Sve slobodno jedite :) Nemojte pretjerivati s đankom al zbog sebe ;)
Printable View
Sve slobodno jedite :) Nemojte pretjerivati s đankom al zbog sebe ;)
Dolazi sezona mandarina i naranđi, ja ne znam ni sama da li ih jesti ili ne?
I da li je netko nakon mjeseci ne pijenja mlijeka probao popiti i vidjeti reakcije bebe?
Pls nemoj se ljutiti, ali na koliko mjesta treba na pisati da dojilje slobodno mogu jesti SVE da bi prestala pitanja "a da li to uključuje i xy?" :) SVE znači SVE ;)Citiraj:
Dolazi sezona mandarina i naranđi, ja ne znam ni sama da li ih jesti ili ne?
Ne vidim zašto bi od mandarine bile veće šanse za reakciju u odnosu na recimo bademe, kruh, jaja, salatu ili sasvim nešto deseto. Ako će dijete biti alergično na nešto, teško to možemo znati unaprijed :) Dakle, ništa se ne treba izbacivati apriori.
vidiš moja se klinka osipavala na sve čak i bademovo ulje, a i alergična je na nrarandže, ali od cca 20 mjeseci smije mandarine. ne mislim uvoditi kod malca ni naranđe ni mandarine, jer mi je pal i na mlijeku, a vjerovatno i na jajetu.
Da ne otvaram novu temu...ovdje se spominje prehrana pa moze i pod to...
Curka ima vec 17mj...ciki i dalje (prakticki kada se joj prohtije)....
Odlucila sam otic na dijetu (molim ne savjete tipa vjezbaj,smanji jelo i sl.,jer kod mene to ne pali ili rigorozno ili nikako)...
Dijeta je onako netko bi reko "rigorozna"...zove se 10% i jede se po danima odredene namirnice...
U jednu ruku me dijeta "prisiljava"da jedem mljecno i voce (inace ne jedem)...prakticki njome jedem puno zdravije...
No muci me kolicinski ...i dal moja kolicina hrane moze utjecati da izgubim mlijeko???...
Ima dana kada se lijepo jede a ima dan kada npr.kroz dan jedem samo kokice (jer u tom danu ne volim palentu i rizu)...
Lidac2
nemoj se ljutit al jel mozes izabrat neku zdraviju dijetu jer ova je ocajna i totalno neuravnotezena.
Kuzim kad kazes da ide ili rigorozno ili nikako al opet bitno da odaberes neku s kojom ces poslije moci odrzavat tezinu bez jo-jo efekta.
pogledaj malo teme pretjerana tezina i kod nas na vjezbacicama.dobit ces dobre savjete.
Mislim da nije nista strasno ako se i smanjikolicona mlijeka jer curka vec ima 17mj.
Sretno sta god odabrala!
Kolicina hrane koju pojedes, a ni njena kvaliteta, nece utjecati na mlijeko.
Lili75-vec sam bila u dva navrata na toj dijeti jednom...prvi put sve po "spagi"...prvi put sam skinula 25kg...u drugoj turi nesto sitno...nije bilo jo,jo efekta vec sam u meduvremenu ostala trudna i to nabila opet postene kile...
Probala sam puno puta smanjivanjem jela,vjezbe i sl...nejde to meni...
Kaea-hvala...
A kaj nisi istu temu otvorila prošle godine? I jesi li smanjila, izbacila napasti koje si tad imala?
Ne može ti utjecati na mlijeko. Morala bi biti suha kao anoreksičarka.
To ne može nikako
Lidać, a kako ti dijeta utječe na količinu stolice :)
Malo se šalim, ali takva rigorozna dijeta će ti poremetiti sve u tijelu. Možeš očekivati svašta. Sve ovisi o tvome organizmu. Za stvaranje mlijeka tvome tijelu trebaju određene tvari. Ako ih ne unosiš hranom, tijelo će ih uzeti od tebe, i uzimati dok god ih bude bilo. To se odnosi na kalcij, željezo, vodu, šećere, masnoće...baš sve.
Znači, mlijeko će se stvarati, samo će se promijeniti izvor stvaranja.
Ili ti jedi sve namirnice, samo smanji na pola SVE što si do sada jela. Možda se začudiš rezultatom.
Kupila sam Lugolovu otopinu.
Dojilja sam.
Imam djevojčicu od 8 godina.
Može li mi netko reći smijemo li koristiti svakdenvno ili rijeđe lugolovu otopinu, npr. kapljica - dvije na 200-300 ml vode?
Hvala na odgovoru.
Velika kolicina joda u trudnoci i za vrijeme dojenja moze izazvati privremenu hipotireozu kod bebe. Sad, koliko to veze ima s Lugolovom otopinom, to stvarno ne znam.
A za sto koristis lugolovu? Nije mi jasno?
Voćne mušice vole ljudsko mlijeko?