trlababalan, a dijete od 6 godina?
Printable View
trlababalan, a dijete od 6 godina?
ne bih, aleksandra70vanja. djeca od 6 godina nisu pod povećanim rizikom od komplikacija. mislim da cjepivo treba čuvati za one najrizičnije.
bi li ti?
znači svi kao ja-nitko pametan? :mrgreen:
u dilemi sam da li cijepiti dvogodišnjaka na sezonsku gripu jer sam negdje čitala ali to su spekulacije da bi u slučaju oboljevanja od svinjske moglo utjecati pozitivno tj. moglo bi spriječiti teži oblik bolesti .
ne znam trlababalan, zato pitam za savjet
na pandemijsko sam mislila i to samo iz jednog razloga jer ne bojim se ja te pandemije u hr.toliko( možda nisam u pravu) nego za mjesec dana putujemo izvan europe u posjet mom tati pa kad se sjetim hrpe ljudi na aerodromu...ne znamCitiraj:
trlababalan prvotno napisa
bojim se da će možda za mjesec dana biti kasno. u našem vrtiću se navodno pojavio prvi slučaj H1N1, a dijete mi je upravo preboljelo kozice. nisam pametan :/Citiraj:
Kod nas je bar 10-tak škola zatvoreno jer više od 30% dece odsustvuje. E sad da li su svi bolesni ili ima i straha ne znam.... Ali kažu naši epidemiolozi da je više od 50% zaraženih među školarcima. Sad su naprasno proglasili i neki jesenji raspust od 6-7 dana, da se valjda malo smiri situacija.
Mi se svakako nećemo vakcinisati, Nađa ne ide u vrtić, ja ne radim, jedino što mogu da nam donesu MM i moji roditelji koji rade, voze se gradskim prevozom... U stvari kako god da jeste, vakcinisati se nećemo. Jedemo zdravo, peremo ruke, šetamo puno i nadamo se blagom obliku...
prije toga se neće niti moći cijepiti protiv pandemijske gripe, tj. moći će se tek u siječnju, i to ne svi.Citiraj:
daddycool prvotno napisa
možda će i biti prekasno.Citiraj:
daddycool prvotno napisa
Ali i da znamo odgovor danas, svejedno je jer cjepiva neće biti još barem mjesec dana
zašto u sloveniji već cijepe protiv nove gripe?
a protiv sezonske već odavno
tko je kod nas zakazao?
Imunološki zavod, koji je "proizvođač" sezonskog cjepiva i uvoznik za pandemijsko cjepivo.
I svi oni koji pokrivaju njihove drske i bezobzirne propuste (umjesto da ih kazne i nikada više s njima ne posluju)
Zašto se o TOME ništa ne piše?? Jer - očito je da se nešto dogodilo. Jučer je u emisiji Otvoreno pokazan komadić priloga iz emisije od prije mjesec-dva u kojemu je čovjek iz Ministarstva zdravstva (isti koji je i jučer sjedio u studiju) tvrdio da će Hrvatska dobiti cjepivo istovremeno kada i zemlje Zapadne Evrope - a sada ćemo kasniti dva mjeseca. I nikom ništa, svi su šutke prešli preko tog priloga.
ne znam.
možda zato što smo svi zauzeti objašnjavanjem po raznim forumima da cjepivo nije oružje za genocid nad ljudskim rodom?
šta je čudno u tome?Citiraj:
Mima prvotno napisa
pa mi nismo EU, mi smo druga klasa
to ti je činjenica
i bolje, bar će se skupiti dodatni podaci o učinkovitosti i riziku samog cjepiva
nije svo zlo za zlo
Jučer je kod mene bila jedna gospođa i u razgovoru o vezi sv. gripe mi je rekla da su u njezinoj firmi dobili mail da se NE cijepe protiv sv. gripe da je štetno. Nije mi rekla u kojoj firmi radi i tko je poslao mail(ja nisam niti pitala).
_________
D 1998.
I 2007.
Ako ikako mozes, ostavi je doma neko vrijeme. Mojoj curi su kozice jako srusile imunitet, nakon njih je konstantno bila bolesna iduca 2 mj. Pedijatrica nas je na to upozorila, rekla je da kozice jako naruse imunitet. A ona je stvarno imala iskustva (sad je u penziji), tako da se njena procjena pokazala ispravnom.Citiraj:
daddycool prvotno napisa
hoće li itko cijepiti dijete mlađe od 2 god. na sezonsku gripu?
Samodijagnoze i slušanje laika u medicinskim pitanjima spušta rolete na oči svim medicinarima.
Sigurna sam da bi kvaliteti postova na ovako teškim temama doprinijelo kad bi se svakom dopustilo da svoje mišljenje iznese samo u jednom postu, a tko ima potrebu misionarski ljudima mijenjati cjepiteljsku religiju da to radi na topiću na tu temu.
Bolje bi bilo da se otvori topić na kojemu bi se pisala iskustva onih koji su imali nekoga u blizini s tom bolešću, pa da se opiše kako je prošlo i to... Tako da se dobije neki dojam, a ne ono rekla-kazala uljepšavanja ili pogoršavanja kroz medije.
Ih, da je tebi vlast, ma što obavezno cijepljenje - obavezna lobotomija.
Jooj Davore ti i tvoj sarkazam.. vec si stvarno dojadio.
Ivana ovo je opcenita tema o cijepljenju pa ne vidim da bi se pojedini trebali micati s teme.
Ako zelis zasebnu samo o cijepljenju (podrska onima koji se misle cijepiti ili misle da je cijepljenje dobro), slobodno je otvori.
Moguće.Citiraj:
Ivana2 prvotno napisa
Ja samo znam iz vlastitog iskustva da je i puno liječnika protiv cijepljenja.
Jer znaju i drugu stranu, a to su nuspojave cjepiva i razne druge stvari.
na žalost, ti liječnici misle da znaju, ali vjeruj mi, ne znaju ama baš ništa više nego ti ili Davor.
A da se konzultiraš sa pedijatrom/doktorom opće prakse na tvom mjestu radi kozica i je l se smije znati u kojem vrtiću, odnosno u kojem dijelu grada Zagreba, ako nije problem.Citiraj:
daddycool prvotno napisa
jeste li pokušali dizati imunitet?Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
znam da ima dosta pripravaka za podizanje , al mi je više znači osono iskustvo
moja još nije preboljela vodene kozice
Zašto bi se itko micao s teme? Nisam to niti pomislila.
Svatko zna koja je mjera otprilike da kaže svoje mišljenje o nečemu. Davorov anarhizam je čak i simpatičan, ali to je fakat ko da netko lupa s loncima dok pokušavaš čuti nešto praktično i korisno.
evo jedan prilično sveobuhvatan domaći portal o svinjskoj gripi.
Nemam pojma tko su ti ljudi koji ga uređuju, ali mi se čini prilično korektan.
http://www.svinjskagripa.com/
Moja pedijatrica preporuča cijepiti djecu protiv sezonske ali ne i svinjske. Ja sam svoju ove godine cijepila, prošle nisam jer ne ide u vrtić ali smo se cijepili svi koji smo u kontaktu s njom.
Hranom teško, jer je strašno izbirljiva. Neće jesti voće i većinu povrća, i ništa od mliječnih proizvoda (osim čok. mlijeko jedva, i to možda 2x tjedno).Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Davali smo joj tada (kozice je imala prije 2g) vitamine, pokušali sa Petrovićevim medom (nije htjela)....i tak...Uglavnom joj dajem vitamine, npr. C vitamin, pa Multivitamin, pa Imuno buster, pa probiotike (naravno, ne u isto vrijeme, radim pauze).
da li je malena imala reakcija na cjepivo? HvalaCitiraj:
twin prvotno napisa
Vrlo zanimljiv tekst :)
LINK
anchie76 edtirala link u hiperlink
Fikcija je obično zanimljiva.
kao i strah i ignoriranje nekih sada već tako očitih činjenica (meni barem)Citiraj:
Ivana2 prvotno napisa
da bi razlikovao fikciju od stvarnosti treba se slijediti logiku
Vrlo dugačak tekst :P
Vrlo različite reakcije na tekst od onih na topicu o nekonvencionalnoj medicini.
Hm.-.... zašto anchie76 može linkati isti tekst (identičan post s istim linkom) ovdje i na nekonvencionalnoj medicini, a ja ne smijem?
Meni je post sa orgonskim uređajima skinut sa nekonvencionalne medicine.
http://www.indigo-svijet.hr/indigo/i...pa=Pocetna-adm
Znači li to da pristaše konvencionalne medicine smiju pisati samo ovdje, a pristaše nekonvencionalne i ovdje i tamo?
Je li to pravedno?
Možemo li otvoriti topic o zdravlju u koji neće uletavati homeopati i cinici sa svojim idejama i linkovima?
Mozda tebi nije, ali je ovdje tako :) Svijet nije uvijek fer. Udruga radi pravila kakvi ce podforumi postojati i odluka je ovakva trenutno. I nikome se ne brani da sudjeluje tamo ako stvarno zeli saznati neke stvari i ne provocira.
Za sada ne. No razmislit cu. Postoji tema "forumasi doktori odgovorite", mislim da je ta cist dosta za sada :)Citiraj:
I pls dosta off topica, da ne bi i ove postove morala micati. Drzimo se svinjske gripe :)