:shock: :x Itekako se pika! :xCitiraj:
mmaslacak prvotno napisa
Printable View
:shock: :x Itekako se pika! :xCitiraj:
mmaslacak prvotno napisa
Ma Jadranku treba nalemati, :lol:
mislim stvarno je žena bezz barem prema nama dvoma, zahvaljujući njoj godinu dana sam samo čekala da dođem do dr.Baumana, i ne trebam ni govoriti kako me svaki put zaboravi zapisati da sam došla iako joj se javim čim stignem, tako da me na kraju doktor jedva primi, sjedim u čekaonici ko budala kakva a svi poslije mene što su došli obave svoje, a kad joj prilazim da je pitam zatvara vrata.
Prvi put kad sam došla da dogovorim konsultacije pita me jesam li njihov pacijent? Ja kažem da sam sad došla i da bi bila :lol:
kaže ona ako nisi - doviđenja, ovim riječima, ja se rasplakala.. ja onda kao idem zvati telefonom da dogovorim da me ne prepozna :lol:
Pa sam čekala 6 mjeseci za prve konsultacije,da bi mi rekao da dođem za 3mj. i tako, i kad sam prošla i laparo opet čekaj 6mj oporavka, pa čekaj Gonale na kraju kad sam ih dobila Jaca kaže ne pika se ljeti, javi se na jesen, ja reko dobro, šta ću sad..samo kad pomislim da sam mogla imati smrzliće :cry:
I sad ovaj zakon..mislim stvarno kad ti krenu kola nizbrdo..
Danas mi jedno dijete na poslu, onako spontano, mahnulo rukicom, ja se rasplakala ko kišna godina.....
Mmaslacak, pa stvarno ne mogu vjerovati da je tako grozna prema tebi! :(
Joj ne pitaj, nije ni čudo da svaki put tamo plačem i da me Bauman zove plačko..
Ona valjda misli mi mladi pa nek čekamo, meni je mlado 17 ne 27g
mmaslacak - baš mi je žao što imaš tako loše iskustvo sa sestrom Jadrankom :love: . ja sam s njom imala sasvim korektan odnos kao i svima na humanoj. još mi je sjećanju njezin topli osmjeh kad sam se spustila s babinjača da im se javim nakon poroda.
curke - držim vam palčeve da uskoro držite u rukama mali mirišljavi smotuljak. a posebnu pusu šalje vam moja Kaja :*!
Pridružujem se svima sa SD. Ja sam upravo tamo napravila svoj prvi aih i sada sam na čekanju rezultata. Potpuno sam zbunjena jer ne znam treba li se nadati ili se uvjeriti da će rezultati biti negativni????
Što više čitam vidim da nema pravila i da netko s najgorom dijagnozom može prije uspjeti nego netko s najboljom,očito je stvar u sreći (koje ja nemam).
Dajte mi kažite kako se nositi u ovom vremenu iščekivanja? Znam da se uzalud nadam i na ništa neće biti od toga ali to zrno nade me kopa i ne da mi mira.
Upravo tako kako si sada opisala, tako se sve mi osjećamo nakon trasfera ili AIH a. Zato to i zovu najgori dio cijelog postupka. Biti ili ne biti, pitanje je sad. Neznam kaj ti bi rekla, ne misliti, opustiti se... znam, znam da to ne pali, jednostavno moraš izdržati. ;)
Ali zato imaš net, fala Bogu da se požališ, izraziš nade, strahove...
Ali da nade ima ili nema - :? :? :?
Jel neko zna kad se dr.B vraća s godišnjeg? :)
I dal koja zna od koliko do koliko radi labos za spermiogram?
Mislim da rade od 9-11 ali nisam ziherCitiraj:
tikica_69 prvotno napisa
TNX, miska :*
Ja mislim da labos radi i duže, jer smo mi jednom na aih došli na red oko podne, znači da su još u 12 radili punom parom.
mi smo znali i prije posla (prije 8) donijeti uzorak i uvijek su nam uzeli, tako da možeš slobodno i ranije. baš nedavno (prije mjesec dana) je MM nosio uzorak tamo i negdje oko 8 smo ga predali.Citiraj:
miška prvotno napisa
naravno prije 8, a ne prije cool smajlića
Da, oni dolaze prije osam, samo ako ih nema u labosu, treba ih potražiti jer piju kavu negdje :mrgreen:
Molim vas da li tko treba u 9mj.ići na aih na SD???? Da li će se raditi aih uopće? Jako sam zabrinuta!!!!!! :(
Meni je sestra Pera sad u petak rekla da imaju potpunu zabranu rada svih postupaka do daljnjeg, ali najbolje da zovneš pa provjeriš.
Jim,prilikom kontrole prošli tj. srela sestru Peru, na sd se ništa ne radi do 10 mj . ,ništa ne znaju i ništa ne smiju raditi tako je ona rekla,na žalost :(
gore je sve prazno i kreće
Ajoooj pa šta ću sada :cry: , napokon smo se pomaknuli sa mrtve točke i sada opet ništa :cry: :cry: :cry: . Tko zna kada će se to riješiti, možda neće ni do kraja godine.Molim sve cure koje su imale u planu postupke u 9 i 10 mj.da se jave !!!!!
Nemrem vjerovati. Ovo je toliko žalosno da se rasplačeš od jada, tuge i nemoći. :shock:Citiraj:
BubaSanja prvotno napisa
Drage moje, da li ste gledale dnevnik sinoć, Milinović je rekao da je 4 pravilnika izaći do kraja ovog tjedna. Valjda će se uskoro znati kako će raditi !!!! ...ako im je za vjerovati.
Vidio se i naš dragi dr.B kako marljivo radi ;) .
Drage moje, evo da i vas izvjestim.
Jučer sam bila u vinogradskoj i istina je da su postupci odgođeni do daljenjega. Ne rade se ni inseminacije, ni ivf, ni prirodnjaci. Sve je stalo dok se ne donesu valjda pravilnike kako će se raditi, a oni se očekuju do 15.09.U postupak ne mogu uči ni oni koji su naručeni još u 6 mjesecu za 09 ili 10 mjesec. Nema nam druge nego čekati ili ići izvan granice...
kate32hvala ti puno na obavijesti, jako sam žalosna i razočarana kao većina ovdje. Iako se nadam da će donjeti pravilnike vrlo brzo kada se sjetim kako "brzo" donose ostale akte sumnjam da će biti brzo :cry: .
Jel naš doktor ordinira ili se još uvijek sunča?
Nazvala bi da malo popričamo :lol:
Ajde ako koja zna jel se vratio nek javi, pliz
Negdje je jedna cura napisala da počne raditi u utorak ujutro. ;)
Molim Vas cure ako se koja čuje s dr. sa SD neka nam javi šta kažu oni tamo kako ćemo sada na postupke !
Meni zauzeto cijelo vrijeme kad zovem..
Sutra idem tamo, face to face.
mmaslacakdrzim fige, odi tamo u ime svih nas, i ja bi da sam barem maaalooo bliže. Molim te javi nam šta si saznala !!!!
čekamoooooooooooo :cekam:
cure nemojte se sekirati, imam info da cemo svi nastaviti u 10 mjesecu normalno sve postupke, svaki zastoj cemo morat prijavit ministarstvu
kandelaiz tvojih usta u Božje uši, to znači da ja idem na postupak u 10mj. :D . Valjda će nam Bog pomoći jer samo iščekivanje drugog postupka nakon prethodnog neuspješnog je jedino što me drži. ;)
ćao,nova sam na ovom forumu,a kako vidim da ste vi sve sa hrpom iskustva pa sam mislila da možete pomoći.U utorak sam narućena kod dr. Baumana,prvi put i totalno me frka i nemam pojma gdje je to jer nikad nisam bila tamo(znam gdje je bolnica),koje nalaze moramo nosit imam hormonalni status i spermiogram i gin nalaz-ti nalazi nisu baš novi nekih 6 mj. :/ pomagajte neznalici... :oops:
kiara79 dobro došla i ostala trudna što prije ;)
ponesi sve nalaze koje imaš bez obzira na starost jer ionako ćeš morati prije postupka napraviti nove to je čist okvirno da dr vidi o čemu je riječ ,sigurno si pročitala da je naš drB. divan doktor i to je istina nemoraš biti u nikakvoj panici
sterilitetna ambulanta se nalazi na prvom katu ,kad uđeš na glavni ulaz bolnice ideš lijevo hodnikom skroz do kraja udeš u prostoriju ginekološke ambulante prođeš vrata ravno pa lijevo na prvi kat i to je tu
eto u kratko šaljem malo trudničkog virusa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ sretno :love:
Lambi,puno ti hvala,na informacijama a i za dr.sam ćula da je odličan.Želim ti ugodan i miran ostatak trudnoće.A još kad bi mi netko htio odgovoriti koliko se dugo čeka od 1.pregleda do postupka?please... :?
Pa zavisi..ja sam recimo 2 i pol godine kod njega i nismo napravili ništa, tj puno toga jesmo ali IVF/ICSI nismo..najviše vremena sam izgubila na nalaze iako sam imala sp.hormone 3-5DC, svježi PAPA test, hormone štitne ne starije od godinu dana, koji su BTW bili u redu, on je tražio da ponovim pa par spermiograma itd. pa sam bila na operaciji kod njega (iako je i tu bilo sve ok, znači bezveze sam se podvrgavala tome), i tako...sve kako mi govorio ja slušala, umjesto da sam pobjegla odmah, sad bi imala smrzilće, ali eto..Ne mora značiti da će kod vas tako biti!
Koja vam je dijagnoza?
P.S. Dr je super, da ne misliš kako ga crnim, ali eto jednostavno je tako bilo.
hvala :love:Citiraj:
kiara79 prvotno napisa
kod nas ponovljeni nalazi bili uredni tako da sam za 2 mj., bila u postupku,sve ovisi o dijagnozi i nalazima
a joooooooooj 2 i pol god. :shock: katastrofa...a Lamdi 2 mj. ma nema dijagnoze kod nas sve ok. ja sam operirala štitnjaču i hormoni su me zezali al sad pod th.je sve ok.trudimo se 2 i pol god ali ništa a svi nalazi uredni.
i kod nas je bilo sve ok pa 6 god.ništa ,idiopati
tek kod punkcija u stimuliranom i prirodnom ciklusu vidjelo se da moje jajne stanice nisu bile baš dobre i loše sam reagirala na stimulaciju,znači tu je bila kvaka ,jer sam ostala trudna nakon prvog transfera( kada smo konačno dobili dobre stanice koje su oplođene )
ma brzo ćeš ti u postupak samo da počnu raditi što prije ;)
javi kako je bilo na konzultacijama
i ja se nadam da ću brzo u postupak,i da ću konačno dobiti svoga anđela.U kojem si ti tjednu Lambi?Javim se sutra kad ću znati nešto više.Azašto tu cure tako slabo pišu?... :?
zato sto trenutno nema postupaka, izasao je novi katastrofalni zakon, koji ce nam svima koji moramo ici na IVF otezati zivot i smanjiti uspjesnost.Citiraj:
kiara79 prvotno napisa
Nazalost, drage cure, to je tako...... Milinovic je ovim zakonom unazadio Hrvatsku u smislu medicinski potpomognute oplodnje. Italija koja je imala slican zakon s istim restrikcijama je dozivjela pad uspjesnosti za 70% (to je za ocekivati da ce se i kod nas desiti) i poceli su masovno vani odlaziti na postupke. Zakon je pao na Ustavnom sudu ali samo dio, ali je steta ucinjena tijekom godina s takvim zakonom GOLEMA
Moram potpisati Kadaunu. Postoji topic Potpomognuta u privatnim klinikama, gdje je sad totalna zbrka. Nove cure se ne mogu snaći, jer su sve klinike u jednom topicu, a koliko vidim sada tko ide u postupke, ide u Sloveniju ili Češku. Bilo je i cura u Austriji, ali u zadnje vrijeme ne vidim da netko ide.Citiraj:
kiara79 prvotno napisa