proći će to brzo, puno vrućih želja za brzi oporavak!
Printable View
proći će to brzo, puno vrućih želja za brzi oporavak!
Tashunica- a jadničak. Šaljem ~~~~~~~~~~~da se što prije oporavi i da drugi put uspije u potpunosti.
Drage moje, pozdrav,
ne mogu pomocu pretraznika naci onaj receptic koji se kod djece koristi kada imaju upalu sinusa, a hitno mi je! Naime, moj 10-god. braco ima gadnu upalu sinusa, pracenu jakim glavoboljama. Sto je najgore, to traje i traje ... i dijete se bas muci sa tim. Inace, maleni ima slab imunitet i sav je nekako slabasan :( i brinem se da bi ta upala mogla preci u hronicnu i onda smo u banani.
MOLIM VAS za pomoc, ako se neka od vas sjeca tog receptica, u nj je isla morska sol?????
Najljepsa hvala!
ne znam na sto mislis sa morskom solju ? no probajte homeopatsjki gotov pripravak od homeolaba sinus relife . nama je ok. mi ponovo mrkavi, bzude ok dan dva i onda opet..
mi bili na pregledu kod pulmologa i dalje kasamo u mraku. Dijagnoza je i dalje astma, alergije su nespecifične, Ige je opet narastao za više od 100 u par mjeseci ( sad je preko 500 tj. bliže 600 ). Jednom godišnje će mu radit prick testove na inhalacijske alergene, svake godine na druge i tako dok ne otkriju. Mali je za sada dobro, ja sam mirnija jer nije na flixotidu, jedino treba proć neko vrijeme pa da se uvjerim da mu flix. niti ne treba. Nadam se da je on od one djece kojoj Ige raste ali se ne manifestira nigdje ( ak je to moguće :? ).
Inače, ili Č. u slobodno vrijeme čita ovu temu ili ju je oprala šefica jer smo baš lijepo pričale ( spuštanje, isčuđavanje i ine druge stvari su bile u rukavicama )- naravno nisam niš pametnija izašla iz ordinacije, ali bar nisam bila ljuta ko pas..
Evo jedan savjet za sve koji su postali imuni na sirupe za kašalj,ja probala na svojoj djeci i mirni smo već DUŽE VRIJEME nitko ni ne šmrca.Vrijedi probat.UPRŽI SE DVIJE ŽLICE JUŠNE ŠEĆERA,KAD SE UPRŽI UBACIT DVA LISTA LOVORA I ODMAH ZALITI SA DVIJE ŽLICE VODE,PUSTITI MINUTU POKLOPLJENO I ODMAH MAKNUTI SA( VATRE) OSTAVITI JOŠ 10 MINUTA I NAKON TOGA PROCIJEDITI I DAVATI DIJETETU NAJMANJE TRI PUTA DNEVNO.pROBAJTE MI SE SPASILI.
mi idemo u ponedjeljak,kašalj je prisutan ja sumnjam u rinitis...
tajči :*
i kaži mi kojem vi dr idete...možda i znam al sam zaboravila...
mi kod ove idemo prvi put i javit ću kakva je..
bili smo kod dr. Z na srebrnjaku i njoj više ni pod razno... :x
Citiraj:
Gago prvotno napisa
mi ti idemo u Vinogradsku kod Č. Kaj ste i bolnicu promjenili ili samo doktora :?
i bolnicu samo iz tog razloga što se ne možemo tamo prebacit kod dr doktora...
javim sutra rezić :love:
gago kako je bilo?
Kod nas je počelo. još je rano za cvatnju lijeske- a možda i nije sa ovim klimatskim promjenama.
K. kašlje kao blesava. mene deprimira, sada MM govori da sam ja paranoična i da se samo prehladila. čekam još dva dana i idem pedijatrici.
I mi smo obadva bili nekoliko dana na ventolinu. Oprala nas viroza i sve krenulo nizbrdo. :(
dr V u klaićevoj je fenomenalna...sasluša,dogovori se s vama i najvažnije nije sve nabrzaka...ona sve temeljito...čak miu je radila uzv abdomena i ekg...
zasad imamo alergijski rinitis...dalje ćemo vidjeti... :love:
još neke pretrage da obavimo... :love:
Ide li Nasonex na recept ako ne koliko košta?
ide na recept, ali se plaća 60-ak kuna.Citiraj:
Gago prvotno napisa
:love:
uf cure drzite se, mi smo trenutno ok, pocela sam umjesto nasonekxa stavljat u nos tafen nasal, jer je i meni osobno bolji pa mozda i njoj bude ok.
mislila sam da sam te pitala, ali sad vidim da nisam:Citiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
Imate li peak flow meter? Meni je on najbolji pokazatelj jel' napad astme ili "samo" kašljanje od prehlade.
ne, niti ne znam šta je to. Znaš da smo mi friški.
Ja sve pitam MMa, on ima 40 godišnje iskustvo s astmom. Ali ipak sutra idemo doktorici na slušanje pluća.
mi imamo ovaj http://www.quickmedical.com/asthma/c...ke/wright.html
to ti je mala tubica s mjeračem i usnikom na jednom kraju
pulmolog odredi granice zelene, žute i crvene zone na osnovu spola, visine, dobi i rezultata koje je u ordinaciji očitao
dijete doma puhne u to, ti očitaš u kojoj je zoni i znaš treba li dati ventolin ili ne
pogledaj na http://www.astma.hr/ pod "samopomoć"
i mi imamo taj no nije nam pouzdan jer ona nekad puhne manje a ok je pa je dok rekao da nije pouzdano. pa vise ni ne mjerimo.
nakon par mjeseci bez vrtića i samo dva dana vrtića on je promukao :/
ne kašlje, nos ne curi samo promuklost. nadam se da će ostati na tome.
Bili smo kod doktora - pluća su joj čista. I doktorica se složila s našim mišljenjem da ju ne vodimo na hiposenzibilizaciju. Iako je sada ionako već kasno.
Probati ćemo bolest držati pod kontrolaom sa Singulairom. Nadam se da ćemo uspjeti izbjeći Srebrnjak ove sezone.
Znači, prehlada. Super onda.
I činilo mi se malo prerano za lijesku.
podignut ću malo topic, a najrađe bi da ne trebam
mi smo u četvrtak imali još jedno pogoršanje
nos mu je počeo curiti negdje u noći i cijeli je taj dan kašljuckao, ništa posebno, ali sve češće i češće
oko 6 navečer počinje jako kašljati i ne može se smiriti
dam ventolin
ništa
pef ne može niti puhnuti
guši se
za 20 minuta dam opet v.
opet ništa
počinje se crveniti i suze mu idu
"mama, ne mogu disati"
zgrabili, obukli, zovem dr. s mobitela u liftu da stižemo
Dado ga je cijelim putem nosio na rukama
dali mu solumedrol s vrata ordinacije
za 20 minuta - ko nov
a meni oduzelo 5 godina života
o boze imga :shock: a sto je bilo , laringitis ili bronhitis ???
Imga, :(
tako je i kod nas vec dva puta u mjesec dana, samo sto se ne javljam.
vec sam poluluda od svega.
koja je svrha stalne terapije (flixotide 50 2x2 + singulair) ako mi opet moramo zavrsiti na srebrnjaku na solu medrolu??
isto mu nije pomogao ventolin. na hitnoj dobio injekciju, dvije inhalacije ventolinom i za sat-dva bio ko nov. :/
vise ga niti ne vodim u vrtic (bar ne do veljace, ozujka)...
imga, momze- :shock: pa što kažu doktori što dovodi do takvog stanja?
momze, ne znam niti ja za terapiju, nama je povećana sad opet na 125 2x1, doduše bez singulaira
Čini mi se da će nas morati dignuti na nešto jače :(
nisam pametna
dr. kaže da se najvjerojatnije radi o jakom spazmu potaknutom konstantnim kašljucanjem i iritacijom grla
mislim da nije bio laringitis, jer je kašalj zvučao uobičajno
ne znam više što da radim
kad riješim nos sve sam riješila
luk, sljez - nos čist, ali cijedi se niz grlo
nasonex ne djeluje
operil - još gore, ko da ga još jače iziritira
efedrin - niš, voda
ma bljak
sto kazu doktori? nista. :/
bronhoopstrukcija tj. opstruktivni bronhitis.
doduse, nama su se simptomi promijenili.
prije je uvijek kretalo curenjem nosa i onda spazmom i nakon toga bi dosao kasalj i ja bi znala da taj produktivni kasalj oznacava kraj.
sada pocinje sa suhim kasljom i to prilicno iritirajucim (tako je bilo ova zadnja 3 puta).
i zapravo zbog tog konstantnog kaslja zavrsimo na hitnoj. :/
vise ne znam sto da radim.
poceli smo sa anticevicevim zelenim medom (u njemu je ekstrakt brokule, cuvarkuce, koprive i mente) i sa nekakvim magarecim mlijekom koje nabavljamo iz splita.
sad je stabilno 'vec' 10 dana... vidjet cemo dalje..
tako je nama bilo lani i preklani a ove jeseni mi se ipak cini bolje, ide nos ali nije bilo ozbiljinijih napada ni hitne, i samo jedan ventolin. sve to ipak prepisujem bioneregiji jer je sve ostalo isto..
to sam se i ja pitala i na kraju je opet skinula sa svega , jer s tim ili bez toga bilo nam isto. sad je vec skoro 2 mj bez iiceg i za sada je ok kuc kuc.Citiraj:
koja je svrha stalne terapije (flixotide 50 2x2 + singulair) ako mi opet moramo zavrsiti na srebrnjaku na solu medrolu??
evo tocno tako je kod nas , sve je u svezi s nosom, najradije bi ga odrezala :lol:Citiraj:
kad riješim nos sve sam riješila
Ajme cure, drži te se.
Kod nas je isto stalno prisutan kašalj.
Doktorica nem je savjetovala samo propolis - sada dok još nema alergena. Ali kašalj ne prestaje.
hej cure. sutra smo na srebrnjaku, imamo metakolinski , bas me zanima rezultat . javim. :D
Eto i nas među vas.
Trebam savjeta hitan ako je netko ovdje ;)
Srednja je prije 2 mjeseca bila na Srebrnjaku u dnevnoj sa atipičnom upalom pluća, a počelo je kao bronhitis sa plitkim i brzim disanjem, bili na inhalacijama i antibiotiku...
Prije 3 tjedna je opet proškripala - bronhitis, dobila Ventolin i Flixotide na tjedan dana, sve je prošlo (posuđeni babyhaler nismo vratili na Srebrnjak pa nam je služio :oops: )
Danas opet plitko, brzo i škripavo diše :( očito Sada spava...
Baka doktorica otvara prozore, viče zraka zraka i ne da mi da joj dam niti Ventolin. Kaže da bronhitis prolazi od antibiotika.
Flixotide joj ne bih ni davala, da li je moguće da bronhoopstrukcija prođe bez kortizona?
Da li da odmah idemo na hitnu, da li da čekam ujutro i vidim kako joj je?
Da li smo upali u začarani krug bronhijalnog spazma?
Gdje naći više o tome? Kako urediti stan? Znam ono bez tepiha i sličnoali netko je naveo laminat - kakve veze ima, pa parket je prirodan? Valjda se misli bez tepiha?
Da li inhalator pomaže - onaj obični na fiziološku? Da li pomaže onaj ionizator i ovlaživač zraka? koje su prirodne metode liječenja?
Što još - prehrana? Neće puhati nos...
Help please :love:
nikada nismo liječeni antibiotikom zbog bronhitisa, isključivo ventolin i inhalacije.
kažeš da je plitko, brzo i škripavo disanje, ja bih svakako dala potisak ventolina pa ćeš onda vidjeti kako će biti dalje. pusti ti što svekrva kaže, ako vidiš da je malecka stvarno loše vodi ju na srebrnjak.
Draga
kako mi možemo znati jel virusni bronhitis pa treba lupkati, napajati, vlažiti i inhalirati (a neki dr daju i antibiotik "za svaki slučaj") ili je bronhitis pa treba sve nabrojeno i definitivno antibiotik?
Ako je bronhoopstrukcija treba i ventolin. Ako je bronhospazam onda tek definitivno treba ventolin.
Naša pulmologica nam uvijek govori: "Veću štetu ćete napraviti ako ne date Ventolin kad treba, nego da ga date kad ne treba."
ALI, mi imamo dijagnozu astme i alergični smo na prašinu/grinje i pelud.
Vi još ne znate što vam je. :(
Za ostalo što si pitala, ima vremena kasnije raspravljati.
Daj ventolin ako vidiš da teško diše i da joj kod udaha zrak ulazi pod rebra. Ako ne pomogne, možeš nakon 6 sati dati još jedan potisak. Ili idite na Srebrnjak, ako ćeš TI biti mirnija. Sveki može savjetovati, ali na tebi je odgovornost.
Sutra se svakako javite pedijatru.
(ja bi vratila i Flixotide, odmah sada)
Držite se i javi kako je malena.
Slažem se,i ja bih dala ventolin,a ako nebi pomogao vodila bi na Srebrnjak.Citiraj:
plitko, brzo i škripavo disanje, ja bih svakako dala potisak ventolina pa ćeš onda vidjeti kako će biti dalje. pusti ti što svekrva kaže, ako vidiš da je malecka stvarno loše vodi ju na srebrnjak.
Btw i mi muku mučimo sa nosom i kašljem unazad više od tjedan dana.Taman je pred neki dan sadržaj iz nosa postao gust i žut,pomislim-eto još koji dan i pregrmili smo.
Eno je sad opet,curi nos,ponovno vodenast sadržaj-nikad kraja!
Na Flixotide 50 smo 2x2,kratko vrijeme joj uspije10 mm spustiti na 2x1no onda ponovno upala,šmrcanje i vratim na 2x2 +flonidan sirup kroz par dana ako trlja nosić.
I meni se nekako čini da je nos najveći problem,ako njega saniramo na vrijeme onda nema problema
vidim da ima već na forumu, ali mi je prije promaklo.
Kupili smo ovo:
http://www.bamapharm.hr/project/Pages.aspx?IdPage=330
na preporuku, prvo frendice a onda sam pitala i doktoricu.
E sada, nama još nije počela sezonska alergija, pa ne znam koliko će biti učinkovito, ali svakako mi se čini korisno za našu cijelu "šmrkavu" familiju.
mama jelena kako je danas? jeste bili kod doktora?
da, neti potCitiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
mi za sada to Luki radimo velikom špricom, ali je u petak kod dr. vidio reklamu na zidu i sad je zapeo da to moramo i mi - fasciniran je činjenicom da teta nalijeva na jednu strani, a potok curi na drugu
jel' to sigurno da se može samo kuhinjska sol dodati?
nama je dr. B (ORL) rekao da napravimo hipertoničnu otopinu soli i sodabikarbone
u uputama piše da može kuhinjska sol - mene je cijela procedura podsjetila na razna čiščenja koja se rade u yogi a za koja ja nikada nisam uspjela skupiti hrabrosti. Uglavnom, kako svi imamo problema sa nosom, odlučila sam to kupiti - nije neka investicija. Jučer sam isprobala na K., danas ću na F.- ako i on bude dobro reagirao, kupiti ću još jedan.
škoditi ne može, a sigurno je bolje od bilo kojeg sterimara ili slične stvari. A i inhalator mi je toliko dojadio, a i djeci.