Sirius Black prvotno napisa
Paula isto traži ruku. Ona hoda uz kauč, ali sam ja uvijek uz nju i kad se počela puštati, gubila je ravnotežu pa sam ju uvijek primila da ne padne. Ne mogu stajati kraj nje i pustiti da pada, jer imamo dosta mali stan pa gdje god bila može se u nešto udariti ako padne.
Navikla se da ju uvijek primim i sad ona dođe do ruba kauča i ako sam kraj nje, ona samo krene, a ja ju uhvatim jer je nestabilna. Prošli tjedan se tak samo naslonila na kauč jednom rukom u kojoj je držala lopticu i onda joj se ruka poskliznula , pa je pala i lupila glavom po parketu. Kak da ju onda pustim?
Ne vodim ju nikad tak da ima ruke iznad glave, nego sam ju prije vodila tak da su joj šake u visini laktova, ko kad npr. gura guralicu, grozno za moja leđa. Sad hoda tak da joj dam da se jednom rukom primi za moju ruku, isto u toj visini, držim ruku ispred nje. Ili ju držim samo s dva prsta ispod jednog pazuha. Danas je hodala tako da sam ju držala s dva prsta lagano oko ručnog zgloba. Čim sam ju pustila zanjihala se i izgubila ravnotežu.
Dovoljno joj je valjda da osjeti moj dodir pa se osjeća sigurnije.
Mene malo brine to što se ona ne diže samostalno u prostoru a da se za ništa ne uhvati, nego uvijek dopuže do nečeg pa se onda digne. U zadnje vrijeme jedino klekne kad je na podu, pa sjedne na pete, ali se ne diže. I kad puže postavi jednu nogu u iskorak, ko na startu utrke, nikad ne čučne