CCCC, a šta bi da tek moraš ko tvoja baka na izvor po voduCitiraj:
MGrubi prvotno napisa
Printable View
CCCC, a šta bi da tek moraš ko tvoja baka na izvor po voduCitiraj:
MGrubi prvotno napisa
nema dvojbi - nemam zavjese, prozore ne perem....Citiraj:
ivarica prvotno napisa
di ćeš ekološkije?
Pa u šumi. :mrgreen:Citiraj:
magriz prvotno napisa
istina, ali bi mališini ispušni plinovi mogli nepovoljno djelovati na mlade biljčici, dok se to tu u gradu izgubi među autima :P
Nismo valjda sve dileme ispucali kad smo poceli o ispusnim plinovima? :mrgreen:
ručno obrisati suđe sa toplom vodom (2l) i staviti pranje 30min
ili samo strpati pa paliti program 105min
imam i jedan eco program, samo ne znam je ECOnomy ili ECOlogy, jerbo pere 157 min
Pa ako ga vec rucno obrisem toplom vodom, mogu ga onda komotno i oprat.
al kad pereš koristiš ispiranje u tekućoj vodi
ovakva priprema posuđa koristi prljavu toplu vodu, koja se baci nakon što se suđe utrpa u mašinu
E, ali mi oduzima dragocjeno vrijeme.
a vrijeme je novac
moj nocav
Č.S.
:lol:
pa nek to tvoj muz onda obavlja.Citiraj:
Zorana prvotno napisa
gle, i oni postoje. :mrgreen:
kako mi žene sebi znamo zakomplicirati život.
Ma da, covjek radi od jutra do mraka i taman cu biti toliko takticna da cu mu ostaviti gomilu prljavog sudja da ih opere.
Ok, vikend je druga prica, ali preko tjedna mi je vazno ustedjeti svaku minutu vremena jer bi htjela da ih posvetim djeci, a ne pranju i ciscenju.
Bas ova ekoloska strana zivljenja zna biti dobar potrosac vremena i zivaca. :mrgreen:
Eto, sama si si dala odgovor. Nek ovaj put pati ekologija :)Citiraj:
Zorana prvotno napisa
To u mom slucaju znaci odvrnuti vodu da curi i prati i istovremeno ispirati. Na kraju sve posusiti. Znaci, daleko od ekoloskog. Jos kad uzmem u obzir da se citava stvar desava s toplom vodom. :/
ja imam čep na sudoperu :P
moja baba ti je ekološka bomba
ona ispire na taj način prije preilice (tekuća voda) i ako slučajno ostanu bijele točkice (nedovoljno sjajila) onda kompletno suđe ispere još jednom
zalud meni govoritit da to nije prašak nego kamenac...
Ja sam prije imala drugaciji sudoper, sa dvije "rupe". I onda sam mogla fino sve napjeniti, koristeci cep :P i kasnije nabrzinu isprati. Sad imam sudoper sa jednom rupom i totalno mi je nezgodno onda tu proceduru provoditi jer moram slagati nasapunano sudje okolo pa curi voda na sve strane. A obicno sudja bude previse da ga ostavim u sudoperu i istovremeno unutra stavljam dok je nasapunano. Nadam se da je razumljivo. :/ Zato mi se cini najlakse staviti deterdzent na spuzvicu, odvrnuti vodu, nabrzinu nasapunati, odmah isprati i okolo naslagati pa obrisati.
zorana, meni je to ok
nemos svu vodu ustedjet
u racunicu se uzima i vrijeme i frustracija i paznja djeci
i ako ćemo zaozbiljno, sva ta voda se vrati u ciklus života 8)
ozbiljno
nije bitno štedjeti vodu, ona ode pa se vrati, pročišćena ishlapljivanjem u oblake
pravi problem su tvari koje zagađaju
je, upravo to, zagadjivanje :/
al mene jos nesto kopka od kad promisljam o ovoj temi... a to je - koliko se vode potrosi i ZAGADI u proizvodnji jednog automobila? jedne zgrade? jednog bilo cega? koliko smo mi, u stvari, globalno gledajuci kap u moru trosenja vode (primjerice) sa svojih 200tinjak kubika vode GODISNJE??
zorana - prijedlog: kad peres sudje ;) onda nemoj odmah ispirat sto si nasapunala, stavi par stvari u sudoper, pa ih isperi i onda ponavljaj dok ne zavrsis :)
ja tako radim iako imam dvije "rupe" ;) perem sapunicom u jednom, krcam u drugu, kad nakrcam onda otvorim vodu (hladnu osim kad je cica zima, onda toplu), isperem to sto sam nasapunala, pa nastavljam dalje s pranjem. koliko sam revna u pranju :roll: to u jednom pranju sigurno odradim 5-6 takvih serija :)
i jos nesto - probaj samo malo malcice smanjiti mlaz vode, velika je razlika u potrosnji :)
da, da, miniraj nam sad sve nase napore da razvijemo novu neurozu :PCitiraj:
litala prvotno napisa
idem od pozicije gdje muskarac i zena podjednako rade i trebali bi podjednako prati suđe. :mrgreen:Citiraj:
Zorana prvotno napisa
al je tako, ivka, a stalno i od svukuda po nama lupaju :/
te potrosnja goriva, te potrosnja vode, energenata na sve strane...
a sta potrosi jedna obitelj? globalno u cijelom svijetu? pola ne trosi ionako nis - slamu, vodu iz potoka, zemlju i prasinu???
a industrija, koja odradjuje 98 posto i potrosnje i zagadjivanja - oni sto? prase i dalje nesmiljeno :/:/:/
Ja bi nešto rekla za tajmer:
Svojedobno predložih mužu da nabavimo jedan, a kako mu je to struka, računala sam da nema frke. On mi kaže da nije naišao na dobar tajmer jer mašina je velike snage struje pa treba kvalitetan tajmer da ne bi sebi tajmiranjem izazvali požar. Sad, možebitno je on paranoičan, ali bi ti tajmeri stvarno morali biti predviđeni za određenu snagu el.uređaja. Pa je ono što je on predlagao koštalo 200tinjak kn pa smo taj razgovor stavili na čekanja :/
Kakvi su vaši tajmeri
M. courage, nema u mene tih pozicija. A i nemoj tu glumit emancipaciju, a tamo na drugoj temi pises kako ti se toliko vesa nakupi da ti ga mama dolazi peglat. Sta ti ga muz ne opegla, a? :mrgreen: :P
Tu su valjda podjednaki- u nepeglanju :mrgreen:
to što sam feministkinja, ne znači da sam savršena i da ne činim greške. jelte, k'o vjernice. sve mi znamo svoje postulate, al jbg, opet sve ostane na našim nejakim plećima.
i opet se skupilo veša, tako mi adaptiranog u prahu!
Al nije ti ko meni, sigurno.Citiraj:
mama courage prvotno napisa
Mala se popela u kinderbet i popiškila se po tom vešu "na čekanju" :mrgreen:
pa super, sad opet sve moraš prati, i time si se riješila kamare veša.Citiraj:
Anci prvotno napisa
opeglala veliku većinu svog veša. gledajući criminal minds. neće mi dijete valjda sutra u vrtić zgužvane majice "uvijek i bez iznimke u AS" ?! 8)
ja isto imam jednu rupu, ali si pomognem tako da u lavor slažem nasapunano suđe, a kad nasapunam stavim lavor pod špinu i ispirem tako da se lavor puni vodom, računam da je tako bolje isprano uz manju potrošnju.Citiraj:
Zorana prvotno napisa
ja sam toga svjesna, ali mi je lakše ako napravim koliko mogu tako da počnem od sebe, kad se već nisam bacila u bitku da promjenim svijet.Citiraj:
litala prvotno napisa
Evo nove dileme. :P Svako jutro pakiram Zorki sendvice i koristim najcesce one malene plasticne vrecice i onda to sve skupa zboksamo u kutijicu. Postoji li neki bolji nacin, postoji li uopce nacin da se to fino upakuje i usput ostane frisko, a da izbjegnem folije i kesice? A ako ne postoji, je li pak bolje folija ili vrecica, aluminijska folija ili obicna prozirna?
moje mače je bilo tako slatko jučer u zgužvanoj košuljici i svo čupavo da su je slikali turisti. Što sam ponosna :mrgreen: . Kad se vrate doma pokazivat će slike domorodaca rodbini.Citiraj:
mama courage prvotno napisa
Upakiraj bez folije i vrecice u kutijicu. Ili reciklirajte vrecicu. Ili umataj u papir...Citiraj:
Zorana prvotno napisa
Ne mislis da bi se to osusilo samo u kutiji?
P aimaju one kutijice bas za sendvic, Andriji dobro funkcioniraju.
svaki dan operes vrecicu i osusis :mrgreen:
.....i lijepo šibnem ovaj topic na kutke doma moga. :)
Vidis, kako se nisam sjetila pranja vrecice. :*
a potrosnja vode? :PCitiraj:
Zorana prvotno napisa
ja je izvrnem, malo prebrisem suhom krpom (najcesce u njoj ima samo po koja mrvica kruha) i ponovo koristim