Jelena šaljem pp
Printable View
Jelena šaljem pp
Bebel, a da probaš sa Fitosanom dok se oporaviš? Opet ja s Fitosanom.. :*
Gin. je rekao ništa za sad dok ne utvrdimo da li se hormonalna slika stabilizirala. Čajevi u ovom slučaju mogu utjecati na disbalans hormona pa bolje ne. Uh, razvući će se to na još 6 mj... :(Citiraj:
teacher prvotno napisa
Bebel neće se razvući na 6 meseci, ali zaista ti je potreban odmor posle svega, čemu žurba? Miom ti je manji ili isti, a i nije ti veliki tako da je to super! Za polip ne znam kako se tretira, ali nije retkost da sam čula da se on hirurški odstranjuje. Koliko znam to je zaista minimalna intervencija zbog koje čak i da dođe zaista ne moraš brinuti. Proveri još malo za polip, ja bih uvek otišla kod još par doktora i skupiti njihova mišljenja... Biće to sve u redu, videćeš, nisu to veliki problemi zaista :)
Bebel neće se razvući na 6 meseci, ali zaista ti je potreban odmor posle svega, čemu žurba? Miom ti je manji ili isti, a i nije ti veliki tako da je to super! Za polip ne znam kako se tretira, ali nije retkost da sam čula da se on hirurški odstranjuje. Koliko znam to je zaista minimalna intervencija zbog koje čak i da dođe zaista ne moraš brinuti. Proveri još malo za polip, ja bih uvek otišla kod još par doktora i skupiti njihova mišljenja... Biće to sve u redu, videćeš, nisu to veliki problemi zaista :)
Jill :*
Curke, mislite na mene sutra i držite palčeve za dobre vijesti! Ja sam nekako :/
teacher ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutra :love:
Thanks, Bebel. :love:
teacher čvrsto držimo palčeve za sutra!
teacher ~~~~~~~~~~~~~~~
Teacher ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:heart:
Evo mene..Prije svega, hvala što ste mislile na mene! Bila na uzv-u-pomaka ima i to na bolje! :D Slabija je prokrvljenost i jedan se (najdiskutabilniji) smanjio. Sutra zovem travara i naručujem novu turu čajeva (ovaj put će biti drukčija kombinacija trava). Da je većih pomaka, bilo bi svakako bolje, ali ovo je prvi proizvod koji je kod mene pokazao neke rezultate. :D
teacher :D :D
tako mi je drago što je i tebi pomoglo :love:
Uh, a bilo me strah i baš sam se bojala kao ćeš ti reagirati jer sam to preporučila preko usmene predaje
:*
super teacher!
Hvala tebi, Bebel, što si rekla za taj Fitosan. Da sam imala tu vijest još i prije.. :*
Ja opet bila na UZV-u iz drugih razloga pa onako usput priupitah kako moj miom (kod ovog dr.-a nisam još bila :) ). Još je isti, nešto manji od 3 cm i dr. misli da, citiram: "ovako mali miomi se ne operiraju, ne vjerujem da će vam smetati za održavanje trudnoće s obzirom kako je smješten, jedino možda ograničava ušće maternice pa je samo zanošenje problematično". A MM i ja smo ionako ICSI ekipa, dr. nije to znao, pa nema veze.
Jelena, tvoj je intramuralni?
Da. Na jednom mi nalazu stoji "u fundusu". Što to uopće znači u fundusu?
Nemam pojma što to znači. Nisam se s tim pojmom srela u vezi mioma. Jel ti on smeta za ostvarivanje trudnoće?
Evo nešto onako na brzinu:
Normalna maternica je kruškastog oblika, smještena u zdjelici. Prosječno je 7.5 cm duga, 5 cm široka i 2.5 cm duboka. Iznutra je šuplja i ima debele mišićne zidove. Donja trećina maternice uronjena je u vaginu i naziva se vrat maternice (cervix uteri). Gornji dio se naziva fundus i u njemu se oplođena jajna stanica razvija u dijete.
http://www.medicina.hr/clanci/anomal...vih_kanala.htm
moj socijalni, dr. bauman, dr. vlaisavljević, dr. radončić i dr. kos misle da ne bi smetao plodu. ja se nadam da je barem jedan od njih u pravu :mrgreen:
Super, Jelena. Tvoj onda nije toliko problematičan.
Jelena kod mene je slična situacija i moj nije bio razlog m.a.
Moj priv.gin. je ponovno na pregledu rekao: ovo nije za micanje :mrgreen:
Vidjet ćemo što nose novi postupci u idućoj godini.
Tko starta u ovoj?
Meni stigli čajevi i kapi i krećem opet s ispijanjem. :mrgreen:
Od :heart: ti želim da se nastave pozitivni učinci :love:Citiraj:
teacher prvotno napisa
http://she.hr/default.aspx?id=959
Naišla sam na nešto vezano uz miome, pročitajte...
Thanks, Bebel. :love: Pozlatile ti se riječi. :* Kad bi mi se bar još neka od vas pridružila, ovako sam i dalje usamljena.
jelena, teacher, super! nastavljamo borbu s miomima, svaka svojim sredstvima... nadamo se uskoro i nekom postupku, ja jedva čekam da krenem ali još biram kliniku. nadam se da će biti uskoro, mada...lako se može dogoditi da me odbiju baš zbog mioma, toga me najviše strah. javljam kad budem nešto znala :*
evo, danas sam opet kupila laneno ulje u dm-u.
Da nam tema ne potone skroz u zaborav, malo ju podižem..Šta ima kod vas? Kako si ti, Bebel? Ja se riješila escherichie na cervikalnom brisu. :D
Trebam li strahovati da će miom (1,5 cm) reagirati na 40 menopura? Nadam se da bar neće potaknuti novi polip.
mare41, ja nisam primijetila bilo kakvu promjenu uslijed stimulacije, niti menopurom, niti gonalom. Navodno miomi vole estrogen, avo se LH i FSH.Citiraj:
mare41 prvotno napisa
Čitala sam nedavno da se ne smije u trudnoći uzimati laneno ulje jer sadrži fitoestrogene. To bi značilo da ga ne bih trebala piti, s obzirom na svoju endometriozu i miome. Ma ne znam stvarno što je dobro, a što ne...
Nakon 1 stimulacije (24 gonala) miom je narastao neznatno i to sa 22,3x22,4 na 23,8x22,8. Nakon 2 stimulacije i m.a smo na 27x29. To je razdoblje od neke 2 g. U međuvremenu su bila i 2 FET-a. Nakon stimulacija nikad nisam imala niti cistu niti polip. Polip je nastao nakon kiretaže i rekiretaže, ali moguće kao posljedica dugotrajnog krvarenja (više od 2 mj ako ubrojim i krvarenje zbog hematoma u trudnoći).Citiraj:
mare41 prvotno napisa
Nekako sam mišljenja da na sve to utjecaj ima hormonalna slika pojedine pacijentice pa su tako i reakcije drugačije. Općenito mislim da neće imati značajnog utjecaja. mare41 Sretno :love:
Jelena kad ideš po smrzliće?
teacher, kavo je stanje?
cure baš sam se pitala šta se dešava s miomom u trudnoći, bojala se da on naraste do grandioznih veličina, pa mi je zadnjih dana čak padalo napamet da je možda u vratu maternice i ometa spuštanje Vedrijeve glavice
kad doktor kaže da se uopće ne trebam bojati jer se on rastegne po čitavoj maternici i postane dio materničnog tkiva :shock:
pitala sam također što se s njime može desiti tijekom porođaja, kaže ništa specijalno i da ne moram o tome brinuti :roll:
Ja dobila mengu 33. dan :D ,drugi dan sam imala jače izljeve (inače nemam tako) pa se nadam da će se maternica do kraja očistiti od mioma. Na kontrolu idem u 12. mjesecu.
Moj miom je isto mijenjao dimenzije, ali ne mogu to direktno povezati sa stimulacijom. Razlike u mm ne smatram baš značajnim, mislim da to i o mjerenju ovisi. Ali znam da miomi rastu i bez stimulacije, tako da je teško reći od čega što. Ipak kod stimulacije se najmanje bojim za miome, više za ciste na jajnicima.Citiraj:
Bebel prvotno napisa
Bebel, kad prođu gripe.
teacher ~~~~~~~~~~~~ za uredan pregled
Jelena, onda ćemo možda negdje u slično vrijeme :love:
sretna35, ja sam baš nailazila na tu konstataciju da se razvuku u trudnoći zato o miomu razmišljaj tek nakon poroda :*
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da se tati ispuni želja :love:
Evo da napisem nesto ohrabrujuce za cure s miomima:
Meni su nasli subserozni miom od 5 cm (!) prije kojih godinu dana. Prva doktorica koja je vidjela htjela je da to odmah operiram, međutim sljedeći doktor (iskusan, stariji) je smatrao da ne bi trebao predstavljati problem. Kako sam ja tad već neko vrijeme pokušavala zatrudnjeti savjetovao me je da nastavim pokušavati prirodno i inseminacijom, a ako bih išla na IVF da prije toga operiram, čisto da si dam najbolje šanse.
Simptome nikakve nisam imala, bol, krvarenje, ništa...
Uglavnom ostala sam trudna nakon druge inseminacije, sad sam u 16. tjednu, i na posljednjem ultrazvuku (screening s 12 tjedana, koji je prošao super) specijalizirana radiologinja (nisam u Hrvatskoj) koja me je tada prvi put pregledavala ga nije mogla naći! Ne samo da ne pravi probleme, nego izgleda da se kako je maternica rasla, miom se integrirao u zadebljanu stijenku.
Eto samo toliko da znate da i veliki miom može biti posve benigan u trudnoći.
E tocno to se meni dogadja.Citiraj:
sretna35 prvotno napisa
Iako sam i ja prije trudnoce citala svasta, da narastu 100% i slicno.