Negra, još ti je rano za test, moglo bi se desiti da je negativan a ti da si ipak trudna. Znam da je teško, ali pričekaj sa testom još barem 4 dana.
Što se tiče štoperice, ona je vjerojatno već izašla iz organizma.
Printable View
Negra, još ti je rano za test, moglo bi se desiti da je negativan a ti da si ipak trudna. Znam da je teško, ali pričekaj sa testom još barem 4 dana.
Što se tiče štoperice, ona je vjerojatno već izašla iz organizma.
Cure super ste!
Toliko toga saznam samo čitajući..do sad sam bila na ciljanoj,a sada mi slijedi pokušaj sa AIH..ovaj mj. odmaram jer sam zakasnila(zbog klomif..),pa sljedeći mj. svim silama u napad! :mrgreen:
Velika pusa svima! :*
cure idem u srijedu na HSG, a ne mogu dobiti bolovanje ni godišnji.
koliko to boli i mogu li već sljedeći dan normalno na posao i sve... ako pitam ko tudum ispričavam se, ali stvarno me zanima :?
Možeš normalno na posao. Ne boli tako strašno. malo je neugodno kada ti stavlja kateter i pušta tekučinu ali da se izdržati. Sve za :saint: . Ne isplati ti se trošiti godišnji a ni otvarati bolovanje za to. Čuvaj za druge stvari kada će biti potrebnije, npr, nakon AIH ili IVF-a mirovanje. Sretno da nalaz bude ok :*
e puno puno hvala :*
Nemaš frke. Ako ta još šta zanima slobodno pitaj. tu smo da pomognemo jedni drugima koliko možemo.
eto meni je danas 10 dan od aih zanam mda je pre rano napravila sam test koji je negativan. :/ :(
Prerano je i ne srljaj.Citiraj:
BLIZU prvotno napisa
Samo se bediraš. Malo se strpi još 4-5 dana jer mislim da od inseminacije do testa treba proći barem 17 dana (ako radimo usporedbu da je inseminacija dan ovulacije i + 3 dana koja treba da se oplođena js spusti do maternice + još 3 dana da se implantira) definitivno prerano napravljen testić.
:love:
Ja sam radila test 12dp i pokazala se mikroskopski vidljiva crtica.Ma u stvari i ne baš crtica,nego više sjena.14dp crtica je bila jako blijeda,u odnosu na kontrolnu(ali nije bio prvi jutarnji urin) i taj dan ß je bila 97.15 dp crtica je bila prava crtica :) .
Svi znamo da čekanje ubija,ono je najgore od svega..,ali znaš onu latinsku?
..FESTINA LENTE(žuri polako).. ;)
BLIZU naravno da je preprerano,sačekaj barem do petka pa uradi betu,sigurnije je.Zaboravi da si radila test , ne dopusti da te baca u bed,10 dan od aih je jako rano. :love:
d aznam al nisam mogla izdrzati kad bi barem postojalo nekaj da pogledas u nutra ma samo da bacim kratak pogled da si siguran a jesam glupa :lol:
da mi tak i tak reko da test napravim u subotu 14 dan od aih..
nema veze danas sam vec malo bolje hvala komadi :love:
cure idem večeras na hsg, trebaju mi vaše vibre :love: :love: :love:
ajde ajde. Ništa strašno. Nek je to najgore kaj nam se mora desiti. Za dobar nalaz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :* :heart:
Gore od hsg-a mi je bilo čekanje nalaza.Vidjećeš,kada ga uradiš,pašće ti kamen sa srca-riješićeš se neizvjesnosti.Sretno!
Ja sam HSG odgađala 7 mjeseci id kad mi je dr rekao da ga napravim (žali bože vremena) i to samo zato što me je bilo strah nalaza a ne samog postupka. Na svu sreću barem je to bilo u redu
Isti slučaj i kod mene!
Ali to je bio uslov za inseminaciju,pa skupila hrabrost i nije bilo onako strašno kako sam očekivala!A ispalo da je nalaz sasvim dobar(a ja sebi utuvila da neće biti).
gotovo je gotovo :D :D :D naravno - sve je u redu! čak i nije bilo tako strašno kako sam mislila da će biti...
e a sad zanimljivi dio: prvi nalaz oligoasteno, sljedeći astenoterato i evo vraćamo se s hsg-a i u sandućiću pismo s VV. tresemo se, otvaramo kuvertu (citajte deremo) i kad dijagnoza: NORMOZOOSPERMIA dobar plodni potencijal uključujući i morfologiju :? :? :? (sad me strah stavit smajlija)
Ja moram čekati do kraja god. za moju 1. insemin..,iščekivanje je strava!
No,do tada držim vama palčeve za sretan ishod! :love:
A ja na AIH idem u subotu. Druga sreća.
Jedan je folikul 17 mm, a drugi 13 mm. Što mislite ima li taj manji šanse da ostane u igri i preživi do subote?
Nadam se da ima šanse, imam i ja sličnu situaciju, 12. d.c. na d.j.17, a na l.j. 17 i nekoliko od 13mm. Sutra ću prije Aih na folikulometriju pa ti javim kako je bilo.
Super, baš me zanima kako će se tvoji razvijati do sutra. Koju si imala stimulaciju? Ja sam na klomifenu i prošli AIH smo sa tri folikula ostali samo na jednom od 19 mm.
Sretno sutra!
;) :heart:
klomifen 3-7d.c, menopur 11 i 12d.c, ovitrell 13d.c, AIH- 15.d.c.
Hvala ti, javim se!
svima~~~~~~~~~~~~~~~~za puno uspjeha :D
Ja sam radila 3 AIH i nikad mi nisu radili folikulometriju prije AIH.Svaki put osjetim oštru bol onaj dan kad trebam dobit štopericu folikuli budu 17mm šta ako su pukli ranije da li ih još uhvatim, to bi bio 3 dan :?
Tikice, ni meni nisu radili folikulometriju prije samog AIH jer to ni nije toliko bitno, folikuli će ionako puknuti oko 36 h nakon štoperice.
Međutim ako osjećaš bolove prije štoperice i ako je to ovulacija onda ti štoperica neće pomoći i za tri dana će biti prekasno za oplodnju.
Zato ako osjetiš bolove moraš PRIJE štoperice napraviti LH test i ako je pozitivan odmah javi dr. jer tada štoperica nema svrhe.
Ni meni ovaj puta nisu radili folikulometriju prije samog AIH-a, tako da ne znam kako su se folikuli razvijali.Što je tu je, rezultate ćemo znati za negdje 2 tjedna. Denny, sretno sutra! :*
jel ima smisla inseminacija u slučaju da su folikuli lijevo, a nema tog jajovoda? desno je sve uredno....
eto sad je ziher na testu je minus...u 1 mj kerecemo opet u akciju :/ :cry: :(
ZO, ako imaš folikule SAMO na lijevom jajniku, a tog jajovoda nemaš, onda se ne radi AIH. Za IVF nisu bitni jajovodi, ali za AIH da.
I ja tako mislim, ali dr. se očito nada da će još malo narast pošto su samo 17mm,a ništa bit će šta bude nisam još nikad koristila LH test al se nadam da i neću.Citiraj:
Denny prvotno napisa
Mene dr. svaki put prije štoperice pita jesam li radila LH test i kakav je rezultat. Do sada je svaki put bio negativan pa ne znam kako bi postupio da je bio pozitivan, ali to mu je oćito jako važno.
Svaki izgleda ima svoje mišljenje i svoj pristup. Kako god bilo opusti se i ne brini. :heart:
a što je s onom pričom da svejedno drugi jajovod usisa jajašce ako je ovulacija na suprotnoj strani, priznam da ne kužim baš kako, ali nailazim na takve tvrdnje :oops:Citiraj:
potočnica prvotno napisa
a što je s onom pričom da svejedno drugi jajovod usisa jajašce ako je ovulacija na suprotnoj strani, priznam da ne kužim baš kako, ali nailazim na takve tvrdnje :oops:[/quote]
Moram priznati da nisam čula za takve situacije. Znam da moja prijateljica ima neprohodan jedan jajovod i Aih je radila svaki drugi mjesec zbog toga jer je ovulacija svaki mjesec na drugom jajniku(u prirodnom ciklusu). To je sve što JA znam o tome, možda sam ja u krivu. Ako nađeš neku potvrdu za to, baš mi javi jer me zanima.
ZO ja nisam čula za takvu kombinaciju. Zašto ti ne naprave punkciju?
ZO To je teoratska šansa ali ne i praktična. Sigurna sam da Ti neće raditi AIH ako je samo na jajniku folikul koji nema jajovod. Vjerojatno će biti IVF.
Sretno! :love:
šta da velim doktoru da mi napiše na uputnicu za prvi AIH? iako je tek u siječnju (ako vještica dođe na vrijeme i sve bude OK, ili ako ne ostanem prirodno :mrgreen: ) već bi otišla po uputnice, tko zna kad će i moj ginić na godišnji :?
doduše treba mi i za pregled s obzirom da moramo dogovoriti nekakav protokol odnosno klomifene i sl.
mislim da ti je rano da ideš po uputnicu za AIH, jer mislim da traje 30 dana, a ako ti doc bude na godišnjem, trebao bi ga netko mijenjatiCitiraj:
ksena28 prvotno napisa
na VV-u protokol za aih dogovaraš 3.dc kad dođeš na pregled (ako ti je to 1. aih), uputnicu ne trebaš uzimat prije 1.dc, a godišnji na vv-u je do 19.1., a počinje 20.12.Citiraj:
Citiraj:
ksena28 prvotno napisa
daklem samo dođem 3 dc i to je to?! ok, thanx :love: