e točno to mi se događa...Citiraj:
Pcelica Mara prvotno napisa
Printable View
e točno to mi se događa...Citiraj:
Pcelica Mara prvotno napisa
Ja nisam osjetila apsolutno ništa(valjda radi epid) - nit' rezanje, ni šivanje.Citiraj:
andream prvotno napisa
Oporavak je prvih par dana bio grozan, no ne toliko radi same boli koliko radi mjesta koje me bolilo (ne znam dobro opisati što želim reći).
Recimo, na leđima imam dvadesetak šavova, na nozi valjda milijon, pa me to nije toliko nelagodno bolilo kao ovih par šavića na međici.
Kad primalja čuva međicu onda nema nalijeganja.Citiraj:
Mrva prvotno napisa
Nalijeganje = pucanje
Nije boljelo. Koliko vidim iz iskustava obično ne boli kad se reže u trudu i kad je već međica jako rastegnuta. Čitala sam u par priča da je jako bolilo jer su rezali prerano.Citiraj:
andream prvotno napisa
Ja samo osjetila hladne škare. Bilo je malo jezivo.
Šivanje mi je bilo odvratno. Bez obzira što mi je anestezija primila osjetila sam svaki prolazak igle kroz meso i onaj osjećaj kad stegnu konac. Bilo je to vrlo grubo....brrrrrrrrr.
Oporavak katastrofa. Koristila sam Bivacin sprej no svejedno su se šavovi zagnojili, bolilo je ko ludo dok gnoj nije počeo izlaziti. Išla sam svaki dan na ispiranje rane kod moje ginekologice. Veli ona da se zagnoji onima koji se previše peruckaju, špricaju i mazuckaju. :/
Emotivno osjećala sam se osakaćeno. Trebalo mi je dugo da prebolim. I danas se loše osjećam kad osjetim ožiljak pod rukom.
(Na drugom porodu sam popucala prema guzi, stavili su mi dva šava. Ožiljak ne osjećam niti vidim koliko je dobro zaraslo.)
mene samo rezanje nije boljelo (sad sam tek skuzila koliko je sam izgon valjda bolan, da te rezanje medjice uopce ne boli). boljelo me sivanje (jer mi ili nisu dali anestetik ili se nije primio) i to ne bih nikome pozeljela. savovi su mi kasnije popucali. ali smo i to uspjeli zalijeciti (svaka cast MMu :) ).
vidim da ovdje nitko o tome ne pise, a sad me bas zanima - meni je dr. kad me sasio, gurnuo prst u rektum :? jel to normalno, ili? nikakvo upozorenje prije, npr. sad cu samo provjeriti kakva je situacija, nista.
Meni su dali anestetik, ali sam svejedno sve osjetila. Mislim da je to samo zato što bi trebalo čekati da anestetik počne djelovati, a oni daju anestetik i udri odmah šivaj. To mi dođe na isto ko da i na živo šivaju :roll:
Ja sam isto osjetila sivanje,jer je prebrzo isla sivat iza anestetika i nije poceo djelovat...brrrrrrrrrrrrr :evil:
ja sam uz rezanje i dosta popucala, kao i vecini šivanje jako bolno, rezanje i oporavak meni nisu bili problem. prvi dan nakon poroda je bolilo, drugi sam već normalno sjedila. rektum gledaju kod sumnje da je došlo do veceg pucanja, ali bi ti to trebali objasnit, a ne samo gurnut prst... :evil:
Ja sam isto i rezana i popucala i to šivanje me jest bolilo, ali....nakon poroda mi je i to šivanje došlo kao uživancija :lol: (smijem se da ne oturim plakati...još kad pomislim da me to uskoro opet čeka...)
A oporavak mi stvarno nije bio nikakav problem. Sjedila sam bez ikakvih pomagala već sutradan. Jedna sestra kad god bi ušla u sobu je galamila na mene da ću biti "ko stara šlapa" ako budem sjedila :mrgreen: Ali nije me smetalo, pa me baš bilo briga.
znači, NEsmiju mi nalijegati ako već tražim da me ne režu...Citiraj:
Fidji prvotno napisa
kome kod kažem govore, da, al onda buš popucala...jooj, bolje da te malo cvaknu.. :? pa ne znam baš
i još nešto dal babica sama po svojo želji masira međicu ili što već ili samo ak je zamolim?znam da glupo zvuči al neznam kakva je praksa
Vjerujem da će ti sama masirati ako se odmah izjasniš da nema rezanja (a oni to odluče poštivati). Ako ne možeš je zamoliti, na kraju krajeva, to joj je posao - da ti pomogne pri porodu.Citiraj:
Mrva prvotno napisa
I ne brini, nije ni moja M. bila sitna, 3800 g / 51 cm, prvo dijete, u rađaoni bila 25 minuta, bez rezanja pukla jedan vanjski šav (ovaj prema guzi ;) ).
Sad se veselim novom porodu i nadam se da će biti barem upola lijep kao prvi (jer ljepši ne mogu ni zamisliti).
ja sam se isto bojala epi i dramila oko toga al kad je krenulo to sve da su me do koljena rezali ne bi imala nista protiv sam da se to zavrsi, ma nista se to ne osjeti, a ja jos i pukla uz to sve ,ni to sivanje nije nista tako strasno bilo
ja sam sama pukla jer nije bilo vremena za rezanje. babice su masirale, ali nije pomoglo. uopće nije boljelo. tj porod je bolio a ovo nisam ni skužila :mrgreen: šivanje se desilo pod općom anestezijom jer posteljica nije izašla. pa kad su mi nju vadili su me i zašili, tako da ni to nisam skužila.
i ja sam pukla taj jedan sav koji imam, a sivanje nisam ni osjetila jer sam bila pre uzbudena i drzala bebicu na prsima, drugo mi nis nije bilo bitno!
uh rezali me......
mam 6 šavova....
makar sam se masirala....ali mislim da ih nije bilo baš briga jer je doktorica rekla babici da reže....jer je kao beba velika, pa da ne bi bilo....
i to srenje me tek 4. dan počelo boliti da sam poludila...bolilo jako ta dva dana i sad je ok..i dalje osjetim ali mogu sjediti :)
a kad na viziti veliš da te boli, i da ti netko pogleda...vele ti popij si lekadol....
kaj ja znam kaj se događa dolje..imaš osjećaj kao da je neš puklo ili prezategnuto...a oni meni vele popij si lekadol...
kao da dođeš s trulim zbom kod zubara, a on ti ni ne pogleda zub i veli popij lekadol....
Ja nisam imala hrabrosti pogledat si dolje što mi je jako žao al sam srećom molila mamu da me dolje opipa (tek 6 dan nakon poroda!) a ona izvadila gazu - koju su mi pri šivanju (jer sam sama popucala za 1 šav) zaboravili izvaditi...
Draga, uzmi si ogledalce i pogledaj si dolje kako izgleda :love2:
Babice rade što im doktori kažu. Meni je bila divna dr. koja je rekla da masira, i primalja me masirala, iako je bebina glavica bila na izlazu iz rodnice i izašla tek u 3 trudu i mom tiskanju (znači mogli su me komotno rezati al nisu).
Možda ne bi trebalo biti, ali, na žalost ima. Ko pita primalju i ženu i bebu! Doktor legne na trbuh pa što bude. Iz iskustva moje sestre s polomljenim rebrima... sječa se da je primalja viknula "stanite, puknut če mi", a on navalio ko sivonja.Citiraj:
Fidji prvotno napisa
nije me bolilo rezanje, nije mi smetalo sivanje, nisam ga skoro ni osjetila, par dana nakon nisam mogla bas dobro sjediti, al sve se uskoro sredilo.
ALI, ja sad, unazad par mjesci stalno imam probleme s oziljkom, ko da se otvorio i postao veci, dublji :?
i stalno me smeta na neki nacin. ili me pecka, ili me zulja kad mi se gacice malo zategnu. imala sam nekih problema s gljivicama, i to je bilo za poludit!
stvarno vise ne znam sto bi, sanjam o nekoj plasticnoj operaciji tog oziljka, ne mogu si zamslit da zivim s tim do kraja zivota. a da ne spominjem da mi je to jedna od vecih prepreka kod planiranja jos djece, sta s tim oziljkom :/
Citiraj:
krumpiric prvotno napisa
:lol: :lol: :lol: :lol:
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D i ja bi takav tim na svom porodu :mrgreen:
ja rodila u vinogradskoj. prvi porod i nisu me ni pokušali rezati. samo su na kraju slavodobitno zaključili kako su to tako super izveli da nit je trebalo rezati, niti je šta popucalo. i stvarno su bili super ekipa - dr. bilandžija, sastra jasminka ili jasmina i još par cura koje nažalost nisam pitala imena, a bile su stvarno zlatne
na oba poroda su me rezali,ne znam upoće koliko šavova ni ništa,a i bolje.
kod drugog poroda,nakon završenog šivanja,pita mene dr. da jeli mi stavljala tufer:-o
mislim odakle bi ja to trebala znat:roll:
prvi put su me rezali a drugi put nisu, smo sam malo pukla. kad su me zarezali to je bilo strašno, zaderala sam se kao prava rodilja a muž kaže da je krv frcala na sve strane. dobila sam inekcije anestetika i dr je čekala i stvarno ništa nisam osjetila. dok je zaraslo potrajalo je i bilo je neugodno. dugo nisam gledala samo je mm znao baciti pogled i govoriti da je sve ok . drugi put sam mrvicu pukla, dali su mi inekciju ali sam osjetila šivanje, i kad sam došla nakon tri dana doma, prvo sam se išla ludo igrati sa sinom i vodila sam ga na igralište-a nakon prvog poroda bar tjedan dana nisam mogla sjesti a bome ni sići niz stepenice.
prvi puta jesu,ali ja to ništa nisam osjetila niti rezanje niti šivanje,ali sam zato dobro osjtila kad sam se "ohladila" i bolilo me još mislim mjesec dana,a možda i više,e sad ne znam kako će biti s drugim porodom!
moje obje bebe su bile oko 4 kg, valjda je zato rezanje bilo pod obavezno. Prvi put su mi dali anesteziju i prije rezanja (jer nakon osam sati pod dripom više boli ne bih izdržala). Drugi put su me zarezali onako po školski, usred truda i u usporedbi s boli izgona i truda nije bilo ništa posebno. Mislim, osjetila sam, ali to nije bilo najbolnije u cijelom porodu. Imala sam sreće s oporavkom, oba puta mi je bilo najteže šesti i sedmi dan nakon poroda, nisam se mogla normalno ni ustati s kreveta, a vršiti nuždu nisam ni pokušavala (što je naravno u kombinaciji s tabletama željeza dovelo do dodatnih problema). Ali makar sam mogla normalno hodati i piškiti. I najgore je prošlo nakon ta dva dana. Inače, i meni je nakon prvog poroda izraslo ono tzv. divlje meso, ali uspjeli su ga riješiti premazivanjem s albotilom, nije trebalo ponovno rezati.
moja beba je imala skoro 4 kg. nisu me rezali i nisam popucala. hvala super babici i masiranju. ja sam se užasno bojala rezanja i derala sam se ko konj: "samo me nemojte rezati" :)
Merkur, prije 7 tjedana, nisu me rezali, nisam popucala. :)
Mislim da je to do babica, nisu me ništa pitale, ali su napravile najbolje što su mogle.