Ona djeca koja jučer nisu došla u školu nisu došla zbog nemara ili ležernosti njihovih roditelja, a ne zbog toga što je štrajk bio loše organiziran. Kod mog sina je falilo samo nekoliko djece, dakle nikako ih nije došlo u školu 30%.
Printable View
Ona djeca koja jučer nisu došla u školu nisu došla zbog nemara ili ležernosti njihovih roditelja, a ne zbog toga što je štrajk bio loše organiziran. Kod mog sina je falilo samo nekoliko djece, dakle nikako ih nije došlo u školu 30%.
Zar vi niste trebali dolaziti na posao svejedno. Kakav je to štrajk ako ćeš ti piti kavicu doma. Štrajka se na radnom mjestu a ne kod kuće.Citiraj:
mimazg prvotno napisa
Zakonski prvašići nesmiju ostati sami kod kuće.
Prije nego što proglasiš nekoga "biserom" raspitaj se malo zašto nisu znali za nastavu. Ima nas svakakvih i to što je tebi jednostavno, drugome nije. Neki roditelji rade od 7h (neki i od 6h) i nisu u mogućnosti bili saznati ujutro prije posla.
Potpis.Citiraj:
davorka prvotno napisa
Kod mog brata koji ide u 3. razred gimnazije ih je jučer došlo 6. On i 5 "štreberica". Ostali su se napravili da nisu informirani i iskoristili priliku za ne doći u školu.
Da, i djeca u prvim i drugim razredima OŠ su se pravili "pametni" :roll:Citiraj:
lucij@ prvotno napisa
Cubana
Ne razumijem.
Jesu, druga su vremena, veći rizici i opasnosti, osvijestili smo neke momente u životu na drukčiji način nego naši starci i drukčije reagiramo. Ono što sam htjela reći je da nisu stvari crno-bijele i da ne možemo uzeti uzorak svojih života i prenijeti ih na svoje klince i očekivati da će kod njih klapati sve kao kod nas.
A kad mimazg-in mališa krene u školu, toplo se nadam da neće biti ovakvih (ili bilo kakvih) štrajkova i da neće morati biti suočen sa glupostima državnog aparata koji sve nas tretira na neprimjeren način.
Ovo je u najmanu ruku bezobrazno tvrditi. Ja konkretno znam preko nekoliko primjera djece iz razreda moje kćeri koje su roditelji u srijedu odvezli bakama koje žive izvan Zagreba, jer je to bio jedini način da im organiziraju čuvanje u vrijeme štrajka. S obzirom da se tek u četvrtak ujutro moglo pročitati da je sporazum postignut i štrajk obustavljen, ne znam kad su ti roditelji mogli stići otići po djecu, dovesti ih u školu i stići na posao. Da sam bila pametna i ja bih svoje dijete poslala baki u Slavoniju i vratila je tek kad se škola dogovori sama sa sobom kad počinje s normalnim radom.Citiraj:
Ona djeca koja jučer nisu došla u školu nisu došla zbog nemara ili ležernosti njihovih roditelja, a ne zbog toga što je štrajk bio loše organiziran
Upravo o ovome sam gore pisala. Nije sve crno bijelo i nisu svi roditelji bili u mogućnosti saznati na vrijeme da bi stigli odvesti djecu u školu.Citiraj:
mamanatali prvotno napisa
Upravo ovako!Citiraj:
Pliska prvotno napisa
Ja sam otišla u školu prije posla (7:15 ujutro), nisam imala koga pitati. U pola osam sam zvala - rečeno je NE dovoditi djecu u školu. Ostali su doma. Oko podneva odem provjeriti, slučajno naletim na ravnatelja prije nego sam uopće ušla u školu - pitam da li će sutra biti normalno nastave, a on mi kaže I DANAS JE BILO! :shock: :evil:
I kaj smo mi sad trebali? Čučati pred školom i čekati objavu. Pitala sam više puta. A rekli su u utorak da nastave neće biti do kraja tjedna. Što s roditeljima (a takvih nas je većina) koji su djecu dali izvan grada jer ne mogu organizirati čuvanje... Ja moljakam susjede i druge da mi pripaze na djecu. Ma katastrofa! Na stranu povodi i uzroci, to je sve skup ispalo jadno. A još jadnije je to što je već sad iz aviona vidljivo da je ovo uvod u novu rundu cirkusa.
Tja, bilo i bude.... Baš me zanima odakle će se i 2011 i 2016 smoći ta lova ako se nastavi ovak "poticati" gospodarstvo, poljoprivredu i ostale. Nažalost, iz te kože nemamo kuda.
Ja ne mislim da je i da bi trebao biti problem što djeca nisu došla u školu jučer.
Djeca zbog ovoga ne smiju ispaštati!
Uopće neće biti problem što djeca nisu došla jedan dan u školu. I mislim da nitko neće dati neopravdano onoj djeci koja su otišla izvan Zagreba (ili bilo kojeg drugog grada) baki i djedi na selo na čuvanje. Iskreno, mislim da je takvih jako malo. Ali ja zaista ne shvaćam kako neke od vas možete biti toliko ogorčene na ljude koji se bore za svoje dostojanstvo i pravo na adekvatnu plaću za svoj rad, trud, zalaganje. Meni je bezobrazno (ako ćemo se već častiti takvim riječima) biti toliko samoživ i gledati samo kako je štrajk utjecao na vašu obitelj.
Svatko govori u svoje ime i iz svojih cipela. Ja kao roditelj imam dojam da se štrajka već mjesecima... vidi se to kroz mnoge stvari, a ponegdje i kroz kvalitetu nastave.
Nema veze... Neke stvari (npr. gubitak posla ili plaće) ljudi ne shvate dok ih ne osjete na svojoj koži. Vrijedi to za sve...
Ja ne razumijem da li neki ovdje namjerno ignoriraju činjenicu da je Vlada, odgađala pregovore do zadnjeg časa, a ne sindikati. jeste li primijetili da je štrajk bio poodavno najavljen? Toliko ljutnje zbog dva dana inkomodiranja teško mi je razumjeti. Škole je u četvrtak bilo, vi to niste uspjeli saznati, i dijete nije došlo u školu. I posljedice tog nedolaska su...katastrofalne, valjda.
Peterlin, ne razumijem ovu primjedbu o štrajkanju mjesecima i kvaliteti nastave. Ti govoriš o školi tvoje djece? Kakve to ima veze s temom?
Hoćemo proširit temu još i na one privatnike koji isplaćuju minimalce prijavljeno i ostatak na ruke? Imaju li oni kakvne veze s manjkom novca u proračunu?
Naravno da je puno toga u državi povezano, da je mnogima loše i da je problema milijun u mnogim sektorima. Samo ne razumijem kako se iz cijelog tog nereda uvijek nekako izvuče zaključak da se učitelji zapravo moraju tuć nogom u guzicu koliko im je dobro.
Ni ja. :/Citiraj:
davorka prvotno napisa
To mi je tako nevjerojatno, a uopće nisam u profesorskim, tek roditeljskim cipelama.
Ahh... koja je to predstava...
Bolje mi je da se izgubim, jer bi se inače moglo dogoditi da me još netko dođe prosvjetljivati...
I nemojte misliti da crno tržište rada nema s ovim veze - jer ima, svaka na crno isplaćena plaća je postotak manje za državu i javne službe. Ali o čemu ja to i kome???
Zabavno je da napišeš onakve dvije rečenice jednu za drugom.Citiraj:
Peterlin prvotno napisa
Naravno da je to manjak u proračunu, kao što sam i napisala. A napisala sam jer sam se i ja počela pitati - o čemu ti to? Organizaciji dana, gospodarstvu, privatnicima, gubitku posla, koji bi neki trebali iskusiti, bakama koje nisu u gradu, propustima u nastavi...Možda sam se i pogubila i krivo te shvatila, ne znam.
Kome ti to, to se nisam pitala, smatram da smo svi ovdje onako uobičajeno inteligentni i vrijedni da se s nama porazgovora.
Potpis je išao zato što se slažem s davorkom, a ovo drugo je priča za sebe. Ali mislim da si i sama skužila. ;)Citiraj:
Pliska prvotno napisa
već sam pisala, ali moram ponoviti: nikakav problem niti ja, niti moja škola ne vidimo u tome što djeca jučer nisu bila na nastavi...Jesus, pa valjda ima i gorih stvari u životu, od jednog "traljavog" školskog dana. mi ih uopće nismo upisivali. neki nisu došli ni danas, jer su ih roditelji poslali nonićima na otoke, računajući na trodnevni štrajk. no big deal!Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
nije tu kriva ni škola, ni roditelji, ni djeca.
rezultati referenduma znali su se dva tjedna. zašto je Vlada odlučila pregovarati u 6 do 12, to znaju samo oni.
Meni je isto fascinantan toliki izostanak solidarnosti.
Ja sam otvorila temu jer nisam znala hocu zvati mamu da dodje iz Zadra cuvati Laru (1.razred) ili ne, dakle nije mi se bas jednostavno snaci u zadnji cas. Ali nije mi palo na pamet osuditi nastvanike, sindikaliste, ravnatelje skola jer nisu bili krivi sto je nasa bajna vlada isla pregovarati u 5 do 12. Prosvjetari i svi ostali radnici se imaju i trebaju boriti za svoja prava, bolji polozaj u drustvu, bolje uvjete rada... To sto je nekome losije nego meni nije razlog da odustanem od borbe za vlastitia prava i dostojanstvo, ali vazno je da ne zaboravim i tog drugog podrzati kad se bori nenasilnim sredstvima za svoj boljitak. Uvijek je nekoj grupaciji bolje, a nekoj losije. Ali to ne znaci npr. da su americke bijele zene boreci se za vlastiti polozaj u drustvu bile nekorektne jer je Afroamerikancima bilo jos i gore nego njima u tom istom drustvu.
Svi smo prezivjeli tih dan, dva konfuzije oko strajka i ne strajka, nikom se nista drasticno u zivotu nije promijenilo, ni ucenicima, ni roditeljima, na zalost ni prosvjetarima( osim sto su moralni pobjednici i dobili su neku nadu da ce im jednom biti bolje, a i to je jako vazno). Ali vazno je pokazati da se ne mirimo sa situacijom kad nam je lose, da jasno kazemo sto zelimo, jasno ukazemo na nepravdu (a u slucaju prosvjetara je zaista velika nepravda) i budemo solidarni, makar i ne pripadali grupi koja se bori legitimnim sredstvima za svoj bolji polozaj.
U redu je govoriti u svoje ime, iz vlastitog iskustva, iz vlastitih cipela, ali vazno je znati stati i u "tujde cipele". Ovaj svijet bi bio puno ljepsi kad bi cesce stali u tudje cipele da vidimo koliko su tijesne.
Oprostite sto sam oduzila post
XXXCitiraj:
AdioMare prvotno napisa
Nisam naivka koja vjeruje u pozitivan ishod potpisanog sporazuma, a i do 2016. ko živ-ko ne, al' ovim štrajkom svoja su zaslužena prava i svoje dostojanstvo povratili i profesori i liječnici i policajci i još tisuće njih.
Pa za taj jedan dan-možete nam oprostiti...nadam se...
uf puno vas je postalo dok sam ja pisala, ali nema veze.
sandam, lijep mi je tvoj post. i zapravo ga mogu u cijelosti potpisati. al' ovo izdvajam...ili kako bi naš šef rekao: Iz krize se ne izlazi na koljenima, već znanjem...Citiraj:
sandam prvotno napisa
nevjerojatno da citiram Primorca, al' eto
To je znak da se topik treba staviti pod lokot :lol:Citiraj:
maggie34 prvotno napisa
fala, maggi34 :* .
i slazem se sa Janocckom oko znaka i lokota :lol: :lol:
:shock: jedini pobjednik u cijeloj priči je sanader. on je jedini koji je iz cijele situacije - moj dojam je izrežirane - izvukao korist :roll: :roll:Citiraj:
sandam prvotno napisa
ma on ako je pobjednik, onda je to pirova pobjeda.
za mene su moralni pobjednici prosvjetari i ostali koje su njihovi sindikati predstavljali. pokazali su mu da ih ne moze tek tako ignorirati, preskociti, zaobici.
ali ih se može vrlo lako i brzo prevesti žedne preko vode, očito. i još k tome sjajno poentirati uoči izbora. sanader u ulozi supermena :lol:Citiraj:
sandam prvotno napisa
na sindikat bolje ne trošiti riječi - oni su potpisali smanjenje plaća i vrlo neizvjesno obećanje :roll:
Potpisani sporazum uopće ne znači pobjedu na izborima :? niti da imaju moj glas.Citiraj:
no@ prvotno napisa
Ja stvarno ne znam što ste vi očekivali? Što bi po vama koji smatrate da smo preveslani bio dobar sporazum?
Još uvijek imamo šanse da kažemo da to nije u redu.
Ja ne mislim da ste preveslani. A niti Sanadera vidim kao Supermena. Vidjela bih ga kao Supermena da je dosao na pregovore i da je Sporazum bio potpisan u vrlo kratkom roku. Ali nakon 27 sati pregovaranja, ne cini mi se kao Supermen, cini mi se da se posteno izpreznojavao i on i njegovi suradnici - pregovaraci.
gle, ja nisam uopće štrajkala, tako da se osobno ne osjećam preveslanom. (nisam štrajkala iz više razloga, jedan od njih je tajming štrajka: štrajkala bih da je sve bilo organizirano odmah nakon rebalansa proračuna; ovo sada nema smisla osim u predizborne svrhe i epp premijeru. to je bila izrežirana i vjerojatno dogovorena predstava između sanadera i ribiča.Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
novaca ima i to na bacanje očito: naša država koja je u krizi kupit će udžbenike za sve učenike. pitam te od čijih novaca? prosvjetarskih naravno!!!!!!!! uzeli su sredstva namijena edukacijama učitelja i opremanju školskih knjižnica i kabineta i prenamijenili u besplaten udžbenike! SRAMOTNO!( o kršenju NOVOG zakona o udžbenicima, neću niti pisati :/ )
e vidiš zbog takvih stvari sam ja bijesna i štrajkala bih odmah.
Meni tajming uopće nije upitan.
A što se novaca tiče: naravno da ga ima. Svima besplatni NOVI udžbenici, ministar koji svako malo dijeli donacije po BiH.... Naravno da novaca ima. Slažem se.
kaj ti je? pa on je to mogao potpisati sa istom lakoćom kao i sada prije mjesec dana ili dva. mogao je potpisati prije štrajka ili nakon dva sata pregovora. ali kriza i neizvjesnost, izbezumljeni roditelji, maratonski pregovori, praćenje vijesti u 1 ili 2 sata nakon ponoći i na kraju sanader kao spasitelj iliti supermen što više poželjeti u finišu predizborne kampanje?!Citiraj:
sandam prvotno napisa
ma slazem se s tobom po pitanju besplatnih udzbenika, imanja i nemanja novaca i potreba (ova prenamjena na udzbenike je prestrasna),krsenja zakona o udzbenicima, ali ja to vise vidim kao poteze ocajnika nego supermene. mozda sam naivna, ali ja sam stvarno vjerovala da su se napokon uplasili strajka i prosvjeda u predizbornoj kampanji i da su zato sjeli pregovarati, upravo da sprijece nemire. i u tom svjetlu vidim i ovaj potez oko besplatnih udzbenika kao predizborni vapaj ocajnika.
ili mozda grijesim :/
ma nemaju besplatni udžbenici direktne veze s ovim štrajkom. ali pokazuju u kojoj mjeri su učitelji moralni pobjednici, kako si napisala.Citiraj:
sandam prvotno napisa
ta skandalozna odluka oko besplatnih užbenika meni bi bila razlog za izlazak na ulice, ali bez brige naše sindikalce to uopće ne dira :mrgreen:
što se tiče naivnosti - ti reče i napisa ;)
Jel?!!! Koji je to zakon, molim te?! Još nisam čula za njega. Puno roditelja krši taj zakon, pa bi trebalo možda obavijestit soc. službu :/Citiraj:
Pliska prvotno napisa
Mislim da bi o besplatnim udžbenicima trebalo u novoj temi...Citiraj:
no@ prvotno napisa
Prema obiteljskom zakonu roditelji ne smiju dijete predškolske dobi ostaviti bez nadzora odrasle osobe.Citiraj:
mimazg prvotno napisa
Da, predškolci. Prvašići=školarciCitiraj:
Janoccka prvotno napisa
ma jos cu samo ovo i necu vise o sanaderu i ekpi.Citiraj:
no@ prvotno napisa
ja ipak mislim da je hdz poprilicno poljuljan i da pomalo gubi kompas:
1. pobjegli im svi koji su trebali zavrsiti u zatvorima i pritvorima, naglasak na aferu glavas,
2. u splitu gube sto mi je do prije dva tjedna zgledalo kao nemoguca misija,
3. po provincijama sanader drzi govore u lokalnoj predizbornoj kampanji porucujuci da ako glasaju za sdp, glasaju protiv vjeronauka u skoli, za legalizaciju droge i ostale nebuloze koje s lokalnom politikom nemaju puno veze
4. studenti blokiraju, a primorac netragom nestao, a kad se pojavio, ne zeli se mijesati,
5. javne sluzbe prijete strajkom i neredima...
6. sve vise nezaposlenih, standard gradjana sve nizi...
mislim da su sindikati odradili dobar posao, a slazem se s tobom da je moglo i bolje odmah nakon rebalansa, a slazem se i da jos uvjek ima razloga za izaci na ulice - razlozi koje si navela, da ne ponavljam. :)
:roll:Citiraj:
davorka prvotno napisa
ona djeca koja jučer nisu došla u školu nisu došla zbog nemara ili ležernosti predstavnika vlade rh (i njihovog velikog šefa), a ne zbog toga što je štrajk bio loše organiziran, ili zbog nemara i ležernosti roditelja.
jel neko tjerao premijera na predizborne skupove? nije. pokazao je da mu je stranka (i vlast) važnija od školstva.
a od onih koji ne rade u noćnoj smjeni - teško je očekivati (a i zašto bi?) da će bdjeti do dva ujutro, da bi saznali jel se neko popiškio ili pokakio (parafraziram javnu izjavu vrlog premijera).
btw - ni moje dijete nije bilo u školi.
a u tramvaju sam slušala mobitelski razgovor učenika jednog razreda XI gimnazije... dio je bio doma, dio je došao vidjeti što se događa - a mobitelom su razgovarali s TROJE zatočenika u razredu...
to troje je došlo, profesorice nije bilo, razrednicu nisu dobili na mobitel - a ravnatelj im je zabranio da izađu iz škole :? ...