Tikice_69, javi seeee! :love:
Usput, meni počinje M. U ovom ciklusu luteinska faza je onda trajala samo 6 dana! :shock: :cry:
Cure, ima li to veze s uzrastom (da ne kažem dobi...)?
Printable View
Tikice_69, javi seeee! :love:
Usput, meni počinje M. U ovom ciklusu luteinska faza je onda trajala samo 6 dana! :shock: :cry:
Cure, ima li to veze s uzrastom (da ne kažem dobi...)?
Ajoooj, baš smo se sinhronizirale :(Citiraj:
Shanti prvotno napisa
Rado bih te utješila i rekla da nema, ali moj doc (tj. naš bivši ) bi ti rekao da svakako ima (i usput možda spomenuo onu riječ ..., znaš već... zabranjena...-to ja iz vlastitog iskustva ) A gle, neka sada prođe i nadajmo se da će slijedeći ciklus biti dobar! :heart:Citiraj:
Shanti prvotno napisa
Evo mene....kuhala sam jucer cijeli dan ajvar pa danas cijelo jutro cistim :roll:
Nalazi su gotovi, kao i otpusno pismo u 2 idem po to. Naravno da mi sestra nije htjela nista preko telefona citati :evil:
No, kako god, do popodne vam javim :mrgreen:
iva_luca, sigurno si se sva rastopila :)
Shanti..ti si jos curica. Kakav uzrast spominjes...rekla bi da je to od ovog toplog vremena s obzirom na doba godine a ne na tvoje doba :mrgreen:
BTW, sto se tice tekstica, ja sam muza uspjela nauciti da mi to stalno govori inace nema mesa za rucak :lol:
Mgricanke - happy bitrhday :sing:
tiki_a, za tebe vibre (nevidljive su jer tu ne smijem, al tu su cpr :mrgreen: )
tikice_69, nestrpljivo čekamo popodne da javiš, e sad mene lagano hvata trema za četvrtak za histeroskopiju (nije baš da ne boli, a prošli put sam si mantrala-ovo je ništa prema porodu :) ), Shanti, dobro kaže tikica-nije svaki ciklus isti, a da lagano stremimo prema...(ružna riječ)-i to je istina..
iva_luca :zaljubljen:
Shanti :love: da, tako je to u nasem uzrastu, no svaki novi ciklus nosi i novu nadu!
tikica_69 vibram za dobre nalaze!
svima veeelika :*
eh kako volim kad mogu čitati toliko novih poruka od Q10-kica... mada mi ne prijaju baš sve, naravno. Shanti, drži se, ni meni mnogo toga nije jasno oko te lutealne, što je nekad tako kratka, ali zaista se može promeniti .. možda nekom zvuči glupo, ali ja verujem u te klimatske i meteo- promene i njihov uticaj na naše cikluse. Eto, mene nije još zaobišao nijedan pun Mesec a da ne dobijem M. Danas sam gledala kad će se ponovo zaokružiti i zasijati i opet ispada tačno kad bi i morala stići M,onako u idealnom ciklusu. Opet na taj uffff puni Mesec! Inače, mislim da meni lutealna traje oko 10ak dana, možda ako pređe jedan dan, ali to je prosek. Sad samo čekam trenutak kad će se i takva početi skraćivati :x
Kao što Jill reče, volim kad ima dobrih vijesti, nažalost, i onih malo manje dobrih, ali vjerujem da će uskoro biti još lijepših.
Shanti, čujem da si ko curica, pa onda briši iz svog riječnika onu riječ...a koliko sam čitala ima u našem klubu još puuuno curica :*
Tikice~~~~~za nalaz
I da nam se klub obogati sa još malenih bebica koje će usrećiti svoje mame kao što mala Luce :love:
Dakle, dobila sam otpuspno pismo na kojem pise: Pacijentica zaprimljena 23.09.2009. Uredjen HSG. Otpustena 24.09.2009. U slucaju komplikacija hitno se javiti na odjel ginekologije. I to je sve!
Uz to CD sa dvije snimke koje ja kao laik ne znam iscitati. Na slikama ni slova, ni brojke.
I sad nek ja uzmem staklenu kuglu i vidim jesu li meni jajovodi bili zastopani pa su ih ispropuhali, jesu li bili prohodni, jesu li jos uvijek neprohodni???
I tako cu ja zivjeti u neznanju do ne znam kada, jer ne znam tko bi mogao ocitati nalaz na kojem nista ne pise, a i radim sutra cijeli dan i ne znam kad i kako da uhvatim dr. Tomica koji se sluzi pisacom masinom i komp nikad ne pali, pa ni ne znam kako ce mi ocitati ista sa tih fotki da i ga ovaj tjedan uspijem gore uloviti :evil:
I nikakve rečenice, ono, jajovodi su prohodni ili nisu :shock: Mislim...
tikice :heart: , valjda će ti u Vinogradskoj znati protumačiti.
tiki_a ~~~~~~~~~~~~~~ za betu :heart:
iva_luca :zaljubljen:
Cure :love:
Ne...ni jedne jedine...zvala sam jednog privatnog ginekologa ikaze mi da ako na sminkama nema podatak (a nema) pod kojim tlakom mi je pusten kontrast da ne moze znati da li su mi je prije bili neprohodni....a to je najveci razlog zbog kojeg sam to forsirala.
Sad sam opet na pocetku....sad opet ne znam jel to mozda bio uzrok sto ja ne mogu 3 godine ostati trudna :cry:
Ma toliko sam u bedu da je to prestrasno :evil:
Tikica69,imam tisucu :? nad glavom. Cemu uopce spominjanje hitnog slucaja??? I, koliko znam, svaki RTG nalaz se ocitava. Stvarno mi je sto ti se produzava agonija oko necega sto bi trebala biti rutinska pretraga.
Ni ja ne razumijem :? Tikice imaš li bilo kakav opisni podatak (možda makar na latinskom) a da ga možeš proguglati ili pitati dr R. na Zdravlju o tome? Razumijem da ti je teško čekati da tvoj dr. proanalizira nalaz :/
Sorry, vidim da si ipak napisala "ni slova, ni brojke" i da, kao što je Taca pitala, čemu spominjanje komplikacija :?
ovo zvuči nevjerojatno, dobro taca70 kaže-svaka rtg snimka (osim ove tvoje) se tekstom komentira (osim cd-a), a još je čudnije da si za to čekala 5 dana, izgleda da ćeš opet čekat pa će negdje (u vinogradskoj?) valjda radiolog očitati cd, baš svašta...opet ti se produžava čekanje...
Uh :(. Kad sam ja radila u Merkuru, nije bilo slike, ali je opisa. Doduše, objašnjavali su mi da je taj opis subjektivan i ovisi o mnogo stvari, da je laparo objektivna - evo, na njemu piše gracilni jajovodi, a na laparo normalni, piše zdepasta maternica, na laparo da je urednog izgleda... Pokušao mi je bio dr. Lučinger izrelativizirat taj nalaz, ali nisam ga tad shvaćala što mi pokušava reći, ali sam skužila nakon laparaskopije. Doduše, nalaz je bio jajovodi prohodni, a to je ponovila i laparo, 4 godine nakon toga. Vjerujem ipak da bi neki MPO doktor znao iščitat te slike... Koja je to bolnica u kojoj si to radila? Fakat su ga zakomplicirali...Citiraj:
tikica_69 prvotno napisa
Evo guglanjem slike jednih prohodnih:
http://www.flickr.com/photos/jemsweb/36418269/
Ali, da me ubiješ, to ti treba dr reći - takvi su i takvi.
Pa kakvi su onda moji? Joj, poluditi cu vise :shock:
Meni izgledaju baš prohodni!
Čist su ti super :love: !
Joj, žao mi je da te tak navlače - mislim, ništ ne napisat.... :roll:
Fakat vjerujem da je sve ok
Joj Tikice baš mi je žao što nisi ništa saznala :(
Ja sam se nadala da će to super ići kako je i trebalo pa sam si mislila da odem i ja na HSG od kojeg se odustalo nakon biokemijske T :roll:
Ja bih rekla da su tvoji jajovodi uredno prohodni, zato sto se lijepo vide dvije tanke niti (to su jajovodi), a na kraju se vidi kontrast (onaj kao dim s lijeve i desne strane) koji je kroz njih morao proci. Maternica ti je takodjer super, pravilnog oblika.Citiraj:
tikica_69 prvotno napisa
Meni se čine prohodni,vidi se da prolazi kontrast, a i uspoređujući ih sa slikom svojih koji su prohodni ne vidim razlike. Mislim,to ja ono kao čisti laik govorim, ali vjerujem da su dobri
Da...ali kakvi su bili? Iskreno, to je ono sto me vise zanima, jer ako su bili neprohodni, onda mi je jasno zasto nam se nikako nije ni prirodno moglo dogoditi sa ovakvim spermiogramom.
A ako mi nitko nece moci reci kakvi su bili prije, onda nikada to necu ni znati i opet sam na pocetku :(
Opet ne znam da li se mogu icemu prirodnom nadati ili ne...ma izluditi cu vise sa svime.
Mrzim sto uopce zivim trenutno!!!
Nemoj tako Tikice :love:
Nije bitno što je bilo, bitno je ono što će biti :*
Joj tikice,nemoj se zderati zbog toga. Male su sanse da su ti bili bas neprohodni. Akoje nesto i bilo kontrast ih je sigurno prokrcio,pokupio eventualne priraslice i sada puse propuh kroz njih. Obzirom da se TM popravio spermiogram sigurno postoji veca sansa za prirodno nego dosada. Misli pozitivno.
tikica_69 i po meni su to prohodni jajovodi
za ostalo potpisujem višnju
Prema tome sada zaposli svog dragog
Tikice, ne može ti HSG slika reći kakvi su bili? Meni isto izgledaju prohodni, ali se nisam usudila to napisati, tj. slični su mi sa slikom prohodnih koje sam našla i nalijepila tu. Nitko ti ne može reći kakvi su bili, to bi bilo kao da očekuješ od fotografa da na temelju tvoje slike sada zaključuje, npr., kakva si ti bila :love:. A propos HSG-a, sve ti ostaje onako kako smo pričale - jedna dodatna stvar je urađena i to je dobro, ali vi ste kandidati za IVF, uz ogradu da sam previše čudesnih priča čula da bi prirodna trudnoća u skoro pa svakom slučaju (osim da žena nema jajovode ili tako nekih jednoznačnih situacija) bila skroz isključena.Citiraj:
tikica_69 prvotno napisa
I da, još jednom da napišem o ograničenjima rtg HSG-a kao tehnike, jer sam naišla na podatak da je on točan u 60% slučajeva, znači u 40% može fulat, i to može fulat na stranu da proglasi začepljene jajovode prohodnima (jer priraslice mogu privremeno bit razmaknute uslijed sile kojom prolazi kontrast, a onda se vratiti), kao i obrnuto da proglasi prohodne jajovode neprohodnima (zašto i kako to sam zaboravila). Ostaje to da je to subjektivna tehnika gledanja kontrasta preko RTG-a, dok je laparskopija jedina sto posto - ulazi kamera i snima. I to opet samo tada, kad je HSG rađen, jer ako imaš neku operaciju gino opet se to mijenja, tipa nakon carskog reza itd. Našla sam na forumu cura kojima je HSG rekao sve OK, a jajovodi bili ful začepljeni i one pokušavale inseminacije i prirodno par godina (garfy), kao i cura koje su imale na HSG-u začepljene jajovode (tako je izgledala snimka), a laparo pokazala obostrano prohodne jajovode. Nemoj se grist, dobro je što ste ovo napravili, ali vozi dalje po svom rasporedu, na zašto i kako nema koji put ogovora.
E, i drži se ovoga :love:.Citiraj:
taca70 prvotno napisa
:love2:Citiraj:
tikica_69 prvotno napisa
Nije mi jasno zašto ti u startu nisu rekli da oni neće očitati nalaz, jer ne sjećam se da sam na forumu naišla da nekome nalaz nije očitan u drugim klinikama i da je samo dobio slike.
Ja bih u takvoj situaciji još jednom nazvala Zabok i pitala ih može li doktor koji je radio pretragu dati i tekstualni nalaz, ako ne doktora T. pitala kome odnijeti nalaz da ga objasni, nastavila se seksati jer sudeći po kontrastu u jajovodima vjerojatno jesu prohodni i... nastavila sa svojim IVF planom. :love:
tikice, drago mi je da te je i dr R (brzo) umirio (kao i druge cure), i svaki normalan doktor misli da radiolog treba obaviti svoj dio posla u komentiranju učinjenog nalaza.
Draga T., na mom nalazu (koji je relativno opširan) ne piše kakvi su bili prije HSG RTG-a, nego što se vidjelo tijekom pretrage. Je li prošao kontrast, koliko brzo, kakvi su jajovodi, kakva je maternica... Mislim da pretraga sama po sebi može otkriti, točnije pretpostaviti, razlog neplodnosti samo onima koji imaju neprohodne jajovode. Ukoliko kontrast prođe, prošao je pod pritiskom, što nije normalno stanje u jajovodima... Ja sam 2,5 godine prije HSG-a imala laparotomiju pa su mi provjereni i jajovodi, tako da kad zbrojim oba dobra nalaza, pretpostavljam da je sve u redu (ili barem bilo u redu, u doba kad su rađene pretrage).Citiraj:
tikica_69 prvotno napisa
Mene je doktor slao na HSG RTG prije nego što smo počeli sa ičime, to je trebala biti provjera ima li AIH ikakvog smisla.
Dakle, nisi na početku, ili nisi ništa više na početku nego što su sve ostale koje rade HSG. U stvari, jesi malo više - ali samo dok ti stručnjak ne očita taj nalaz i potvrdi da su ti jajovodi prohodni.
A ovo zadnje ću ignorirati. Ti djeluješ, uživo, tako mlado, veselo i vedro, imaš prelijep osmijeh i ovakvo nešto ne smiješ niti napisati! :*
Shanti, drago mi je da si komentirala tikičinu vedrinu i prelijep osmjeh, htjela sam i ja, al sam bila presramežljiva :) , tikica, idemo dalje ko i sve Q10 curice, :* svima
Hvala Shanti...sad mi neugodno :oops:
Evo od 8 do sad je MM bio gore u Vinogradskoj. Dr. Kuna je pogledao snimke HSG-a i ovak odokativno i isao je i dole na radiologiju sa radiologom gledati. Jajovodi su prohodni i sve izgleda ok. Kakvi su bili prije, naravno ne moze znati. Dao mi je uputu za iduci ciklus: Klomifen pa AIH, a ako ne bi taj uspio, onda ponovno lagano stimulirani IVF sa Menopurom ili Gonalom. Cak je htio da sutra dodjem (s obzirom da mi LH trakica jos nije pozitivna) na folikulimetriju pa da probamo cisto prirodni AIH, ali se predomislio jer je dole na radiologiji vidio da mi se puno kontrasta izlilo posvuda.
Sto mislite koliko je pametno da umjesto Klomifena uzmem Femaru s obzirom da je imam doma?
tikice, :love: super za tumacenje! u vezi femare najbolje se konzultira s doktorima (neki femaru preferiraju za nas "zrelije" (navodno ne stanjuje endometrij kao sto kod nekih zena zna napraviti klomifen), no neki se drze klomifena....)
svima velika :*
PS: i kod mene jedan (kraci) ciklus ode u povijest...sad mi se vec i godisnji prosjek spustio s 26 na 24d... bas me zanima kakav ce biti ovaj novi...
Tikice_ ... neka su jajovodi prohodni, što je bilo prije, bilo... nego super da si opet u akciji! :D I meni je femara bila predmet interesa, ali nisam dostigla do toga :( Možda da ipak probate standardno s klomifenom poslije HSGa, s femarom ni neki liječnici nisu baš "na ti", neki su za, neki protiv, zbog nedovoljno istraženih nuspojava i posljedica jer je to noviji lijek u odnosu na klomifen.
Cure, pozdrav svima :love:
tikica_69 kreći u akciju ;)
tiki_a koliko još do bete ?
za cure i dječicu (koja već "pričaju" :D ) :*
ovaj ciklus se i meni skratio tj. počela mi se M najavljivati od dana našeg okupljanja, a trebala je tek početkom idućeg mjeseca
bile su to neke grupne vibre :love:
Ma mogu ja u akciju, ali LH trakica danas 13. dan ciklusa i dalje negativna :?
Joooj tikica_69, tako dugo čekati nalaz i ništa ne doznati :evil: ...ali sada već izgleda da je sve ok i da šanse imaš i prirodno, i s AIH i s IVF, a to je super. Od sada pozitiva :D
Shanti, :evil: za kratku M. I meni je dr. rekla da je uzrast kriv za to, ali ja znam da od davno već imam cikluse oko 23-24 dana tako da sam :x samo kad ne dostignem tu brojku.
Luca :klap: za mama :D
Ja ću prekosutra znati što i kako dalje. Ovaj puta nisam uspjela doći u nervoznu fazu čekanja bete jer rano je vadim, a u poslu sam previše, jučer radno od sedam do sedam. Zato i ne očekujem ništa od ovog postupka, sretna sam da sam ga uopće uspjela sada ugurati.
Cure :heart:
tiki_a, čekat ćemo javljanje sutra ili prekosutra?