Da, nema izbora: ili plati ili ništa od aktivnosti (bar ne takve)
Printable View
Da, nema izbora: ili plati ili ništa od aktivnosti (bar ne takve)
ne plaća se sve. ali nemaju svi sklonosti za "besplatne" stvari, niti imaju mogućnosti trenirati / učiti tamo gdje je besplatno.
kikici npr. besplatni francuski (u školi) - nije ničem poslužio... da bi nešto naučila - platila sam 2600 kn za godinu dana. sad želi više sati tjedno. to je oko 4.000 kn.
itd....
Totalno bezveze.Citiraj:
Davor prvotno napisa
I onaj primjer trenera koji djecu tura u bazen kad imaju povišenu temperaturu mi je bezvezan. Nije normalan roditelj koji uopće pušta dijete s povišenom temperaturom izvan kuće, a kamoli na trening.
Mene su moji starci tjerali da idem u muzičku i sviram violinu, a mrzila sam i violinu i sviranje i vježbanje. Fuuuj, ali ne pada mi na pamet kada se otvori topic vezan uz upis u muzičku brsliti protiv muzičkih škola. Iako sam i sama bila žrtva bolesne ambicije roditelja da jednog dana postanem violinistica.
Moglo bi se tu i o baletu pričati na krajnje negativan način ili o bilo kojoj drugoj aktivnosti. A ima svakojakih roditeljskih pretjerivanja vezanih uz školski uspjeh.
Istina, ali to nije razlog da se negativno govori o sportu (rekreativnom ili ne) i da se generalizira kako bavljenje sportom u mladom čovjeku budi najprimitivnije nagone, a u trenerima sadiste.Citiraj:
sorciere prvotno napisa
Btw, M. je propričala španjolski uz CD za 156 kuna. Sama. Dakle, ne mora se uložiti previše da vidiš kakve su sklonosti djeteta, a ako se one otkriju onda je i ulaganje u njih opravdano. Za razliku od ovog o čemu piše filipova mama. Šteta vremena, truda... A možda si baš bila talentirana za plivanje ili što već god. I možda bi na treninzima uživala. Ovako-veliki :evil: za tvoje roditelje.
[quote="filipova mama"]pažljivije čitanje, molim :mrgreen:Citiraj:
Davor prvotno napisa
ja sam ovaj primjer stavila kad smo pričali o vrhunskom sportu i njegovim manama, a ne o djeci.
Sorry cvijeta :love: , popustili mi živci.
Ostajem samo onda pri onom djelu "Nije normalan roditelj koji uopće pušta dijete s povišenom temperaturom izvan kuće, a kamoli na trening."
naravno da ima pravo na izražavanje svog mišljenjaCitiraj:
sorciere prvotno napisa
samo ja njega smatram pametnim pa me možda zato to mišljenje pogodi više od nekog drugog ;)
ali nije bitno
htjela sam reći nešto apropo ovog plačanja i (ne)mogučnosti roditelja
da djetetu nešto priušte
po meni je tu kriva socijalna politika naše države koje kako mi se čini skoro pa i nema i trebala bi država,lokalna uprava,gradovi,opčine
malo više ulagati u rekreaciju a i sport ali tako da bude dostupan svima
i da ne plača istu cijenu onaj na minimalcu i onaj sa velikim primanjima
sklonosti ? ... da li se mi to opet vračamo na selekciju koja je normalna i nužna u svim segmentima života ( htjeli mi to ili ne ... )Citiraj:
sorciere prvotno napisa
najžešće rasprave ovdje i bile su vezane na to da se ne plača sve i da djeca imaju mogućnost probati sve što žele ... pa opet slijedi selekcija jer nisu svi isti i nemaju svi iste sposobnosti
netko je sposoban naučiti španjolski gledajući serije na španjolskom .. a nekome ni najskuplji tečajevi neće u tome pomoći ( selekcija :mrgreen: )
Arwen ... ne želim reći da nam je socijalna politika dobra ( naprotiv ) ... ali ipak ima i besplatnih ponuda :)Citiraj:
Arwen prvotno napisa
npr: http://skolski-sport-zg.hr/odmorko/odmorko.html
skoro svaki kvart ima sportska igrališta tako da djeca mogu birati da li žele odhaklati nogać i košaricu sa frendovima ili kupiti pivu i pljuge te krmiti na klupicama ...
roditelj na minimalcu može priuštiti djetetu neku slobodnu aktivnost od 150 kn mjesečno ( jedan medek dnevno u kasicu ) ... a onaj sa velikim primanjima može uz to još uzeti i individualne treninge ( instrukcije ) ... nažalost opet selekcija :/
jer ... nitko nam nemože omogućiti besplatno sve ono što bi mi željeli za svoju djecu :/
:shock:Citiraj:
marival prvotno napisa
gdje ti živiš????
taj medek je kruh svagdašnji. daj se malo spusti s olimpa...
da li si ikad bila na minimalcu? ja jesam. ne samo da nisam mogla odvojiti "medeka", nego nisam imala ni dovoljno za hranu.
a dodaj da ti i za svaki sport treba bar minimalno opreme. da ti treba i prijevoz do tamo. vjerovala ili ne - neki nemaju ni troškove prijevoza pokrivene... itd...
opće mi je bespredmetna rasprava o besplatnom :roll: zašto bi sport bio besplatan? jel solfeggio? violina? njemački? vrtići na kraju krajeva??
di vi živite?
Citiraj:
ninochka prvotno napisa
di živimo? evo ovdje:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...681&highlight=
http://www.vecernji.hr/home/otvoreno/3151982/index.do
http://www.vecernji.hr/home/otvoreno/3152825/index.do
http://www.vecernji.hr/home/otvoreno/3150270/index.do
itd...
ja nebi besplatan meni bi npr bilo dovoljno da više porave unutarnji bazenCitiraj:
ninochka prvotno napisa
i da ga se može koristiti i naravno platiti
ja bi da postoji normalna dvorana za tjelesni u OŠ i sl........
marival sve jo krasno i divno ali ja nisam u ZG-u ;)
Citiraj:
Arwen prvotno napisa
Jesam u Zg i ne vidim nista od tih odlicnih stvari koje je, mislim, marival spomenula (ili sam zaboravila tko je to bio). A Bandica.. bolje da ne spominjem. Prekrasan mu je, na primjer, onaj Kvatric. [puno grubih rijeci]
Bila sam i ja bez telefona samo s paketom jaja i margarinom u frižideru u životu,, ali zato ne mislim da je isto profesionalni sport i rekreacija. Čemu takva brkanja teza. Osm toga čak i kad kupovali tneisice mike na placu uz teško odircanje starci su imali popis svih likovnih radionica u knjižnicama, njemačkog ovakvog ili onakvog u školi i pretplatu za hnk od bake koja je boležljiva, ali ipak ima pretplatu i presretna je da neko ode umjesto nje. Ne treba klonut duhom zbog love. Jel' naš mirko filipović diz'o šine umjesto da ide u teretanu pa vid ga sad :lol:
da i? ko da ja ne znam da ima siromašnih. poanta je ona moja rečenica iznad. što je besplatno?Citiraj:
sorciere prvotno napisa
imaš neki problem?Citiraj:
ninochka prvotno napisa
osim fulane ti teze naravno da ne
:raspa:Citiraj:
ninochka prvotno napisa
:coffee:
Ja bi preporučila odbojku. :trep:Citiraj:
Marpesia prvotno napisa
Ali ne znam preporučiti konkretan klub.
:DCitiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
ja svojeg sad vodim ponekad gledati kad igram pa cemo viditi.
Potpis. M. obožava treninge, nema bliskog kontakta između suparničkih ekipa, ali treba paziti na ozljede gležnja i koljena. Nama je malo problem kaj M. svira klavir pa treba čuvati i ruke. Do sad se ništa nije dogodilo. Doduše, trenira samo u školi, a ne u nekom ozbiljnom klubu što nam je i cilj: zabava, gibanje i druženje s curama.Citiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
Živim u gradu Zagrebu, Središće, ....Citiraj:
sorciere prvotno napisa
i za tvoju informaciju nisam na Olimpu ... nego čvrsto i ponosno na Zemlji
Sorci ... ne nisam nikad bila na minimalcu ali sam bila bez ikakvih prihoda u svom domu ... sa suprugom i troje djece
i razvažali smo pizze, čistili stubišta i stanove i još svakakve trenutne poslove samo da bi preživjeli ... i cijelo to vrijeme su moja djeca išla na treninge i mi smo ih redovito plačali ... i odrekli smo se sveg što možemo
samo da oni imaju ...
kopačke su nosili tuđe ( od onih koji su ih prerasli ) ... švercali se u tramvaju ili molili da netko dođe po nas ...
i sada nam nije kako ti misliš bogovski ... patimo se i moja bolest je tu prisutna ... pa dobijem cca 2600 kn plaču ( krediti ... bolovanje ... )
NEMOJ se tako ponašati ... jer mi svi slušamo kako si ti ovdje majka kojoj je najteže bilo, koja se najviše u životu napatila ... i koja ima najsavršenije dijete .... ( ima NAS još )
Sigurna sam da svaki roditelj bez obzira bio na minimalcu ili socijalnoj pomoći opet može negdje dodatno nešto zaraditi uštediti, odreći se kave, cigarete ... i odvojiti 150 kuna za svoje dijete !!!!! ( zar se nisi i ti odricala da bi svojem djetetu priuštila francuski za 4000 kuna i ostale izvanškolske aktivnosti )
Citiraj:
sorciere prvotno napisa
:?Citiraj:
marival prvotno napisa
18 mrtvih u prometu. mora da ovaj vikend planete igraju biljar... :/
over and out na ovoj temi.
Meni u ovim člancima upada u oči jedno: svi žive od socijalne pomoći i dječjeg doplatka. Ljudi, posla ima, ali ga se treba željeti raditi.
U Zagorju svi kukaju kak nemaju novaca, a da ne znam koliko daješ ne možeš naći čovjeka koji će pokositi zaraslu travu. Probali smo-ne pričam napamet.
da vratim topik na naslovnu temu...
D. jedva ceka da krene gimnastika, a planira i plivanje, sva je ponosna sto je sportasica 8)
nego kad smo kod besplatnog - gdje su nestali klinci koji igraju granicara, nogomet ili kosarku...jel tog jos igdje ima?
Uglavnom jedu i štoljaju po mobitelu pod odmorom i prije škole...
stribi ide na atletiku i ne plaća ništa, kupili smo mu tenisice , i to je sve.
kod nas postoji dosta besplatnih programa. nogomet se plaća samo u najjačem klubu, ostali klubovi su besplatni. rukomet je besplatan. borilačke vještine su besplatne.
plaćaju se plesni programi, odbojka, plivanje,...
Ovo je samo djelomično točno, jer većina programa rekreacije je raspoloživa u školama. S druge strane, postoji i stanovita razlika u poreznom opterećenju "nas" i "njih", gdje nama država lapi lovu kako bi ju onda Bandić i njemu slični plasirali u Dinamo i slične nebuloze. Naši ljudi još uvijek ne shvaćaju da kroz poreze plaćamo svaki "poticaj".Citiraj:
mim prvotno napisa
O tome koliko je ovaj "naš" sustav "bolji" od nekih drugih najrječitije govori 5% manje prvašića u školama u odnosu na prošlu godinu. Očigledno je baziran na trivijalnom rješenju da 0 djece ima 0 potreba.
S druge strane bare je prosjek oko 2,5 djeteta po obitelji i drži se već desetljećima unatoč "recesiji", "energetskoj krizi", "krizi nekretnina" i sličnim floskulama. Čak su im i olimpijski rezultati nešto bolji nego naši. Jedino im je nogometna reprezentacija pušiona. Fora.
ima, kod nas u parkicu se zna igrati granicar, a nekad ga igraju i odrasli 8) , a uz parkic je i kosarkasko igraliste, uvijek ima barem par klinaca koji igraju kosarku ili bar pokusavaju pogoditi kos :)Citiraj:
flower prvotno napisa
inace , moja curka vec trecu godinu ide u sportski vrtic i to nam je bio pun pogodak
ne znam kako ce biti kad krene u skolu, vjerojatno ce nam svima biti veliki sok, jer je ovdje četiri puta tjedno imala vjezbanje u dvorani, a toga u skoli nema
Je l' to u Hrvatskoj?Citiraj:
sunca prvotno napisa
Nogomet kod nas jos i znaju igrati, ali granicar i kosarka ne postoje... Ide mi malo na zivce kako je nogomet u svim porama naseg drustvaCitiraj:
flower prvotno napisa
Dominik je sad krenuo na nogometu klub Maksimir i jako smo zadovoljni. Trener je vrlo brižan i onak faca, stariji gospodin, pa ga Dominik obožava. Ono kaj je meni bitno je da on trči tri puta tjedno kao lud i onda još dođe doma i crta ljevo krilo, desno krilo... Druži se s dečkima. Lud je za tim nogometom. Sretan i zadovoljan mali čovjek. Diana ide na ritmiku i isto obožava, cijelo ljeto pita kad će početi. Meni su te van- aktivnosti važnije od vrtića. Ovo stvarno žele ići i nešto konkretno uče, a vrtić im je ono ako baš moram.
da, u Hrvatskoj je - Labin, Istra.
nema izbora kao u Zagrebu, ali ono čega ima, uglavnom se ne plaća.
moja je sada 3 godine.planiram ju upisati na gimnastiku ali to je samo igra .dobra je radi motorike i ostaloga.kasnije plivanje.pa odbojka ali za to ima jaaako puno vremena.i dakako kad bude velika -jahanje-moja ljubav :heart:
a ako pokaže interes za neš drugo vidjet ćemo.samo ne smije vidjeti reket :mrgreen: :lol:
btw moja nećakinja je skijala s 3 godine staze gdje je i njen otac išao (moja cura nije takva) i sada s 12 god je svjetska prvakinja u tenisu.odmalena se vidjelo "Nešto"u njoj.sada je u najboljoj tenis akademiji u USA :heart:
Ih, Labin, lako je tako :P Tamo imaju čak i Lidl, a neki veći gradovi ga nemaju.
Sve sam isčitala i sad se pitam kud je to otišla ova tema?!
A sad ozbiljno pitanje:otkad je gledao Kung-fu pandu, želi na kung-fu.
Zna li itko di tog ima u zg za djecu od 7 godina?
Nisam govorila o rekreaciji nego o (ne)postojanju državnih umjetničkih škola u Europi i to nije djelomično nego potpuno točno. Rekreativni sport s tim nema veze. A ako te zanima cijena individualnog sata npr. klavira u Njemačkoj mogu ti je saznati. Začudio bi se kolike su to sume novca. Tamo, recimo, moja M. ne bi mogla svirati. Kod nas dobiva vrlo dobru poduku iz instrumenta, solfeggia i ostalih predmeta 6 godina za 120 kn mjesečno. Srednja četverogodišnja glazbena škola je kod nas besplatna kao i baletna.Citiraj:
Davor prvotno napisa
Dio love ode i na gore spomenute škole ( Smatraš li i njih nebulozama? ). Ne bunim se. To, naime, omogućava mom djetetu da svira, a već sam navela da se sportom bavi besplatno.Citiraj:
gdje nama država lapi lovu kako bi ju onda Bandić i njemu slični plasirali u Dinamo i slične nebuloze.