-
obzirom da je naslov topica Zanima me... (pitanje za cure sa pdf-a potpomognuta) i ja bih nešto pitala obzirom da sam skroz nova u svemu ovome!
Obzirom da već imamo jedno dijete, a da ću uskoro vjerojatno morati na inseminaciju, zanima me hoćemo li MM&ja morat ići na ona psihološka testiranja i što sve već ne (u skladu sa "genijalnim" Milinovićevim zakonom)??
-
-
Na žalost, svi u posstupcima potpomognute oplodnje (znači i inseminacija) i bez obzira da li su već roditelji ili nisu moraju ići na P&P :-(.
-
-
Podižem s nadom da ćemo se svi prisjetiti svojih boli, boli naših bližnjih... svaka negativna beta, prazan folikul, otkazan postupak, potpis da ćete biti rositelj (kao da nam je sve ovo samo igra)..... pisali smo pisma, pisali smo zašto ih pišemo, pisali smo i još uvijek pišemo zašto se borimo...
Vrijeme je da pokažemo da nas ima.
Vrijeme je da im pokažemo da nas boli.
Znamo da su njihove statistike jedno, a realnost drugo. Mi smo ta realnost.
Prazni hodnici, čekaonice....
Plitvice mogu biti izlet. Ne moramo ništa ni reći.
Moramo samo biti tamo.
Biti istina.
Biti realnost.
Stajati ponosno.
Boriti se.
Za što?
Za prvi otkucaj srca svog djeteta.
Za prvi nježni dodir.
Za roditeljsku ljubav.
-
podižem, potpisujem, pozivam i nadam se da će nas biti na Plitvicama.....tonili sve si rekla!!!!!!
-
draga tonili divno si to rekla :heart:
ljudi zapisujte se za Plitvice, moramo im reći da nas boli ovaj zakon i situacija u kojoj smo se našli...
-
I mene zanima...
Ja bi samo molila one inertne da napišu:
1. čega se boje?
2. zašto misle da će se netko drugi izboriti za njihova prava?
3. zar im nije jasno da je ovo sad ili nikad (za nas i one koji dolaze za nama) ?
4. zar je laše dignut kredit i ić u inozemstvo ostvariti roditeljstvo nego dići glas u vlastitoj zemlji?
5. zar im nije dosta da im se ministar ceri u facu s televizije dok ih u oči laže, zar ih to ne boli? (ministar koji odlično živi na našoj grbači)
6. zar im ne smeta što ih tretiraju kao građane drugog reda i psihološki testiraju da li su podobni za roditeljstvo?
7. zar ne misle da je dosta toga da se samo verbalno, međusobno i okolini žalimo i ništa ne poduzimamo?
Evo stvarno bi željla da netko na ovo odgovori.
-
Zbog toga što me trenutno ne zanima IVF, jer važem ići ili ne ići (već je bilo debelo na ne ići) i nisam skužila do sada ovu temu. Pogledam ima li kakvih zbivanja i što stignem napraviti. Preko plitvičke akcije sam sad i skužila da se ovdje piše. Volim činiti nešto za ljude i iako se mene osobno ovaj zakon više apsolutno ne tiče, jer nemam vremena čekati njegovu izmjenu, a prema Zakonu pripadamo najugroženijoj skupini, ne podnosim nepravdu, ne podnosim laži i moram djelovati. Ušparali smo novac za još jedan postupak u inozemstvu, ali ne prihvaćam da smo na popisu najfundamentalističkijih zemalja Evrope.
Nekoliko sam puta izišla u medije, intervju u novinama, intervju za TV novu, na vrući stolac kod Zrinke na radiu101 - kao zaintersirani građanin sam postavljala pitanja, zvala na radio 101 kad su bili zanimljivi gosti. Medijski izlasci su za mene jako stresni, osim intervjua za novine, to ide od kuće iz fotelje. Radim na polujavnom "muškom" radnom mjestu u državnoj službi i iako dosta ljudi zna moju priču, ne volim ih podsjećati, jer ionako dovoljno često nalijećem na šovinističke mine. Kada su akcije pisma i razglednice u pitanju, to ne propuštam, nije niti jedna bez mene i MM prošla. Puhali smo balončiće na Trgu, protestirali na Kegliću, raznosila sam kad je trebalo papire, surađivala na tekstovima za wikipediju, sakupljala potpise za peticiju kod hotela Dubrovnik u vrijeme zagrebačke špice, prevodila koješta s njemačkog kada je trebalo, tražila znanstvene članke itd., itd. i cijelo vrijeme imam grižnju savijesti kada vidim neke naše forumašice i forumaše koju energiju imaju i što su sve u stanju izvući na svojim leđima. Razvukla se ta naša borba na evo već godinu dana i trebalo je zadržati kontinuitet. Da nema tih malo dobrih ljudi, ne znam što bi bilo. Ja se povučem kada nemam više snage, pa se opet malo vratim, a oni su još tu. Neke sam upoznala osobno u nekim akcijama, neke nisam nikada vidjela, ali ih svejedno jako, jako volim :heart: .
Suborci i suborke :love: , a i svima onima koji će nam pomoći da kažemo istinu iz čekaonica.
-
Jelena sva sam se naježila
-
Mene srce boli kada vidim koliko su pojedine cure napravile...koliko se trude i rade, zalažu... voljela bi da smo mi mogli napraviti više. Sada sam u fazi kada nikako ne mogu na Plitvice, ali se trudim ne puknuti od ljutnje koliko nas zapravo malo zanima stvarnost oko nas.
Svi oni koji imaju probleme s naplodnošću moraju imati snage, ali prije svega volje boriti se za svoje dijete. Ne borite se vi za mene, niti za susjedu, niti za radnog kolegu, već za sebe, a kao masa možemo učiniti nešto. A sa tim uspjehom i moje će dijete mati brata ili sestru, i susjeda će dobiti dijete, radni kolega postati će roditelj, a ti ćeš postati napokon mama.
Idemo lakšim načinom, pa makar i šutnjom...samo što ćete tamo biti dio mase koja se ne slaže s novim zakonom, koja želi jednaka prava kao i svi ostali građani ove države učinit ćete puno. Ne dajmo da nas gaze.
Poslali smo stotine mailova, a ministar nas laže kako je došlo samo par. Zar ćemo dopustiti da ismijava našu bolest, našu tugu i naše želje?
Mi se moramo boriti, a to ne može nitko kao pojedinac... to možemo mi... kao oni koji priznaju da imaju probleme s neplodnošću ali ne dozvoljavamo da to bude sramota.