Ma daj, ti to sijes? Nijedan te ne odbio (to je komplement od svaka ti dala?), meni se to ne bi dalo. Ja to isprovlacim, brzo je gotovo, a nema cvorova.
Printable View
Ma daj, ti to sijes? Nijedan te ne odbio (to je komplement od svaka ti dala?), meni se to ne bi dalo. Ja to isprovlacim, brzo je gotovo, a nema cvorova.
marta fala na kontinentu :*
ne šijem ja, šije Ruža ;)
većinom kad siječem ukrug, šavi koji su držali majicu na okupu, nastave da drže i "konac" kad ga rastegnem, pa nema potrebe za šivenjem
ali kad dođem do dijela gdje više nema šava (dio prednjice koji ostane kad skinem rukave) onda zašijem to "crijevo" i siječem dalje ukrug
Dobre ideje su od svukud dobro dosle.A sta da googlam,heklanje od pamucnih materijala,recikliranje :? tnx.Citiraj:
marta prvotno napisa
Razmisljam o spajanju s cvoricima pa se sjetim da se kasnije mogu vidjeti,pa onda pomislim na rezanje u krug pa sta onda kad dodjes do kraja opet treba spojit...al eto vas s rjesenjima :heart:Citiraj:
vještičica prvotno napisa
zene, mozda nije mjesto, ali evo da pitam
imam jednu heklanu majicu, kupila je u sarajevu, platila skoro 150 eura
bila je tako neodoljiva da sam je morala uzeti
aaaali
zena koja ju je heklala (majica je cijela od spojenih ruzica), nije kod promjene boja to vezivala u cvorice nego samo nekako ispreplela. a boja i ruzica ima na stotine
vec sam pisala na forumu o tom, majica mi nestaje pred ocima
nisam je nosila nego mozda triput, vec godinama nikako to srediti
http://www.bhcrafts.org/CW003.htm
ovakva samo dugih rukava
ima li neka od vas koja ima dovoljno znanja, vremena i strpljenja popraviti je
nosila sam je u dva salona za popravke, racunala sam da za nekih 300 kuna valjda netko to hoce odraditi, ali nisam uspjela naci :/
od jada sam je negdje spremila, ni ne znam gdje, ali ako netko ima volje i znanja....
Jesi ikad spajala ko klinka one gumice kojima se veze kosa ili su se stavljale na boce od pekmeza zatvorene celofanom?Citiraj:
eki3 prvotno napisa
Evo, nasla i slike:
http://www.craftstylish.com/item/393...ut-of-t-shirts
Ndaaa, bilo je i vrijeme da se ivka ponovo javi. :mrgreen:
Sorry, nisam dovoljno vjesta, a ni strpljiva.
Nadam se da ces naci nekog da ti to rijesi. Pitaj neku baku koja hekla, neces to u salonu naci. :love:
ma ni bake nece
sad vidim da sam isto ovo pisala na istom ovom topiku prije godinu dana :oops:
Od kojeg je materijala majica (vuna? konac?) ? Što ti misliš kako bi to trebalo restaurirati, tj. u kom smislu "nestaju" dijelovi? Jel se međusobno otkvače te ružice ili kako? Dakle, bi li trebalo samo ponovo pospajati već postojeće (odmetnute) ružice ili su ti neki dijelovi izgubljeni, pa ih treba naheklati?Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Napiši malo detaljnije sve što misliš da je važno... Možda nešto smislimo za spas drage majice!
ivarice, to je zajefrknuto za popraviti
koliko sam skužila, tebi se paraju već međusobno "zakačeni" cvjetovi na nasumičnim mjestima - neki u sredini, neki u srednjem, neki u zadnjem krugu
ako je tako, to ti, praktično, niko ni ne može popraviti, jer ne može "uhvatiti" red iznad ako se oparao red ispod
ako se para samo na sastavima (znači samo zadnji redovi) to bi se i dalo napraviti, ali je i to muka pregolema
jedino što si mogla (onomad) učiniti je da je odmah reklamiraš, sad nakon više godina, nemaš šanse za to :(
sori, što nisam bar malo utješna :taps:
marta hvala za slikice,jako je pametno to provlacenje i bez muke,a nikad ne bi skuzila o cem se radi da nisam vidla slikicu(gumice za kosu sam tako provlacila al na zimnicu smo uvijek stavljali dvije gumice da drzi bolje :lol: )
ovo je ot:
gledam ja site sto ga je marta poslala i u jednom kutu trepce blagdanska ponuda kupis jednu masinu dobijes drugu,ili jos bolje posaljes svoju fotku,ispricas kako si naucio/la sivati i da li si nekoga naucio sivati i dobijes ili masinu(neku turbo) ili endlericu ili ne znam sta jos i odma mi vjesticice ti padnes na pamet ,ne znam zasto
Kod nas se zove coflek :) , a ne znam dal ima književni izraz za to.Citiraj:
monax prvotno napisa
Uz pomoć videa sam naučila heklat jučer, a danas sam si naheklala šešir, hvala do neba :* .Citiraj:
koryanshea prvotno napisa
I ja sam naučila heklati uz pomoć videa, a nekad sam mislila da je to nemoguće.
I zaista brže ide od pletenja.
ruzice se otkvace na rubovima, ne para se negdje izmedju
ma da je negdje blize, a ne u drugoj drzavi, isla bi ja rekllamirati davno
ali, problem nisam skuzila odma, nije to majica bas za svakidan, a i kad mi se isparala ruzica prva nisam znala koliki je problem, tj da ce se poceti odvajati i ostale
ali, morat cu im napisati pismo jer sigurno nisam jedina s tim problemom
probaj sa pismom, ništa ne gubiš
srećno!
@ samouke heklalice
ja sam naučila iz knjige, sama, ništa nije nemoguće :)
dream, majica je koncana, a neke ruzice dijelove bi trebalo rekonstruirati, ne puno, mozda na dva dijela, ali to mi ni nije nuzno, samo da se spoje vec postojeca ostecenja
ali puno veci problem je taj strah da ce se sve poceti raspadati jer uopce ti konci nisu spajani gropom, ne kuzim kako im je palo na pamet napraviti majicu od tisuca komadica konca koji nisu spojeni
Uff, Ivarice, ovako na neviđeno je teško bilo što reći je li ju moguće popraviti i kako ili nije moguće. Da je vidim, rekla bih jel mogu sama ili bih je prepustila jednoj mojoj teti - majstorici za kukicu i kukičanje...
monax jesi uspjela otici na jakusevac i jel ima sta?
Jok ja :x
nadam se da ću u srijedu imati više sreće.
Jednom sam u Remaru u Zaprešiću kupila kutiju sa 13 setova po 5 i više igli za nešto sitno kuna. Možda da sam platila 50 kn.
A par dana prije tog sam tražila set od 5 igli i taj jedan set platila 35 kn.
E sad da mi je biti sreće i naći tako slično sa velikim iglama :mrgreen:
Je li može ukratko uputa na hrvatskom kako isplesti kapicu za djete staro 1,5 god. Isplela sam lijepi šal, i sada trebam ukompletirati kapicu. Heklati znam, plesti ono osnovno. Kako se započinje plesti kapa, onaj najjednostavniji model???
Zato pitam,ja nigdje nisam naisla na kukicu vecu od 5,a set od 5 igala imam od bake(velicina cca3,home made).Javi!Citiraj:
monax prvotno napisa
Juls odi na youtube i upisi crochet baby/child hat i izbacit ce ti video po koracima kako da heklas(ako uspijem stavit cu ti link).
Prije nekih 10 dana kupila sam iglu 6 s kukicom u Megi.Citiraj:
eki3 prvotno napisa
Mislim da sam je platila oko 14-15 kn.
Juls evo jedne kapice,pazi samo zena mjeri u inchima,ako tvoje dijete ima godinu i pol treba upisati child ili toddler da odgovara velicina:
http://www.youtube.com/watch?v=qiJ7TQhAcrU
monax di je Megi?
eki3 hvala puno!
http://www.mega-poliplet.hr/index.ph...&id=6&Itemid=8
U Remetincu kod nove tv u starom dijelu zgrade.
Imaju raznih sitnica, jedino nemaju vunicu.
Ukoliko sutra budem trknula do Jakuševca pogledaću imal 5-ica. Mada vjerujem da ću opet odgoditi jer nemogu izlaziti a nemam ni auto :x
Hvala!
Imam 5, ja bi vece kukice :mrgreen:
Da li koja zna gdje ima za kupiti lijepih gumbića za malce? Sjećam se jednog dućana u Ilici, mislim da je brzo nakon Frankopanske, ali sad ne mogu hodati po vani, pa pitam za onda kad rodim. I da li je koja od vas probala od fima napraviti gumbe i oprati u mašini s vešem?
Da se malko pohvalim, danas sam napravila svoje igle. :) Kupila "letvicu" od metra, raspilila na 4 jednaka dijela, svaki vrh zašiljila, i još malo izbrusila - rašpicom za nokte. :mrgreen: Onakvom sa šest strana, za brušenje, poliranje itd. I baš mi se čine ok igle. :D
Stvarno od letvice
Pa kako si uspjela sve izbrusiti? Jesu skroz okrugle?
Svaka čast
Ja sam danas gledala kako se prave one s kukicom i nevjerujem da to mogu pošteno napraviti :/
monax sta imaju negdje upute?Citiraj:
Ja sam danas gledala kako se prave one s kukicom i nevjerujem da to mogu pošteno napraviti
i ja sam htjela napraviti kukice od letvice ali me strah da ce biti preteske i da ce drvo zapinjat koliko god ja to izbrusila :/
Luminitsa super za igle i dobra ideja za fino brusenje s raspicom :lol:
eki
probaj ovako nesto, bila sam nasla jos na nekim stranicama, ali nisam sacuvala
http://www.cutoutandkeep.net/project...old_paintbrush
i ovdje imas mjere
http://serendipity.gpvm.com/straight.html
Meni je kist malo bezveze a kuhače koje imam ne čine mi se dobre za iglu.
One s okruglom drškom su neke bezveze i hrapave. One fine glatke su pljosnate i neobične( skupljala jedno vrijeme) neiskoristive..
Nemam ideju šta drugo da iskoristim, osim ako možda nema u Bauhausu kakvih okruglih komada.
Mene su zadivili oni mali kuhinjski tepisići kao sto vještičica ima u svom albumu. Od trakica. Sve je tako fino i pedantno, zavidim jer sam ja hakljava.
Rado bih to probala jer imam puno materijala koji bi se dali rezuckati.
Jedino me odbija spajanje trakica..mislim da je to gnjavaža.
Uspjela sam djeci isplesti kapice, pom pom nije uspio pa sam heklala male loptice :D e tu sam uspjela. I djeca prezadovoljna.
Heklala sam danas ispred compa i sve se nadvirivala na vrata hoćel mi naići stranka :oops:
Je, bile su skroz okrugle, za vrlo smiješnu cijenu (koji 5 kn za metar). Imam još jednu, deblju, al ta neće pasti samo šiljenjem, potrebni su mi zeru sofisticiraniji zahvati. :lol:
Joj mene to šmirglanje ubija, imam 2 kuhinjske komode koje moram šmirglati...pa me mrzi pomisao na šmirglanje.
kukice su započete, sad čekam da se završe :D
pospremala sam po kući ovih dana, pa ima puuuuuno reciklažnog posla, što uključuje i desetak klupčića konca od majica :mrgreen:
uz to imam još bar tri WIP-a (Work In Progress)
jedan od njih je (konačno!) i vunena deka za mog milog muža, upotpunila sam zalihe i sad dovršavam ogromni stash buster
fali mi još (samo :lol:) nekih pola metra dužine pa je i to gotovo
biće božićni poklon, srećom onomad ne rekoh za KOJI Božić :oops:
šmizla je dobila punu korpu heklanog voća/povrća, pa uredno ide na pijacu i kuha ručak :zaljubljen:
nedostatak adekvatnih sudića za igru će me vjerovatno natjerati i na taj poduhvat jer je neke plastične polomila u roku odmah (malo to, nego su ti polomljeni dijelovi itekako opasni)
P.S. dodala sam neke slike, da se vidi o čemu pričam :-)
Vještičica, prekrasne su ti igračkice, svaka ti čast!
Vi koje pokušavate izraditi igle - možda da pitate kod one žene ispod Unitasa u Tkalčićevoj. Navodno da ona sve naruči što vam treba i da to stigne za 2-3 dana, pa možda može i takve igle naručiti.
BTW, našla sam još ove linkove sa idejama: www.straw.com
i [/img]www..babble.com
[/img][/url]