ja sve držim u limenim kutijama, u frižideru
između slojeva stavljam papir
Printable View
ja sve držim u limenim kutijama, u frižideru
između slojeva stavljam papir
Ja držim u podrumu, u limenim i plastičnim kutijama. Hladno je, a ne smrzava se.
Zasad su gotovi: medenjaci, medene šape, breskvice i neki orah keksići (recept nađen na coolinarici pod imenom milijun komada). Rafaello je u izradi...točnije rezuckanju.
Mislim da ću ove godine ispeći još koju vrstu, ne znam točno što...ovisi o kompliciranosti izrade, jer ako sam sama mogu i nešto zahtjevnije, a ako moram Zvrčkicu nositi na leđima onda svakako u obzir dolaze samo jednostavne varijante.
Uh curke čitam ove vaše receptiće za sitne kolačiće i baš mi je žao što ih neću praviti ove godine jer ih MM mrzi (dosad sam pravila brdo i onda ih samo ja papam), dakle samo kremasti ove godine :roll: . Vjerojatno mačje oči i čudo od jednog jaja ili kinder pingui
Ja sam napravila sve suhe, desetak vrsta :mrgreen: iako sam lane više podjelila nego smo pojeli
-četiri vrste od jednog tijesta ( sa foruma )
-medenjake
-krancle
-one bezimene od princess puffy
-kolačiće od narandže i kakaa od thlaspi
-oraščiće
-rafaelo
još ostaju obavezne krem šnite i možda neki sa kemom možda nešto sa narandžom.
Evo i sličica
božićni kolačići
:mljac: super izgledaju!Citiraj:
kalimero prvotno napisa
šta je-je :klap:Citiraj:
kikic prvotno napisa
Jedno pitanje, kako radite kremu za mađaricu?
Ja imam recept gdje se šećer uprži dok se ne rastopi do karamele, tad se ulije mlijeko i uvijek tako radim ali se taj karamelizirani šećer tad stvrdne kad se mlijeko ulije i onda ostavim kuhati na plinu dok se ne rastopi.
E sad, ta krema je super ali dosta mlijeka iskuha i onda mi bude malo kreme. Da povećam količinu mlijeka od one u receptu? Lastane pomozi :mrgreen:
Moja svekrva pravi onu kremu od brašna i mlijeka i šećer doda na kraju s margarinom, kad se ohladi ali meni se to ne sviđa, ona moja ima bolji okus zbog tog karameliziranog šećera.
može recept? :trep:Citiraj:
marta prvotno napisa
Radim tako i mlijeka mi ima skroz dovoljno. Možda predugo kuhaš? Tijekom kuhanja miješam da se što prije rastopi taj karamelizirani šećer.Citiraj:
kikic prvotno napisa
ja radim ovako mađarica
Tijesto
300 g brašna
30 g svinjske masti
100 g šećera
200 ml kiselog vrhnja
pola praška za pecivo
čoko Krema
500 ml mlijeka
50 g kakaa
50 g čokolade za kuhanje
150 g šećera
3 žlice brašna
a za karamel kremu imam iste sastojke samo što rastopim šećer,pa dodam 400ml vrućeg mlijeka pa kad se karamel rastopi sve drugo što sam prethodno pomiješala u preostalih 100ml mlijeka.
e da ako radiš sa kupovnim korama i meni je ova mjera bila nedostatna za kremu,tak da bi vjerovatno trebalo više kreme ukuhati.
ovo sam ja dobila za kupovne kore kao mjeru ali nisam probala:
7,5 dl mlijeka
350 g šećera
100 g čokolade
40 g kakaoa
45 g škrobnog brašna (Gusnel)
Samo da dodam - mađaricu radim od pola kile brašna, a kremu od 1 litre mlijeka.
Ja sam za sada napravila 4 vrste suhih, još moram zvjezdice s marmeladom i neki kremast, a mm naručio i rum kuglice. Daniel hoće rafaelo ali neznam hoću li stići, ako ne, bude za NG.
Ja jako volim trostruki užitak pa ću vjerijatno toga napraviti :)
kalimero, super izgledaju kolačići :klap:
Napravljena i vodila se zestoka borba oko zaustavljanja termita da ju pojedu prije vremena.Citiraj:
apricot prvotno napisa
i Napolitanke bake Ane - (i tu sam morala biti stroga da se ne pojede - ali sa sobom)!
Sorry Napolitanke bake Anke - mea culpa
ok vidimo se :mrgreen:Citiraj:
kalimero prvotno napisa
50 dag brasnaCitiraj:
puntica prvotno napisa
10 dag marcipana
1 jaje
secera u prahu po zelji - 10-15 dag
zacin za medenjake
ide i maslac ali moram tocno provjeriti kolicinu kad dodjem doma.
Jel radio netko kolačiće sa brusnicom i bijelom čokoladom sa bloga da mi je nešto slatko,mislim da je Mima rekla da će probati?
Još jedno pitanje za Apricot-u one zvjezdice sa marmeladom i plus ultra kakvo brašno ide :oops: ?Tenks
može samo meko
ili pola pola
Ja sam radila, odlični su ;)Citiraj:
studena prvotno napisa
Ja ću vjerojatno sutra, danas ću raditi išlere.
Pitanje za sve one koji su radili lagano slane čokoladne kolačiće sa damijeneštoslatko bloga, kakvo je to brašno za prhka tijesta?
Jel može mješavina glatkog i oštrog?
hvala :*
Fala cure- dakle kolačići od brusnice i čokolade, zvjezdice i kiflice su moj izbor. Obzirom da radim cijele dane do Božića meni dosta.
Ja sam jučer napravila kolačiće princess puffy. Meni su jako fini a Lea mi je reka da sam zaboravila staviti šećer :roll: Istina, nisu baš slatki.
Vjerojatno sa čokoladom dobiju slatkoću. Ja sam ih dio namjerno ostavila bez glazure, radi MM-a koji je wannabe dijabetičar.
Danas planiram išlere, a sutra one keksiće od badema i od brusnica, budem li imala snage.
Piše na njemu, za prhko tijesto. Podravka ima baš namjenska brašna (za prhko, za vučena, za biskvit, za dizana ...), ovo za prhko tijesto je kao glat brašno.Citiraj:
lara01 prvotno napisa
Kalimero, čestitam, predivno... :)
koji su to?Citiraj:
Mima prvotno napisa
Jedni su od badema a drugi sa brusnicama i bijelom čokoladom - oba sa damijeneštoslatko bloga
Mamita:
Nebih imala ništa protiv :D , može ti malo i anchie 76 donijeti :lol:Citiraj:
kalimero (napisa):
Evo i sličica
božićni kolačići
ok vidimo se
kikić:
Ja tu pitu sa uprženim šećerom zovem karamel pita. Za mađaricu kuhamCitiraj:
Jedno pitanje, kako radite kremu za mađaricu?
Ja imam recept gdje se šećer uprži dok se ne rastopi do karamele, tad se ulije mlijeko i uvijek tako radim ali se taj karamelizirani šećer tad stvrdne kad se mlijeko ulije i onda ostavim kuhati na plinu dok se ne rastopi.
E sad, ta krema je super ali dosta mlijeka iskuha i onda mi bude malo kreme. Da povećam količinu mlijeka od one u receptu? Lastane pomozi
Moja svekrva pravi onu kremu od brašna i mlijeka i šećer doda na kraju s margarinom, kad se ohladi ali meni se to ne sviđa, ona moja ima bolji okus zbog tog karameliziranog šećera.
1 l mlijeka
20 dkg šećera
3 rebra čokolade
5 kašika brašna oštrog ( uzvrh pune )
Kad se to ohladi dodam
5 dkg putra izrađenog
mima jesi radila ovo?Citiraj:
Mima prvotno napisa
evo moja prva tura je sva zdobljena i ne lici na nista, ali klinci gustaju, jer jedu. meni je sve smrvljeno :/ .
a joj meni, nisam, to isto planiram za sutra. A sve si mislim da baš i ne djeluju jednostavno, za moje sposobnosti :/ . Možda da probam sa pola količine, ionako imam dva bjelanjka koji mi ostaju od išlera.
one što u kao čipka?Citiraj:
spajalica prvotno napisa
i ja bi ih radila ali me strah
ja sam radila one kao čarobne švetske ili kako se već zovu sa aromom gorkog badema i kokosom
nisu loši, ali nisu baš čarobni, bar ne meni
a70v, ne čipkasti nego ovi
KESI S BADEMIMA I ČOKOLADOM
povuklo me k njima što sam kupila jeftine bademe u listićima u Lidlu :roll:
ako se ohrabrite onda stavljate sto manje hrpice, veliki razmak, dodajte glatko brasno, pazite ne njih cijelo vrijeme i odmah ali odmah skidajte s papira. ukusni su ali fakat nisu za raditi kako tamo pise u strci.
ajd poslikam ja svoje pa da se skupa nasmijemo mom remek djelu :lol:
i jos da dodam, ja sam zadnje dvije ture vadila iz pleha u pecnici. imam pleh koji ima jednu stranu pod kutem od 45 stupnjeva i onda nisu komplicirani, ali cim se izvade van s plehom i vade prva dva idu lako, ali ostali se jednostavno lijepe i lome :evil:
Citiraj:
marta prvotno napisa
provjerih, ide cijeli maslac.
miksati omeksali maslac s marcipanom i secerom, pa dodati jaje, pa zacine, pa prosijano brasno. Ostaviti bar 2 sata u frizideru. pece se na 220 oko 10min. meni su se pekli manje - cca 7-8 minuta.
Gdje je receptić za ovaj? Hvala!Citiraj:
MoMo prvotno napisa
kalimero :love:
prijavljujem:
kasatu od plazma keksa predobre su mi
i janocckin tradicionalni dark fruit cake koji kobajagi može stajati 4 mjeseca svašta eno ga trećine već nema :lol:
idem nać recepte