Nn1610 prvotno napisa
Pozdrav, ovdje mama koja je trenutno zabrinuta. Beba 8 i pol mjeseci, rodena carskim rezom zbog polozaja(zadak). Nakon rodenja je imao laringomalaciju koja se postepeno sama povukla do 6 mjeseca zivota. U prvih 4 mjeseca zivota bio je jako mirna beba, super je spavao. Na vrijeme je krenuo hvatat igracke, premjestat iz ruke u ruku. Sa 7 mjeseci se i dalje nije okretao na trbuh i nazad pa smo isli na Bobath vjezbice 10 dana po 45 minuta. Sada sa 8 i pol mjeseci se okrece aktivno te uci puzat polako. Bio je hipertonican u rukama pa fizijatrica misli da je motoricko kasnjenje zbog toga. Od 6 mjeseca zivota dosta je razdrazljiva i placljiva beba. Ne voli se maziti, ne voli se igrat sam osim ako ja nisam maksimalno udaljena metar dva od njega(to se malo popravilo nakon bobath vjezbica). I dalje ne voli biti na trbuhu. Kontakt ocima ima povremeno(ako mu dodem ispred face), prati me pogledom po prostoriji ako idem negdje i jako se voliti nositi u rukama. Nekad radi pokrete s rukama kao da ih okrece(i kad je uzbuden i u normalnoj igri), dosta lupa rukama od pod kad je uzbuden i slicno. Na ime se ne odaziva jer uvijek kao da je zaokupljen s necime. Igra se sa svim igrackama i najvise voli daljinski. Dosta je hiperaktivna beba i nikad nije na miru dok sjedi igra se ili bilo sta slicno. Nikad ne gleda dugo u jednu tocku(osim ako nije televizija). Stalno gleda na sve strane i nikad nije miran. Mrzi se oblaciti i uvijek jako place. Jako puno prica, dere se, skici stalno. Sa 8 mjeseci je govorio kratko ba-ba, da-da i slicno ali sada 3 tjedna nakon vise ne. Dali je netko imao slicnu situaciju i dali je ovo normalan razvoj? Lp