nazalost, ne, kod nas (jos) nije moguc kontinuitet skrbi u trudnoci i porodu :(Citiraj:
kik@ prvotno napisa
Printable View
nazalost, ne, kod nas (jos) nije moguc kontinuitet skrbi u trudnoci i porodu :(Citiraj:
kik@ prvotno napisa
Da se i ja malo javim ovdje.
Pratim ovaj topic jer sam rodila u Petrovoj (sa svim popratnim dodatcima :x ) i što dalje vrijeme odmiće sve sam više sigurna da neću ponovno ići tamo.
Danas je bratićeva žena rodila u 13.20 malog Patrika :D
još ga nije dobila na prsa, a u 21 kad su joj ga donjeli su joj rekli da ga NE SMIJE dojiti jer je prehlađena i da joj prvo moraju mjeriti temperaturu :cry: :cry: :evil: :evil: :evil:
Apsolutno nemam riječi. Pre žalosno.
Ne znam kako je prošlo, ali čisto sumnjam da je mišić okusio cicku :/
Sestra mi je rodila u Petrovoj 28.09. još uvijek je u bolnici jer je novorođeni Luka dobio bakteriju riječima pedijatrice mama to nije dobra bakterija može napasti pluća i mozak.Pitanje je kakva je to bakterija kojom je zaraženo četvero novorođenčadi iz sobe u kojoj je moja sestra.Naravno da majkama govore da su djeca na terapiji i da će sve biti u redu.
Zna li netko nešto o tome?
Zašto sestra ne pita o kakvoj se točno bakteriji radi?
Vjerojatno je u pitanju bolnička infekcija,tj.riječ je o bakteriji koja kod odraslih ili veće djece ne bi bila opasna ,ali kak su novorođenčad osjetljiva za njih je opasna.
nedavno sam, krajem 10. mjeseca rodila u Petrovoj i stvarno imam super iskustvo. Na porodu je bio dr. Janđel i bio je prekrasan, isto kao i babice i većina sestara(ne očekuj da će baš svaka biti mrak jer očekivano ima 2,3 rospije ali zato su ostale stvarno predivne i brižne). Otišla sam u bolnicu spremna na najgore, a stvarno su prema meni bili više nego ok..Naravno da puno toga ovisi o tebi i kako se postaviš prema svemu. Meni je čak i hrana bila ok. Porod ne možeš znati kakav će biti jer je svakome stvarno drukčiji, Petrova je svakako najopremljenije rodilište pa se ne brini previše unaprijed. Ono što je meni bilo koma, a nema veze s Petrovom konkretno su određene rodilje koje se ponašaju ko svinje..da se spremačice potrgaju i stoput dnevno čiste taj nemar za vlastitu i tuđu higijenu ne bi mogle očistiti..dakle obavezno ponesi domestos maramice, svoj wc papir, japanke za tuširanje koje ćeš kasnije hititi u smeće. Nažalost cure se ponašaju gore od najgorih muških..najnormalnije je ostaviti prljav papir i ne pustiti vodu za sobom, ostaviti prljavu dasku ili pak u tuš kabini baciti uložak nasred poda..i onda kad razmisliš o svemu tome nije ni tim sestrama baš lako, dvije ih je na 90 rodilja od kojih i nisu baš sve super drage i simpatične.
evo, ja sam bila u 6. mjesecu na carskom u Petrovoj, potpisujem Marsupilami, 1. i 2. kat se poprilično razlikuju, ali ako si duže od 6 dana sele te na 2. kat, sve je vrlo uredno čisto, sobe, kupaone i WC-i, prvo si sa 7 u sobi, poslije po 2 ili 3, ima i apartman uz nadoplatu, ja sam bila na općoj nije sad važno zašto, ali možeš i na spinalnu, ali to se dogovaraš s anesteziologom, ona te savjetuje, a ti odlučuješ, ali ja sam išla na planirani carski, ako kod tebe bude sve išlo brzo neznam da li će te stići pitati i onda obično pribjegavaju općoj anesteziji, ja sam došla k sebi za jedno 2 sata, muž vidio i slikao bebu kod lifta i mene vidio kako me odvoze, navodno mi i nešto govorio, ali nisam čula, rodila oko 12, on došao u 16:30 vidjeti mene i bebu, kad si u sobi sve tvoje stvari su pokraj tebe pa možeš slikati,..., ja sam taj dan bila malo u out-u, ali dan poslije mi je već bili bolje, možeš dojiti, donose ti bebe ako je s bebama sve ok i imaju težinu veću od 2500 g (mislim), ako ne vode te u sobu gdje su ti bebe i možeš ih hraniti ili izdajati, sa mnom bila jedna mama blizanaca koja je tako išla,... ostaješ 6 dana ako je sve ok, ...Citiraj:
annabell prvotno napisa
vrlo često nose bebice, a kad se preseliš u sobu skoro su cijeli dan s tobom osim po noći, možeš zvati sestre da ti pomognu pokažu, ali nisu sve ljubazne, čak su ljubaznije sestre obične nego sestre za bebe, ako stigneš i možeš što se tiče dojenja otići na rodinu školu dojenja - može ti puno pomoći da skupiš samopouzdanje za dojenje, ne brini, naučit ćeš, sad mi izgleda smješno kako sam se ja bojala, potrebna je i podrška okoline prvenstveno muža, a sve je lakše kad dođeš doma, ali u tvom slučaju (trojčeki) neće biti lako, ali toga si i sama svjesna,...
da li ćeš predhodno doći u bolnicu da budeš pod nazorom zbog trojčeka ili ćeš doći kad počnu trudovi, ne znači, ali obično se u takvim trudnoćama rađa ranije,...držim fige da sve prođe super i pitaj ako mogu pomoći
:love:
Imam jedno pitanje za mame koje su rodile u Petrovoj. Što sve treba ponijeti sa sobom na porod? Rađa li se u njihovoj spavaćici ili vlastitoj...?
Ja sam radjala u svojoj spavacici (za radjaonu sam spakirala: papuce, japanke, gumicu za kosu, labello, Janu, mobitel, punjac za mobitel, mobitel, fotoaparat).
ovako..spavaćica je tvoja, uzmi neku bezveze, može biti bilokakva i ne mora imati gumbe..pazi da ti nije na bretelice da ti ne bude hladno, a opet ni predebela..
od ostalih stvari:
1. Ulošci –Veo specijal( imaš ga u mercatoru, dm-u..računaj si paket po danu..možeš si uzeti 3-4 paketa i ostaviti još doma pa ti netko donese u bolnicu..trebati će ti i za doma kasnije pa možeš uzeti više paketa)
2. Jednokratne gaćice (ja sam ih u bolnici iskoristila desetak..kupila u Mulleru u city centru pakirane po 5, nisu skupe, a jako su kvalitetne)
3. Grudnjak za dojenje + jastučići za dojenje (najbolji su ti chicco, a bez grudnjaka u bolnici možeš proći..zaljepiš jastučić na potkošulju)
4. Spavačice (2), 1 pidjama (ako hoćete)
5. Šlape
6. Ručnici (lice / tijelo) neki tamniji zbog krvarenja
7. Kućni ogrtač
8. Osobna kozmetika (šampon, gel za tuširanje što neutralnijeg mirisa, četkica za zube, pasta..)
9. Ledeni čaj, sok (bilo koji samo ne limun / naranča), keksi, grickalice (uzmi obavezno jer ako rodiš nakon 3 popodne nećeš dočekati večru i pregladniti ćeš)
10. zagrebački Melem ili purelan krema ili bepanthen mast (mi smo u sobi sve isprobavali i nekako ti je najbolji bepanthen..prestanu te boljeti bradavice do sljedećeg podoja)
11. mobitel i punjač
12. japanke s kojima ćeš se ići kupati (što jeftinije da ih kasnije možeš baciti u smeće)
13. wc papir (uzmi obavezno neke 4 role što mekanijeg papira)
14. vlažne maramice i obične
15. prozirne vrećice za škrinju (da možeš u njih bacati smeće i uloške)
16. fotić (ako hoćeš slikati bebu..ja na kraju nisam nego sam slikala mobitelom)
17. lupocet (ja sam uzela ali ti stvarno ne treba jer će ti sestre dati tablete kad god budeš trebala)
18. izdajalica (meni uopće nije trebala jer mi još nije došlo mlijeko u toj količini u bolnici da sam morala izdajati, ali je neke cure spasila)
19. nešto za slušati muziku, časopis itd.. (meni nije trebalo jer je bila ok ekipa u sobi)
20. domestos maramice (često wc i tuš ostanu prljavi)
U predrađaoni i rađaoni meni nije trebalo baš ništa osim spavačice i papira (zdravstvena, trudnička, nalazi itd..)..Curama kojima dugo traje porod dobro dođe ona špricalica u koju staviš vodu jer ne smiješ ništa piti za vrijeme poroda. Također ti ne trebaju ni ulošci prije sobe jer ti oni stave pelenu.
Za izlazak iz bolnice ti mora neko donijeti robu za tebe (najbolje neku trenirku ili nešto udobno), robu za bebu (tu priložiš i jednu jednokratnu pelenu i jednu švedsku pelenu u slučaju da moraš široko povijati) i nešto u čemu ćeš nositi bebu (košara, as, jastuk)..e da...ako možeš nabavi onaj jastučić za napuhavanje koji se koristi kad letiš u avionu ili ideš negdje s busom..ima oblik slova U...napušeš ga napola, frendica mi je posudila za odlazak doma iz bolnice i spasio me jer nisam mogla sjediti od šavova..s tim je super, niš ne osjetiš..
sretno :love:
zbog čega ne ova dva navedena?Citiraj:
lore prvotno napisa
Bradavice nije potrabno tretirati ničime, pogotovo ne preparatima koji se prije podoja moraju ispirati (melem, bepanthen)Citiraj:
10. zagrebački Melem ili purelan krema ili bepanthen mast (mi smo u sobi sve isprobavali i nekako ti je najbolji bepanthen..prestanu te boljeti bradavice do sljedećeg podoja)
to se tiče boldanog dijela: Dijete se od prvog dana vozi isključivo u autosjedalici, molim te pročitaj ovaj tekst.Citiraj:
Za izlazak iz bolnice ti mora neko donijeti robu za tebe (najbolje neku trenirku ili nešto udobno), robu za bebu (tu priložiš i jednu jednokratnu pelenu i jednu švedsku pelenu u slučaju da moraš široko povijati) i nešto u čemu ćeš nositi bebu (košara, as, jastuk)..e da...ako možeš nabavi onaj jastučić za napuhavanje koji se koristi kad letiš u avionu ili ideš negdje s busom..ima oblik slova U...napušeš ga napola, frendica mi je posudila za odlazak doma iz bolnice i spasio me jer nisam mogla sjediti od šavova..s tim je super, niš ne osjetiš..
sretno :love:
Sretno!
1. popis sam kopirala s foruma za sebe pa nemam pojma zasto ne ta dva navedena..valjda zbog dojenja i agruma..u zagradama sam curi dodala moje komentare
2. nigdje nisam napisala u čemu će cura voziti dijete u autu (ja sam npr bebu do auta nosila u kosari, a as nam je bio namontiran u autu pa smo bebu samo prebacili)
3. stvarno poštujem rode i zagovaranje prirodnog, ali nemoj se ljutiti..meni se desilo da mi je beba raskrvarila bradavice na obje cice plus sam si sama jednu zeznula izdajalicom u prvim danima kad bradavice nisu naviknute na sisanje i izdajanje i da nisam imala kremu mogla bi se slikati s dojenjem..ja sam stavljala i purelan i bepanthen, a prije dojenja sam sve fino obrisala s chicco maramicama za grudi jer su kreme masnije i nakon toga dobro oprala vodom i beba nije kremu ni taknula..a na melemu i purelanu ti piše da ne moraš ni prati prije dojenja pa sumnjam da sadrže ne znam kakve supstance..nek cura sama vidi što želi nositi u bolnicu
Cure, hvala na informacijama. Većinu toga smo već pripremili, ali u manjim količinama. Računam da će mi MM svakodnevno nositi uloške i što mi od manje bitnih stvari zatreba. Stvarno mi treba golemi kofer da to sve stane u njega.
Čula sam da postoje i apartmani u Petrovoj? Ima li netko tko je bio u njima?
bila je mja frendica i bila je zadovoljna!ali mislim da su 800 kn po danu!Zar ti nije bolje tu lovu potrositi na nesto drugo?
Nisam znala da je toliko, jesi sigurna?
sigurno ti je 800 kn po danu..ali ih ima samo 3 cini mi se i dal ces dobiti ovisi jesu u tom trenutku slobodni..ja sam razmisljala o apartmanu, nije nista bilo slobodno i da ti iskreno kazem bilo mi je drago sto nisam jer mi je ok bilo u sobi s curama, brze ti prodje vrijeme i medjusobno si mozete pomoci kaj treba..
Ok,hvala na savjetima :)
ja isto mislim da je bolje biti sa curkama u sobi. :) Brze prodje vrijeme, ako nista drugo!
dizem ovu temu u nadi da ce se javiti koja curka sa friskim iskustvima!
Nacula sam da u Petrovoj stanje nije bas naj pa molim komentare da znam odluciti gdje cu!
txh!
:D :D
Ja sam sredinom 10mj rodila i bila u apartmanu. Smanjili su cijenu na 550kn po danu. 3 dana sam platila 1650kn i da opet idem rađati opet bi uzela apartman.
ja sam u Petrovoj završila na hitnom carskom i dobila opću anesteziju. Dva dana sam bila na intenzivnoj.
Iz anestezije sam se probudila u 17h, a dijete su mi donjeli tek ujutro u 6h. Do trećeg dana su mi je nosili svaka 3 sata, a kad sam prešla u sobu dijete je bilo duže samnom. Ujutro od 6 do pola 7 na podoj. Od 9 do 14h samnom, i od 16 do 21h samnom. Ali to je samo na carskom odjelu.
Sestre mi nisu bile baš ljubazne i svaka mi drugo savjetovala za dojenje, a da nekažem da su nadohranjivali djecu.
Žena pored mene je imala litre mlijeka ali mali nije htio sisati jer je svaki put bio nahranjen.
potpisujemCitiraj:
lore prvotno napisa
Ja sam rodila u Petrovoj 4.2.2008. dečkića Dominika, i moram reći da sam bila vrlo ugodno iznenađena tretmanom prisutnih ....Citiraj:
anatom prvotno napisa
krenula sam na redovni porod, ali sam radi prolongiranog poroda i svih drugih stvari završila na carskom rezu, s potpunom anestezijom, jer sam tijekom pokušaja normalnog poroda primila tri doze epiduralne pa mi lokalnu anesteziju tijekom carskog nisu smjeli dati ....
na odjelu za carski mi je bilo zaista super .. sve su mi sestre bile simpatične i ok .. bila je jedna malo manje simpatična ali bože ...
eh sad ako završiš na odjelu babinjača, e to je onda druga priča .. situacija nije tako bajna kao na odjelu za carski ... tada je najbolje uzeti apartman koji je barem kada sam ja rađala bio nekih 500 - 600 kn
što se tiče samog poroda odmah su me pitali želim li epiduralnu ... kada mi je prokidala vodenjak doktorica me pitala je li to u redu .. i pokušali su da mi omoguće redovan porod .. ali nije išlo ... tako da ja imam samo lijepe riječi za Petrovu
eh sad ako završiš na odjelu babinjača, e to je onda druga priča .. situacija nije tako bajna kao na odjelu za carski ... tada je najbolje uzeti apartman koji je barem kada sam ja rađala bio nekih 500 - 600 kn
ajde pliz tu molim koji detalj! :)
tamo nisam ležala pa ne znam .. ali recimo na carskom sam bila u sobi s još jednom curom i imaš svoj ormarić gdje stavljaš stvari i svoj mali noćni ormarić i djeliš umivaonik ...Citiraj:
anatom prvotno napisa
na babinjačama ih je u sobi sedam koliko sam ja uspjela izbrojati .. i stanje kupaonica, tako sam barem čula nije bajno, eto to je ono što ti ja znam o odjelu babinjača
cuj, sve ti ovisi ko je u tom trenutku s tobom na odjelu od rodilja..kad sam ja bila bilo je fakat neurednih cura za poluditi.. :roll: cistacica fakat cisti al kaj ona moze kad recimo ides na wc i cura prije tebe nije pustila vodu i slicno..wc-i su ti recimo super uredni navecer, pitate cistacicu kad pere taj dan kupaonu i navecer se otusiras cim opere tuseve..svakako si poneses japanke da si u njima u tus kabini. pojma nemam, meni nije bilo tako strasno na kraju..bila sam tjedan dana u bolnici (pa mislim da nemres racunati tri dana troska apartmana kad ne znas dal ce ti beba dobiti zuticu,u nasoj sobi su recimo sve bebe dobile)..
gle, apartman ti je svakako super opcija samo je pitanje jel ti se da trositi, isto ne znam dal je u apartmanu cijelo vrijeme beba s tobom (iako sam to prije poroda to htjela na kraju uopce nisam bila sposobna stajati na nogama nakon poroda zbog anemije, a kamoli se odmah brinuti o bebi pa mi je ispalo dobro da sam bila u sobi i da su odnosili bebe preko noci)..ja ti sugeriram da se ne opterecujes puno unaprijed nego vidi kak ti se stvari cine nakon poroda, mozda ce ti biti ok ekipa u sobi, a mozda ce ti apartman vec biti pun pa ga ko ja neces moci ni uzeti..sretno :)
ja nisam imala namjeru uzimati apartman je mislim da je bolje malko stisnuti zube pa taj novac potrositi na druge stvari!
ali u situaciji sam da mogu ajmo reci "odabrati" gdje zelim roditi pa ispipavam tu Petrovu koja mi se kao klinika za zenske bolesti cini najpametnijim izborom.
thx cure na informacijama!
Imam pitanje, znam da se vjerojatno ponavlja ali zanima me kakvo je trenutna situacija u petrovoj glede prisutnosti tate u radjaoni, da li se još uvijek mora proći njihov trudnički tečaj, kolika je cijena tečaja i da li to stvarno provjeravaju? Smije li ostati do samog kraja poroda ili?
Tečaj je 400kn i ima 13 predavanja...nisu obvezni dolasci na sva predavanja i ne morate oboje biti na predavanju...čak naknadno možeš u tekicu sama upisati pluseve kao da si bili...iako kažu da se može izostati 4 puta, ne vjerujem da provjeravaju...bitno je potvrdu uplate sačuvati i donijeti na porod i vrijedi i za drugi putCitiraj:
Matanica prvotno napisa
ja sam bila na skoro sva predavanja i ima dosta korisnih informacija...a i odradi se obilazak rađaone ...da vidiš što te čeka :lol:
Hvala Željka, eto da znamo planirati. Inače prvo dijete sam tamo rodila,sama. pa bih sad pokušala i ovako.
Ja sam 2007.g. rodila u Petrovoj. Ne moram ni pisati koliko me bilo strah ići u tu bolnicu... I ja sam se svega naslušala o njima... Ali, moram priznati da sam tamo doživjela nešto sasvim drugačije. Zaista su se prekrasno ponijeli prema meni, ljudski odnos, topla riječ, ma sve... I to ne samo u rađaoni, već kasnije i na odjelu. I mogu Petrovu preporučiti svima, zaista prekrasno osoblje!!! :*
Rodila sam u Petrovoj prije 5 dana, jos smo u bolnici.
Porod je bio carski-spinalno, sve je proteklo uredno, trazili smo apartman i dobili ga, doduse onaj mali na 1. katu no meni je najvaznije da cijeli dan mogu biti sa svojim djetetom i dojiti ga, kao i biti sa suprugom. Cijena malog apartmna je 550 kn dnevno, lijecnici korektni, med. sestre ljubazne i strpljive, zadovoljni smo, a da nismo zasigurno bi reagirali.
Pozdrav... :)
Yana čestitam
reci nakon koliko si dobila dijete na podoj? Jer prvi dan si na intenzivnoj.
Koje su pogodnosti apaartmana? Da li si ga tražila prije poroda ili se to kaže nakon poroda? Svako koliko ti odnose dijete i da li je s tobom i noću?
Ovo mi malčice vraća nadu u Petrovu.Citiraj:
Yana prvotno napisa
Spinalna, apartman i mogućnost boravka s djetetom i mužem 24/7, ok osoblje... :D To su super vijesti!!
Mi bi još detalja! :P
Kako su te rezali (ako znaš - horizontalno ili vertikalno, mišić razdvajali ili rezali, maternicu...)
Koliko možeš sama oko sebe i bebe, kako ide oporavak, jel su voljne pokazati dojenje, jel muž može i spavati u apartmanu, i ostalo što je Adi pitala - kako je izgledalo neposredno nakon poroda - kad si bebu dobila na prsa, jel su ga odnijeli na neko vrijeme?
Hvala :*
Ja sam rodila 2007 u Perrovoj. Bilo nam je fantastično u bolnici.
Prvo smo završili tečaj da tata može biti s nama na porodu i platili ga 400 kn, ali tečaj je fenomenalan jako koristan i vrijedan svake kune.
Kada smo došli na porod nakon obrade smješteni smo u bks i tata je bio cijelo vrijeme s nama oko 12 h. svi su bili jako pristojni i dragi, babica fantastična, rodila sam jako veliku bebu i imala sam samo 3 šava... Beba je bila s nama oko 15 min, onda su me šivali i vrlo brzo prebacli u sobu. Rodila sam u pola 10 ujutro a ijete sam dobila na dojenje prvi put oko 12 h, taman kada sam malo došla k sebi i pojela ručak. Prvi dan smo bili u sobama jer su apartmani bili zauzeti i bilo je ok, jednio malo gužva na wc u, ali bilo je sve uredno0 i čisto, meni iskreno i nije bilo neko društvo u sobi tako da sam jedva čekala na apartman, oslobodio se drugo jutro nakon vizite i tamo je stvarno onako hotelski, dijete je s tobom cijelo vrijeme, jedino ga uzmu kada je pregled pedijatra i ako ima žuticu na vađenje krvi i sl. posjete su cijelo vrijeme , tata nema gdje spavati ali može biti cijelo vrijeme s tobom i bebeom nositi je i sl.. to nam je bilo zakon, ja sam ga dala u sobu oko 12:30 i nosili su mi ga u 5:00 ujutro, da odspavam izdajala sam se i davala im mlijeko... i nemem grižnju savjeti jer sam bila premorena i ni to mi nije bilo dosta.... hrana je fenomenalna ono full meni, juha , meso i prilog, salata i desert, ujutro peciva... imaš svoj frižider, klimu u tv .. i naravno svoju kupaonicu... cijena 600 kn dan, nije mi žao ni lipe
E sad sestre jako ljubazne i drage, svaki dan se čisti i ako želiš mjenja posteljina. dobro mi je bilo i to što kad sam išla doma glavna sestra ti dođe i apartman pokazati sve oko njege dijeteta i presvuč ga, provede s tobom oko 1h i sve lijepo objesni, pupak, prematanje...
Eto nadam se da će ti biti lijepo u petrovoj i ne daj se smesti ipak su oni centralna bolnica u Hrvatskoj s najboljim stručnjacima i vrhunskom skrbi.
Sretno :love:
Recite kada ste krenule na preglede u Petrovu? Da li ste se naručivali? Na koji broj?
Mi smo na preglede krenuli u 36. tjednu. Imali dogovor s ginicem da se javljamo kada je on dezuran da ne cekamo satima u ambulanti ...
meni je receno da uopce nije obavezno,tako da sam sve preglede do samog kraja obavljala kod svoje gin,oni imaju ctg i nema potrebe,nitko me nije pitao zasto nisam dolazila kad sam dosla roditi.
ja sam rodila prije 2 godine u petrovoj i evo idem opet vrlo uskoro.
rodila sam vaginalno, ali smo bile 6 dana u bolnici, jer je tonka primala nekakvu terapiju. prva 3 dana bila sam u onim "manjim" sobma za babinjace (6 kreveta), a onda se oslobodio apartman i presla sam tamo. to mi je bilo zapravo idealno, jer sam bila neko vrijeme s drugim zenama (uglavnom drugorotke) pa ipak imas drustvo i pomoc. preselila sam se u apartman jer sam htjela biti stalno sa bebom, pogotovo jer su mi se cice skoro upalile, pa mi je bilo vrlo vazno da ona puno doji - nikako mi nije islo rucno izdajanje.
sve u svemu, nije uopce tako strasno. najveci problem je sto ima previse zena (puno nekulturnih kako i druge cure pisu) na premalo osoblja i sto je sve staro, ofucano, ali ipak relativno cisto. sestara ima svakakvih, al ne bih rekla da su bahate i da nece pomoc. mislim da ak si ok s njima, one ce i prema tebi biti ok. jedna sestra od beba mi je cak jednom samoinicijativno (dok sam jos bila u sobi s drugim zenama) donijela tonku kasno navecer na dojenje jer je znala da se mucim s kvrgama i navalom mlijeka. mislim, nije to nista specijalno, al mogla ju je i ne donijet.
apartman sam platila ja mislim 550 kn dan. tamo je hrana bolja, imas svoju kupaonu, bolji krevet i sve to, beba moze bit s tobom cijelo vrijeme. nas je jedino zadesila (a i sad ce opet izgleda) zabrana posjeta zbog epidemije gripe, tako da je muz bio samo jedan dan kratko s nama.