Baby prvotno napisa
cure, moram pohvaliti Merkur!
rodila sam u petak, 13. i bila je nevjerojatna gužva...
5,6 trudnica je spavalo na hodniku i bilo je vrlo prometno, uglavnom su sve otpuštali 2. dan, kontakti sa bilo kime izvan odjela su bili zabranjeni (npr. posjeta ispred odjela) kao i unošenje većih predmeta tipa tv ili laptop.
kako su na istome katu i rađaona i babinjače i bebe, osoblje radi u nemogućim uvjetima. ipak, ne vjerujem da igdje drugdje postoji tako ljubazno osoblje i svakome bih preporučila Merkur! nisam imala špagu niti dr. iz bolnice koji mi je vodio t., a osječala sam se kao da sam došla u privatnu polikliniku u kojoj svi skaču oko tebe...
imala sam plan poroda koji je ispoštovan do kraja: npr. kretala sam se dokle god sam mogla, nije bilo nalijeganja na trbuh/ vezanja nogu/ epiziotomije, dojila sam odmah nakon poroda i nitko me nije požurivao, skin to skin je trajao skoro 2 sata, pupkovina je prerezana nakon što je prestala pulsirati (ili barem blizu toga),...
ekipa na porodu je bila onakva kakvu se samo zamisliti može, posebno moram pohvaliti babice (Lidija, Biba i Snježana). Dr. Leder je vodio porod i bio je silno korektan i ugodan, a dr. Polančec je bio na izgonu i od srca vam želim da vam on bude na porodu (nemam riječi, sve 5+).