Zorana, i tebi jedan :P od srca.
Printable View
Zorana, i tebi jedan :P od srca.
fegusti zna cijelu situaciju, mi samo fragment. Dakle, što je prethodilo nevjeri, mi ne znamo. Koliko sam shvatila, u seksualnom smislu njm je bio dulje uskraćen. (oprosti fegusti, nadam se da ne pretjerujem), zbog nekih razmirica, što razumijem. Nije ni meni do seksa ako sam zbog nečeg ljuta, i ne volim to kod sebe, ali tako jest, a čini mi se da je tako i kod većine žena. Sad ako to dulje traje, pitanje je kako će koji muški reagirati. Možda više nije mogao izdržati (ne opravdavam ni najmanje, samo si pokušavam objasniti).
U tom smislu su mi dobri mooverovi postovi, koji iako na pomalo sirov način, dobro dočaravaju taj dio funkcioniranja muškog mozga.
Mislim na ono "nemate vi pojma na što je muškarac spreman da bi ispraznio jaja". :mrgreen:
A sad, ne vidim uopće razliku da li netko tko ga se vara, poznaje osobu s kojom je supružnik vara ili ne. Bitno da je vara.
I u jednom se slažem sa nekim postovima gore, a to je, da ga ni ja ne bi pustila u svoj krevet. Dok se ne dogovorimo što ćemo i kako ćemo. Možda je smiješno, ali bilo bi mi gadljivo. :/
Zorana...jesam li ti rekla da se sve vrti oko sexa i spolnih organa uslijed nesuzdržanih životinjskih instikata... :(Citiraj:
Dijana prvotno napisa
Doživjela sam preljuba s obje strane...nemu tu priče!!! U tišini kupi stvari i odi!!!! Sada "gazim" neke svoje prijašnje postove, ali za mene je ovo ekstremna situacija!!! :/
Kod nas je problem u komunikaciji i nerazumijvanju. Ja nešto kažem, a mm iz toga izvede potpuno krivi zaključak. U subotu smo došli kući s jedne fešte i naravno se posvađali jer smo pozvani na jedan dječji rođendan na koji ja ne mogu ići, a željela bi da Mihovil ide i to sam mu rekla, pa se je našao uvrijeđenim što ja njemu diktiram kuda da ide. Da je uspio pronaći ključeve od ureda sigurno bi otišao i tamo prespavao. Ne znam da li bi prešla i kako preko toga? Vjerojatno bi ostali zajedno, ali povjerenje bi nestalo. Ujutro se probudio, zagrlio me i rekao oprosti što sam te rasplakao. Sada bi ja kao trebala biti sretna zbog toga, a znam da će se to prvom prilikom ponoviti i ništa se neće promijeniti.
Mi se uvijek svađamo oko sitnica koje možda i nisu sitnice. I uvijek je on na prvom mjestu. Njegova mama je svaki dan čistila kuću i živjeli su u sterilnim uvjetima koje je on pokušavao preseliti u naš stan (i još hrpu stvari od svoje mame). Ja sam se stvarno trudila da dosegnem taj nivo, ali je on odlučio da on tu ništa ne može i više ne čisti ništa. Ide iz krajnosti u krajnost. Ja moram sve stići, i oprati, speglati, odgajati dijete, i raditi, a on kao puno radi i doma želi mir. Ako se posvađamo uvijek sam ja ta koja je prva popuštala, ali sada to više ne radim jer mi je pun k.. svega.
Ne znam da li je hrabrost, potreba ili nešto drugo oprostiti preljub i preći preko toliko stvari. Ja to ne bi mogla, ali svi smo drugačiji. Fegusti, samo hrabro. Trebaš misliti na sebe i uraditi ono što je najbolje za tebe.
I definitivno nije "zahebo se" situacija. Zapravo, da sam ja na mjestu fegusti, mislim da bi mi život jako zagorčala činjenica da toliko ljudi o tome zna, interpretira moju psihu i karakter i stupanj mog poniženja. Kad bi sve bilo između mene, muža i treće osobe, mislim da bih lakše mogla shvatiti i prihvatiti da ne zna što bi i da mi se takav kakav je uvlači u krevet. Neko vrijeme.
Ovo je žalosno jer ovaj post upućuje na manjak samopuzdanja...ako ti znaš, u redu je, ako već netko drugi zna, tada te tvoj ego povlači za rukav i govori "ostavi ga"....ne ostavljaš ga radi drugih (zbog toga što će selo reći) već radi sebe...Citiraj:
vertex prvotno napisa
Mene apsolutno nije briga zna li za preljub 300 tisuća ljudi jer to nije moja sramota, ja se zbog toga ne sramim....ali živimo u društvu muškaraca - bogova koji su, u najmanju ruku, carevi ako povale neku žensku izvan braka...
Ako sam u krivu, MOLIM TE, ispravi me... :*
Drago mi je što moj sadašnji partner nije takav, iako on ima trilijun mana...i ja sve radim...on stoji pored mene i ignorira me....pa sam si malo mislila sinoć...njega ne smeta prljavština, neoprano suđe, nered u kući, neispeglan veš....mene smeta....dakle, zašto bih ja njega tjerala da radi nešto samo zato što mene smeta....ja sam ta koja dirigira red!!! :/
S druge strane, bezobrazno je to što nema toliko suosjećajnosti i poštovanja pa da me barem, reda radi, iz pristojnosti, pita treba li mi pomoć....naravno, ja bih odbila jer zaista sve mogu i sama, bez njega...
neću više komentirati konkretnu situaciju (fegusti) nego hipotetsku
mogu (i prelazim) preko raznih stvari, ali osobno mi je prevulgarna situacija da netko javno održava paralelnu vezu s drugom ženom dok jedna strana očito jako pati zbog toga..
osobno mi bolje zvuči da to pokušava sakriti, bar mi se čini da me pokušava zaštiti od poniženja i boli, da mu je stalo da ne saznam, da se boji da ga ne ostavim
situacija: ja doma, s djetetom, čekam, grizem se, samujem, on vani, ne govori gdje je, s kim je, kada će se vratiti, briga ga, neobavezan...situacija u kojoj bi me vlastitog muža bilo neugodno nazvati na mobitel..!!! WTF???
pa eto, ako to nije zaslužilo rez, onda što jest?
bez obzira pa da bilo 100 godina braka iza mene
Fegusti :love: , drži se.
18 godina braka nije malo i ako ima još ljubavi među vama vrijedi se potruditi, no ima puno istine u onome što cvijeta kaže-treba ga natjerati pred zid.
I ja sam s bivšim dečkom(prije x godina) bila u sličnoj ali puno jednostavnijoj situaciji-bez djece, nismo živjeli zajedno, radilo se o osmogodišnjoj vezi i u njegovoj glavi se nije događalo ništa dok sam se trudila spasiti vezu, kad sam rekla dosta on se počeo truditi spasiti stvar, pomirili smo se, ali izdržali smo još samo godinu zajedno, a onda sam ja prekinula s njim-prestala sam ga voljeti,možda još onda kad me prevario, ali mi je trebala godina da to skužim.
Malo sam spetljala, ali ono što želim reći je nemoj se držati predugo u toj situaciji jer ćeš izgoriti, dopusti mu da osjeti što može izgubiti i natjeraj ga da preuzme odgovornost za svoje postupke.
Želim ti puno sreće i da vaša obitelj ostane na okupu.
Ovo upućuje na to da znam kako je ružno kad okolina interpretira, ponekad i s prilično zlobe, vrlo intimne i teške stvari. Svakako, znači da nisam savim neosjetljiva na okolinu, ali ne u smislu da će to upravljati mojim postupcima, već tako što ću se osjećati još gore nego što se već osjećam.Citiraj:
abonjeko prvotno napisa
Inače, nigdje nisam rekla da je fegustina situacija ok, niti pravdam njenog muža. Samo kažem da razumijem da ona postupa kako postupa, ne smatram je poniženom i mogu zamisliti sebe da radim slično.
A ovo
ne mislim da je baš tako. Ili znam sebi birati društvo?Citiraj:
ali živimo u društvu muškaraca - bogova koji su, u najmanju ruku, carevi ako povale neku žensku izvan braka...
ma neka sam interpretirana ali meni pomaže u slaganju kockica.Citiraj:
vertex prvotno napisa
poljuljao mi je one, do nedavno, čvrste moralne principe.
kao što netko reče - samo što je nije u kuću doveo.
i fakat je tako.
mislim da me najviše boli i strah me je što ću na kraju spoznati s kakvim sam gadom živjela pored zdravih očiju.
jedino svjetlo na kraju tunela mi je činjenica što nekada nije bio takav.
Ma nisam mislila na forum. Ali nije to ni toliko važno.Citiraj:
fegusti prvotno napisa
Ja mislim da je najvažnije da ne varaš samu sebe (a i potaklo me na javljanje to što mi se učinilo da stvarno to ne radiš). Eto, ja mislim da čovjek može sa svačim živjet neko vrijeme, ako ne laže sebi, zna zašto to radi i dokad će to trajat (ne mislim na datum).
U suprotnom, ako se radi o tome da on mulja ne bi li nešto iskamčio za sebe, a ti na to zatvaraš oči, onda je to sasvim druga priča.
Ajme ženo kako ti možeš biti tako razumna i smirena u takvoj situaciji?Citiraj:
fegusti prvotno napisa
Ja bi ponorela. Izbacila bi ga van, poderala i spotrla mu sve stvari, derala se tak da cijela ulica čuje. I uopće nije važno da li okolina zna za nevjeru, činjenica je da je on nevjeran i to ni ne krije. Iz njegovog ponašanja čitam da mu više nije stalo do tebe ni do vašeg braka.
fegusti, bez otvorenog razgovora nema pomaka.
Ja bih mozda oprostila preljub (iako mislim da je tu ovo mozda jaaako nategnuto jer bi me to izjelo iznutra, a onda ja njega izvana) - ali u svakom slucaju preljub koji je trajao do trenutka mog saznanja, a onda se islo u rasciscavanje situacije. Da on nastavi, pa makar privremeno, odrzavati paralelnu vezu, iako sam ja saznala, to po meni jednostavno ponistava sav trud u ocuvanju takve veze. Umjesto da se bori za nas, za brak, za pomirenje, on nastavlja po svom. Nema sanse. Zna da ja znam i da me boli, a on se povlaci s drugom. Ma zavezala bi mu masnu i poslala ga njoj, nek gusta.
fegusti, slučajno sam naletjela na ovo. malo je reći da sam ostala šokirana. trenutno nemam hrabrosti da te nazovem. javi mi se ako želiš, ili ako misliš da ti ikako mogu pomoći. :love:
meni je ovo pretuzno citati :(
tko je bio prevaren, pogotovo na ovako okrutan i svirep nacin, nakon nekog vremena je spoznao da ga ta osoba nije voljela
jednostavno, 'ne voli me' - biti ce dovoljno za olaksavanje odluke
brijem da bih to mogla prozvakati samo ako na isti nacin i sa istom strasti prema nekome drugoem ne bih ni ja njega voljela (pa se dogovorimo da nam je bracni komfor vazan, ali podjelimo spavace sobe...)
djeca sigurno nisu razlog ni za ulazak u neko vezu, ni za izlazak iz nje
strasno mi je zao sto ti je zivot stavio takav izazov
i ako je on tsvarno 'the one' bit cete zajedno za x godina, ali sada - mislim da je vrijeme da si nabavis mir
oprosti na iskrenosti, prosla sam nesto slicno (i premda je svakome njegovo najgore ili najbolje)
:love:
Ne zna drugačije šta? Nositi se sa sadašnjom situacijom ili nije znao drugačije, pa ga je dovelo do te sitacije?Citiraj:
fegusti prvotno napisa
Zbog djece?
Ja svoju mamu ni danas ne razumijem, jer stvarno mučna situacija djeci nije ok.
Govorim o svom ličnom iskustvu: meni nije trebao tata pod svaku cijenu. Po cijenu maminih suza, naših suza, našeg stresa kao djece, njihovih svađa... draže mi je bilo da se rastave.
Problem je u tome što nakon rastave djeca pate jer otac "zaboravi" na djecu ili majka postaje previše osorna i "ubada" svog BM tako da on izbjegava i nju i djecu radi nje...
Ovo je o čemu ja pričam šta se meni desilo.Citiraj:
kužim o čemu govoriš ali da nema djece već bi bez puno razmišljanja letio.
tko nije nevjeru prošao ne može shvatiti kolika je to povrijeđeneost, gubitak povjerenja, poniženje... i treba se s time znati nositi.
nisu djeca jedino zbog čega ovo prolazim, prolazim to zbog nas ali na drugačiji način jer nismo sami.
i da ne vjerujem da nas dvoje imamo šansu živjeti bolji zajednički život, predala bih se istog trena.
S obzirom da nisam znala da je lako pametovati sa strane :mrgreen: dok se nisam našla u takvoj jednoj situaciji tako sam i ja isto mislila, i onda se desio jako veliki problem, i šta sam ja? Nismo imali djece, niti ih sada imamo, ali ja sam ostala...nisam znala kud bi sa sobom, a izgovor mi je bio "ma žao mi ga ostaviti...jadan...nije on takav... " i s tim sam uvjerenjem živjela dok nisam odlučila pogledati duboko u sebe i otkrila da me je strah. Strah me sama da nastavim, nisam se osjećala sposobnom, strah me bilo svijeta, sebe, budućih veza, ma svega...
Nisam imala snage, jer drugačije je to... i ponašala sam se isto kao mama koju sam osuđivala (malo pregruba riječ, ali nemam bolju) i za koju sam rekla da ja nikad ne bi tako! I smatram za nju da se "skrivala" iza djece sve dok nije svanuo taj dan kada se odvažila za sijedeći korak.
Ona je imala problem isti kao ti.
To bi trebao biti PRAVI razlog, ali često mi žene padnemo...Citiraj:
razlog odlaska ne bi trebala biti kazna njemu pa će se sad naučiti pameti
razlog odlaska trebao bi biti : ja zaslužujem bolje, ja ne želim biti sa takvom osobom koja mene ne poštuje niti cijeni
ali, lako meni pametovati
ja sam financijski neovisna
I ja bila skoro pa financijski neovisna, ali duševno :/
Pa ona je samo zadnja saznala, jer mislim da skoro uvijek vrijedi "žena uvijek zadnja sazna" - a dotle svi znaju.Citiraj:
ja bi situaciju drugačije postavila iz temelja..ne bi se trudila preodgojiti nepreodgojivo (javno te ponižava i omalovažava imajući drugu, a da to ni ne pokušava sakriti)
***** druge, boli ono što si tek saznao, tj. da te ne voli onako kako si mislila i skontaš da je to druga osoba, a ti je uzdižeš do zvijezda, tj. uzdizala.
Dužina braka u ovom slučaju, a i inače smatram samo izgovorom. Mislim da je ovo gore navedeno glavni (a to je moje mišljenje, ali koje je proizašlo iz iskustva sa nekom lošom situacijom).
X - iako moram reći da mm u toj situaciji koju je on napravio nije bio on, tj. to je bio čovjek sa drugim držanjem, drugim pogledom, drugom pričom...ma neću ni da spominjem kako su mu oči bile mutne i daleke... uh... ma drugo nešto skroz...Citiraj:
kad se već stavljaš u njegove cipele onda ajd do kraja...recimo, ti imaš drugog tipa, TM to sazna, ali se pomiri sa situacijom, moli te da ga ostaviš, piše ti pisma, apelira na tvoju savjest i na djecu..pa skužiš da je TM prihvatio situaciju kakva je i ne uzrujavaš se više oko svega toga toliko, a ni ne žuriš s nekim rješenjem
to je sve vrlo jednostavna situacija, samo što on zna što hoće, a ti ne
I znam da je on pao, psihički i onda se još više kobeljao u tome svemu, a ja nisam niti pomagala niti sam mogla pomoći.
Sad da vidim taj zamućeni pogled opet stvarno bi se jako prepala!
Problem je u tome ako TI razgovaraš, a on klima glavom, a u očima vidiš onu zbunjenost...nije spreman...nije voljan...nije normalan...ili šta li već...Citiraj:
Razgovaraj, razgovaraj, razgovaraj.
Dok god je moguće.
Ekstremno ponašanje nemoj tolerirati i to mu stavi do znanja.
Najbitnije je da oboje volite svoju djecu, koju god odluku donijeli.
Ovo drugo X
NAŽALOST, JA mislim da to nije razlog, jer kod mene nije bio. Kod mene je bio razlog to što ja nisam bila ništa bez njega...tako sam se vidjela... i grčevito se držala za njega i čupala i čupala..na kraju iščupala...Citiraj:
nikakvi kompromisi ne bi dolazili u obzir, da bi na najmanju pomisao da ima drugu ona digla sidro i otišla. I onda šok. Oni se rastaju jer on više ne može, jer želi drugu, jer hoće ovo, neće ono itd. , a ona u cijeloj priči okrenula sebe za 180 i prelazi preko svega i moli za novi početak i obećaje da će se promjenit i ukida sve što je nekad smatrala točnim i nepromjenjivim i oprašta drugu i itd.itd., a u svemu tome čak nisu u igri bila djeca jer ih nisu ni imali. Moram priznat da me njeno ponašanje jako zbunilo ali kad sam malo razmislila skužila sam da nije bila baš voljna bacit 1o-tak g. u vjetar, da je ipak htjela probat popravit stvari.
Ono što ne znaš i nikad ne saznaš ne može te povrijediti.Citiraj:
Mislim da bi meni bilo grozno da ima nekog paralelno, a ja za to ne znam (još gore ako svi ostali znaju). Ovako, ne znam, puno mi je manje zlobe u ovakvoj situaciji, kad se sve zna.
Ma jao, ako niste bile u situaciji nekoj tako velikoj i ozbiljnoj i ne znate kako se osjećate, jer nisam ni ja znala šta je to...
Evo primjera...sjedim s njim na kauču i pitam ga da mi kaže istinu i molim ga i kumim samo da mi kaže istinu bez posljedica, čak se neću ni ljutiti, ali da mi kaže tako da znam mu pomoći. On meni priča i ja vidim po njegovom držanju da me laže...vidim i čujem....
I scena kao iz filmova: meni se okreće želudac, ali ne na ružan način, nego onako kao na ringišpilu, vrtoglavica, njega pokušavam slušati i čuti šta mi govori, ali ne ide. Vidim da se usta mrdaju, ali ne čujem. Njegova glava postaje još veća, ogromna je i nekako kao da mi se približava sve ono što vidim ispred sebe, a njegova glava je u 1.planu...suzdržavam se da ga ne pljunem i ne pljusnem... zaslužio je, jer vidim da laže...
A ja? Počinjem plakati i psovati i moliti ga za istinu... :roll: :shock:
XCitiraj:
Fegusti je u svemu tome jadna i ponižena samo ako ona odluči da je takva. U suprotnom, mislim da je pribrana i velika.
E da....mi smo imali samo jedan. I držali bi se dalje jedno od drugog. I on bi zaspao, a ja bih ga potajno dirala i grlila i žalila i sebe i njega...Citiraj:
I u jednom se slažem sa nekim postovima gore, a to je, da ga ni ja ne bi pustila u svoj krevet. Dok se ne dogovorimo što ćemo i kako ćemo. Možda je smiješno, ali bilo bi mi gadljivo.
Ma tužno i žalosno je to...ali sve ovo što pišem, pišem iz svog iskustva. Da vam približim kako je to...meni su samo govorili: teško je to....a ovo je što sam ja osjećala, a drugi možda nekako drugačije bi doživjeli...
Tako da, sve što sam rekla je iz mog iskustva možda nekom pomogne....
Nažalost, osoba pregori u ovakvim situacijama...ali može se dići iz pepela, ali odlukom i promjenama.Citiraj:
Malo sam spetljala, ali ono što želim reći je nemoj se držati predugo u toj situaciji jer ćeš izgoriti
Pregorjevanje je dosta zahebana stvar... jakooo...
Eeeeee daaaaaa... užas! To je mene najviše pogodilo...Citiraj:
mislim da me najviše boli i strah me je što ću na kraju spoznati s kakvim sam gadom živjela pored zdravih očiju.
Na kraju, stvarno nije bio takav, tako da i kod tebe vrlo lako može biti isto... to ti znaš, a najbitnije OSJEĆAŠ! :love:Citiraj:
jedino svjetlo na kraju tunela mi je činjenica što nekada nije bio takav.
Fegusti, nadam se da ti malo pomažemo tako da s našim komentarima možeš lakše shvatiti ili sagledati svoju situaciju, ali i samu sebe!!!!
:love: :heart:
Skontala sam da jako često u našoj komunikaciji ja mu kažem nešto, a on skonta drugačije (meni se to RIJETKO kad desi :lol: i to SAMO ONDA kada ga ne saslušam do kraja nego unaprijed u glavi završavam priču) tako da ako je nešto bitno onda mu kažem jednom, pa ga pitam da li je razumio. Ako mi kaže preko k...ca da jeste kažem mu: "Molim te me saslušaj, ali bez da piz...iš" i objasnim.Citiraj:
Na kraju kad smo razrješili misterij što je on čuo, a što sam ja htjela reć
S obzirom da znam već otprilike šta bi i kako bi neke moje rečenice mogao shvatiti odmah objašnjavam.
Evo danas smo se raspravili što je bilo za Novu godinu. On nije bio spreman da sasluša moje objašnjenje jer je imao svoje mišljenje u glavi. Ja nisam forsirala, jer sam znala da ne vodi nigdje, a vala se baš i ne lomim više da me uvijek razumije i da se ne ljuti na mene zbog nečega...nek se ljuti...šta me briga (to je posljedica one loše situacije koju je napravio...sada sam jača ... i više se samoj sebi sviđam! Izašla sam jača!...do slijedeće situacije gdje ću opet pasti na koljena :lol: )
hahahahahhaa.... to i moj meni kaže! Na milion pitanja i situacija.Citiraj:
Njegov komentar: to kažu rode ili su one protiv?
A sada se ja zezanicije, ako je neka nova temu u pitanju njemu kažem da moram provjeriti sa Rodama šta one kažu, pa da ću mu reći šta ja mislim...
:lol: tako i mi isto! Samo što smo se već navikli, pa mu ja govorim stalno "ne razumijem...reci mi opet"...pa opet... "ne razumijem.." Nakon nekoliko puta se toliko iživcira od silnog objašnjavnja pa me iživcirano pita "Jesi li ti glupa???" - a to sam ga ja naučila :/ jer sam ja njemu to prvo počela raditi.... :xCitiraj:
nego ajde dodaj još koju riječ u tu rečenicu jer ne shvačam šta me točno pitaš
Skontala sam da jako često bude problem u formulaciji pitanja, ali isto tako ako ja imam nešto planirano i onda me on "gura" negdje da ne znam kako fino me pitao poludim, jer pomislim da mi se diktira kuda idem. Ovo se više odnosi na moju mamu, a ne na njega, jer mi on ne diktira kuda idem, to ja radim, ali kada ona meni to napravi mogla bi je zadaviti jer ja doživljavam kao diktiranje, a ja kada to njemu napravim onda on to ne bi trebao tako shvatiit :/Citiraj:
U subotu smo došli kući s jedne fešte i naravno se posvađali jer smo pozvani na jedan dječji rođendan na koji ja ne mogu ići, a željela bi da Mihovil ide i to sam mu rekla, pa se je našao uvrijeđenim što ja njemu diktiram kuda da ide.
Ipak probaj ga pitati, ali sa finom formulacijom.
A za čišćenje i ostale stvari? .... ne znam... pročitaj cijelu ovu temu, možda nešto nađeš? :mrgreen:
Moram... :lol: :lol: :lol: ... odavno se prestala nadati tome i prešla na taktiku "naređivanja kroz zamolbu" i naglašavanja da je to naredba, ali lijepo upakovana.Citiraj:
S druge strane, bezobrazno je to što nema toliko suosjećajnosti i poštovanja pa da me barem, reda radi, iz pristojnosti, pita treba li mi pomoć
Ma jao, to ti je kao sa djetetom, ako vidim da je umoran i ne bi nešto napravio onda sama napravim tako da se ne dovedem u situaciju da mi kaže "neću" ..... uh....borimo se s muškim! :mrgreen:
I jedna jakooooo bitna stvar: SKONTALA SAM DA MI MUŽ NIJE PRIJATELJICA i da ne možemo ćakulati i družiti kao što radim sa najboljom prijateljicom ili jednostavno sa ženskom osobom... s njim radim nekako drugačije to druženje i sve...
fegusti :love:
jes vala!Citiraj:
maria71 prvotno napisa
al to treba njemu objasniti, pogotovo ono - otvorenog.
ma neću se više opterećivati, smatrat ću ga prošlošću i to će mi biti cilj prema kojem ću ići.
sada mi je jasno da ne kuži ŽIVOT.
mora biti bačen lavovima i životu u ralje.
ja sam ga samo štedila tog života a on je to iskorištavao.
a sada dosta o meni.
zahvaljujem na razmišljanjima i iskustvima. :love:
što te ne ubije to te ojača
( po tome bih ja bila Hulk :lol: )
ako ti što treba, piši pp
u ovo moje cudno doba dana i ja sam posve slucajno zalutala na ovu temu :(
jako mi je zao sto prolazis kroz takvo nesto :cry:
sto se ovog tice - pamti - to svjetlo na kraju tunela je iza tebe, ne ispred...Citiraj:
fegusti prvotno napisa
drzi se i imaj vjeru u sebe. kad iz njega odbacis ono sto te gusi, zivot opet postaje - zivot. i imaj vjere da ces u njemu opet pronaci radost i spokoj...
problem je u tome sto tebi jos uvijek ne dopire do mozga da on ima pravo biti takav kakav je, ima pravo na svoje dozivljavanje svijetaCitiraj:
fegusti prvotno napisa
koliko god je to uzasno bolno i za tebe, i za djecu ti njega ne mozes natjerati da prihvati tvoje vidjenje svijeta kao svoje, jer se svi mi razlikujemo i osnova zdrave veze je upravo u prihvacanju partnera, u respektiranju partnera i njegovih ideja
u situaciji di on radi sto radi vrlo je jasno da on tog respekta nema, znaci takav je i nema tog razgovora koj ce njega promijeniti
namjerno ne pricam o tome da ce ga razgovor dovesti u red. red u njegovoj glavi, kriteriji za moralno, ispravno i fer u njegovom slucaju su jedna druga dimenzija
nije on sa njom zbog toga sto ona pusi bolje nego ti (ispricavam se na vulgarnosti), on je otiso zbog sebe, jer je takav
nisam te htjela uvrijediti, povrijediti i zao mi je sto ti "otvaram oci". kuzi tvoj muz zivot onako kako to njemu odgovara. ne postoji set pravila po kojima moramo ziviti zivot.
prosla sam kroz slicno, pokusaj si organizirati ljude oko sebe, pokusaj si organizirati pomoc dok se jos nisi do kraja raspala jer ce biti i gore (emocionalno gore)
sad gledaj samo sebe, moras se pokrpati sto hitnije i krenuti dalje. ne mislim pri tom da moras pokrpati vezu sa njim, moras pokrpati sebe, svoje emocije, svoje srce, samopouzdanje. moras imati snage za klince, za posao, za odrzavanje kuce i primi se toga. u trenu kad postanes ljuta, kad se prestanes osjecati ocajnom jer kako ces bez njega nakon svih ovih godina napravila si prvi korak.
ako te prime suicidne ideje (sto je vrlo cesto kod zena u takvoj situaciji, da imas osjecaj da nema dalje) umjesto da se nagutas tableta nazovi nekog i pricaj. organiziraj eventualno da je neko kod tebe, da pomogne oko djece da mozes sa nekim pricati i izbaciti to iz sebe
Znaš Stray, rijetko kad ti skinem kapu bez da se nakostriješim prije na tebe, ali na ovom postu ti skidam kapu. Post funkcionira kao kutijica za prvu pomoć, ima sve i sve je valjano i korisno.
Fegusti, kako god da postupiš, to mora biti isključivo tvoja odluka, a ne nečiji savjet ili nagovor. Ali svog Noti Boja (koji, kako Strey to piše i nije Noti, on je samo Boj sa pripadajućim osobinama) moraš (ako želiš) stresti. Time što ćeš imati svoj život u svojim, ne u njegovim rukama!
Sretno! :love:
Na ovom forumu stvarno treba formirati podforum BRAK jer bi bio vjerojatno najposjećeniji i najdirljiviji od svih.
Fegusti,svaka čast.Zvučiš jako pribrano i mudro zapravo.Mogu misliti kroz kakve valove osjećaja sad prolaziš i koliko ti je teško.Ali jednu stvar htjedoh reći.U pravilu uvijek žena zadnja sazna za koga je udana.Pa si tako i ti sigurno zadnja saznala što tvoj muž radi.Ne želim posipati otrov ali da li je to prva osoba s kojom te muž vara?Ili je ona samo još jedna zanimacija van kuće,žene i djece koji su tako zahtjevni?
Da li ta ženska njemu služi samo kao kurva ili se radi o nečem dubljem?Traži od svojih (ili njegovih prijatelja) istinu,sigurna sam da ćeš znati kako ih slomiti (uostalom i muž ti je priznao) i saznati o kakvom se čovjeku radi.
Nažalost tvoja priča je čista klasika a prije engo počneš raditi na braku saznaj istinu
Ja i djeca smo isto već bili na odlasku(više puta).Kod nas se nije radilo o varanju nego o ovisnosti.Sad smo ajmoreći OK ali nikad više to neće biti to.Uvijek ću biti napeta,čekati trenutak koji će ga ponovo slomiti i natjerati da se vrati na staro.A ja nema ni upola želje,volje,snage za taj brak.Ne znam kako bi to objasnila.Želim da uspije ali totalno sam razočarana u sve.
Eto,moj mali prilog ovoj temi :mrgreen:
Trina :love:
fegusti, ja ti nemam što više dodati, mislim da je stray sažela sve baš kako treba
jedino ovo: nisam sigurna da bih se ja tako dobro nosila sa svime kao što to činiš ti :heart:
Smijem li pitati: od čega? Koje ovisnosti?Citiraj:
Trina prvotno napisa
Ovaj drugi dio koji spominješ...ja znam da neće biti nikad isto i isto tako nisam toliko opuštena, ali sam opuštena 95%, oni 5% sam na oprezu ako mi se čini da nešto nije ok.
Odlučila sam sama da se trebam opustiti i normalno živjeti, jer sam skontala da uz svu moju budnost TO će se desiti samnom ili bez mene, jer to on radi. Pa i ako kiksa, kiksat će meni iza leđa, a kada saznam onda ću se nositi s tim, sada ne mogu razmišljati o tome i smišljati scenarije koji se možda nikad ne ostvare...
Tako da ti želim da se opustiš i zaploviš... :love:
Od alkohola.Ja počinjem živjeti svoj život.Ne želim više voditi računa o ničemu i nikome ako to nismo ja ili moja djeca.Bavim se sobom,želim početi ispočetka.U tome je stvar,ja nemam više snage graditi brak.Taj brak sad postoji(za razliku od prije),što je već velika stvar.Vidit ćemo kako ćemo dalje,još je sve prefriško
Trina :love: nadam se da će biti bolje...
iako moram ti reći ovo, ako smijem, ljudima kojima treba pomoć kada se pristupi na taj način ustvari ih se samo baci u još veći ponor jer se tek onda osjećaju nevoljenim i odbačenim.
Ako se čovjek izliječio od ovisnosti i živi bez alkohola to je jako veliki korak.
Moj stari je bio alkoholičar, a pravo da ti kažem ja jako naginjem alkoholu i popijem, ali se borim da ne tražim tamo utjehu TAKO ČESTO...
I hoću reći ovo... čitam vas na forumu i pričamo o temama raznoraznim, i meni je sada i već zadnjih par godina jako teško u životu i npr. ja se ne mogu s tim nositi baš... i kada vas čitam i gledam potpise i vaše avatare zamišljam nešto skroz drugo iza njih da bi jednog dana krenuo ovaj topik i onda upoznala vaše probleme... i to nimalo lake i bezazlene...
zato vas sve :* i sebe... :mrgreen:
Trina, ja sam tijekom jednog razgovora čula kako ne možeš (uvjetno rečeno) "posrnulom" bračnom partneru tepsti prašnjava koljena ako sama stojiš "ranjena".
Zato, prvo i trebaš "pokrpati" svoje rupe i učvrstiti sebe na nogama da bi vidjela što ćete dalje zajedno.
Energičnost koja i inače pršti iz tvojih postova kazuje mi da nema onoga što ti ne možeš! ;) Samo trebaš poželjeti. :)
Ma nisam ja njega odbacila,dapače,ja sam uz njega 100 %.Samo što sad svemu pristupam na drugačiji način.I normalno da sam u pozitivnom šoku što više ne pije,to je donijelo toliko dobra u naše živote da se neda ni opisati.Citiraj:
Maslačkica prvotno napisa
Adio Mare,hvala ti.
Jesam, baš sam ranjena ali ide nabolje
Samo ću kratko.
Svima veeeliki :love: i :* :*
tatek hvala, pokušat ću s tom listom, mada sam jednom već pisala, ali ono što JA radim u npr. jednom danu. :roll:
Ova tvoja ideja mi se čini ok.
Samo ne znam koliko je sve mjerodavno u njegovim očima - jer ja sam na porodiljnom, a on radi :x
Trina, želim vam da ustrajete i šaljem veliki :love:
zena koja je imala galeriju muskaraca je to ucinila ili iz vlastitog gusta, ili za lovuCitiraj:
fegusti prvotno napisa
nije to ucinila da se istrenira da bi ugadjala muskima
to je film koj ti vrtis i zato si se i zaglavila jer se uporno vracas na "sto ja trebam uciniti da bi njemu bilo bolje pa ce mi se zbog toga vratiti". ljudi te trebaju voliti zbog tebe kakva jesi, rjesenje je u tome da se okruzis ljudima koji te vole takvu kakva jesi
ti trebas ciniti stvari za sebe, sebe radi, svojeg uzivanja radi a ne potrositi zivot smisljajuci kako da se nekome dodvoris
kad ti velim da trebas profesoinalnu pomoc to i mislim, samopouzdanje ti je u banani
(opet se ispricavam na analiziranju)
veeeeliki x!!!Citiraj:
stray_cat prvotno napisa
Što ona ima od ugađanja muškarcima???!!!! NIŠTA....
Ja sam bila komad i pol pa su me varali....pogrešno je kada žena misli da je partner vara jer ona nije dovoljno dobra/lijepa/iskusna....to zapravo ima jako malo feze s fizičkim atributima žene....
Možda ta žena i zna kako ugoditi njegovoj taštini ali to radi samo iz nekog interesa...to je vrlo kratkotrajan i plitak odnos... (to sada ja analiziram iako mi je bed analizirati tuđe priče) da počne živjeti s takvom ženom pobjegao bi glavom bez obzira...pretpostavljam da muškarce privlači ženina sloboda, neovisnost, integritet i jačina... :/
postoji jedna divna knjiga, a zove se:
muškarci koji mrze žene, i žene koje ih vole
autori: dr. susan forward i joan torres
možda još postoji u kakvom antikvarijatu, jer ja sam ju kupila davno (1989. :mrgreen: )
učinila je da ugodi sebiCitiraj:
stray_cat prvotno napisa
ne trebati galerija muških da budeš dobra ljubavnica, dovoljne su knjige
Šta, ljubav je i opet precijenjena ili podcijenjena? :lol: :mrgreen:Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
zalud ljubav bez tehnike :mrgreen:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa