl.
A prije godinu dana su iz donacije dobili i prijenosni krevetić za sunčanje djece s žuticom, pa ne bi smjelo biti razdvajanja ni zbog toga. :D
Još uvijek postoji problem rađaone (boxovi, rutinska priprema, grupna predrađaona, odnos osoblja prema rodiljama...)
ja moram pohvaliti osoblje jer se jako popravilo od mog prvog poroda.sestre su se stvarno trudile ako bi bilo problema s dojenjem,dolazile bi kad bi ih se god pozvalo.Najviše mi se sviđalo što se djeca previjaju u sobama pa se nauči sve i o previjanju pupka a ne kad su prije prije odlaska iz rodilišta na brzaka sve pokazale i onda dođeš doma i ne znaš otkud bi počeo.Pohvala i ginekolizima jer se više ne forsiraju inducirani porodi.Meni je ovaj drugi porod ostao u tako dobrom sjećanju da se više ne bojim opet ostati trudna
Eto drage moje, vratilo se sunce u Čakovec city... :saint:
adaptacija odjela pri kraju, neke sobe već gotove. Po pričanju novopečene mame izgleda super. Odnos od kako ona rodila zadnji put puuuuno bolji. Dao Bog da je tako.... :love:
a jel se zna kad bi trebalo biti dovršeno?
(imam nesto za obaviti tamo pocetkom slijedece godine :mrgreen:)
Ja imam informaciju da je krajnji rok do kraja rujna. Naravno ove godine... :)
wow :DCitiraj:
joan prvotno napisa
da, wow... :)Citiraj:
Poslid prvotno napisa
...so help me god, a? :lol:
Dakle, možda ipak neću morati u Vž. :)
a ja krajem 11. mjeseca...Citiraj:
joan prvotno napisa
joan! kaj stvarno?! beba na putu?! :D :D
cujte ak je tak, drugu bebu radam u ck (al ne jos, kaj ne bi bilo zabune :mrgreen: )
jos mi/nam je uvijek prilicno nestvarno, ali da, jos jedan decko dolazi :)Citiraj:
nn24 prvotno napisa
čestitam!
:love:
hvala, i također! :love:Citiraj:
Bipsić prvotno napisa
no, da mi ne skrenemo s teme.. zna li netko kakva je prica s stolcicem? imaju li ga na kraju ili ne?
a jel se odrzavaju tecajevi? razmisljala sam da zovnem (mada ni sama ne znam dal ima smisla ici...) :?
kaj se tiče stolčića - nemam pojma...
a o tečaju mogu par slova... ja sam zvala negdje na proljeće i pitala za termine i znam da je jedan bio u 6. mjesecu (ili tu negdje) a drugi bi trebao biti na jesen... nisam pitala za točan datum... kad sam u prvoj trudnoći bila, jesenski tečaj je bio negdje baš u ovo vrijeme, deseti mjesec...
vecer!
Najprije, pozdrav forumasicama! Ja sam nova u ovome. Sad sam se registrirala. Za pocetak me zanima dal netko nesto zna o rodilistu u Cakovcu, kako ide obnova, kad bi to trebalo biti gotovo, kakvi su uvjeti u bolnici...
Ne zanam ništa novog, ali mogu saznati.
dobrodošla sg :love:
ja znam samo da bi radovi trebali biti gotovi negdje oko 1.11.
taman prije nego mi je termin :mrgreen:
i načula sam nekaj da budemo u rodilištu imali i jedan apartman, a sad kaj je tu točno, nemam pojma...
ajde poslid, ako ti saznaš kaj konkretno, javi...
ak ne, javim ja iz prve ruke kad rodim :mrgreen:
Evo najfriškijih informacija.
Rodilište još nije gotovo, pa se bebe kupaju i premataju u dječjoj sobi, ali za otprilike mjesec dana, sve će biti gotovo i bit će potpuni rooming in. A dolazi i stolčić.
Kaže da su joj rekli da može biti bilo koja osoba na porodu s rodiljom, imaju loptu, dozvoljavaju šetanje, epi nije rutina i dosta se trude. Klizma i brijanje se rade, ali može se i izbjeći ako je rodilja sigurna da se prirodno ispraznila. Za sada je položaj još uvijek ležeći, ali eto, kad stigne stolčić :D
Čestitke novim, friškim trudnicama.
Veselim se novinama u bolnici i svakako se nadam boljem...
Ima li kakvih događanja u Međimurju vezanih uz Rodu?
Još nisam sigurna da ću u Čk na porod...
Iako, do lipnja 2009 ima još puno vremena. Možda se dogodi čudo!
jel' to znači da ti možemo čestitati???
ili sam ja pak nekaj krivo pokopčala...
da, adaptacija je trebala biti gotova do 01.11., ali nije. po novome bude do 01.12.
kolegica je zvala za tečaj pa su joj rekli nek se još malo strpi, valjda ovisi o toj adaptaciji, jer je u planu i obilazak rađaone u sklopu tečaja.
ja se baš ravnam u ČK rodilište, s nekim svojim uvjetima [ako budu medicinski ostvarivi], mislim da bi tak prije došlo do promjene.
ooo, pa vidim s natalitetom u međimurju nebi trebalo biti problema...
čestitam :love:
ja sam čula da je seoba u obnovljeni odjel za 3 tjedna... a meni termin za 3 plus nešto dana... i ja bi htjela vidjeti kak to novo izgleda... sobe će biti sve dvokrevetne, koliko sam čula...
ak trebaš konkretnu podršku tamo, samo javiCitiraj:
Riana prvotno napisa
dobro si pokopčala :)Citiraj:
Bipsić prvotno napisa
još je rano, ali test je pozitivan :D
janicza ČeStitaMo od srca!!!
:D
Samo se pazi...i mazi...i uzivaj u malenom bembolinaču....
YUUUUUUPIIIIIIIIIIIIIIIII
:D :D
Pozdrav!
Vidim da dugo vec nitko nije nista pisao. Mene zanima da li ima netko bilo kakve nove spoznaje ili iskustva o cakoveckom rodilistu. Polako brojim tjedne. Termin se priblizava pa me zanima. ;)
Nemam iskustva, al sam načula da Hrvatska udruga primalja uskoro organizira seminar u hotelu Park za čakovečke primalje i ostale zainteresirane!!! :D
Čestitke novopečenim trudnicama! :heart:
Vjerojatno onaj njihov godišnji simpozij. Mislim da je negdje početkom 5. mjeseca.Citiraj:
Elinor prvotno napisa
Roda kao udruga je na tim simpozijima uvijek bila prisutna, pa će vjerojatno i ovaj put.
Da, radi se o XXXIII simpoziju Hrvatske udruge primalja s međunarodnim sudjelovanjem, od 07.-09. svibnja. Ne znam jel ovo prvi put u Čakovcu, ali drago mi je čuti.
Zna li netko jel stigao stolčić? Spremam se inače u Varaždin ali ako dođe stolčić nema prepreka za Čakovec :)
Svaki put je u drugom gradu.Citiraj:
Elinor prvotno napisa
Na tečaju su rekli, da je stolčić u izradi, al postoji neki krevet, tipa stolčića. Drugi tjedan je otvorenje novog djela rodilišta. Sve se radi po sobama. Za porod treba tražiti samo taj krevet.
Da, stolčića još uvijek nema, pa preporučuju taj stol koji se podiže u sjedeći položaj.
Pozdravi...
Više o otvaranju rodilišta možete već danas pročitati na netu Večernji list-regije Međimurje ili sutrašnji Večernji-ekskluziva.
Super stvari se događaju. Veselim se što će biti u tom novom rodilištu. Dvoumila sam se između Čk ili Vž....mislilm da će Čk prevagnut...
Pozdrav trudnice...